Vegan Friendly

//Vegan Friendly
Vegan Friendly2019-11-09T18:43:50+01:00
Het laden van de kaart kan even duren…

Vergroot de kaart om te zoeken op bijvoorbeeld ‘bakker’.

Wil je lekker uit eten gaan in de buurt of na een dagje winkelen? Zoek je een bedrijf dat vegan catering aanbiedt? Of ben je toe aan nieuwe, vegan schoenen of een vegan tas? Met Vegan Friendly vind je het allemaal en meer in één handig overzicht met Vegan Friendly adressen. Als je op het plusje klikt, zie je de adresgegevens, welk deel van het aanbod vegan is en of je er korting krijgt als lid van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

Bekijk ook de lijsten met webshops en niet-plaatsgebonden vegan (friendly) ondernemingen.

Meld je eigen bedrijf aan
Tip een vegan (friendly) bedrijf

Vegan Friendly bedrijven

Honderden ondernemers hebben zich aangesloten bij Vegan Friendly en veel van hen geven korting aan leden van de NVV. Klik in de snellijst om direct naar webshops, niet-plaatsgebonden ondernemingen of een provincie te springen.

Help mee Vegan Friendly te groeien, check de vacatures

Niet-plaatsgebonden     Vegan Friendly sticker

Bakblik | Vegan Foodtruck en cateraar

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Bakblik:

Bakblik reist sinds 2012 stad en land af om met hun sfeervolle zelfgebouwde foodtrucks te cateren op festivals en andere evenementen. Daarnaast verzorgen zij graag de catering voor uw bedrijfsevent, bruiloft of ander privéfeest. Het aanbod is vers, zelfgemaakt en plantaardig. Bakblik gelooft in goed en lekker eten waar iedereen van kan genieten!

Website

Facebook

Bio-vegan.nl | Netwerk voor biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen

(06-22930702) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Bio-vegan.nl:

Het netwerk Bio-Vegan.nl wil de biocyclische-veganlandbouw (biologische-veganistische kringlooplandbouw) op de kaart zetten in Nederland en Vlaanderen. Deze vorm van landbouw is én biologisch én geheel plantaardig met een gesloten kringloop. Biocyclische-veganlandbouw staat voor een biologische plantaardige kringlooplandbouw waarin geen productiedieren aanwezig zijn en er geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke restproducten zoals dierlijke mest. Om voldoende nutriënten te behouden op het bedrijf telen wij op een deel van het bedrijf stikstofbinders ofwel vlinderbloemigen (o.a. klaver en luzerne). Ook maken wij volop gebruik van mulch en langzaam rijpende compost. De term 'biocyclische-veganlandbouw' (ook wel 'Bio-Vegan kringlooplandbouw' en 'biologische-veganistische landbouw') is in Nederland en Vlaanderen wellicht betrekkelijk nieuw. Echter zijn er in de EU zoals Duitsland, Oostenrijk en Griekenland en zelfs buiten de EU landen zoals Groot-Brittannië er al veel telers lang mee actief. Doe mee! Vind jij het ook belangrijk dat wat jij koopt ook echt 100% bio en 100% plantaardig is en dat dit voortkomt uit gecontroleerde biologische-kringlooplandbouw? Zou jij deze ontwikkeling graag willen steunen? Word dan donateur! of volg ons ook op Facebook en Twitter

Website

Facebook

Colourful Green | Reclamebureau 15% korting *

(030-3200930) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 15% korting. Voorwaarde: de korting geldt op de eerste opdracht, op grafisch ontwerp en art direction voor vegan bedrijven.

Meer over Colourful Green:

Colourful Green is groen, creatief én Vegan Friendly reclamebureau. Je kunt er terecht voor een zeer breed spectrum aan reclame-uitingen. Van logo tot advertentie, van website tot verpakking en van social media campagne tot greenvertising. Colourful Green bestaat uit een team van ervaren freelancers, stuk voor stuk professionals met een passie voor hun vak. En prettig om mee samen te werken! De oprichtster is vegan en werkt met veel liefde en plezier voor vegan (friendly) bedrijven.

Website

Facebook

Cosmos Creative | Groen en ethisch verantwoord bureau voor grafische en digitale vormgeving. 20% korting *

(06-16786688) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 20% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Cosmos Creative:

Bij Cosmos Creative werken wij met veel passie aan creatieve ontwerpen. Uitingen die opvallen, overtuigen en inspireren. Dat doen wij door eerst te verdiepen in de doelgroep en het merk, goed te luisteren naar de vraag en kritisch mee te denken. Alles met groei en resultaat als doel.

Website

Daily Delicious | Catering en kok op locatie 10% korting *

(06-25325915) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: de korting geldt op de eerste bestelling van catering of kok op locatie. Bij vervolgopdrachten geldt een korting van 5%.

Meer over Daily Delicious:

Daily Delicious verzorgt heerlijke vegan maaltijden tot in de puntjes verzorgd, voor bv. trainingen , cursussen en retraites. Met passie, aandacht en biologische kwaliteitsproducten. We werken van Terschelling tot aan Ibiza, maar meestal in Nederland. Dus we zijn overal inzetbaar, als kok op locatie of om de catering te doen. Voorbeelden van onze klanten: Mindfulness opleidingen, yoga opleidingen, Innerfire (the Iceman, Wim Hof), Simsara.nl en Sangha Metta.

Website

Facebook

Find A Hōme Within | Etherische oliën, Yoga, Holistische Voedingsleer - Workshops, retreats en 1-op-1 consulten. Gratis product *

(06-34047669) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis product. Voorwaarde: deelname aan workshop of gratis wellness consult.

Meer over Find A Hōme Within:

Saar biedt ondersteuning op het vlak van holistisch welzijn, middels voedingsadviezen, educatie rondom therapeutische etherische oliën, yoga lessen en workshops. Zij is al 8 jaar veganiste en heeft veel inspiratie opgedaan tijdens haar reizen in Azie en tijdens haar studie in Canada.

Website

Facebook

Happie Delivery Catering | Vegan cateraar

(06-39215861) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Happie Delivery Catering:

Happie Delivery is gevestigd in Zaandam, maar bezorgd door het gehele land. Wij wilde een cateringbedrijf opzetten waarbij de klant niet zomaar een standaard arrangement kan afnemen, maar ook echt mee kan bepalen aan de catering voor zijn of haar event. Wij letten als bedrijfs dus extreem op allergieën en dieetwensen en daarom zijn veel van onze gerechten ook te bestellen in een vega en vegan variant. Niets is vervelender om als veganist op een bijeenkomst te zijn en er is niet aan jou gedacht. Daarnaast maken wij uitsluitend gebruik van disposables van bamboe. Momenteel de meest milieuvriendelijke disposables die er zijn en leveren wij onze catering met elektrische auto of indien mogelijk zelfs met elektrische fiets.

Website

Heel Seitan | Vegan Catering Service 5% korting *

(06-48366993) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: bij een catering bestelling vanaf 8 personen. In de aanvraag LIDNVV zetten voor de korting. Er kan tijdens een steekproef om een foto/kopie van de ledenpas gevraagd worden.

Meer over Heel Seitan:

Een 100% plantaardige Vegan Cateringservice die door heel Nederland beschikbaar is. Alles wordt zelf gemaakt en in eigen keuken bereid. Ook probeert Heel Seitan om ecologisch verantwoord te zijn door op de markt alle verse producten te kopen (zonder plastic) en om, wanneer nodig, bio-afbreekbare wegwerpproducten te gebruiken. Heel Seitan heeft een standaard menu, maar ik werk ook graag met de voorkeuren van de klant zelf. Als men allergieën heeft, is dat ook geen probleem!

Website

Facebook

Indialicious Vegan | Indiaas Vegan event catering Gratis kopje thee of koffie *

(06-17908969) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Indialicious Vegan:

Indialicious Vegan biedt op festivals, markten en feesten, ect. 100% vegan heerlijke Indiase foodies aan die zijn zo veel mogelijk volgens ayurvedic uitgebalanceerd zijn voor goede opname van essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen voor vegans. Daarnaast zijn ook de meest populaire streetfood snacks te verkrijgen. Ook vegan mango cocos ijs en geurige chai thee valt binnen ons aanbod. Namaste.

Facebook

Irina Verwer | Yoga, workshops, catering

(06-14756677) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Meer over Irina Verwer:

Irina heeft een passie voor yoga en voeding & gezondheid. Een combinatie die terugkomt in haar kookboek ‘Kopstand in de keuken’. Zonder er direct de nadruk op te leggen zijn alle recepten plantaardig, net zoals de recepten op haar blog en tijdens haar workshops. Yoga en voeding & gezondheid vormen ook de ingrediënten voor haar workshops en lessen. En het zijn de onderwerpen waarover ze schijft voor o.a. magazines en op haar eigen blog. Daarnaast kan ze een yogische maaltijd voor je komen koken, bijvoorbeeld tijdens een verjaardagsfeest.

Website

Facebook

Joricious Delicious | Biologische vegan catering 10% korting *

(06-19634143) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geldt voor catering, besteld via de website.

Meer over Joricious Delicious:

Wij verzorgen volledig veganistische catering, met pure, biologische ingrediënten, volgens het seizoen en suikervrij. Onze chefkoks koken op locatie voor retraites/weekenden, onder andere van Fit body & Mind in een wellness centrum in Zeeland, elke maand. Kook/sushiworkshops worden aangekondigd via onze website en Facebook. Neem gerust een kijkje op onze website, dan zie je onze heerlijke, pure, kleurrijke maaltijden! Tot ziens (in Zeeland?)!

Website

Facebook

Just Like Your Mom - catering | Festivalcatering

(06-20035124) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Just Like Your Mom - catering:

‘Just Like Your Mom, catering’ zijn toegewijde mensen die er van houden om jou en je gasten te voorzien van heerlijk vegetarisch/veganistisch eten. We zorgen voor de catering van je event, of dit nu thuis, op een feest, een sportevenement of een festival is.

Website

Mivali Advies | Advies, voor kleur-, stjl, en make-up advies. - Verkoop van beauty producten. 10% korting *

(06-20048083) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij een minimale besteding van 25 euro. Door je als klant bij mij te registreren, en op vertoon van je ledenpas. Daarna kan je zelf via https://www.colourmebeautifulathome.co.uk/ bestellen.

Meer over Mivali Advies:

Alle gezicht verzorgingsproducten zijn veganistisch en dierproefvrij. Alle make-up is dierproefvrij en veganistisch. Alleen in de lippenstift, lipgloss en mascara is bijenwas verwerkt.

Website

Facebook

Op Rolletjes | Veganistische catering, espressobar op locatie en productpromotie 10% korting *

(06-24675856) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij eerste keer inzet van Op Rolletjes. Verder doneer ik een percentage van mijn winst per jaar aan de NVV.

Meer over Op Rolletjes:

Met Op Rolletjes Catering werk ik 100% veganistisch. Van voorgerecht tot dessert en koffie met plantaardige melk. Het grootste deel van mijn aanbod maak ik zelf. Heerlijke Wraps, salades, burgers, zoete en hartige snacks. Wat ik niet zelf kan maken, haal ik het liefst ook bij 100% veganistische leveranciers of collega's. Als ervaren barista kan ik een espressobar met alleen plantaardige melk en zoetigheden, op uw locatie, vanuit uw eigen bar, mijn mobiele bar of vanuit mijn trailer neerzetten. Ten slotte werk ik samen met verschillende vegan en vegetarische leveranciers ter promotie van nieuwe of bestaande producten. Dit kan op een locatie naar keuze, vanuit de trailer of een prachtige groene volkswagen T2 pick-up, welke op aanvraag geheel te personaliseren zijn.

Website

Facebook

Perfecte Bruiloften | Organiseren veganistische bruiloften 5% korting *

(06-24281996) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Perfecte Bruiloften:

Als veganist en weddingplanner help ik bruidsparen met het organiseren van een (deels) veganistische bruiloft

Website

Facebook

PumpkinFotografie | Vegan fotograaf met vegan print opties 10% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: de korting geldt op fotoshoots, niet op fotoproducten.

Meer over PumpkinFotografie:

Vegan familie- en bruidsfotografe. Gemaakte foto's kunnen afgedrukt worden op diverse vegan materialen met plantaardige inkt, zie hiervoor de link hieronder. In de prijslijst die dan te zien is staat bij de producten die vegan geleverd worden een groene '100% vegan'-vermelding.

Website

Facebook

Saida Sweets 100% Amandel | Homemade/ handmade petitfour uit 100% amandel 10% korting *

(0031-615322881) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde. NVV korting 10% vermelden in de mail.

Meer over Saida Sweets 100% Amandel:

Vanuit hobby matige activiteiten willen wij gaan starten met ambachtelijk bereide halfzoete petitfour/sweets vervaardigd uit 100% amandel

Website

Facebook

Saidasweets 100% amandel | Vanuit hobby/thuis startende onderneming 10% korting *

(0031-615322881) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00. Kortingscode: Saida10.

Meer over Saidasweets 100% amandel:

Saidasweets is een petitfour halfzoet volledig uit amandelen bereid

Website

Samsara Vegan Travels | Reisorganisatie voor georganiseerde groeps- en prive-reizen 5% korting op de reissom *

(06-36515427) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 5% korting op de reissom. Voorwaarde: geen voorwaarde. Kortingscode: NVV2019. Vul je NVV lidmaatschapsnummer in op het toelichtingenveld op het boekingsformulier.

Meer over Samsara Vegan Travels:

Samsara Vegan Travels organiseert pakketreizen voor veganisten. We reizen in kleine, internationale, groepen (max. 16 deelnemers) naar exotische en interessante locaties in Azie, Oceanie en Europa. Als veganist hoef je geen uren tijd en energie te besteden aan het vinden van vegan eten, dat hebben wij al voor je gedaan. Reis in het gezelschap van vegan soortgenoten, onder begeleiding van een enthousiaste, ervaren en vegan reisbegeleider. Bezoek samen met ons een dieren opvangcentrum of asiel. We bieden pakketreizen met veel vrijheid, je kiest zelf je eigen excursies en bezienswaardigheden.

Website

Facebook

Seitan Chefs | Vegan Foodtruck 10% korting

(06-12891826) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over Seitan Chefs:

DE SEITAN CHEFS ZIJN HIER!! In samenwerking met De Regenboog Groep is hier de nieuwe sociaal ondernemende foodtruck. Met deze foodtruck geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans zich te ontwikkelen. En zo snijdt het mes aan 2 kanten: sociaal snacken. Leuker wordt het werkelijk niet! De Regenboog Groep zet zich dus in voor een betere wereld door mensen die het lastiger hebben in onze samenleving te ondersteunen. Natuurlijk past de foodtruck bij die filosofie. Wat mag je verwachten? Geen plofkippen, geen suikers. Als vanzelfsprekend. Al met al vinden we dat het voedseltechnisch een stuk beter kan in Nederland. Geen bezoek meer aan illustere tentjes, geen separatorvlees van een onbekend dier aan een spit. Wij gaan deze strijd aan met overheerlijke seitan. Met wat? SEITAN! Een gezonde snack voor de stevige trek. Seitan kun je stomen, bakken en frituren. Wij grillen de seitan in onze robuuste grill en vullen er een heerlijke broodje mee. In de verte doet het aan döner denken. Vegan döner. Vöner zoals je zou kunnen zeggen. Wat verse groente er bij. Goddelijk, we must say!

Facebook

Tea and More | Vegan High Tea (en meer) 5% korting

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting.

Meer over Tea and More:

Tea and More is een vegan cateringbedrijfje dat zich heeft gespecialiseerd in vegan High Tea. Deze wordt compleet geserveerd op elke gewenste plek, zoals woonkamer, tuin, park, kantoor, etc. De gemiddelde duur ligt tussen de twee en drie uur. Naast High Tea kun je bij Tea and More heerlijke taart en hapjes bestellen. En ook aan andere cateringwensen zal voor zover mogelijk voldaan worden.

Website

Facebook

Tour de la Frite | Foodtruck met biologische verse friet & snacks met vegan saus & snacks

(06-13716837) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Tour de la Frite:

De foodtruck van Tour de la Frite is een biologische frituur/snackservice. Wij kiezen bewust voor een snackaanbod van 80% plantaardig en 20% vlees. Daarom maken wij als hoofdprodukt dagverse handgesneden friet van biologische aardappelen gefrituurd in biologische zonnebloemolie met huisgemaakte sauzen en veganaise. Als vegansnack bieden wij een lupinekroket van de vegetarische slager.

Website

Facebook

Vegadates | Datingsite voor veggie's en vega's 33,3% extra lidmaatschap *

(e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 33,3% extra lidmaatschap. Voorwaarde: men dient na het aangaan van volledig lidmaatschap een mail te sturen naar info@vegadates.nl, zodat de extra dagen kunnen worden toegevoegd. (Bij lidmaatschap van 1 maand krijg je 11 dagen extra. Bij 3 maanden, 1 maand extra. Bij 6 maanden, 2 maanden extra. Bij 1 jaar, 4 maanden extra.).

Meer over Vegadates:

Ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in een (meer) plantaardige lifestyle. Gratis inschrijving. Alleen volledige (betalende) leden kunnen van de gehele datingsite gebruikmaken. Voor liefde, vriendschap, activiteiten, wonen/vakantie, spiritualiteit en meer. Ook ontmoetingsdagen.

Website

Facebook


Webshops     Vegan Friendly sticker

Aard'g | Een Amsterdams bedrijf dat probiotische dranken verkoopt. 10% korting *

(06-29005988) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: kortingscode: veganfriendly19. De kortingsbon geeft 10% korting op elke aanschaf in de webshop. Voor de abonnementen geldt de korting voor de eerste maand.

Meer over Aard'g:

Aard'g verkoopt in haar webshop verschillende producten, zoals kombucha en kefir. Alle producten zijn, naast veganistisch, suikervrij en biodynamisch geproduceerd. Het assortiment splits zich op in frisdrank en ochtend dranken. In de webshop zijn losse producten aan te schaffen, zoals een introductiepakket of de frisdrank. Daarnaast worden de ochtend dranken in abonnementsvorm aangeboden. Deze abonnementen zijn volledig flexibel, en je zit nooit ergens aan vast.

Website

Facebook

Avesu | Vegan schoenen webshop 5% korting *

(+49-3092278905) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "VEGANFRIENDLY".

Meer over Avesu:

Avesu VEGAN SHOES is based in Berlin, Germany and offers vegan footwear and accessories via an extensive online store with over 40 brands. All products are checked by a dedicated team to make sure they are produced in a fair and sustainable way.

Website

Facebook

BE VEGAN | Vegan cosmetica en verzorgingsproducten 10% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde. In de winkelmand bij Kortingbon vul code in: NVV10.

Meer over BE VEGAN:

Alles in de BE VEGAN shop is 100% vegan, dierproefvrij en natuurlijk. Je vindt er verzorgingsproducten voor het hele gezin en make-up & parfum. Per bestelling doneren wij €0,10 aan het goede doel welke elke seizoen rouleert.

Website

Facebook

BEWUSTGOED | Eco webwinkel 10% korting *

(0172-755654) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "NVVBG10".

Meer over BEWUSTGOED:

BEWUSTGOED is de eco lifestyle winkel met shop, coaching, events & blog, gevuld met inspiratie voor een mindful en groen leven. BEWUSTGOED wil je graag inspireren een eco lifestyle met 'joie de vivre' te (be)leven. Ingewikkeld, duur of saai? BEWUSTGOED wil je juist laten zien dat het simpel is en niet alleen maar te maken heeft met duurzaam consumeren. Jouw investering brengt veel meer dan alleen een financiële winst en betaald zich terug. Want wat goed is voor jou is goed voor de wereld! In de BEWUSTGOED WEBSHOP vind je een fijne blend van natuurlijke huidverzorging, eco yogakleding en eerlijke mode, duurzame woon & lifestyle items, lekkere good food treats, thee en meer goeds! Een groot deel van de collectie is vegan friendly. Je ontvangt 10% korting op de producten en diensten in de winkel (m.u.v. van de Sale).

Website

Facebook

Big Green Smile | Verzorgings- en schoonmaakproducten 10% korting *

(040-4021070) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik code "10VEGAN".

Meer over Big Green Smile:

BigGreenSmile.nl is de grootste webshop in de Benelux met natuurlijke verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Een deel van het assortiment is Vegan. Deze producten zijn eenvoudig te vinden via de knop "kiezen op criteria", waarna je op een vegan logo kunt klikken. Bij de productomschrijvingen vind je ook de ingrediëntenlijst en de certificeringen.

Website

Facebook

Bio Amable | Eco webwinkel 5% korting *

(06-20870011) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "vegan".

Meer over Bio Amable:

Bio Amable is een feelgood eco webshop, met 100% natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten, cosmetica, biologische superfoods, recepten, boeken en veel meer. Bio Amable streeft naar een beter milieu en goede gezondheid in de stijl van nu. Voor veganisten is er een speciale tab waar de vegan producten handig zijn gerangschikt.

Website

Biobey | Biobey verkoopt Biologische en Vegan verzorgingsproducten 10% korting., Bij eerste bestelling gratis Goodie bag cadeau met drie travel size producten *

(04-68549391) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting., Bij eerste bestelling gratis Goodie bag cadeau met drie travel size producten. Voorwaarde: minimale besteding van € 20,00. Promocode: NVVBIO.

Meer over Biobey:

Biobey verkoopt biologische verzorgingsproducten en meer dan de helft van die producten zijn Vegan-Ok gecertificeerd. Op de website heeft elke product een tag die zegt of het product vegan is of niet. Biobey beschikt over ingrediënten encyclopedie. Daarin staan veel cosmetica ingrediënten uitgelegd. We vermelden onder welke naam de niet vegan ingrediënten worden vermeld op de cosmetica verpakking. Bijvoorbeeld Cera Alba.

Website

Facebook

Biobites | Gezondheidswinkel

(045-2054448) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Biobites:

Biobites is opgericht door Simone van der Heide. Zij is opgeleid tot natuur- en voedingsdeskundige en gelooft dat een goede gezondheid alles te maken heeft met de juiste voeding. Ze gaat uit van het pure en zo min mogelijk bewerkte voedsel. Biobites geeft informatie over gezondheid en over een raw food lifestyle. Biobites verkoopt een beperkt assortiment crackers en spreads. Daarnaast kan je er terecht voor boeken, blenders, voedingsadvies, workshops en lezingen.

Website

Biocare Online | Biologische & vegan cosmetica & duurzame producten 10% korting *

(0229-758783) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van €25,00. Kortingscode: veganfriendly.

Meer over Biocare Online:

Webshop met uitsluitend 100% natuurlijke huidverzorging, veelal vegan & duurzame producten voor het hele gezin. In onze winkel ben jij van harte welkom voor advies. Maar ook organiseren wij regelmatig evenementen voor consumenten. Denk hierbij aan huidverzorging & make-up workshops.

Website

Facebook

Biopagne | Vegan, biologische, mousserende wijn 10% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "#sparkletoinspire".

Meer over Biopagne:

Biopagne is een traditionele mousserende wijn zoals het hoort: van de beste druiven en 11 maanden op de fles gerijpt. Met 1 groot verschil: alles aan deze bubbels is biologisch en veganistisch. Het zijn de gewone mensen die de wereld verbeteren. Mensen zoals jij en ik. Mensen die geloven dat een beetje luxe niet slecht hoeft te zijn. Wij houden van bubbels. Maar we houden niet van de manier waarop de meeste bubbels gemaakt worden. Dat kan anders en dat kan beter. 100% biologisch en veganistisch, van de druif tot de verpakking. Dat bestond nog niet, dus we zijn het zelf gaan maken!

Website

Facebook

Bloom | Webshop met plantaardige drinkvoeding 10% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "veganfriendly10". De korting geldt niet voor het aanschaffen van een proefmaaltijd.

Meer over Bloom:

Bloom is een vloeibare maaltijd in poedervorm, en is vrij van dierlijke ingrediënten of bijproducten. De hoofdcomponenten zijn havermout, erwten eiwit, bruine rijst eiwit, algen, zonnebloemolie en kokosolie. Dit product maakt het makkelijker om een gezonde en bewuste levensstijl na te streven. De maaltijd is namelijk razendsnel klaar te maken: meng het poeder met water, tien seconden goed schudden en je bent klaar.

Website

Facebook

Blossom Up | Webshop met Bio en Vegan make-up en verzorging en gifts Gratis product *

(06-48962489) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis product. Voorwaarde: bij laten zien van foto van de pas wordt er een leuke vegan attentie bij aankoop van € 10 of meer in het pakketje aangeboden.

Meer over Blossom Up:

Blossom Up is de webshop voor de bewuste mens. Je vind hier naast Bachbloesems ook Vegan en Bio make-up, wierook, edelsteenzepen en andere leuke gifts. Erg uitgebreid en unieke samenstelling van de leukste artikelen

Website

Boozyshop | Makeup webshop met meer dan 700 Vegan producten.

(e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Boozyshop:

Boozyshop.nl is de grootste Make up webshop van Nederland. Laat je verrassen door de mooiste, exclusiefste en meest betaalbare Vegan Makeup producten. Steeds meer Makeup merken zijn volledig vegan of bieden vegan producten aan in hun assortiment. Een hele fijne ontwikkeling! Boozyshop heeft meer dan 20 merken die compleet of deels vegan zijn in haar assortiment. Toe aan een uitbreiding van je vegan stash? Dan ben je Boozyshop zeker aan het juiste adres! Bij Boozyshop vind je namelijk een heleboel vegan make-up musthaves die voldoen aan jouw eisen. De verzendkosten zijn gratis vanaf €40. En je ontvangt ook een superleuk cadeau bij je bestelling!

Website

Facebook

By Eems | Vegan taarten + catering 10% korting *

(06-44691020) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van €15. Kortingscode: NVV10 (de code is in te voeren bij het besteloverzicht).

Meer over By Eems:

By Eems verzorgt vegan pastry, taarten en bananenbrood op bestelling in Almere, Utrecht en omstreken. Ik heb een wisselend assortiment waarin ik zo veel mogelijk gebruik maak van lokale- en seizoensproducten. Maar ik laat mij ook graag uitdagen door jouw wensen en voorkeuren! Cupcakes, brownies, fondant taarten of liever geheel ‘raw’? Laat het mij weten dan zorg ik voor passende pastry! Daarnaast probeer ik mensen te inspireren om zelf meer plantaardig te koken door recepten te delen. Een (paar keer) per week plaats ik een nieuw recept op mijn blog

Website

Facebook

Carrot & Kale | Vegan sieraden met eigen tekst/accessoires 10% korting *

(06-42728278) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van €15,00. Gebruik code 'GoVegan' (zonder haakjes) tijdens het bestelproces, is geldig op het gehele assortiment en hoofdletter gevoelig.

Meer over Carrot & Kale:

Carrot & Kale maakt vegan statement sieraden, ook custom made is mogelijk. Het assortiment is verder uitgebreid met accessoires van kurk zoals portemonnaies en tassen, eco producten en vegan treats.

Website

Facebook

CHOCOdelic | Raw Food Snacks

(06-53245621) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over CHOCOdelic:

CHOCOdelic is een toonaangevende ‘premium deli’ leverancier in de nieuwe raw superfood snack categorie. Ze zien het als hun missie om een lekker en gezond alternatief voor de reguliere chocoladerepen en snacks te leveren. Op de website vind je informatie over raw food snacks en heb je de mogelijkheid deze te bestellen. Je vind er ook een lijst met winkels waar de producten van CHOCOdelic te koop zijn.

Website

Facebook

Chocoladeverkopers | Webshop, 400+ bean to bar chocolades. Vegan puur, melk en wit Gratis product: 4 gratis (vegan) heerlijke chocolade mini's bij je bestelling *

(06-29788205) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis product: 4 gratis (vegan) heerlijke chocolade mini's bij je bestelling. Voorwaarde: zet 'Vegan' in het opmerkingenveld bij je bestelling.

Meer over Chocoladeverkopers:

Wij zijn Paul & Emma, Chocoladeverkopers. Wij verkopen bijzondere chocolades. Van eerlijke origine cacao die via directe handel bij de beste ambachtelijke craft chocolademakers ter wereld komt. Die maken er bean to bar chocolade van. Chocolade waar je met liefde meer voor betaalt. Alleen al om de ongelooflijk rijke en diverse smaak van échte chocolade waarin je de herkomst van de cacao proeft. Merendeel van ons assortiment is puur (en vegan) we hebben ook heerlijke vegan 'melkchocolade' & vegan witte chocolade.Zet 'Vegan' in het opmerkingenveld bij je bestelling. We kijken dan gelijk de bestelde repen even extra na zodat je helemaal zeker weet dat ze vegan zijn. Om uit te delen aan andere chocoladeliefhebbers. Omdat meer mensen mogen weten dat er zoveel fantastische bean to bar chocolademakers bestaan die chocolade maken die niet alleen lekkerder maar ook veel duurzamer & eerlijker zijn dan wat er in de supermarkt ligt.

Website

Facebook

Corque | Kurk artikelen 10% korting *

(06-81910206) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "NVV".

Meer over Corque:

Corque heeft een ruim assortiment producten gemaak van kurk, zoals handtassen, schoudertassen, rugzakken, iPad hoezen, portemonnees, hoeden, paraplu’s, sieraden en producten voor kantoor en thuis. Het materiaal voelt soepel, draagt licht, is waterafstotend en gemakkelijk te onderhouden. Bij de door Corque verkochte producten kan kurk gezien worden als een dier- en milieuvriendelijk, plantaardig alteratief voor leer. Corque werkt voornamelijk met kurk afkomstig uit Portugal.

Website

Facebook

De Korenmaat | Biologische webwinkel met ruim assortiment en bezorgservice

(030-6990533) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over De Korenmaat:

De Korenmaat is een biologische webwinkel waar mensen hun boodschappen kunnen laten bezorgen of zelf afhalen. De winkel heeft een eigenzinnig prijssysteem en een werkwijze waarbij zo min mogelijk hoeft worden weggegooid. De Korenmaat wordt gerund door een groep idealistische vennoten en bestaat al sinds 1981.

Website

Facebook

De Kurkshop | Webshop met producten van kurk 5% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde. Kortingscode: vegan5.

Meer over De Kurkshop:

De Kurkshop levert unieke tassen, portemonnees, speelgoed gemaakt van kurk. Kurk is een duurzaam veganistisch product

Website

Facebook

DENISE ROOBOL | Vegan tassen & accessoire merk uit Rotterdam 10% korting *

(06-46213307) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 50 (niet geldig op sale producten). Kortingscode te gebruiken op www.deniseroobol.com : 10vvv2019.

Meer over DENISE ROOBOL:

Na 4 jaar studie op de kunstacademie Willem de Kooning, heeft Denise een sterke visie ontwikkeld waarbij mode en natuur sterk met elkaar in verbinding staan. Met deze visie heeft ze besloten om een eigen merk te beginnen. Minimalistisch en functioneel design in combinatie met het gebruik van vegan materialen maakt Denise een absolute earlybird. Ze wilde iets nieuws creeren om mensen te inspireren en te laten zien dat mode accessoires ook vegan, kunnen zijn. DENISE ROOBOL gebruikt alleen high-tech vegan materialen uit de omgeving van Hong Kong, een gebied dat leiding heeft in het ontwikkelen van hoge kwaliteit vegan materialen. Door gebruik te maken van dit nieuwe materiaal, moedigt ze anderen aan om te laten zien dat het zeker mogelijk is om zowel fashionable als vegan producten te hebben.

Website

Facebook

Ditha Bonita | Kleding, lifestyle, accessoires en organic food 10% korting *

(036-5468041) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij minimale besteding van 25 euro. Gebruik kortingscode "V10" bij het afrekenen.

Meer over Ditha Bonita:

Ditha Bonita is een duurzame, veganfriendly onderneming met webshop en fysieke plek. Vanaf dag één staan mens, dier en milieu centraal. Onze fashion, lifestyle en organic foodproducten zijn eerlijk en geschikt voor vegetariërs en (zeker 90%) vegans. Het aanbod groeit.

Website

Facebook

Dreammission | Vegan fashion en accessoires 10% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "NVVLEDEN".

Meer over Dreammission:

Dreamision is de online Vegan Fashion winkel met de leukste betaalbare veganistische fashion en accessoires van dit moment! Vegan fashion/lifestyle, beter voor de dieren en het milieu.

Website

Facebook

Duurzamekerst.nl | Vegan Biologische Kerstbox en wijnen

(06-34993343) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Duurzamekerst.nl:

Op DuurzameKerst verkopen we biologische, vaak Fair Trade, producten. Rond Kerst bieden we een Kerstbox aan en diverse wijnen. Op 3 wijnen na, is alles wat in de webshop staat veganistisch.

Website

Eco Beauty Shop | Cosmetica 10% korting *

(0413-310718) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: stuur een mailtje naar info@ecobeautyshop.nl met vermelding NVV. De code voor korting zal dan worden toegemaild.

Meer over Eco Beauty Shop:

Mooie, luxe natuurcosmetica merken. Alles puur natuur van biologische ingrediënten en veilig voor mens, dier en natuur. Verzorging voor het hele gezin.

Website

Eco Vegan Shoes | Vegan schoenen webshop 10% korting *

(06-33433739) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "nvvlid".

Meer over Eco Vegan Shoes:

Vegan schoenen webshop. Aanbieder van vegan damesschoenen, herenschoenen, wandelschoenen en veiligheidsschoenen. De website is nu alleen Engelstalig, maar er wordt gewerkt aan een Nederlandse versie. Eco Vegan Shoes produceert vegan schoenen met een zeer geringe ecologische belasting. Door de selectie van materialen en productieprocessen wordt er geen gebruik gemaakt van giftige stoffen en wordt er slechts een fractie aan water verbruikt. Eco Vegan Shoes is door het Engelse 'Ethical Consumer Magazine' beoordeel als beste commerciële schoenenleverancier wereldwijd. Alle schoenen hebben tevens het keurmerk van de Vegan Society (UK) en hebben het PETA approved vegan label.

Website

Facebook

EcoDNA | Webwinkel & B2B distributeur van portemonnees, sleutelhangers, kofferlabels, ov-chikpaart hoesjes, brillenkokers en beauty cases 10% korting *

(06-22140886) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: alleen bij bestelling via email.

Meer over EcoDNA:

EcoDNA gelooft dat bewust consumentisme mogelijk is en het een fundamentele keuze is voor het creëren van een betere wereld en het beschermen van het milieu en de dieren die daar leven. We hebben een collectie gemaakt van kadeaus en souveniers zoals portemonnees, sleutelhangers, kofferlabels, ov-chikpaart hoesjes, brillenkokers en beauty cases voor al die consumenten die dezelfde waarden delen. Onze producten zijn niet alleen gemaakt om zo min mogelijk schade aan te richten, de kwaliteit hoog te houden, maar ook betaalbaar. We gebruiken alleen eco-leer als basismateriaal (diervriendelijk) dat volledig in Italië is geproduceerd en dat is verkregen uit hernieuwbare energiebronnen. Vanaf nu kan je onze producten in onze weshop vinden. Bekijk ook de beste souvenir, museum- en cadeauwinkels voor onze duurzame en diervriendelijke productcollectie.

Website

Facebook

Ecomarkt | Natuurvoeding 10% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 45. Gebruik kortingscode "vegan2015".

Meer over Ecomarkt:

www.ecomarkt.nl is dé biologische webwinkel, met een ruim assortiment dat bijdraagt aan een bewust en gezond leven. Ook een ruim veganistisch aanbod. Bij Ecomarkt heeft u de keuze uit meer dan 6.000 natuurvoedingsproducten. Gratis verzending vanaf € 60. Voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis. Veilig betalen met o.a. Ideal en Afterpay. Gratis e-book bij inschrijving voor de nieuwsbrief via www.ecomarkt.nl.

Website

Facebook

EkoBites | Vegan Biologisch taarten, cheesecakes, koekjes en veel meer.

(085-1307676) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over EkoBites:

EkoBites bereidt allerlei lekkernijen op ambachtelijke wijze zoals taarten, cheesecakes, koekjes en veel meer op volledig biologisch basis. Voor zowel particulier als zakelijke klant.

Website

Facebook

EKOMENU | Ekomenu vegan maaltijdbox en vegan verspakketten 10% korting *

(020-2352140) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geldig op de eerste 4 bestellingen van een flexibel lidmaatschap. Via de kortingslink (bij website) wordt de korting automatisch verrekend in je winkelmandje.

Meer over EKOMENU:

Ieder mens is anders. Ekomenu levert maaltijdboxen op maat voor mensen met een vegan leefstijl. Wekelijks kies je zelf je gerechten. Ekomenu levert in Nederland en Belgie op meerdere dagen per week. Wekelijks worden nieuwe recepten gemaakt . De recepten en verse biologische ingredienten worden bij je thuis bezorgd of zijn af te halen bij Ekoplaza. Bestelling Ekomenu met een flexibel lidmaatschap dat op elk moment opzegbaar is.

Website

Facebook

EKONOOM | Online biologische supermarkt 5% korting *

(050-3017166) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "veganfriendly".

Meer over EKONOOM:

EKONOOM is een online biologische supermarkt, ook voor groente en fruit. Wij leveren gekoeld in heel Nederland. Via www.ekonoom.nl/vegan willen wij veganisten een compleet aanbod bieden. Van groente en fruit tot speciale vegan vervangers. En dit aanbod groeit elke dag. Want mis je iets? Laat het weten en we voegen het toe.

Website

Facebook

Eleoflora | Kruidenproducten (en meer) 10% korting *

(06-57202475) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: op vertoon van ledenpas, ook voor workshops en consulten.

Meer over Eleoflora:

Eleoflora is het bedrijf van gediplomeerd kruidengeneeskundige Eleonora. Zij verwerkt planten in bijvoorbeeld zalf, waardoor de geneeskrachtige stoffen uit de plant hun helende werking kunnen doen. Kruidengeneeskunde wil het zelfgenezende vermogen van de mens stimuleren en ondersteunen. Eleoflora is een adres voor kruidenproducten en natuurlijke, vegan-proof verzorgingsproducten. Eleonora organiseert workshops, lezingen en activiteiten op het gebied van kruiden en natuurbeleving. Ook kan zij u via een consult adviseren welk kruid het best past in uw situatie, daarbij lettend op lichamelijk en emotioneel welzijn.

Website

Facebook

EN& | Schoenen 10% korting *

(06-51225234) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "NVV".

Meer over EN&:

Ben je op zoek naar schoenen die hip én duurzaam zijn? En eco én fabulous? Bij EN& shop je met een gerust hart want EN& verkoopt uitsluitend veganistische schoenen waarvoor geen dierlijke materialen zijn gebruikt. Wat dan wel? Kurk bijvoorbeeld en eco-suède van gerecyclede PET-flessen. Bij EN& vind je niet alleen hippe pumps, ballerina's en laarzen, maar ook mooie herenschoenen. Ze verkopen onder andere schoenen van Beyond Skin en NAE Vegan. Stylish schoenen, die gemaakt worden op een manier die vriendelijk is voor mens, dier en onze kostbare planeet.

Website

Facebook

Epicurieus | Vegan banketbakkerij

(06-40985362) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Meer over Epicurieus:

Klassiek gebak in een vegan jasje. Geen fysieke winkel, alleen online bestellingen mogelijk. Maatwerk in overleg. Bezorging in de regio Haaglanden.

Website

Facebook

Feel Good Chocolate | Vegan chocolade 10% korting/Gratis product *

(06-46964061) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting/Gratis product. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00. Je ontvangt een leuke chocolade verrassing in de vorm van een reepje of enkele bonbons bij je bestelling groter dan 10 euro. Op de DIY Chocolate Kit of een 2-daagse Masterclass ontvang je 10% korting. WhatsApp een foto van je ledenpas naar tel. 06-10823350.

Meer over Feel Good Chocolate:

Handgemaakte vegan biologische chocoladerepen en bonbons, met kleuren gemaakt van groenten, kruiden, fruit en bloemen.Wij verkopen een DIY Chocolate Kit met een chocolade temper machine, 1 kilo vegan chocolade, 3 x 150g gekleurde vegan chocolades, 2 professionele chocoladevormen, etui met allerlei kwasten, en instructie / inspiratievideo's (plant-based chocolatier op YouTube).Ook hebben wij grondstoffen voor 'thuis' chocolade maken, zoals een stoneground chocolade mix waarmee je meteen thuis bonbons kan maken.Onze repen en bonbons zijn ook onder private label verkrijgbaar.

Website

Facebook

Food2love | Webshop 10% korting *

(033-2048600) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde. Gebruik de kortingscode: VeganFriendly.

Meer over Food2love:

Food2love uw webshop voor uw (h)eerlijke producten. Food2love is uw webshop voor biologische, glutenvrije en/of vegan producten van o.a. Eat Natural, Proteine Ball Co., King Soba en nog veel meer. Wij zijn steeds op zoek naar leuke nieuw merken.

Website

Facebook

fra lippo lippie | Vegan Make-Up en Lichaamsverzorging 10% korting *

(06-24111155) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde. Kortingscode: veganfriendly.

Meer over fra lippo lippie:

Vegan lip & cheeks, sterk gepigmenteerd in een doosje met spiegel én lippenbalsems. Vegan creme deodorant en gezichtsolie

Website

Granada Wijnen | Wijnen waaronder vegan wijn (wit, rood, mousserend) uit Zuid-Spanje 10% korting *

(06-21541493) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode: NVV10.

Meer over Granada Wijnen:

Granada Wijnen importeert en verkoopt wijnen van kleine familiebodega's uit de zuidelijke helft van Spanje. Wij bieden zowel witte als rode vegan wijnen en zelfs een hele mooie mousserende wijn. Al deze wijnen zijn ook biologisch en deels mogen ze zelfs sulfietvrij genoemd worden.

Website

Facebook

Grapoila Benelux | Koudgeperste olien, eiwit poeders en artisan chilli sauce Bij elke bestelling online krijg je een gratis product/cadeau van ons *

(0620107015) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Bij elke bestelling online krijg je een gratis product/cadeau van ons. Voorwaarde: kortingscode: VEGANFRIENDLY.

Meer over Grapoila Benelux:

Koudgeperste oliën en eiwit poeders uit pitten, noten en zaden. Alles is van Europees afkomst, GMO vrij, biologisch en conventioneel. Ons bedrijf en vele producten zijn ZERO WASTE.

Website

Facebook

Happy Hempy | Vegan clothing gift with every order

(06-44257020) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: gift with every order.

Meer over Happy Hempy:

Vegan trousers and accessories

Website

Facebook

Happy Herbi | Vegan chocolates and energy balls (raw) 10% korting *

(06-45770429) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "VEGANFRIENDLY".

Meer over Happy Herbi:

Happy Herbi staat bekend om het uitgebreide assortiment bonbons van rauwe chocolade en energy balls die op internationale schaal worden verkocht. Alle producten zijn raw vegan en biologisch en gaan daardoor niet ten koste van dieren, gezondheid, mensen in de derde wereld en het milieu. Daphne Wessel over haar bedrijf: "Met Happy Herbi wil ik anderen inspireren tot het maken van meer liefdevolle keuzes. Mijn bedrijfsmissie sluit volledig aan op Metta, een term uit het boeddhisme wat staat voor onvoorwaardelijke liefde en de beste intenties en wensen voor alle wezens in het universum."

Website

Facebook

Het Ciderhuis | Vegan ciders Gratis verzending *

(06-22129993) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis verzending. Voorwaarde: kies bij verzending voor afhalen (gratis) waarna je "doorgaan met afrekenen" kiest. Vermeld bij je bestelling bij opmerkingen rechtsbovenin dat het om "Vegan Friendly ledenpasvoordeel" gaat.

Meer over Het Ciderhuis:

Het Ciderhuis is een online webwinkel met een uitgebreid en exclusief assortiment van de lekkerste kwaliteits ciders. Het Ciderhuis staat voor eerlijke en heerlijke ciders gemaakt door producenten met een hele grote passie voor hun producten. Voor een snel overzicht van welke ciders vegan zijn, komt er medio april een aparte knop op de homepage. Tot die tijd krijg je dit overzicht het snelst door te bellen of mailen met Margot Sanderse, die het Ciderhuis uit passie voor dit drankje heeft gestart. Te bereiken via: 06-22129993 en margot@hetciderhuis.nl.

Website

Facebook

Het huis van Eip / 78Miles | Vegan tassen

(06-42060273) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Het huis van Eip / 78Miles:

Vegan tassen, gemaakt van gebruikte fietsbanden, gevoerd met binnentas en afsluitbaar met rits, ook het binnenvakje.

Website

It's Greenish | Zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met smakelijke vleesvervangende producten die bij voorkeur veganistisch zijn. 10% korting *

(06-18313739) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding 20,00 euro. Lidnummer NVV vermelden.

Meer over It's Greenish:

We zijn begonnen met het experimenteren met verse algen omdat deze tjokvol zitten met gezonde voedingsstoffen. Daarnaast zijn we ook bezig om kaas-vervangers te ontwikkelen. Deze bevatten geen kaas, geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en geen chemische toevoegingen. Dit soort innovaties maakt onze producten uniek. Wat ook uniek is, is ons bindmiddel. Dit zorgt voor een smeuige en prettige bite

Website

Facebook

It's Organic | Webwinkel met biologische en vegan wijnen 10% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "VFriendly".

Meer over It's Organic:

Bij It’s Organic hebben ze respect voor de natuur en passie voor wijn. Daarmee weten ze al sinds eind jaren negentig particuliere en zakelijke klanten te interesseren voor biologische en vegan wijnen. Vanuit een verregaande interesse in natuurlijke en authentieke wijnproducten is een hechte samenwerking ontstaan met drie kwalitatieve Italiaanse wijnhuizen. Wijnimporteur It’s Organic biedt een ruim assortiment biologische wijnen. Een deel hiervan is ook gecertificeerd veganistisch, zoals omschreven op hun pagina ‘Vegetarische wijn’. Ze bieden biologische wijnen van niveau, tegen een scherpe prijs en mét ledenpasvoordeel.

Website

Facebook

Jimmy Joy | Vegan maaltijdvervanger

(06-5679083) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Jimmy Joy:

Jimmy Joy biedt vegan maaltijdvervangers in de vorm van smaakvolle drinks en shakes De shakes en drinks zijn verkrijgbaar in verschillende smaken

Website

Facebook

June goodies | Aandachtige groene feelgoodshop Gratis rooibosthee t.w.v. €2,95 *

(06-10544231) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis rooibosthee t.w.v. €2,95. Voorwaarde: vul bij je bestelling veganfriendly (bij besteding vanaf €25).

Meer over June goodies:

Aandachtige groene feelgoodshop waar alles duurzaam, biologisch en/of gerecyceld is. June goodies is een plek waar je alles vind om je afval te verminderen en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Een plek waar je alles kunt vinden voor je rust en ontspan momenten, en de lekkerste biologische thee om samen met iemand te drinken die jouw aandacht verdient. Alles is leuk voor jezelf, maar zeker ook om iemand anders blij mee te maken. Je bestelling pakken we uiteraard zo duurzaam mogelijk voor je in; of het nu voor jezelf is of voor iemand anders.

Website

Facebook

Kenko | Kenko betekent in het Japans “gezond”. Kenko is een online boetiek waar je makkelijk en snel al je favoriete, feel good producten kan kopen op één plek.

(0623396967) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Kenko:

Kenko is een online boetiek waar je makkelijk en snel al je favoriete feel good producten kan kopen op één plek. Feel good producten met een eerlijk verhaal. Wereldwijd zoeken wij naar de beste feel good producten die ons overtuigen van hun krachtige werking. De ingrediënten worden zorgvuldig onderzocht, daarnaast testen wij ieder product zelf. Ook vinden wij het belangrijk dat de producten er geweldig uitzien. Door de natuurlijke uitstraling verdienen ze een mooie plek in je interieur! Het assortiment bestaat uit verschillende soorten thee, verantwoorde tussendoortjes, natuurlijke cosmetica en groene accessoires. Alle producten zijn natuurlijk. Een groot gedeelte van de producten is ook biologisch en/of vegan.

Website

Facebook

Kleinstesoepfabriek | Webshop met vegan soepen

(0594-514797) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Kleinstesoepfabriek:

Een webshop met bijzondere biologische soepen uit de hele wereld, waarvan 45% vegan is!

Website

Facebook

La Ligna Luxa | Cosmetica

(035-6854320) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over La Ligna Luxa:

La Ligna Luxa heeft haar assortiment huidverzorgingsproducten en cosmetica samengesteld vanuit de kernwoorden duurzaam, diervriendelijk, modern, luxe en toch betaalbaar. De producten zijn te koop via de webshop en er worden demonstratieavonden georganiseerd. La Ligna Luxa is de Nederlandse importeur van Paul Penders. Dit merk levert producten welke door de AVA (American Vegetarian Association) zijn gecertificeerd als veganistisch.

Website

Facebook

LaLu Products | Vegan webshop met onder andere tassen van organische materialen Gratis verzending *

(06-11833629) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis verzending. Voorwaarde: geen voorwaarde. Neem contact op met janneke@laluproducts.com.

Meer over LaLu Products:

LaLu is ontstaan om eerlijke en mooie producten in Nederland te verspreiden. De ateliers waar wij onze tassen laten maken zijn aangesloten bij de UNDP: United Development Programme. De tassen zijn gemaakt van 100 procent organische materialen (hennep, brandnetel en katoen). Veganfriendly! De sjaals die wij verkopen, kopen wij in bij kleine familiebedrijven om zo de plaatselijke ondernemers te steunen. Er is géén echt wol voor gebruikt voor de sjaals dus ook deze zijn vegan. Bij onze visie hoort ook een groene bank, daarom gaan al onze transacties via Triodos bank. Om meer over LaLu te weten te komen en om onze producten te bekijken kun je een kijkje nemen op onze website.

Website

Facebook

Marijke Buurlage Illustration | Verzorging, inrichting en cadeaus 10% korting *

(06-81252212) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00. Kortingscode: NVV10.

Meer over Marijke Buurlage Illustration:

Marijke Buurlage is illustrator en verkoopt in haar Etsy shop geïllustreerde hebbedingetjes, zoals posters, postkaarten, handgemaakte zeep, boeken en spelletjes.Alle producten zijn 100% vegan: de posters en postkaarten zijn gedrukt met inkt op plantbasis op milieuvriendelijk papier, alle verzorgingsproducten zijn vegan en ook de producten die textiel bevatten zijn allemaal gemaakt van niet-dierlijke materialen zoals (biologisch) katoen.In deze shop kun je terecht wanneer je op zoek bent naar een uniek vegan-friendly cadeau voor zowel kinderen als volwassenen. Veel shopplezier!

Website

Facebook

MOMOKOstudio | Vegan en fairtrade kleding & stationery webshop 10% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00. Kortingscode: VEGANFRIEND.

Meer over MOMOKOstudio:

Vegan fashion & stationery webshop. Verkoopt vegan & fairtrade kleding dat met de hand bedrukt wordt en stationery met gerecyclede materialen.

Website

Facebook

MootjArt | Veganistische mode (tassen, accessoires, bijoux, kunst) Gratis product *

(06-17920849) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis product. Voorwaarde: bij besteding van 12 euro krijgen leden van de NVV 1 paar oorhangers cadeau.

Meer over MootjArt:

MootjArt is ontstaan uit de wens diervriendelijke tassen te maken en maakt voornamelijk handtassen van hergebruikt papier. Dus niet van gerecycled papier! Wij halen oude tijdschriften en boeken op, hieruit knippen wij honderden vierkantjes en maken zo van een mozaiek een tas. Voor onze tassen gebruiken we geen lijm. We nagelen waar noodzakelijk met popnagels de onderdelen vast. We gebruiken ook geen bijenwas bijvoorbeeld. Waar er genaaid moet worden gebruiken we geen wol maar bio katoen of bio bambou De hengsels van de tassen maken wij of van nepleer of van stof of andere materialen maar niet van leer. Zodoende zijn al onze producten dus helemaal diervrij en ook nog van hergebruikt materiaal!

Website

Facebook

MOS creative lab | Vegan schilderijen, abstracte ronde schilderijen, kunst Gratis kopje thee of koffie *

(06-46630768) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over MOS creative lab:

Mijn motto; levens mooier maken. Als mens, kunstenaar en reiki therapeut is de natuur een onuitputtelijke inspiratiebron. Gefasineerd door kleuren, vormen en texturen van de natuur. Vanuit die liefde creëer ik ronde schilderijen met de mooiste groene materialen. Zo wil ik kunst zo natuurlijk mogelijk dicht bij ons mens brengen. Dichten met vorm en kleur. Kunst laten voelen en vertellen. Het is mijn artistieke verantwoordelijkheid iets moois en waardevols te geven. Het gaat niet om het exacte beeld dat wordt geschilderd, maar de gedachtenstroom dat het oproept. Abstract laat ons afdwalen naar de wereld van inspiratie - daar waar dromen en realiteit samenkomen. Waar we naar onze diepste verlangens en grootste dromen kunnen gaan en we ons kunnen verbinden met onszelf en de wereld om ons heen. Zo is mijn keuze voor rond niet zomaar. Rond is een vorm dat van nature veel beter bij ons past. Een rustpunt, het grote geheel, de kern.

Website

Facebook

Nomadics | Sandalen 10% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: stuur een mailtje met een kopie/scan/foto van je ledenpas.

Meer over Nomadics:

Handgemaakte slippers & sandalen, en nog hippe ook! Nomadics verkoopt deze bijzondere sandals van Nomadic State of Mind, die helemaal fair trade worden gemaakt in Nicaragua. De sandals zijn verrassend comfortabel en praktisch onverwoestbaar, gemaakt met jouw comfort als leidraad. Hoofdingrediënt is het superzachte, zeer duurzame en recyclebare polypro touw waardoor deze sandals kleurvast en zelfs wasmachine-proof zijn. De vervaardiging is 100% diervriendelijk en het cradle-to-cradle principe wordt reeds voor 85% toegepast. Met de sandals van Nomadic State of Mind loop je er niet alleen fantastisch bij, maar ook nog eens heel verantwoord! Super comfy & handmade with love!

Website

Nura Nature | Schoonheid en schoonmaak 10% korting *

(06-10920521) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "nvvlid".

Meer over Nura Nature:

Nura Nature levert producten voor de uiterlijke verzorging en voor het schoonmaken van huis en kleding. Nura Nature is ontstaan vanuit het vertrouwen dat alles wat je in de natuur kunt vinden een veilige vertrouwde basis geeft aan onze eigen innerlijke natuur. De kernwaarden bij de producten zijn: bijdragen aan een gezond milieu, fair trade, natuurlijk, biologisch, luxe, duurzaam, diervriendelijk én betaalbaar.

Website

OSONYQ International BV | Producent sportdranken 10% korting *

(088-4482015) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde. Kortingscode: veganfriendly.

Meer over OSONYQ International BV:

Echte kampioenen worden gedreven door een honger naar prestatie: zowel in de sport als in het leven. Ze verdienen niets anders dan eersteklas dranken om dat prestatieniveau op peil te houden. OSONYQ is de nummer 1 natuurlijke sportdrank die de levenswijze van echte presteerders ondersteunt. Pure Power in een fles, verkrijgbaar in 4 smaken en geschikt voor veganisten.

Website

Facebook

Pretty & Fair | Fair Fashion webshop, inclusief vegan schoenen Gratis verzorgingsproduct *

(023-5492145) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis verzorgingsproduct. Voorwaarde: bij aankoop van een paar schoenen ontvang je het Organic verzorgingsproduct van Collonil t.w.v. €8.95-€11,95 gratis. Geef in het opmerkingen veld tijdens het 'bestelproces' aan dat je lid bent van de Nederlandse vereniging voor Veganisme dan voegen wij het product gratis toe aan je bestelling.

Meer over Pretty & Fair:

Bij PRETTY&FAIR zijn we gek van mode maar we vinden het zeker zo belangrijk te weten door wie en waarvan onze schoenen en tassen zijn gemaakt. We maken duurzame collecties van ecologische materiaal die heerlijk zitten en er super leuk uitzien. Een belangrijk deel van onze duurzame collectie is ook geschikt voor vegans.

Website

Facebook

Primal Essence | 100% veganistische bad- en schoonheidscosmetische producten

(06-51681164) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Primal Essence:

Primal Essence hand-crafts pure cosmetics in small batches, made from plant-derived ingredients that are sustainably harvested. We have developed original recipes blending highest quality botanical ingredients gently together to formulate exquisite, nourishing cosmetics for a healthier and unblemished skin. Primal Essence wants not only to provide natural beauty but also to be vigilant of the impact of our daily activities. To reduce our carbon footprint we try to work with local suppliers as much as possible and we only use ingredients from suppliers that can prove to us how they were acquired. Our packaging is minimal, 100% recyclable and reusable. Because we cherish the value of biodiversity, the preservation of the balance of the global ecosystem and the freedom of all living beings we don’t do animal testing. Nevertheless, we still need to ensure that our creations are safe and effective, so we test our products on willing human volunteers. All our products are vegan, free from artificial preservatives, cruelty-free, ethically traded and handmade with love!

Website

Facebook

Pure Coverz | Biologisch beddengoed, woontextiel & stoffen 10% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "NVV2014".

Meer over Pure Coverz:

Pure Coverz is een webwinkel voor mooi én verantwoord woon- en huishoudtextiel, zoals beddengoed, kussenhoezen, tafellinnen, keuken- en badtextiel, stoffen, fournituren en naaigaren. Alles gemaakt van een verantwoorde en degelijke biologische kwaliteit. Het hele assortiment is vegan. Bij Pure Coverz is men zich bewust van de verantwoordelijkheid en impact op de wereld. Daarom wordt er naast het GOTS keurmerk ook gelet op fairtrade omstandigheden, gebruiken ze groene energie, hebben ze zonnepanelen op het dak en recyclen ze hun afval. Ook de verpakking en het briefpapier gaan hierin mee, voor alles wordt een geschikt alternatief gezocht.

Website

Facebook

Salvia & Sinensis | Verkoop van vegan en artisanale kruiden en kruidenproducten 5% korting op gehele bestelling *

(06-22930702) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 5% korting op gehele bestelling. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00. Vraag eerst je vouchercode aan door een mail naar info@sauer-kruiden.nl te sturen met de vermelding NVV-ledenkorting.

Meer over Salvia & Sinensis:

Wij verkopen alleen de beste artisanale kruidenproducten van kleinschalige en voornamelijk biologische kruidenteelt & verwerkbedrijfjes die werken met velerlei aan teelten met een hoge mate van biodiversiteit en natuurwaarde op en rond het bedrijf. Alles is vegan met diervrije ingrediënten, niet op dieren getest.

Website

Secrets by Nature | Natuurlijke Cosmetica & Lifestyle webshop 10% korting *

(023-5636112) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij minimale besteding van € 25. Stuur een e-mail naar info@secretsbynature.nl met vermelding: NVV Vegan Friendly. De code voor korting zal dan worden toegemaild.

Meer over Secrets by Nature:

Secrets by Nature is een feelgood webshop met natuurlijke cosmetica, vegan producten en natuurlijke lifestyle producten zoals vegan waxmelts en vele vegan friendly huidverzorging.

Website

Facebook

Shop Like You Give A Damn | Online Vegan Warenhuis

(06-54974443) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Shop Like You Give A Damn:

Welkom bij Shop Like You Give A Damn, het online warenhuis waar alles gewoon vegan is. Shop Like You Give A Damn heeft een breed assortiment met producten als vegan jeans, vegan schoenen, vegan kaas en vegan cosmetica. Van vele verschillende webshops en merken, allemaal op één handige plek. //Waarom Shop Like You Give A Damn?// Wij dromen van een toekomst waarin veganisme de norm is. Gezien een betere wereld bij jezelf begint, dragen ook wij graag ons steentje bij om dit toekomstbeeld mogelijk te maken. Met Shop Like You Give A Damn willen we een veganistische leefwijze zo toegankelijk en makkelijk mogelijk maken.

Website

Facebook

ShopZuiver | Duurzaam online warenhuis, non-food, 100% vegan

(0610841909) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over ShopZuiver:

ShopZuiver verkoopt mooie duurzame producten: verzorging, cadeau, baby, onderweg, keuken, schoonmaak. Overal is een plantaardige en duurzame oplossing voor. Ons aanbod groeit met de dag.

Website

Facebook

Skinfoods | Raw, Vegan, Organic Bodycare

(06-54253097) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Skinfoods:

Skinfoods Bodycare , Raw, Vegan biologische lichaamsverzorging, duurzaam en handgemaakt. Zonder dierenleed en vervuiling van onszelf zowel als van moeder aarde. Gezond voor je huid zowel als voor je lichaam. Plantaardig en duurzaam en zo dicht bij de natuur als mogelijk. Skinfoods staat voor een verantwoorde en bewuste kijk op persoonlijke verzorging.

Website

Facebook

Smekkies | Vegan lifestyle producten 10% korting *

(06-40062617) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 40. Gebruik kortingscode "KortingvoorVegans" + mail een foto van je ledenpas.

Meer over Smekkies:

Smekkies is een webshop met duurzame en veganistische lifestyle producten. Smekkies heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en gebruikt zoveel mogelijk gerecyclede en Zero waste verpakkingen en producten. Ook is er een zero waste sectie op de website.

Website

Facebook

sobbo | sobbo hoofdkussens zijn 100% natuurlijk en diervrij 15% korting *

(085-0608509) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 15% korting. Voorwaarde: korting uitsluitend toepasbaar op de sobbo hoofdkussens. Korting is niet geldig in combinatie met andere acties. Kortingscode: VEGANFRIEND15.

Meer over sobbo:

Sobbo voorziet in hoofdkussens die zijn gevuld met boekweitkaf. Zeg maar dag tegen klachten als nekpijn, nachtzweten en snurken. Maar wat is precies de werking van een boekweitkussen? Van oudsher vormt een boekweitkussen een traditie in Japan. Het biedt meerdere gezondheidsvoordelen. Het materiaal zorgt voor volledige ondersteuning, hierdoor val je makkelijker in slaap. Bovendien is een boekweitkussen ten opzichte van de meeste kussens niet synthetisch. Dit zorgt voor goede ventilatie en dat resulteert weer in een betere lichaamstemperatuur voor je nachtmodus. Iedereen heeft andere behoeftes als het om slaap gaat. Dit vereist een gepaste oplossing om zo tot de beste slaapkwaliteit te komen die alleen voor jou geldt. Meer weten over het verbeteren van jou nachtrust? Neem dan een kijkje op sobbo.eu!

Website

SoloBioMooi | Cosmetica 10% korting *

(06-28803369) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: stuur een mailtje met daarin de te bestellen producten naar info@solobiomooi.nl.

Meer over SoloBioMooi:

SoloBioMooi wil de wereld ‘vermooieren’ (zie hun filosofie) door het verkopen van natuurlijke en biologische cosmetica en door het geven van eerlijke en duidelijke informatie hierover. Bij SoloBioMooi vind je veel producten die geschikt zijn voor veganisten. Deze zijn duidelijk herkenbaar aan het woord ‘vegan’ binnen het kader van het desbetreffende product.

Website

Facebook

Tidjoori | Vegan webshop, catering op aanvraag 5% korting *

(088-3100352) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 25,00. Gebruik kortingscode "2222" vóór het afrekenen, via optie bij bekijken van de winkelwagen.

Meer over Tidjoori:

Op deze website kunt u terecht voor uw vegan boodschappen. Wij bieden u onder andere verschillende soorten vegan burgers, worstjes, kaas en snoep. Wij voegen regelmatig nieuwe producten toe en wij zullen in de toekomst ons assortiment uitbreiden. U kunt ook via de contactpagina aangeven dat u interesse heeft in onze vegan catering op maat.

Website

Facebook

Veenofs | Online shop with 100% vegan fashion clothes, shoes and accessories Gratis verzending vanuit Engeland *

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis verzending vanuit Engeland. Voorwaarde: minimale besteding van £ 50. Kortingscode: VEGANFRIENDLY.

Meer over Veenofs:

VEGAN . ECO . ETHICAL . NATURAL . ORGANIC . FAIR . SUSTAINABLE Do we need to say anymore? We only work with brands which believe in what we believe, not just a vegan range to appeal to an audience or market. That is why you will not see brands on Veenofs which sell alongside a non-vegan range.

Website

Facebook

Vega!Vega | Vegan tijdschrift en website

(06-48084873) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Vega!Vega:

Vegan magazine die 4x per jaar uitkomt. 100 % vegan, alleen door de manier van schrijven ook zeer geschikt voor flexitariërs, vegetariërs en vegans uiteraard. We hebben inmiddels al leuk aan de weggetimmerd, abonees, veel vaste verkooppunten.Op onze website komt regelmatig een artikel online. Beauty, lifestyle, recepten. het totaal plaatje. Zodat een vegan of iemand die het wel worden precies weet hoe wie wat en waar.We staan regelmatig op events, doe mee aan tv programma's, en organiseren zelf dingen bij winkels om het magazine te promoten.

Website

Facebook

Vegalove | Datingsite voor iedereen met een groen hart Gratis in 2019. Vanaf 2020 een maand extra *

(0524-570939) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis in 2019. Vanaf 2020 een maand extra. Voorwaarde: afname Green membership van minimaal een maand. Na het afnemen van Green membership mail je naar info@vegalove.nl dat je lid bent van de NVV. De extra maand wordt vervolgens toegevoegd.

Meer over Vegalove:

Wie een groen hart heeft en een maatje zoekt, kan terecht op Vegalove. Aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten én Thuiswinkel Waarborg. Gratis in 2019, donaties zijn gewenst. Bij donatie vanaf €25,- plant Vegalove namens jou een boom. Vegalove is een frisse en overzichtelijke datingsite voor liefde en vriendschap. Samen groen is goud! #createthemagic

Website

Facebook

VEGAN AF | Webshop voor 'Vegan Friendly' merchandise met een donatiemarge 10% korting *

(030-2072204) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00. Vul de kortingscode 'NVVEGANAF' in bij het afrekenen.

Meer over VEGAN AF:

Vegan awareness kleding & community die een gedeelte van hun winst doneert aan een dierenwelzijns- en rechtenorganisatie doel naar keuze. Doneer jouw percentage en help een dierenwelzijns- en rechtenorganisatie doel een stapje de goede richting in. Natuurlijk gebruiken wij alleen Ecologisch traceerbare producten & grondstoffen. Join the revolution, support VEGAN AF!

Website

Facebook

Vegan producten | Vegan producten 5% korting op producten *

(0612265010) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting op producten. Voorwaarde: kortingscode: NVVlid.

Meer over Vegan producten:

Wij zijn een online winkel in veganistische producten. Er is geen minimale afname, en voor 13.00 uur besteld is de volgende dag in huis. Zijn er producten die u graag zou willen bestellen, maar staan die niet op de website, dan kunt u er via de mail altijd erom vragen. Dan gaan wij voor u kijken of we het kunnen leveren.

Website

Facebook

Vegan Shop | Veganistische producten, recepten, kookboeken, vegan blog

(06-46962933) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Vegan Shop:

De Vegan Shop is een veganistische webshop met meer dan 1500 veganistische producten. Daarnaast vegan recepten, kookboeken, blog, facebook pagina en Instagram Tips. Ons doel is om veganistische producten voor iedereen bereikbaar te maken. Wij, Hans en Sheena, oprichters, zijn al meer dan 30 jaar veganist! Onze motivatie: Meer veganisme, minder dierenleed, een duurzame en rechtvaardige wereld.

Website

Facebook

Vegan Today | Vegan, biologische maaltijdboxen met plasticvrij verpakking. En talk-vegan-cook-show video's met gasten Een eenpersoonsmaaltijd gratis *

(06-85587799) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Een eenpersoonsmaaltijd gratis. Voorwaarde: minimale besteding van € 28,00. Kortingscode: VeganFriendly19.

Meer over Vegan Today:

Vegan Today is puur passie en liefde, passie voor heerlijk en gezond koken en liefde voor mens, dier en natuur. Wij zijn een milieuvriendelijk maaltijd-box bedrijf met biologisch ingrediënten en plastic-vrij verpakkingsmaterialen Onze recepten worden gepresenteerd op Vegan Today Tv (Youtube) als kook-demo-video's

Website

Facebook

Veganbags | Vegan-tassen webwinkel 10% korting *

(06-83030429) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde. Kortingscode "NVV10".

Meer over Veganbags:

Veganbags is van mening dat de toekomst van mode diervriendelijk en duurzaam moet zijn. Daarom verkopen zij uitsluitend duurzame tassen die groen, eerlijk en diervriendelijk zijn, waarvan een groot deel PETA-approved is.

Website

Facebook

Veganhippo.nl | Vegan webshop voor Schoenen, backpacks, headphones e.d. 10 euro korting *

(06-39771631) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10 euro korting. Voorwaarde: minimale besteding van 100 euro. Kortingscode: NVVHIPPO.

Meer over Veganhippo.nl:

Vegan webshop voor Schoenen, backpacks, headphones en accessoires waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staan en de ecologische effecten tot een minimum beperkt worden.

Website

Facebook

Veganwear.nl | Vegan webshop voor schoenen, tassen, riemen, hoeden en portemonnees

(0599-785386) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Veganwear.nl:

Op zoek naar Veganistische duurzame vegan schoenen online als vegetariër of veganist? Of omdat het gewoon beter is voor het milieu? Steeds meer mensen kiezen voor veganistische mode, waarbij een positieve bijdrage aan milieu en dier centraal staat. Deze vega mode sluit volledig aan bij een vegan levensstijl. De duurzame vegan schoenen, vegan enkellaarsjes, vegan slippers en de vegan werkschoenen van Veganwear.nl sluiten hier perfect bij aan! Daarom worden de vega schoenen en vegan producten in de vegan winkel geproduceerd op een veganistische wijze. Dit betekent dat de groene schoenen van natuurlijke, milieu- en diervriendelijke materialen gemaakt worden!

Website

Facebook

VegaVriend | Vegan huisdiervoeding en meer Gratis passend cadeau bij bestelling

(06-42549215) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis passend cadeau bij bestelling.

Meer over VegaVriend:

VegaVriend is een diervrije webwinkel voor huisdieren. Ze verkopen naast volwaardig honden- en kattenvoer ook snacks, speeltjes en verzorgingsproducten. Alles is 100% plantaardig en niet op dieren getest.

Website

Facebook

Veggiedeli | Vegan webshop 5% korting *

(e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "NVV5".

Meer over Veggiedeli:

Veggiedeli is een webshop met alleen maar 100% plantaardige en gentechvrije producten. Het ruime assortiment omvat veel vlees- en zuivelvervangers uit Duitsland, waar het aanbod een stuk groter is dan in Nederland. Je kan hier prima terecht voor heerlijke plantaardige varianten van vlees, vis, kaas, ei, mayo, snoep en gebak. Nieuw per februari 2014: Paul Penders cosmetica, huid- en haarverzorging

Website

Facebook

Vmarkt | Vegan webshop met afhaalpunt in Utrecht

(0619287056) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Vmarkt:

De voordeliste vegan supermarkt online. Vmarkt verkoopt 100% plantaardige producten. Wij ondersteunen jouw vegan lifestyle zo goed mogelijk en halen de beste en lekkerste producten uit heel Europa en Amerika. Je kan hier prima terecht voor burgers, kaas, worsten, schnitzels, chocola, pizza's en dat allemaal plantbased. Het heden is plantaardig! Laat jouw bestelling opsturen of haal het gratis op bij het afhaalpunt.

Website

Facebook

Wolf and Storm | Vegan webshop met kleding, tassen en meer 10% korting *

(0611775943) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: gebruik kortingscode "birdistheword". Korting geldt niet op SALE-artikelen.

Meer over Wolf and Storm:

Wolf and Storm is een duurzame webshop die 100% vegan is. Je vindt er o.a. kleding, tassen en accessoires. Alles is vegan, biologisch en fair. Merken die er zoal verkocht worden zijn: Matt and Nat, Denise Roobol en Miss Green. De artikelen zijn vrouwelijk en glamoureus. Ze hebben geen typische 'groene look'. De ideale webshop voor vrouwen die de wereld mooier willen maken via hun garderobe.

Website

Facebook

YanFlorijn | Biologische, vegan wijnen

(​06-45092410) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over YanFlorijn:

YanFlorijn importeert biologische en biologisch-dynamische kwaliteitswijnen van kleinschalige wijnbouw. De wijnen zijn bovendien geproduceerd zonder toepassing van dierlijke producten. (Bij de meeste andere wijnen worden dierlijke producten gebruikt om de wijn te klaren, zie uitleg op website van YanFlorijn.) YanFlorijn verzorgt ook proeverijen en geeft advies over hoe wijnen gecombineerd kunnen worden met een gerecht. Speciale aandacht gaat uit naar vegetarische en veganistische gerechten.

Website


Groningen     Vegan Friendly sticker

Bad Nieuweschans

De Dansende Kater | We zijn een biologische lunchroom met vegan opties Gratis kopje thee of koffie *

HF Dresselhuisstraat 6a, 9693 AM Bad Nieuweschans (085-7920161) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: afname van een ander product.

Meer over De Dansende Kater:

Je kunt bij ons op reservering uw wensen uit spreken. We zijn een kleine maar leuke restaurant. Wil u met een groep komen en u wilt een gezellige avond dan zit u bij ons goed. Voor een gezellige avond willen wij graag dat het gereserveerd wordt via http://dedansendekater.nl/reserveer-online/

Website

Facebook

Groningen

Bla Bla (Groningen) | Vegetarisch restaurant 10% korting *

Nieuwe Boteringestraat 9, 9712 PE Groningen (050-3132088) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geldt voor maximaal 4 personen.

Meer over Bla Bla (Groningen):

Bij Bla Bla eet u standaard vlees noch vis, en op verzoek geheel veganistisch. Bla Bla is ook een prima catering adres, voor lunches en diners in buffetvorm.

Website

De Zevende Hemel | Restaurant

Zuiderkerkstraat 7, 9712 PZ Groningen (050-3145141) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over De Zevende Hemel:

De Zevende Hemel is een sfeervol, bijzonder restaurant met ongeveer 50 plaatsen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er meestal lichte muziek gespeeld op de vleugel. Een prettige omgeving waarin, intiem met z’n tweeën of samen met familie dan wel vrienden, gezellig gegeten en nagetafeld kan worden. Ook grotere groepen zijn welkom. Er kan een keuze gemaakt worden uit het maandelijks wisselende menu. De keuken is Frans-Italiaans georiënteerd. Er zijn altijd een aantal: biologische vleesgerechten, vegetarische gerechten, veganistische gerechten en visgerechten. Het menu is geheel naar uw eigen wens samen te stellen uit de voor-, tussen-, hoofd- en of nagerechten.

Website

Facebook

MAHALO | Vegan Lunchroom

Verlengde Grachtstraat 1, 9717 GD Groningen (050-7504335) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over MAHALO:

Bij ons gaat het om goed eten, good vibes en community. Al onze producten zijn huisgemaakt, biologisch en volledig plantaardig. Wees gerust dat wij om jouw gezondheid & die van ons milieu geven.

Website

Facebook

De Herbivoor | Vegan/bio lunchzaak, maaltijden en catering 10% korting

Gedempte Zuiderdiep 59, 9711 HC Groningen (06-19701739) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over De Herbivoor:

Bij De Herbivoor kun je genieten van een 100% veganistisch, biologisch en plantaardig aanbod. Lokaal geproduceerd en seizoensgebonden. Van gebak, soep, burgers en salade tot een warme maaltijd. En alles is huisgemaakt! Zo kunnen we makkelijk aan de wensen voldoen bij een (bepaalde) allergie of dieet, want we willen dat iedereen gezond kan genieten.

Website

Facebook

Siddeburen

The Land of Now | Retreat Center met veganistische keuken, producten en verblijf 10% korting *

Veenweg 9, 9628TW Siddeburen (06-51710115) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: op producten in onze winkel op Het Land van Nu.

Meer over The Land of Now:

Op Het Land van Nu is veganistisch heel normaal. Tijdens een verblijf zorgen onze bevlogen koks ervoor dat je met een bewust hart kunt genieten van heerlijke maaltijden en tussendoortjes. Daarnaast zijn al onze producten in ons winkeltje veganistisch, van creme tot t-shirt. En natuurlijk geven we je met plezier informatie over veganisme en liefdevol duurzaam leven.

Website

Facebook


Friesland     Vegan Friendly sticker

Appelscha

Herberg Het Volle Leven | B&B, vega/bio restaurant 10% korting op het diner *

Oude Willem 5, 8426 SM Appelscha (0516-430091) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek ter plekke of vooraf..

Ledenpasvoordeel: 10% korting op het diner. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Herberg Het Volle Leven:

Het Volle Leven is een kleinschalige B&B met een volledig vegetarisch en biologisch restaurant. Hier kan op aanvraag ook veganistisch gegeten worden. De herberg ligt midden in de bossen van nationaal park Het Drents-Frieswold. De herberg beschikt ook over twee cursusruimtes welke geschikt zijn voor workshops en trainingen. Denk aan yoga en meditatie maar ook aan muziek, dans en theater. De herberg is tevens een officiële trouwlocatie.

Website

Blije

Vegotel Blije | Vegan hotelketen 10% korting *

Zeedijk 6, 9171AM Blije (0519-347069) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: op de verblijfskosten waarbij het niet uitmaakt of je kort of langer verblijft. Aangeven dat je ons gevonden hebt via de Vereniging voor veganisme.

Meer over Vegotel Blije:

Vegotel is een 100% vegan B&B/hotel gevestigd aan de Zeedijk te Blije tegen het Waddenzee gebied aan. Rust en ruimte om heerlijk bij te komen van alle dagelijkse stress. Een standaard Hollands ontbijt is bij de prijs inbegrepen, tegen meerprijs kunt u ook kiezen voor een Full English breakfast of Frans ontbijt. Ook een (picknick) lunchpakket behoort tot de mogelijkheden. Voor het vegan avondeten en de lunch werken we samen met locale restaurants. Ook kunt u af en toe met ons mee-eten en krijgt u een gratis kortingspas t.w.v. € 10,- van de Ekoplaza Leeuwarden.Naast een 100% vegan ontbijt is Vegotel volledig duurzaam, onder andere door het gebruik van zonne-energie, milievriendelijke producten en bijvoorbeeld tweedehands meubels. Ook kun je bij ons terecht voor een Vegan experience en vakantie inclusief een electrische auto of fiets.Beide gastenkamers beschikken over gratis koffie en thee faciliteiten en internet met een LAN kabel (dus geen wifi). Onze prijzen zijn inclusief btw, toeristenbelasting, internet, schoonmaak en een Hollands ontbijt. Kijk voor meer info op onze website.

Website

Heeg

Vegotel Heegermeer | Vegan hotelketen 10% korting *

De Burd 25a, 8621 JX Heeg (0519-347069) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: op de verblijfskosten in Vegotel Blije en korting op de vegan boodschappen bij een boeking in een van onze andere Vegotel locaties.

Meer over Vegotel Heegermeer:

Vegotel is een hotelketen van kleine milieuvriendelijke hotels/accommodaties welke een vegan ontbijt/lunch inclusief de beste (vegan) kaas-, vlees-, en zuivelvervangers serveren. Recent gestart en inmiddels uitgebreid naar vier locaties, Blije, Heegermeer, Schoonoord en Wyns. Vegotel Blije is gevestigd in een boerderij uit 1885 grenzend aan het Waddenzeegebied, Vegotel Heeg aan het prachtige Heegermeer, ideaal voor watersport en strandvakanties, Vegotel Schoonoord in de prachtige provincie Drenthe en Vegotel Wyns midden in de weilanden bij Leeuwarden. Alle vier hebben een eigen karakter en mogelijkheden. Het blijft overigens niet bij deze vier locaties, we verwachten binnenkort onze eerste twee buitenlandse locaties en zijn in gesprek met meerdere potentiele partners. Welke u ook kiest, rust en ruimte te over om heerlijk te genieten en bij te komen van alle dagelijkse stress. Nu nog kleinschalig maar ons doel is snel uit te breiden naar meer locaties.Het Vegotel concept is gebaseerd op drie pijlers:1 Volledig of zoveel mogelijk ecologisch ingericht. Denk hierbij aan het gebruik van zonne-energie, 2e hands meubels, energie neutrale locaties en natuurlijk het 100% vegan ontbijt.2 Een 100% vegan ontbijt gebaseerd op de beste mogelijke vlees- en zuivelvervangers. Ons doel is bewuste niet vegan gasten te laten zien dat je gewoon vlees- en zuivel kunt eten zonder milieu onvriendelijk dierenleed. Denk hierbij aan kaas, paté, salami, ham, kipworst tot en met een Full English breakfast inclusief een spiegelei toe. Zie voor meer informatie hieromtrent onze website.3 Ter voorkoming van electrosmog absoluut geen wifi maar internet met een LAN kabel of helemaal geen draadloos internet.

Website

Leeuwarden

Banhs & Coffee | Vegan lunchroom, afhaal, catering op verzoek. Gratis kopje thee of koffie *

Tuinen 23, 8911KC Leeuwarden (058-2991099) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: afname van een ander product.

Meer over Banhs & Coffee:

Vegan banh mi (Vietnamees stokbrood), steamed bao, noodle salad, salad rolls, koffies en thee.

Website

Facebook

DiBa Beauty Care | Vegan Schoonheids-, pedicuresalon 10% korting *

Tesselschadestraat 100, 8913 hb Leeuwarden (06-46881996) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over DiBa Beauty Care:

Schoonheids-,pedicuresalon waar gewerkt wordt met Vegan schoonheidsproducten en dierproefvrij make-up.

Website

Facebook

Dr.Plant | Vegan Take-Away Gembershot *

Willemskade 60B, 8911 BC Leeuwarden (058-2038156) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gembershot. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Dr.Plant:

Alles wat je bij ons kan krijgen wordt met zorg bereid. Vergeet dat je plantaardig eet.

Website

Facebook

Eetcafé Spinoza | Eetcafé met vegan opties Gratis kopje koffie/thee *

Eewal 50-52, 8911 GT Leeuwarden (058-2129393) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: na gebruik van een maaltijd.

Meer over Eetcafé Spinoza:

Uit eten gaan moet een feestje zijn, een gevoel van thuiskomen, welkom zijn. Alsof je bij goede vrienden gaat eten die alles uit de kast halen! In deze sfeer willen wij onze gasten ontvangen. We hebben altijd een drie-gangen-keuze menu voor de gasten die veganistisch willen eten. Ook de koffiekoekjes zijn veganistisch. Verder werken wij met zoveel mogelijk ingrediënten uit de streek. Zelf een high Tea kan bij ons 100% veganistisch.

Website

Facebook

Restaurant Seoulmates | Koreaans restaurant, de enige in het Noorden. Vers, gezond en vooral lekker. Gratis kopje thee of koffie

Eewal 54, 8911 GT Leeuwarden (058-2998465) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie.

Meer over Restaurant Seoulmates:

De koreaanse keuken is een gezonde keuken met gebalanceerde smaken. Er wordt gebruik gemaakt van sojasaus, sesamolie, gefermenteerde peperpasta (gochujang), knoflook en gember. Verder is kimchi, gefermenteerde chinese kool, een kenmerkend gerecht. Lichtpittig en friszuur als bijgerecht of in een pannenkoek of soep. We maken kimchi zonder vissaus voor vegan gasten. Deze is ook te koop in een weckpotje voor thuis.

Website

Facebook

Wyns

Vegotel Wyns | Vegan hotelketen 10% korting *

Wyns 16, 9091 BD Wyns (0519-347069) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: op de verblijfskosten in Vegotel Blije en korting op de vegan boodschappen bij een boeking in een van onze andere Vegotel locaties.

Meer over Vegotel Wyns:

Vegotel is een hotelketen van kleine milieuvriendelijke hotels/accommodaties welke een vegan ontbijt/lunch inclusief de beste (vegan) kaas-, vlees-, en zuivelvervangers serveren. Recent gestart en inmiddels uitgebreid naar vier locaties, Blije, Heegermeer, Schoonoord en Wyns. Vegotel Blije is gevestigd in een boerderij uit 1885 grenzend aan het Waddenzeegebied, Vegotel Heeg aan het prachtige Heegermeer, ideaal voor watersport en strandvakanties, Vegotel Schoonoord in de prachtige provincie Drenthe en Vegotel Wyns midden in de weilanden bij Leeuwarden. Alle vier hebben een eigen karakter en mogelijkheden. Het blijft overigens niet bij deze vier locaties, we verwachten binnenkort onze eerste twee buitenlandse locaties en zijn in gesprek met meerdere potentiele partners. Welke u ook kiest, rust en ruimte te over om heerlijk te genieten en bij te komen van alle dagelijkse stress. Nu nog kleinschalig maar ons doel is snel uit te breiden naar meer locaties.Het Vegotel concept is gebaseerd op drie pijlers:1 Volledig of zoveel mogelijk ecologisch ingericht. Denk hierbij aan het gebruik van zonne-energie, 2e hands meubels, energie neutrale locaties en natuurlijk het 100% vegan ontbijt.2 Een 100% vegan ontbijt gebaseerd op de beste mogelijke vlees- en zuivelvervangers. Ons doel is bewuste niet vegan gasten te laten zien dat je gewoon vlees- en zuivel kunt eten zonder milieu onvriendelijk dierenleed. Denk hierbij aan kaas, paté, salami, ham, kipworst tot en met een Full English breakfast inclusief een spiegelei toe. Zie voor meer informatie hieromtrent onze website.3 Ter voorkoming van electrosmog absoluut geen wifi maar internet met een LAN kabel of helemaal geen draadloos internet.

Website


Drenthe     Vegan Friendly sticker

Assen

Poort van Assen | Restaurant, Catering en High Tea met vegan opties in centrum Assen Gratis kopje koffie/thee *

Weierspoort 27, 9401DX Assen (0592-331309) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Poort van Assen:

Wij zijn een restaurant in het centrum van Assen en hebben een aantal vegetarische en vegan opties op de kaart staan ( voor-, hoofd- en nagerechten) en ook buiten de kaart om is er heel veel mogelijk mede ook omdat de eigenaresse zelf sinds 2 jaar veganistisch eet is het personeel goed op de hoogte van wat vegan nu precies inhoud.

Website

Facebook

Coevorden

Vegawagen Psyche | Nostalgische vega woonwagen voor overnachting in Coevorden buitengebied 10% korting., Gratis kopje thee of koffie *

Nieuwe Krim 52, 7741NT Coevorden (06-48829343) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting., Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Vegawagen Psyche:

In het rustige buitengebied van Coevorden, met ongeveer 1000m2 eigen tuin en weidse uitzichten, kun je overnachten in de nostalgische Vegawagen Psyche, vernoemd naar het gevleugelde prinsesje Psyche uit het sprookje van Louis Couperus met tekeningen van Bernard Reith, oudoom van verhuurster Linda. Na 4 jaar opknappen is de 7 meter lange wagen omgetoverd tot een creatief en sfeervol paleisje, waarin je (vega) kunt koken, heerlijk slapen (bed 1.40m), lezen, spellen doen, internetten (2x vaste verbinding). Coevorden ligt op 7 km. afstand en is een leuk vestingstadje waar je nog onbetaald parkeert! Hier staat het enige kasteel van Drenthe (zou daar ook een Psyche wonen?). In de wijde omtrek is veel te doen. Je bent van harte welkom!

Website

Facebook

Meppel

Hairstyling Edwin | Vegan kapper 2.50eur korting op vertoon ledenpas *

B. Van der Helststraat 39, 7944XN Meppel (06-23246434) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 2.50eur korting op vertoon ledenpas. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Hairstyling Edwin:

Vegan kapper voor dames en heren. Vegan producten te verkrijgen door verkoop

Facebook

Schoonoord

Vegotel Schoonoord | Vegan hotelketen 10% korting *

Tramstraat 105, 7848 BJ Schoonoord (0519-347069) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: op de verblijfskosten in Vegotel Blije en korting op de vegan boodschappen bij een boeking in een van onze andere Vegotel locaties.

Meer over Vegotel Schoonoord:

Vegotel is een hotelketen van kleine milieuvriendelijke hotels/accommodaties welke een vegan ontbijt/lunch inclusief de beste (vegan) kaas-, vlees-, en zuivelvervangers serveren. Recent gestart en inmiddels uitgebreid naar vier locaties, Blije, Heegermeer, Schoonoord en Wyns. Vegotel Blije is gevestigd in een boerderij uit 1885 grenzend aan het Waddenzeegebied, Vegotel Heeg aan het prachtige Heegermeer, ideaal voor watersport en strandvakanties, Vegotel Schoonoord in de prachtige provincie Drenthe en Vegotel Wyns midden in de weilanden bij Leeuwarden. Alle vier hebben een eigen karakter en mogelijkheden. Het blijft overigens niet bij deze vier locaties, we verwachten binnenkort onze eerste twee buitenlandse locaties en zijn in gesprek met meerdere potentiele partners. Welke u ook kiest, rust en ruimte te over om heerlijk te genieten en bij te komen van alle dagelijkse stress. Nu nog kleinschalig maar ons doel is snel uit te breiden naar meer locaties.Het Vegotel concept is gebaseerd op drie pijlers:1 Volledig of zoveel mogelijk ecologisch ingericht. Denk hierbij aan het gebruik van zonne-energie, 2e hands meubels, energie neutrale locaties en natuurlijk het 100% vegan ontbijt.2 Een 100% vegan ontbijt gebaseerd op de beste mogelijke vlees- en zuivelvervangers. Ons doel is bewuste niet vegan gasten te laten zien dat je gewoon vlees- en zuivel kunt eten zonder milieu onvriendelijk dierenleed. Denk hierbij aan kaas, paté, salami, ham, kipworst tot en met een Full English breakfast inclusief een spiegelei toe. Zie voor meer informatie hieromtrent onze website.3 Ter voorkoming van electrosmog absoluut geen wifi maar internet met een LAN kabel of helemaal geen draadloos internet.

Website


Overijssel     Vegan Friendly sticker

Almelo

Wawollie Kringloop Almelo | Wawolliekringloop heeft 2ehands vegan producten. Winst naar dierenwelzijn, natuur& milieu

Weth. E. van Dronkelaarplein 4, 7601 VX Almelo (054-6220678) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Wawollie Kringloop Almelo:

Wawollie is een gezellige, betrokken en eerlijke kringloopwinkel, die zich inzet voor mens, dier, natuur en milieu. We bevorderen een bewuste, duurzame en inclusieve samenleving, waar mensen, dieren en goederen optimaal tot hun recht komen. Dit doen we door het runnen van een kringloopwinkel waar recycling, upcycling en hergebruik de basis vormt. We brengen werkwillenden samen en helpen hun kracht te ontdekken en talent te benutten. De winsten van de verkoop gaan naar goede doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu.

Website

Facebook

Belt-Schutsloot

Kolibrie | Natuurartsenpraktijk (voor mens en dier) 10% korting *

De Steenakkers 36, 8866 PV Belt-Schutsloot (038-3865791) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: korting geldt op de consultprijs.

Meer over Kolibrie:

De Kolibrie is een natuurartsenpraktijk waar sinds 2000 vastenwandelkuren georganiseerd worden. Daarnaast kan je hier ook terecht voor een medische check-up en voor preventieve en curatieve adviezen voor gezonde leefstijl. De Kolibrie heeft ook een dierenpraktijk. Bij de behandeling van dieren wordt afhankelijk van de klachten gebruik gemaakt van een keuze uit o.a. voeding, vitaminen en mineralen, homeopathie, bach-remedies en bioresonantie. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het emotioneel welbevinden van het dier.

Website

Deventer

Sync Ok | Vegan ontbijt, lunch, gebak en borrel Gratis kopje thee of koffie *

Broederenstraat 29, 7411LA Deventer (0570-442748) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: minimale besteding van € 20,00.

Meer over Sync Ok:

Sync Ok is een duurzaam bakery café. Lekker voor jou en de planeet. Hier kom je tot rust in onze wifi - telefoon - laptop vrije zone. Even echt aandacht voor het moment. Aandacht voor jezelf en je omgeving. Dan kan je meteen rond kijken. In de zaak zijn heel veel duurzame elementen verwerkt, vind jij ze allemaal?De eyecatcher is onze Aquaponics waarin we zelf groente en kruiden kweken. Die vind je terug op je gerecht. Maar ook onze wc rollen, rietjes, menukaarten etc zijn duurzaam. Ook ons eten is duurzaam. De menukaart is plant-based en ook glutenvrij.Sync Ok organiseert ook toffe activiteiten, lezingen en workshops. Aan het eind van de zomer vind ons Sync in Summer - duurzaam BBQ event plaats. Verder hebben we lezingen over mindfulness, yoga, chakra's etc. Maar ook workshops in vegan en glutenvrij koken, mindful thee en koffie drinken. Kortom bij Sync Ok doen we er alles aan om de wereld een beetje beter en mooier te maken.

Website

Facebook

Enschede

ETN saladebar | Saladebar + catering en workshops 10% korting *

Haverstraatpassage 26, 7511 EW Enschede (06-13792252) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 10. De korting geldt alleen voor etenswaren.

Meer over ETN saladebar:

Bij ETNsaladebar koop je salades die precies zijn samengesteld zoals jij wilt. Je kunt kiezen uit een salade van het menu, die je altijd mag uitbreiden met extra ingrediënten. Of je stelt ‘m gewoon helemaal zelf samen. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt! En heb je even geen zin in salade? Dan kun je genieten van een kom soep, een wrap of huisgemaakt hummus met brood.

Website

Facebook

Foodbar RAUW | Vegan foodbar, donderdag t/m zondag geopend van 12 tot 22:00 10% korting *

Hoge Bothofstraat 45, 7511 ZA Enschede (06-42504762) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Foodbar RAUW:

De naam van Foodbar RAUW is ontstaan bij het idee van een stoer concept met stoere gerechten, maar ook voor het feit dat alle producten die gebruikt worden voor de gerechten “rauw” gegeten kunnen worden. Alle gerechten die Foodbar RAUW serveert worden bereid zonder dierlijke producten. De naam kan verwarring opleveren met vlees maar dat vinden wij juist het leuke eraan. Het is namelijk ook niet de bedoeling dat de mensen, die bij Foodbar RAUW komen, het vlees hoeven te missen maar de gerechten hen wel aantrekt. Je kunt bij Foodbar RAUW comfortfood krijgen zoals iedereen deze kent, maar deze zijn in een nieuw hip en uniek jasje gestoken. Ieder gerecht heeft zijn vertrouwde basis en uiterlijk maar wordt er gespeeld met ingrediënten die niet afkomstig zijn van dieren. Foodbar RAUW wil er op deze manier voor zorgen dat deze etensstijl door iedereen geaccepteerd wordt en een geheel nieuw imago krijgt. Je krijgt bij ons gewoon lekker eten, en dat er een verhaal achter zit vinden wij minder belangrijk. Tegenwoordig wordt er veel te veel tijd besteed aan het verhaal achter de gerechten en de eetgelegenheid, terwijl de smaak van het eten juist de hoofdzaak moet zijn. Dit is waar wij als Foodbar RAUW voor staan en graag waar willen maken. Kom je ook eens langs?

Website

Facebook

TANKSTATION cultureel vulpunt | Wekelijks groepsdiner 10% korting *

Deurningerstraat 28, 7514 BJ Enschede (06-55120127) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Alleen verkrijgbaar op verzoek ter plekke of vooraf..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: eenmalige welkomskorting bij bestelling van een 3-gangen-maaltijd à € 10. Heel graag even een mailtje als je gebruik wilt maken van de korting naar tankstationenschede@gmail.com.

Meer over TANKSTATION cultureel vulpunt:

TANKSTATION is een sociaal culturele locatie in Enschede. Een vriendelijke plek waar bezoekers zowel met elkaar als het diverse aanbod van sociale en culturele activiteiten in aanraking kunnen komen. Van het wekelijkse Lekker Eetcafe met Podium tot Expositieruimte en Weggeefwinkel. De groepsdiners van Lekker Eetcafe zijn iedere dinsdag van 18 tot 20u. Het eten is altijd vegetarisch en iedere eerste dinsdag van de maand 100% plantaardig. Reserveren kan via de website. Alle andere avonden kan er ook veganistisch worden gegeven, onder reservering via tankstationenschede@gmail.com Meer info: kom zelf kijken!

Website

Facebook

Haaksbergen

Wawollie Kringloop Haaksbergen | Wawolliekringloop heeft 2ehands vegan producten. Winst naar dierenwelzijn, natuur& milieu

Albert Cuyplaan 4, 7482 JA Haaksbergen (053-5741970) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Wawollie Kringloop Haaksbergen:

Wawollie is een gezellige, betrokken en eerlijke kringloopwinkel, die zich inzet voor mens, dier, natuur en milieu. We bevorderen een bewuste, duurzame en inclusieve samenleving, waar mensen, dieren en goederen optimaal tot hun recht komen. Dit doen we door het runnen van een kringloopwinkel waar recycling, upcycling en hergebruik de basis vormt. We brengen werkwillenden samen en helpen hun kracht te ontdekken en talent te benutten. De winsten van de verkoop gaan naar goede doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu.

Website

Facebook

Zwolle

Engel Winkelcafé | (H)eerlijke producten met oog voor mens, dier en natuur

Grote Markt 3, 8011LV Zwolle (038-4220068) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Engel Winkelcafé:

Kom je lekker bij Engel aan tafel? Met veel aandacht maken wij de (h)eerlijkste gerechten voor je klaar. Biologische, lokale producten uit het seizoen, dagvers en naar wens klaargemaakt. Heb je een specifieke wens? Glutenarm, veganistisch, suikervrij? We hebben altijd wel iets in de koelkast en maken het graag voor je klaar.

Website

Facebook

MMove | vegan soep & stoelmassage 10% korting *

Billitonstraat 41, 8022RC Zwolle (06-52233243) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: korting is alleen geldig bij stoelmassage & vegan soep.

Meer over MMove:

In deze huiselijke woonkamer ben je welkom om te genieten van verschillende soorten thee en versgeperste sap. Tijdens de lunch ontvang je twee verschillende veganistische soepen met een knapperig knäckebröd en/of rijstwafel ernaast waar je de zelfgemaakte humus op kan smeren. Voor de lunch kan je genieten van een ontspannende stoelmassage van 10-15 minuten. In totaal ben je zo'n 2-3 uur aan het bij kletsen en ontspannen. Je kan met 3 tot 5 personen bij mij terecht.

Website


Flevoland     Vegan Friendly sticker

Almere

An's Sweets | Vegan sweets op bestelling 10% korting *

Bud Abbottstraat 12, 1325 cp Almere (06-21824430) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 25,00. Lidmaatschap dient vooraf te worden aangegeven.

Meer over An's Sweets:

Vegan Cakes, cupcakes and other sweets

Website

Facebook

Enjoy Divine Nature | Ontwikkeling van natuurlijke, vegan, verzorgingsproducten. 5% korting op productontwikkeling *

Emile Durkheimweg 89, 1349 CE Almere (06-12939347) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 5% korting op productontwikkeling. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Enjoy Divine Nature:

Productontwikkeling voor natuurlijke & vegan gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, haarverzorging en natuurlijke parfum.

Website

Facebook

Tea da di Date | Vega/vegan werelds eetcafe Gratis kopje koffie/thee

Marie Curiestraat 3, 1341 BM Almere (06-37345337) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee.

Meer over Tea da di Date:

Tea da di Date is ontstaan uit een voorliefde voor puur, lekker, verantwoord eten en mensen bij elkaar brengen op een sfeervolle, huiselijke plek. Een kaarslichtje hier en daar, de gerechten mooi op geserveerd, aandacht voor de kleine details en aandacht voor elkaar. Ik krijg nooit genoeg van de wereldse vegetarische keuken, knusse eetcafés waar je je waant in Latijns-Amerika of het zuiden van Europa met op de achtergrond romantische muziek. Mijn associaties hiermee zijn eindeloos en ik vind niets mooier dan de authenciteit die ik in veel eetcafés heb gezien op de idyllische plekjes waar ik kwam tijdens tripjes. Eten en gezelligheid is veelal onlosmakelijk verbonden, lang tafelen, proeven, genieten. In Tea da di Date willen we die cultuur een plek geven. Tea da di Date is een plek waar men ongedwongen samen kan komen en kan genieten van een verassende en wereldse menukaart en waar men keer op keer welkom is om op elk moment van de dag te genieten van onze specialiteiten: koffie, thee en andere homemade drankjes. De mediterrane en Latijns Amerikaanse ambiance is er ook voelbaar! Bij ons schijnt het zonnetje altijd! Wij zijn een ontbijt- en lunchcafé dat plantaardige gerechten serveert, zoveel mogelijk van lokale leveranciers met veel suikervrije opties. Bij ons is er aandacht voor jou, voor de harmonie in ons dorp, de dieren en het milieu. Wij kiezen telkens weer voor duurzamere opties omdat bewust omgaan met moeder aarde in onze natuur zit, zo simpel is het. Zo kunnen wij de wereld op onze manier toch een stukje mooier maken…. Let’s change the world cooking!

Facebook

Zeewolde

Vakantiehuis Bij het Bos | Groepsaccommodatie voor 8-16 personen 50% korting op de schoonmaakkosten *

Bosruiterweg 25, 3897 LV Zeewolde (085-88882503) (e-mail)

Vegan aanbod: Zeer beperkt. Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Ledenpasvoordeel: 50% korting op de schoonmaakkosten. Voorwaarde: geen voorwaarde. Vooraf aangeven dat je dit graag wilt.

Meer over Vakantiehuis Bij het Bos:

In ons vakantiehuis, wat duurzaam gebouwd is, willen we onze gasten zo milieuvriendelijk mogelijk laten verblijven. Gescheiden afvalinzameling is mogelijk en we belonen onze gasten graag bij een lager energieverbruik Leden van veganisme.org krijgen 50% korting op de schoonmaakkosten. Bovendien zorgen we voor vegan appelflappen (zonder toegevoegd suiker en notenvrij)

Website

Facebook


Gelderland     Vegan Friendly sticker

Arnhem

De Mallemoere | Volkskeuken

Hisveltplein 21, 6826 LE Arnhem (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over De Mallemoere:

Politiek eetcafé de Mallemoere is een plek voor iedereen die werkt aan een eerlijke en oprechte samenleving voor mens, dier en milieu. Het is opgestart door een enthousiaste groep anarchisten/activisten. Na enkele verhuizingen zit De Mallemoere nu in het pand van Locatie Spatie. Er wordt elke vrijdagavond om 18:30 een veganistishe maaltijd geserveerd. Er wordt niet met reservingen gewerkt. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent.

Website

Facebook

Eetatelier | Vegetarisch eetcafé

Nieuwstad 66, 6811 BM Arnhem (06-20793964) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Eetatelier:

‘t Eetatelier is een biologisch vegetarisch eetcafé dat is ontstaan uit een voorliefde voor lekker, puur eten en de wens om meer mensen te laten ervaren hoe vol van smaak en bevredigend vegetarisch en ook veganistisch voedsel kan zijn. Elke dag is minimaal één voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht veganistisch verkrijgbaar, soms meer.

Website

Facebook

EkoPlaza (Arnhem - K'burg) | Natuurvoedingswinkel

Kronenburgpassage 32, 6831 ER Arnhem (026-3273710) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over EkoPlaza (Arnhem - K'burg):

EkoPlaza is een initiatief om natuurvoeding bereikbaar te maken voor een groot publiek door middel van eigentijdse grote supermarkten. EkoPlaza is zeer betrokken bij de biologische landbouw, de natuur, het milieu en alle gezondheidsaspecten van mens en aarde. Het is open supermarkt, specialist in biologische levensmiddelen, die inspireert om natuurvoeding een vanzelfsprekend onderdeel van het consumptiepatroon te maken.

Website

Enig Alternatief | Vegetarisch restaurant

Wielakkerstraat 4, 6811 ED Arnhem (026-4457626)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Meer over Enig Alternatief:

Enig Alternatief is een klein en intiem restaurant waar je lekker vegetarisch en biologisch kan eten, en op verzoek ook veganistisch. Elke dag staat er ‘s avonds een andere dagschotel op het menu (geen keuze) en deze kost slechts € 11,50. Reserveren is gewenst, zeker bij een veganistische voorkeur. Overdag kun je er verschillende broodjes kopen.

Website

Indian Restaurant Mantra | Indiaas restaurant met een speciale vegan menukaart

Janslangstraat 15, 6811 GG Arnhem (026-4424638) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Indian Restaurant Mantra:

Mantra is een sfeervol restaurant met 35 zitplaatsen. In de zomer hebben wij daarnaast ook 20 zitplaatsen buiten op het gezellige terras.Gelegen in een steegje tussen de Janstraat en Jansplein in het centrum van Arnhem, biedt Mantra een variatie van lekkere Indiase gerechten uit verschillende streken van India. Indiaas eten hoeft niet scherp te zijn, ons team is altijd bereid om persoonlijke wensen van onze gasten te vervullen. Zo kan de chef altijd een gerecht naar wens klaarmaken.Onlangs hebben een geheel vegan menukaart geïntroduceerd met veel lekkers voor onze vegan gasten. Behalve vegetarisch en vegan ,hebben ook talloze glutenvrije opties.

Website

Facebook

Natuurlijk Lekker | Catering, taarten

Arnhem (06-38484915) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Natuurlijk Lekker:

Natuurlijk Lekker bakt 100% plantaardige taarten op bestelling, zowel zoete als hartige. Hierbij worden uitsluitend biologische ingrediënten gebruikt en per voorkeur van het seizoen, uit de eigen regio of ingemaakt uit eigen tuin. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van natuurlijke zoetstoffen zoals rijststroop, ahornsiroop, oerzoet, agavesiroop en palmsuiker voor vrijwel alle taarten. Kijk op de website voor het actuele aanbod. De taarten worden op bestelling gemaakt en kunnen ook per punt gekocht worden in het EkoPlaza filiaal in winkelcentrum Kronenburg (in Arnhem).

Website

Poké House | Poké Bowls & more

Marienburgstraat 8, 6811 CS Arnhem (026-3791910) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Poké House:

Poké House is een Hawaiiaanse restaurant. Er word Poké Bowls geserveerd. Take away & delivery.

Website

Facebook

Rawsome | Rawfood eetcafé Gratis kopje koffie/thee *

Brouwersplein 7, 6811 BL Arnhem (026-7851996) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 10.

Meer over Rawsome:

Rawsome, een “food café” in het centrum van Arnhem, is een goed adres voor (h)eerlijke rawfood. Dus voor gerechten die tot maximaal 42 graden verhit worden. Er wordt gewerkt met lokale, biologische producten. Het krijtbord toont telkens wisselende gerechten, afhankelijk van het aanbod van het moment. Alle gerechten op de kaart zijn glutenvrij, zuivelvrij, vrij van geraffineerde suikers en veganistisch. Er wordt ook gebruik gemaakt van ‘superfoods’, een verzamelnaam voor planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen. Naast lekker eten is er ook een beperkt assortiment andere artikelen te koop. Het hele assortiment van Rawsome is vegan, op rauwe honing en bijenpollen na.

Website

Veg'Table | Biologisch catering 10% korting *

Apeldoornsestraat 4, 6828 AB Arnhem (06-28946119) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij minimale besteding van € 10.

Meer over Veg'Table:

"Wij willen gezond, lekker en betaalbaar vegetarisch eten tot een normaal begrip maken en niet tot iets exclusiefs. Het zou voor ons net zo vanzelfsprekend moeten zijn dat er overal goed vegetarisch eten te krijgen is net zoals dat met vlees het geval is. Op deze manier stimuleren we tevens allemaal samen om groener te leven omdat er in de vegetarische keuken veel groente gebruikt worden die het broeikas-effect tegen gaan en tegelijkertijd omdat er geen kostbaar vlees geproduceert hoeft te worden wat juist het tegenovergestelde doet, het broeikaseffect vergroten door enerzijds het overmatig gebruik van gewassen als veevoer (terwijl deze gewassen ook direct omgezet kunnen worden in voedsel) en ander zijds door de uitstoot van CO2 en mest. Dus goed leven laat leven!"

Website

Facebook

Duiven

Yauno | Tapenade/olijvenwinkel met kebabhoek Gratis olijven of tapenade *

Eilandplein 504, 6922 ER Duiven (0316-264054) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis olijven of tapenade. Voorwaarde: gratis bakje olijven of 150 gram vegan tomatentapenade per drie bestelde vegan broodjes.

Meer over Yauno:

We hebben een warme maaltijdenhoek met niet alleen kebab en Turkse pizza's, maar er zijn ook vega(n) opties met vegan kebab op basis van seitan, broodjes met gebakken champignons of broodjes falafel. Er zijn ook altijd veganistische sauzen beschikbaar. Verder is onze baklava vegan, de meeste van onze olijven en we hebben eventueel op bestelling ook vegan Turkse pizza's met een 'gehakt' van gemalen champignons, pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes.

Website

Malden

Amélie bakt taarten | Catering, taarten

Malden (06-17095703) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Meer over Amélie bakt taarten:

Amélie bakt taarten’ is een jong, klein bedrijf dat biologische zoete en hartige taarten bakt. Ook mensen met een voedselallergie of een voorkeur voor een veganistische taart zijn bij Amélie aan het juiste adres. Bij ‘Amélie bakt taarten’ ligt de nadruk op verse, (h)eerlijke, pure producten.

Website

Nijmegen

Bed and Breakfast Keizer Karel | Logies en veganistisch ontbijt 5 % korting *

Arksteestraat 12, 6511 MZ Nijmegen (06-34821144) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Ledenpasvoordeel: 5 % korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Bed and Breakfast Keizer Karel:

Keizer Karel is de trotse naam van onze b en b. Service op maat uit zich o.a. in een vega ontbijt!

Website

Facebook

Bella Italia | Pizzeria met vegan opties Gratis kopje koffie/thee *

St. Annastraat 45a, 6524 EE Nijmegen (024-3221807) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij minimale besteding van € 15 (pp).

Meer over Bella Italia:

Wij maken al meer dan 30 jaar op authentieke wijze echte Italiaanse pizza's. Onze pizzabodems zijn 100% gegarandeerd vegan. Qua toppings kunnen we de pizza's van onze kaart d.m.v kleine aanpassingen veganistisch maken. Als alternatief op de jongbelegen kaas die wij normaal gebruiken bieden wij de optie vegan kaas. Deze hebben wij normaal gesproken altijd op voorraad.

Website

Facebook

Crudo | Vegan eetcafé en catering 5% korting

Burchtstraat 126, 6511RK Nijmegen (024-8450094) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting.

Meer over Crudo:

Crudo is een 100% plantaardig eetcafe met winkel. Er wordt gewerkt met biologische en zoveel mogelijk lokale producten. Alles is onbewerkt, suiker- en glutenvrij. Verder is er een Zero Waste gedeelte met biologische noten, zaden en muesli's. Crudo geeft ook workshops en voedingsadviezen. De hele bedrijfsvoering is zo duurzaam mogelijk.

Website

Facebook

De Klinker | Politiek eetcafé

van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen (024-3605208) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over De Klinker:

Politiek café de Klinker is de ontmoetingsruimte van de Grote Broek. Het is een biologisch, veganistisch (vegetarisch) eetcafé, waar vergaderingen, info-avonden en filmvertoningen plaats kunnen vinden en dat daarnaast ruimte biedt aan een anarchistische bibliotheek.

Website

Facebook

Maoz (Nijmegen) | Falafel restaurant 10% korting

Grote Markt 19, 6511 KA Nijmegen (024-3241927) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over Maoz (Nijmegen):

Heerlijke broodjes falafel, uitgebreide saladebar. Onderdeel van een internationale keten.

Website

Facebook

Tati | Huiskamerlunchcafé

Koolemans Beijenstraat 80, 6521 EW Nijmegen (024-7370012) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Tati:

Tati is een huiskamerlunchcafé, met terras. Een prima plek om op ontspannen wijze te genieten van een stukje versgebakken taart, broodje, kopje thee of koffie, of een kom soep. Een aantal van de gerechten is veganistisch. Kosten: 3 gangen voor €10

Website

Facebook

V-Catering | Catering 5% korting *

Graafseweg 274, 6532 ZV Nijmegen (024-8482266) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: vooraf aangeven en niet in combinatie met andere acties.

Meer over V-Catering:

V-Catering levert heerlijke Indiase gerechten, uitsluitend vegetarisch of veganistisch. De mogelijkheden van catering en bezorging zijn groot, zowel voor particulier als bedrijfsleven. Ook kan men cateren voor evenementen, groot en klein. Daarnaast heeft V-Catering ook de “Vegetarische Koerier”, een thuisbezorgservice welke al vanaf één maaltijd thuisbezorgt. Regelmatig staan er acties op de website, bv. voor studenten.

Website

Facebook

Voorheen Slagerij de Jong | Vegetarisch eethuis

Van ’t Santstraat 86, 6523 BH Nijmegen (06-83034363) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Meer over Voorheen Slagerij de Jong:

Deze voormalige slagerij is nu een biologisch en vegetarisch eethuis. Je kan hier genieten van een dagelijkse wisselend 3-gangenmenu en je eet dus ‘wat de pot schaft’. Grote eters krijgen er nog wat bij, kleine eters kunnen wat overblijft meenemen. Ook het afhalen van maaltijden is mogelijk. Reserveren wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk. Voor een veganistische maaltijd of een speciaal dieet wordt gevraagd dit minimaal één dag van tevoren door te geven.

Website

Facebook

Sanadome | Wellnesscentrum, met thermaalbaden, restaurants en ****hotel

Weg door Jonkerbos 90, 6532 SZ Nijmegen (024-3597280) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Sanadome:

Ontdek en beleef de sensatie van water uit eigen bronnen en geniet van een oase van rust. Sanadome is gelegen in de stad Nijmegen, in een rustige bosrijke omgeving. Met een uniek Thermen (2500m2), alleen te betreden met badkleding, heeft u de keuze uit o.a. zoutwaterbad (Dode Zee effect), thermaalbaden (binnen), stoom- & mintkamer, whirlpools, een rustige ligweide met groot thermaal buitenbad. Het warme thermaalwater in de Thermen is voorzien van water uit eigen bronnen (zoet & zoutwater) waaraan een heilzame werking voor uw lichaam is toegedicht. Spa Hotel Sanadome heeft meerdere restaurants waarbij men op verzoek prima veganistisch kan eten.

Website

Facebook

Nijmegen Lent

Lent Plaza | 1e vrijdag van de maand vegan all inclusive lopend buffet. (100% vegan)

Griftdijk Zuid 125, 6663 BD Nijmegen Lent (024888645) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Lent Plaza:

Elke 1e vrijdag van de maand organiseert lent plaza een vegan lopend buffet voor €22,50 (all inclusive) en ook vegan food beschikbaar bij de afhaal! Verder in het weekend nog normale lopendbuffet.

Website

Facebook

Oosterbeek

Tjoe’s vegetarisch eten | Vegetarisch restaurant

Weverstraat 20, 6862 DJ Oosterbeek (026-3337610) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Meer over Tjoe’s vegetarisch eten:

Vers, puur en eerlijk. Tjoe’s maakt gebruik van biologische producten en kookt met de seizoenen mee. Chef-kok Tjoe Que geeft aan deze Hollandse ingrediënten een wereldse draai en maakt er met passie en zorg verfijnde gerechten van, voor zowel lunch als diner Het veganistische aanbod is momenteel beperkt, daarom graag even van tevoren (telefonisch) informeren naar de mogelijkheden. De bedoeling is de komende maanden dit aanbod uit te breiden.

Website

Tiel

Holistic Fitness Therapy | Massage therapie, yoga- en bewegingslessen. 10% korting., Gratis kopje thee of koffie *

Roosjestin 12, 4001 DA Tiel (06-34001804) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting., Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde. Uiteraard zijn alle versnaperingen tijdens onze workshops en lessen 100% vegan.

Meer over Holistic Fitness Therapy:

Het is mijn missie om jou te laten zien hoe jij je lichaam kunt helpen om sterk en gezond te blijven en om je te leren hoe je pijn kunt voorkomen in je nek, rug en je hele systeem van botten en spieren. Het maakt hierbij niets uit of je nu een actieve hardloper bent of aan fitness doet, of je 8 uur per dag op kantoor zit, of de hele dag in de auto. Ik kan je een diagnose bieden van je hele bewegingsapparaat en de oorzaak vinden van de pijn. Daarbij bied ik je verschillende therapievormen aan, zoals massage, triggerpoint, tenderpoint, Kinezi-taping enz., die je kunnen helpen en verlichting kunnen geven.

Website

Twello

Hof van Twello | Uitgebreide streekwinkel en meer 10% korting op "Handboek Plantaardige en Rauwe voeding" (geen verzendkosten) *

Rijksstraatweg 17, 7391 MH Twello (0571-270014) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting op "Handboek Plantaardige en Rauwe voeding" (geen verzendkosten). Voorwaarde: geldt alleen voor aankoop via Hof van Twello. Via internet bestellen? Maak dan € 22,46 over op NL81 RABO 0150806922 t.n.v. Hof van Twello. Vermeld hierbij "Handboek voor NVV-lid" + je NVV-relatienummer + je adresgegevens. Ter plekke kopen? Laat je ledenpas zien.

Meer over Hof van Twello:

Hof van Twello is een unieke boerderij in het midden van het land. Iedereen is welkom op het blotevoetenpad, in de theetuin, bij de cursussen en in de streekwinkel. Op de website staat veel informatie over de puur plantaardige mogelijkheden, ook over raw food.

Website

Facebook

Wageningen

KRUIMIG frietmakerij | Verse frietmakerij met veganistische mayonaise en veganistische kroketten

Stationsstraat 13, 6701AM Wageningen (06-55852727) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over KRUIMIG frietmakerij:

Verse ambachtelijke frietmakerij waar we verse aardappelen omtoveren in heerlijke verse frietjes Romig van binnen en krokant van buiten. Superlekker met onze eivrije mayonaise of Oma Bob's vegan kroketten

Website

The Green Kitchen | Vegetarisch restaurant ( 80% vegan) Gratis kopje thee of koffie *

Junusstraat 47, 6701AX Wageningen (06-55701200) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over The Green Kitchen:

Welkom bij The Green Kitchen: "the place to be" in Wageningen voor lekker vegetarisch en veganistisch eten. Onze missie is om jullie te laten ervaren dat vegetarisch eten lekker en gezond is. Met veel liefde maken wij, zo goed als alles zelf in onze keuken. Daarnaast werken wij met zo veel mogelijk biologische seizoensproducten van lokale leveranciers en maken hiermee kleurrijke, gezonde en lekkere gerechten. Van huisgemaakte quiche tot een sandwich met tempeh en kimchi: "good food for a good mood!" You can't stay? Take us away! Bijna alles is ook mee te nemen! We doen ook vegetarische en vegan catering.

Website

Facebook

Zutphen

Beter Levend- Vegan Caes | Veganistische kaasmakerij

Proeflokalen - vispoortplein 16, 7201 ET Zutphen (06-47338882) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Beter Levend- Vegan Caes:

Veganistische kaas (caes) van rijst of Cashews, op afspraak is iedereen welkom om te kijken, proeven of kopen. Ambachtelijk, kleinschalig, desgewenst op maat geproduceerd.

Website

Facebook

Doeikoei | Catering, afhaal, huiskamerrestaurant 10% korting *

Kruisstraat 67, 7205 BG Zutphen (06-42548815) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij minimale besteding van € 10.

Meer over Doeikoei:

Doeikoei kookt met liefde en passie veganistische maaltijden en snacks. Dit in de vorm van afhalen, catering, koken bij u thuis of vanaf 6 personen in een huisrestaurant.

Website

Facebook

Neleman Wijn | Wijn(web)winkel met Spaanse wijnen gemaakt door Nederlandse bio-wijn-pionier Derrick Neleman. 10% korting *

Groenmarkt 10, 7201 HX Zutphen (0575-757098) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij afname van minimaal 1 doos wijn (6 flessen). Niet geldig op lopende aanbiedingen. Kortingscode invullen tijdens online bestelling; in de fysieke winkel op vertoon van NVV ledenpas. Kortingscode: happyveganwine.

Meer over Neleman Wijn:

Neleman wijnen zijn biologische wijnen die zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en toevoegingen worden gemaakt. Want hoe oorspronkelijker en mooier de natuur, hoe oorspronkelijker en mooier de wijn. We werken veelal met lokale druiven, we klaren de wijn met plantaardig i.p.v. dierlijk eiwit en voor elke 173 gemaakte flessen wijn planten we een boom in het natuurpark vlak bij onze wijngaarden bij Valencia. We zamelen kurk in voor recycling en we werken met designers uit de hele wereld om onze flessen er mooi en eigentijds uit te laten zien. Nationaal en internationaal krijgen onze wijnen jaarlijks zeer goede recensies!

Website

Facebook

Safa | Vegan taartenwinkel Gratis kopje koffie/thee *

Spittaalstraat 10, 7201 ED Zutphen (06-30026026) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij afname van een ander product.

Meer over Safa:

Een klein winkeltje welke op 21 maart 2017 is geopend, op 2 minuten loopafstand uit het centrum van Zutphen. Geniet hier van een heerlijk stukje vegan gebak of een hartig hapje. Maak het compleet met een vers gezet kopje thee, koffie, matcha, slow juice, kombuca of een licht bruisend fruitsapje. Alle producten zijn biologisch en bevatten geen geraffineerde suiker. Er zijn altijd twee volledig raw taarten in ons assortiment aanwezig. Meenemen behoort tot de mogelijkheden.

Facebook


Utrecht     Vegan Friendly sticker

Amersfoort

Bindicafe | Vegan eetcafé en catering Gratis vegan lekkernij *

Bergstraat 6, 3811 NH Amersfoort (06-43255901) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis vegan lekkernij. Voorwaarde: bij gebruik van een maaltijd.

Meer over Bindicafe:

Heerlijk biologisch, voornamelijk veganistische gerechten, soepen, salades en lekkers. Ook voor raw, glutenarm en lactosevrij is er genoeg keuze. Al het lekkers is op basis van natuurlijke suikers. Wekelijks wisselend menu met gerechten vanuit een wereldkeuken. Officiële website is er nog niet maar gaat er dit jaar komen. Alle nieuwtjes, menu, ontwikkelingen zijn te volgen via de facebookpagina van Bindicafe.

Website

Facebook

De Werkplaats | Vegan aanschuiftafel in combinatie met concerten en exposities

Valkestraat 6, 3811 KD Amersfoort (06-14963693) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over De Werkplaats:

De Werkplaats organiseert zes keer per jaar een expositie op de derde zondag van de maand tijdens de KunstKijkRoute. De KunstKijkRoute wordt gehouden in maart, april, mei, september, oktober en november. Daarnaast biedt De Werkplaats een podium voor experimentele muziek in een huiskamerachtige sfeer. Gelijktijdig met de exposities en concerten is er de gelegenheid mee te eten met de exposanten en muzikanten. De maaltijden zijn veganistisch en voor 90% biologisch.

Website

Facebook

Het Lokaal | Streeksupermarkt + Restaurant voor ontbijt, lunch, diner en workshops

Oliemolenhof 90, 3812 PB Amersfoort (033-7820503) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Het Lokaal:

Het Lokaal draait om aandacht en passie voor eten, pure smaken, weten wat je eet, waar het vandaan komt en door wie het is geteeld of geproduceerd. De twee loodsen van een voormalig zeep- en lijmfabriek zijn omgebouwd tot Proeflokaal en Verslokaal. De winkel is geopend van dinsdag t/m zondag. Het restaurant is voor het diner geopend van donderdagavond t/m zondagavond.

Website

Facebook

Bunnik

Bio Goed natuurvoeding | Natuurvoedingswinkel

Dorpsstraat 27, 3981 EA Bunnik (030-6567666) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Bio Goed natuurvoeding:

Kleine en tegelijkertijd ruim gesorteerde winkel in natuurvoeding in het hartje van Bunnik.

De Veldkeuken - Theeschenkerij Amelisweerd | Theeschenkerij

Koningslaan 11a, 3981 HD Bunnik (030-2542463) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over De Veldkeuken - Theeschenkerij Amelisweerd:

Op landgoed Nieuw Amelisweerd is de bakkerij van de Veldkeuken gevestigd. Daar worden brood en taarten gemaakt met 100% biologische ingrediënten, waarbij groente en fruit zo veel mogelijk afkomstig zijn van de naastgelegen eeuwenoude moestuinen. Bij de Theeschenkerij bent u welkom voor een kopje thee/koffie met taart, een ontbijtje, landgoedlunch of een high tea. De Veldkeuken in Bunnik heeft altijd een veganistische soep, salade en een belegd broodje. Bij de Veldkeuken in Culemborg is op aanvraag ook een veganistisch diner mogelijk.

Website

Utrecht

Broei | Vegetarisch restaurant, met groot vegan aanbod Gratis kopje thee of koffie *

Oostekade 24, 3582 AV Utrecht (030-7370005) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: afname van een ander product.

Meer over Broei:

Bij BROEI kom je om samen of alleen te zijn. Om te ontspannen, te werken, te broeien of te delen. Verder draait het hier om groenten, heel veel groenten. Elke maand bedenken we acht gerechten en twee desserts, waarvan een groot gedeelte vegan is! Inspiratie doen we op in alle keukens van de wereld, op vakantie of filosoferend over eten. Bij BROEI maken we alles zelf. Zo krijgen we wekelijks groenten van De Groentenakker in Odijk en van enthousiaste thuistelers! Hiermee maken we de gerechten uit de Chefs Choice; een 7-gangenmenu gekozen door de koks op de avond zelf. Het zuurdesembrood dat we serveren maken we zelf van meel uit de Limburgse Commandeursmolen. Zelfs het gebak wordt dagelijks vers gemaakt! BROEI werkt zoveel mogelijk samen met lokale en kleinschalige boeren, bouwers, branders en telers. Of we trekken er zelf op uit!

Website

Facebook

Bureaubewust | Web(winkel) 10% korting *

Zakkendragerssteeg 12, 3511 AA Utrecht (030-2300629) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geldt op kleding voor volwassenen.

Meer over Bureaubewust:

In deze knusse winkel vind je een ruime assortiment ‘groene’ producten: duurzame kantoorartikelen, bewuste cadeaus en accessoires, tassen, kleding, groene zakelijke geschenken, keramiek, speelgoed en zelfs kantoormeubels. Bureaubewust biedt particulieren en bedrijven de mogelijkheid om duurzamer te leven en te werken. Op de website is bij ‘meer informatie’ veel te lezen over het hoe en waarom van deze groene keuze.

Website

Facebook

Carla's Conditorie | Koffietentje met lunch, taart en koek, alles huisgemaakt.

Achter de Dom 6, 3512 JP Utrecht (030-7510688) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Carla's Conditorie:

Je kunt ons vinden midden in het centrum van Utrecht: een sfeervol tentje vlak Achter de Dom. Carla’s Conditorie is Scandinavisch georiënteerd. Dat vind je terug in het menu. Vanuit Scandinavië komt onder meer de Tunnbrödsrulle, een dunne broodrol. Het smörrebröd, een rijk belegde speltboterham en de Smushi, een klein hartig gebakje. Belangrijk is dat alle producten smaakvol, versgebakken en gezond zijn. Daarom zorgt Carla’s ervoor dat de weg van productie tot toonbank erg kort is! Bovendien worden alle producten met speltmeel gebakken. In alles wat we aanbieden, maken we bij Carla's de eerlijkste keuze; binnen de mogelijkheden wordt gekozen voor biologisch, duurzaam en van dichtbij. Elke dag worden met veel passie nieuwe dingen gebakken in de eigen keuken. Het menu verandert daardoor steeds en beweegt met de seizoenen mee. Alles wat op het menu staat, kun je ook meenemen als lunch of tussendoortje. Maar zitten in de gezellige woonkamer of in de Tweede Kamer is ook belevenis! Geniet van de Scandinavische lekkernijen in de authentieke sfeer van hartje Utrecht. Er is plaats voor zo’n 24 personen en bij lekker weer is het terras ook een heerlijke plek om te genieten.

Website

Facebook

Eethuis Vers | Lunchroom met vegan opties Gratis kopje koffie/thee *

Oudegracht 210, 3511 NS Utrecht (030-2322588) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 10.

Meer over Eethuis Vers:

Op een van de mooiste stukjes van de Oudegracht vind je op nummer 210-212 Eethuis Vers. Hier kun je als vegan terecht voor dagelijks verse soepen, broodjes en hartige varianten belegd arabisch brood. Ook persen zij verschillende verse sapjes en schenken ze lekkere fair trade koffie en thee van Illimani. Alles wat ze serveren kan ook meegenomen worden als lunch of avondmaaltijd op nr 212 in Eethuis Vers Take Away. In Vers Twee op nummer 210 kun je lekker zitten eten en drinken, en genieten van de groene, lichte en gezellige sfeer. Ze hebben zitplaats voor zo'n 30 personen en ook op het bankje buiten kun je heerlijk zitten als het een beetje weer is. Reserveren is mogelijk, behalve op zaterdag tijdens de lunch. Voor de produkten proberen ze altijd een goede mix van smaak, kwaliteit en betaalbaarheid te vinden waarbij ze ook denken aan biologische en duurzame varianten. De ingrediënten zijn vers en de producten voor een groot deel huisgemaakt. Het menu verandert daardoor steeds en beweegt met de seizoenen mee. Hierbij wordt goed rekening gehouden met de vegetariërs en veganisten!

Website

Facebook

Juuls Hummus | Lunchroom met catering Gratis kopje thee of koffie *

Baanstraat 1, 3581 VS Utrecht (06-51624222) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: minimale besteding van 8,50 EUR.

Meer over Juuls Hummus:

Lunchroom die zich specialiseert in Levantijnse keuken: dagverse hummus met toppings, baba ganoush, verse salades warme en koude drankjes en veganistisch gebak

Website

Facebook

Lush (Utrecht) | Cosmetica

Steenweg 46-48, 3511 JS Utrecht

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Lush (Utrecht):

Lush is een jong, snelgroeiend cosmeticamerk met een uitgebreide lijn van producten: van zepen, badbruisballen, shampoo’s en conditioners tot deoderant, lipgloss, kleursupplementen en toothy tabs tandpasta. Van de producten is 100% geschikt voor vegetariërs, en meer dan 75% voor veganisten. Er wordt absoluut niet op dieren getest en zoveel mogelijk producten worden onverpakt verkocht. Zo is Lush beter voor jou, en voor onze planeet.

Website

Oproer | Brouwerij, brewpub en veganistisch restaurant

CAB-Rondom 90a, 3534 BE Utrecht (06-83033194) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Oproer:

Oproer brouwerij is begin dit 2016 gestart en gevestigd in Utrecht Zuilen. Er worden veganistische bieren gebrouwen met in dezelfde ruimte een brewpub met veganistisch restaurant. De openingstijden zijn van 15.00 tot 23.00, van woensdag t/m zondag. Het restaurant serveert biologische, veganistische gerechten gemaakt van zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu zal vaak veranderen en is geïnspireerd door verschillende stijlen van koken. Er zijn brood en koekjes verkrijgbaar die zijn gemaakt met de gebruikte granen die overblijven na het brouwen.

Website

Facebook

Restaurant VanPlanten - door Wawollie | Plant-based restaurant, with focus on sustainability, recycling and delicious vegan food. Mothly 'around the world' card. Support a green future by visiting us soon!

Surinamestraat 5, 3531kh Utrecht (06-11223344) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Restaurant VanPlanten - door Wawollie:

VanPlanten is a plant based restaurant, offering a quality cuisine combined with an interesting "around the world" monthly card. Sustainability, recycling and delicious vegan food are the focus of our project. Support a green future by visiting us soon!

Facebook

Roberto Gelato | Italiaanse, ambachtelijke ijssalon

Poortstraat 93, 3572 HG Utrecht (030-2733114) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Roberto Gelato:

Een kleine ijssalon, waar Roberto zelf dagelijks vers Italiaans ijs maakt. Men probeert in het dagelijks verse assortiment minimaal 11 smaken te hebben die zonder melk of andere dierlijke producten zijn gemaakt. Er wordt ook geprobeerd steeds meer klassieke roomsmaken ‘vegan’ te produceren. (Vraag om ijs in een bakje, want de hoorntjes zijn niet vegan.)

Website

Facebook

Smood Juicebar | Juicebar met een ruim aanbod aan vegan lekkernijen

Vismarkt 16, 3511KS Utrecht (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Smood Juicebar:

Smood Juicebar is een ware hotspot in het centrum van Utrecht. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse portie groente en fruit. We hebben een ruim aanbod in healthy, vegan friendly producten. Alle smoothies en juices maken we vers. Je kunt van de menukaart kiezen, het zelf samenstellen van jouw custom-made drankje mag ook! Geniet van een heerlijke lunch met een sapje of koffie. Van vegan smoothiebowls tot tosti's tot zoetigheid.

Website

Facebook

Soy | Chinees restaurant

Antonius Matthaeuslaan 112, 3515 AV Utrecht (030-7852979) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Soy:

Take-away en restaurant waar uitsluitend 100% vegetarische producten en gerechten worden verkocht, bereid met de beste natuurproducten en vleesvervangers. Veel veganistische opties.

Website

The Good Food Kitchen | Biologische vega(n) catering Gratis chocolade truffels *

Weerdsingel W.Z. 59, 3513 BG Utrecht (06-16697314) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis chocolade truffels. Voorwaarde: geldt voor cateringopdrachten, één truffel per persoon.

Meer over The Good Food Kitchen:

Wij zijn The Good Food Kitchen. Wij verzorgen goed biologisch, vegetarisch (ook vegan) en duurzaam eten. We zitten in het centrum van Utrecht en bezorgen eten op locatie, en we kunnen ook op jouw locatie koken. We zijn (nog) geen restaurant, maar we hebben wel een prachtige ruimte waar we diners op afspraak verzorgen. Omdat we veel waarde hechten aan goed eten, kopen we zoveel mogelijk biologisch en/of lokaal in en verzorgen we al het eten volledig vegetarisch. Daarnaast koken we ook veganistisch en houden we rekening met verschillende allergieën. Wij verzorgen lunches, buffets, diners, complete cursussen, retraites, verjaardagspartijtjes en nog veel meer activiteiten. Zo kunnen we op locatie ontbijt, lunch, avondeten koffie en tussendoortjes verzorgen.

Website

Facebook

Wawollie Kringloop Utrecht Centrum | Wawolliekringloop heeft 2ehands vegan producten. Winst naar dierenwelzijn, natuur& milieu

Amsterdamsestraatweg 67a, 3513 AB Utrecht (030-2410938) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Wawollie Kringloop Utrecht Centrum:

Wawollie is een gezellige, betrokken en eerlijke kringloopwinkel, die zich inzet voor mens, dier, natuur en milieu. We bevorderen een bewuste, duurzame en inclusieve samenleving, waar mensen, dieren en goederen optimaal tot hun recht komen. Dit doen we door het runnen van een kringloopwinkel waar recycling, upcycling en hergebruik de basis vormt. We brengen werkwillenden samen en helpen hun kracht te ontdekken en talent te benutten. De winsten van de verkoop gaan naar goede doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu.

Website

Facebook

Wawollie Kringloop Utrecht Lage Weide | Wawolliekringloop heeft 2ehands vegan producten. Winst naar dierenwelzijn, natuur& milieu

Maarssenbroeksedijk 59, 3542 dm Utrecht (030-2410938) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Wawollie Kringloop Utrecht Lage Weide:

Wawollie is een gezellige, betrokken en eerlijke kringloopwinkel, die zich inzet voor mens, dier, natuur en milieu. We bevorderen een bewuste, duurzame en inclusieve samenleving, waar mensen, dieren en goederen optimaal tot hun recht komen. Dit doen we door het runnen van een kringloopwinkel waar recycling, upcycling en hergebruik de basis vormt. We brengen werkwillenden samen en helpen hun kracht te ontdekken en talent te benutten. De winsten van de verkoop gaan naar goede doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu.

Website

Facebook

Zeist

Floorisant | Massagepraktijk 10% korting

Torenlaan 23, 3701 VH Zeist (06-11329878) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over Floorisant:

Voel je florissant door een massage bij Floorisant. Heb je last van vermoeidheid, stress of pijnklachten aan bijvoorbeeld nek, rug of schouders? Wil jij je weer florissant voelen? Maak dan een massage-afspraak in mijn praktijk Floorisant. Ik geef holistisch-, integratieve en metamorphose- massage, Thaise voetreflexmassage en Jin Shin Jyutsu. Met plantaardig biologische etherische olie of zonder. Op basis van mijn kennis en jouw wensen kunnen wij samen bespreken welk type massage voor jou het meest geschikt is. Ik ben zelf veganist en gebruik uitsluitend vegan producten bij mijn behandeling. Een kennismakingsmassage van 30 minuten kost 10 euro. Op het standaardtarief krijg je als veganist 10% korting.

Facebook


Noord-Holland     Vegan Friendly sticker

Aalsmeer

Cafe de Mijnen - Boerma Instituut International Floral Design School | Vegetarische lunchroom, simpele lekkere getechten, huisgemaakt Gratis kopje thee of koffie

Legmeerdijk 227, 1432ka Aalsmeer (020-4415306) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie.

Meer over Cafe de Mijnen - Boerma Instituut International Floral Design School:

Bij Cafe de Mijnen vindt je Limburgse sferen in Aalsmeer.

Website

Facebook

Alkmaar

Kapsalon Rosie de Haas | Duurzame kapsalon Hoofdhuid en haar analyse met daarop volgend een eenmalige vrijblijvende helende & ontspannende behandeling op basis van kruiden *

Grootnieuwland 6, 1811 ET Alkmaar (072-5111921) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Hoofdhuid en haar analyse met daarop volgend een eenmalige vrijblijvende helende & ontspannende behandeling op basis van kruiden. Voorwaarde: alleen in combinatie met een afspraak voor knippen en of föhnen.

Meer over Kapsalon Rosie de Haas:

Met zoveel mogelijk plantaardige ingrediënten, alles is vegan, op 1 masker 1 shampoo en 1 lippenstift na daar zit een klein beetje biologisch dynamische honing in. Maar dit weten wij dus precies, verder schenken wij havercappuchino met vegan koffiekoekje, verzorgen en kleuren wij het haar op zoveel mogelijk bio en eco manier. We houden van onze bewuste klantenkring en zijn zeer transparant over de ingrediënten, maar wij houden bovenal van gezond haar in een model wat het mooiste in iemand naar boven haalt.

Website

Facebook

Saladebar Oogst | Saladebar met Vegan opties

Zevenhuizen 8, 1811KB Alkmaar (06-42802665) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Saladebar Oogst:

Saladebar Oogst maakt verse maaltijdsalades, sapjes, wraps en soepen. Oogst biedt veel vegan opties waaronder vegan gebak.

Website

Facebook

Soepp | Vegetarisch restaurant

Hekelstraat 31, 1811 BL Alkmaar (0722202061) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Soepp:

Alles 100% biologisch, heel veel vegan opties, gluten & suikervrij. Soep, salades, daghap en broodjes

Website

Facebook

ZZ Sweet Studio | vegan taarten, cupcakes en bonbons 10% korting *

Louis Couperusstraat 141, 1822LG Alkmaar (06-23515510) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over ZZ Sweet Studio:

ZZ Sweet Studio maakt vegan bruidstaarten, verjaardagstaarten, cupcakes en andere dierenvriendelijke zoetigheden. Wij maken ook vegan chocoladerepen en handgemaakte bonbons.

Website

Facebook

Amstelveen

Vers van Gijs | Catering en belegde broodjes met uitgebreide vegan opties 10% korting *

Kostverlorenhof 16, 1183 HE Amstelveen (020-4459930) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde. E-mail een foto/scan van de ledenpas naar info@versvangijs.nl, daarna ontvang je een kortingscode.

Meer over Vers van Gijs:

Passie voor eten en mooie producten zit bij Gijs in de genen. Als kleine jongen hielp hij maar wat graag mee in de groentewinkel van zijn ouders in Amsterdam-West. In de vrije weekenden dwaalde Gijs vaak met zijn familie door de bossen op zoek naar bramen, kastanjes of beukennoten. Welke groenten of fruit in welk seizoen verkrijgbaar zijn, schudt Gijs dan ook zo uit zijn mouw.Bijna 20 jaar geleden besloot Gijs met zijn kennis en passie aan de slag te gaan. Hij opende een broodjeszaak en cateringbedrijf. Het grootste gedeelte van de broodjes wordt bezorgd. Dagelijks gaan er voor tientallen bedrijven complete lunches de deur uit. Ook komen mensen uit de buurt graag een broodje halen aan het raam. Een team van jonge en enthousiaste medewerkers staat Gijs bij.Vers van Gijs biedt uitgebreide vegan opties: belegde broodjes, salades en soepen.

Website

Facebook

Amsterdam

Addis Ababa | Ethiopisch restaurant 10% korting *

Overtoom 337, 1054 JM Amsterdam (020-6184472) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek ter plekke of vooraf..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: alleen als bij reservering de NVV lidmaatschap wordt genoemd.

Meer over Addis Ababa:

Addis Ababa is een restaurant waar je heen gaat om lekker en gezellig te eten. De eigenaar eet zelf 180 dagen van het jaar geen dierproducten, ingegeven door zijn geloof. Hierdoor zijn de meeste vegetarische gerechten standaard ook veganistisch, de overige kunnen veganistisch gemaakt worden. Addis Ababa is ook een adres voor catering van ethiopische gerechten, in en rond Amsterdam. Hierbij kan het gaan om een informeel etentje tot een zakelijk diner. Ook kunnen Afrikaanse warme en koude dranken geleverd worden.

Website

Facebook

Al Ponte | Koffie-kiosk (en meer)

Meeuwenlaan 2, 1021 HR Amsterdam (06-42087482) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Al Ponte:

Al Ponte – Caffé Italiano, is de eerste, echte Italiaanse kiosk in Amsterdam. Een plek waar je kan genieten van een heerlijke espresso en cappuccino, of kan proeven van zelfgemaakte cake, van een soep met biologische groenten, van een broodje vers gemaakt met typisch regionale Italiaanse producten. Veganisten kiezen hier voor de sandwich ‘Vegan Delight’.

Website

Facebook

Alchemist Garden | Rawfood en meer Gratis kopje koffie/thee *

Overtoom 409, 1054 JP Amsterdam (020-3343335) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij bestelling van iets te eten.

Meer over Alchemist Garden:

De Alchemist Garden is naar eigen zeggen een omgeving doordrongen van liefdevolle intenties, ontwikkeld en gebouwd met begrip van de natuur en haar elementen. Het kietelt en prikkelt je; laat je ervaren en ontdekken wat bij je past. Het is onderdeel van het Centrum voor Energieregie, een centrum dat duurzame mensen en organisaties faciliteert met een scala aan producten, diensten en systemen.

Website

Facebook

Amsterdam Cupcake Company | Vegan bakkerij, vegan cupcakes en vegan taarten 10% korting *

Marco Polostraat 209, 1057WK Amsterdam (020-7370688) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00. De korting geldt enkel voor aankopen in de winkel - niet in onze webshop of bestellingen vooraf per telefoon/email.

Meer over Amsterdam Cupcake Company:

Amsterdam cupcake company verzorgt vegan cupcakes en taarten. In onze winkel hebben we een klein aanbod aan cupcakes, groot & mini, beschikbaar. Van te voren (ca. 2 uurtjes) bellen en het een en ander reserveren is ook mogelijk!

Website

Facebook

Beter & Leuk | Biologisch ontbijt- en lunchcafé (en meer)

Eerste Oosterparkstraat 91, 1091 GW Amsterdam (020-7670029) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Beter & Leuk:

Beter & Leuk is een eigentijds ontbijt- en lunchcafé waar men het liefst werkt met biologisch, lokale seizoensproducten. Er zijn verschillende vegan opties en elke zondag is er een vegan brunch. Verder zijn er veel mogelijkheden voor catering en verhuur, van (verjaars)partijtje tot bedrijfslunch, van babyshower tot zelf in de keuken staan. Informeer naar de mogelijkheden.

Website

Facebook

Bonboon | Vegan restaurant 10% korting *

Piraeusplein 59, 1019 NM Amsterdam (06-18098855) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: op een driegangen diner, niet in combinatie met andere aanbiedingen/kortingen.

Meer over Bonboon:

Vegan restaurant Bonboon is een warm en hartelijk veganistisch restaurant op het KNSM-eiland, met een prachtig uitzicht op het water van de Ertshaven en de skyline van Amsterdam Oost. Bonboon is ontstaan uit de droom van Daphne om Amsterdam en haar inwoners te laten ervaren dat lekker eten en drinken heel goed mogelijk is zonder daarvoor dieren te gebruiken.

Website

Facebook

Candy Freaks | Snoep

Nieuwe Hoogstraat 4A, 1011 HE Amsterdam (020-2230811) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Candy Freaks:

Candy Freaks is een (web)winkel met een zeer breed assortiment aan snoep. Volgens eigen zeggen hebben ze de grootste selectie van biologisch veganistisch snoep in Europa. Verder is er naast klassiek snoep te kiezen uit glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, gelatinevrij en vegetarisch snoep. Ook als je van popcorn houd ben je hier aan het juiste adres. Dagelijks wordt er verse, biologische, ‘kettle’ popcorn gemaakt.

Website

Facebook

ChezMolli | Kraakcafé

van Ostadestraat 55 hs, 1072 SN Amsterdam (020-6761427) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over ChezMolli:

Kraakcafé de Molli bestaat sinds 1979 en is daarmee het langst bestaande kraakcafé van Amsterdam. Het wordt gerund door een vrijwilligerscollectief. Naast verschillende activiteiten is er vegan voedsel en informatie, om te inspireren en te creëren zonder wreedheid. Elke woensdag: Molli Pythons Frying Vegans. Snack-dag dus. Met friet, een vegan snack en verder vegan mayo, knoflook, burgers, shoarma, kroketten of kaassouflés (prijs per snack: 1,50 euro). ​Wel reserveren! De opbrengst gaat elke maand naar een ander goed doel. Elke donderdag: Voku Chez Molli. Vanaf 19:00 serveert volkskeuken Chez Molli een heerlijk vegan driegangen menu voor slechts 3 euro. Reserveren kan alleen op de dag zelf door te bellen (vanaf 15:00).

Website

De Hummus House | Hummus is our passion, our love & our art!

Sint Antoniesbreestraat 25-C, 1011 HB Amsterdam (020-3417118) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over De Hummus House:

Fresh made Hummus and Pita with delicious vegetarian and vegan toppings like avocado, mushroom and eggplant from the oven. We also have great salads and other dishes like shakshuka and labaneh. 100% vegetarian.

Website

Facebook

De Waaghals | Vegetarisch restaurant

Frans Halsstraat 29, 1072 BK Amsterdam (020-6799609) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over De Waaghals:

De Waaghals is in meer dan 30 jaar uitgegroeid van vegetarisch eethuis tot restaurant met internationale specialiteiten. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk biologisch, dit geldt ook voor de wijnen en vruchtensappen. Iedere maand staat een ander land centraal in de ‘Specialiteitenschotel’. Informeer naar de veganistische mogelijkheden.

Website

Facebook

Deshima | Lunchroom (en meer) Gratis drankje *

Weteringschans 65, 1017 RX Amsterdam (020-6257513) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis drankje. Voorwaarde: bij gebruik van de lunch.

Meer over Deshima:

Deshima heeft een lunchroom, shop en educatief centrum: het Kushi Institute. Bij het ‘lunch service en take-away’ gedeelte kan je terecht voor een ruime keuze aan broodjes en zelfgemaakte zoete en hartige snacks. Het Kushi Institute verzorgt opleidingen in de macrobiotische filosofie en praktijk. Daarnaast worden er lessen gegeven (veelal Engelstalig), variërend van macrobiotisch koken tot ‘Vrouw en gezondheid’.

Website

Facebook

DopHert Vegan Food & Goods | Catering, zaalverhuur en taarten op bestelling. 10% korting *

Spaarndammerstraat 49, 1013 ST Amsterdam (06-29548408) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: korting geldt alleen op de lunch.

Meer over DopHert Vegan Food & Goods:

Je kunt bij ons nog wel terecht voor: - taartbestellingen voor particulieren en horeca - catering voor grote en kleine events - besloten feesten/babyshowers/diners etc. - afhuur keuken en/of geheel restaurant (pop-up)

Website

Facebook

eteRie | Vegan catering en workshops

Groetstraat 136, 1024VC Amsterdam (06-17364373) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over eteRie:

Ik ben Rianne van der Roest en ik heb een cateringbedrijf in Amsterdam: eteRie, met als motto: ‘eten zoals de plant het bedoeld heeft’. Dat betekent niet alleen dat ik zonder dierlijke producten werk, maar ook met zo min mogelijk bewerkt voedsel uit pak, blik of pot. Bijna alsof je het zélf van de plant hebt geplukt! Ik maak gezonde en heerlijke salades, soep met brood & dips, ovengeroosterde groenten en andere gerechten. Maar alles is mogelijk! Ik wil het liefst zoveel mogelijk mensen gelukkig maken met mijn eten en iedereen laten zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn (h)eerlijk én gezond te eten. Heb je er zin in gekregen? Laat het me weten!

Website

Facebook

Golden Temple | Vegetarisch restaurant

Utrechtsestraat 126, 1017 VT Amsterdam (020-6268560) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Golden Temple:

Indiaas eten, ijs en rauwe toetjes. Boven is een lounge waar je kunt eten op kussens met een laag tafeltje, omringd door posters van hindoeïstische goden en kaarsen.

Website

IIWII Cork | Promotie/verkoop mode-accessoires van kurk 10% korting *

Binnen Oranjestraat 11, 1013 HZ Amsterdam (06-38105021) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geldt na eerste aankoop + aanmelding voor de IIWII Cork mailinglist.

Meer over IIWII Cork:

IIWII Cork, "It Is What It Is". Het is kurk! IIWII Cork introduceert veganistische tassen, schoenen, sieraden, portemonnee's, smartphone/tablet hoezen, yoga supplies, en kurkenstoffen in verschillende patronen en kleuren. Onze producten zijn van hoge kwaliteit, betaalbaar en geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Kurk is waterproof, sterk, vrij van leed, duurzaam, en het voelt erg lekker aan. Kurkmateriaal wordt vervaardigd uit de bast van de kurkeik. Deze wordt met de hand geoogst zonder dat de boom wordt gekapt! Na ongeveer negen jaar is de bast volledig teruggegroeid. Onze producten voegen waarde toe aan de kurkeikenbossen in het Mediterraanse gebied en dragen daarmee bij aan het behoud van deze natuurlijke omgeving en rijke biodiversiteit.

Website

Facebook

Jackson Dubois | Restaurant met vegan dinergerechten

Spui 10, 1012 WZ Amsterdam (+31646360044) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Jackson Dubois:

Mijn naam is Jackson Dubois en ik heet je van harte welkom in mijn bar aan het Spui in Amsterdam, waar ik de beste herinneringen van mijn wereldreis serveer. Ik ben ervan overtuigd dat je een cultuur alleen kunt begrijpen door ‘m te proeven en dat heb ik vanaf mijn achttiende gedaan. Ik heb bijna alles gezien, het meeste geproefd en het beste onthouden. In mijn bar aan het Spui geniet je van smakelijke herinneringen van alle continenten. Naast borrelen kan er in mijn bar ook gegeten worden; op het menu vind je gerechten van over de hele wereld. Lekker als hap aan de bar, of om uitgebreid te tafelen. Naast klassiekers als de Big Boy’s Burger en de Indonesische Rijsttafel, heb ik ook een aparte sectie met Raw & vegan gerechten op de kaart staan. Om je energie op te krikken, je geest een reset te geven en je reislust te stimuleren.

Website

Facebook

Koffie ende Koeck | Vegan Lunchroom, Koffiebar, Patisserie

Haarlemmerweg 175, 1051 LA Amsterdam (020-7372731) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Koffie ende Koeck:

Koffie ende Koeck is een plek waar liefde en aandacht voor mooie plantaardige producten centraal staat. Je kunt hier terecht voor mooie specialty koffie en thee, zelfgemaakte vegan taarten, croissantjes, scones en andersoortige patisserie, en allerlei lunchgerechten zoals sandwiches, frittata, en quiche. Daarnaast serveren een we luxueuze afternoon tea (even reserveren van tevoren) welke erg in trek is. Er heerst een weelderige, vintage sfeer in de zaak welke door klanten huiselijk, gezellig en een tikkeltje feeëriek bevonden wordt. Het is daarom de perfecte plek om ook je (niet vegan) vrienden en familie mee naar toe te nemen! Je kunt bij Koffie ende Koeck ook taarten bestellen om mee naam huis te nemen (zie website, even van tevoren bestellen).

Website

Facebook

Loving Hut (A'dam) | Vegan restaurant 10% korting

Admiraal de Ruijterweg 334, 1055 MZ Amsterdam (020-6825208) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over Loving Hut (A'dam):

Gezellig eten of afhalen. Wij serveren 100% plantaardige maaltijden gemaakt met pure ingrediënten zoals salade uit onze eigen tuin. Het menu bestaat uit verschillende Aziatische en westerse opties met wekelijkse aanbiedingen of nieuwe gerechten om uit te proberen.

Website

Facebook

Lush (A'dam - Kalverstraat) | Cosmetica

Kalverstraat 98, 1012 PJ Amsterdam

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Lush (A'dam - Kalverstraat):

Lush is een jong, snelgroeiend cosmeticamerk met een uitgebreide lijn van producten: van zepen, badbruisballen, shampoo’s en conditioners tot deoderant, lipgloss, kleursupplementen en toothy tabs tandpasta. Van de producten is 100% geschikt voor vegetariërs, en meer dan 75% voor veganisten. Er wordt absoluut niet op dieren getest en zoveel mogelijk producten worden onverpakt verkocht. Zo is Lush beter voor jou, en voor onze planeet.

Website

Lush (A'dam - Leidsestraat) | Cosmetica

Leidsestraat 14, 1017 PA Amsterdam

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Lush (A'dam - Leidsestraat):

Lush is een jong, snelgroeiend cosmeticamerk met een uitgebreide lijn van producten: van zepen, badbruisballen, shampoo’s en conditioners tot deoderant, lipgloss, kleursupplementen en toothy tabs tandpasta. Van de producten is 100% geschikt voor vegetariërs, en meer dan 75% voor veganisten. Er wordt absoluut niet op dieren getest en zoveel mogelijk producten worden onverpakt verkocht. Zo is Lush beter voor jou, en voor onze planeet.

Website

Maaltijdmeid | Kleinschalige en toegankelijke vegan catering 10% korting *

Schellingwouderdijk 317, 1023NK Amsterdam (06-87784254) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: offertes worden op maat gemaakt per aanvraag. Op deze prijs wordt vervolgens 10% korting aangeboden aan leden van de NVV.

Meer over Maaltijdmeid:

Maaltijdmeid verzorgt vegan catering zoals jij die in gedachte hebt. Lunch, diner, thuis of ergens anders, er is van alles mogelijk. Plantaardig, lekker en vrolijk eten; Maaltijdmeid regelt het voor je.

Website

Facebook

Marits Eetkamer | Veganistisch restaurant open voor diner van donderdag tot en met zaterdag Gratis kopje thee of koffie *

Andreas Bonnstraat 34, 1091BA Amsterdam (020-7763864) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: afname van een ander product.

Meer over Marits Eetkamer:

Marits is een eetkamer in Amsterdam Oost met huiselijke sfeer en ongedwongen, intieme setting. Een groenterestaurant waar we verrassend, eerlijk, dagvers, mooi en kleurrijk koken. U kiest uit een 3-, 4-, of 5-gangen menu. De samenstelling van al onze gerechten zijn vrij van dierlijke producten, zo willen we bijdragen aan een positieve en liefdevolle samenleving. Inkopen worden zoveel mogelijk in de buurt gedaan en onze groenten worden geteeld en geleverd door tuinder Theo die in Noord Holland zijn heerlijke biologische groenten en fruit kweekt.

Website

Facebook

Mastino V | Pizzeria, cocktails bar, wine bar. 10% korting *

Bilderdijkstraat 192, 1053LE Amsterdam (020-8450731) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Mastino V:

First veg- gluten free pizzeria.

Website

Facebook

Meatless District | Vegan bar & Restaurant Gratis kopje thee of koffie *

Bilderdijkstraat 65-67, 1053KM Amsterdam (0207220804) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: bij het bestellen van óf voor- en hoofdgerecht óf hoofd- en nagerecht een afsluitend kopje koffie of thee gratis.

Meer over Meatless District:

Vers samenspel van veganistische smaken met aandacht voor detail in industriële setting. Lunch(12-16) en diner(18-22) doordeweeks en óók lekker ontbijten(10-12) in het weekend.

Website

Facebook

Metropolitan | Chocolade, ijs (en meer)

Warmoesstraat 135, 1012 JB Amsterdam (020-3301955) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Metropolitan:

Dessertkamer, chocoladehemel, ijspaleis… Allemaal goede omschrijvingen voor Metropolitan, de winkel van chocolatier Kees Raat. Bij Metropolitan wordt alles zelf gemaakt, met verse en biologische ingrediënten. Alle sorbets (behalve framboos) zijn vegan. Dit geldt ook voor de pure chocolade, geproduceerd van cacaobonen uit Cuba. Het hele productieproces wordt in de winkel gedaan.

Website

Mooshka | Vegan lunch/diner 10% korting

Hemonystraat 66h, 1074 BT Amsterdam (020-8457806) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over Mooshka:

Wij bieden maaltijden en snacks uit verschillende keukens aan, die ook allemaal biologisch zijn. Er zijn onder andere Ethiopische, Surinaamse, Japanse en Italiaanse maaltijden/snacks. Je kunt bij ons ook terecht voor smoothies, broodjes, soep, warme maaltijden, burgers, pannekoeken, salade en cake.

Website

Facebook

Morris & Bella Restaurant | Vegan restaurant waar vlees en vis bij besteld kunnen worden

Nova Zemblastraat 586, 1013 RP Amsterdam (0204752046) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Morris & Bella Restaurant:

Bij Morris&Bella zijn groenten het belangrijkst. Zij serveren een veganistisch drie tot vijf gangen menu, waar vlees en vis bij besteld kan worden voor degene die wel vlees of vis eten. De basis is veganistisch. Er is ook een groot assortiment veganistische wijnen. De producten die zij gebruiken zijn zo veel mogenlijk lokaal en biologisch.

Website

Facebook

Mr Stacks | Mr. Stacks Pancakes & Tea's 10% korting *

Govert Flinckstraat 122, 1072EM Amsterdam (020-7731709) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: niet in combinatie met The Fork reservering of andere acties.

Meer over Mr Stacks:

Mr. Stacks is inventing and innovating, our specials are nothing but ordinary! Just have a look at our lovely menu, all-day breakfast and lunch with bubble tea en vegan pancakes!

Website

Facebook

Mr. & Mrs. Watson | Vegan restaurant in Amsterdam

Linnaeuskade 3h, 1098bc Amsterdam (020 - 261 93 60) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Mr. & Mrs. Watson:

Een plant-based food bar in Amsterdam voor vegan food lovers en cheese addicts. Een sfeervolle plek met waanzinnige gerechten. Het is onze droom om met lekker eten de wereld veranderen. Wij willen je versteld doen staan van de mogelijkheden die de plantaardige keuken biedt.

Website

Facebook

ROOTS (Amstelveenseweg) | Vega(n) take away, ontbijt, lunch & dinner Gratis kopje koffie/thee *

Amstelveenseweg 164, 1075 XN Amsterdam (020-3709658) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 10.

Meer over ROOTS (Amstelveenseweg):

ROOTS is een take away met gezonde voeding en 95% plantaardig. We hebben een aantal zitjes op beide locaties. Ons menu bestaat uit juices, smoothies, vegan burgers, wraps, sandwiches, soep en zoete snacks zonder suiker. Glutenvrij, suikervrij en lactose vrij. Ook is er mogelijkheid voor catering, babyshowers etc.

Website

Facebook

Sir Hummus | A real Hummus experience, offering vegan toppings daily

Van der Helstplein 2, 1072 PH Amsterdam (020-6647055) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Sir Hummus:

Je kan bij Sir Hummus 3 varianten hummus kiezen, namelijk de original hummus met warme kikkererwten, hummus mushroom en hummus pikante aubergine. Echter, de hummus mushroom is alleen doordeweeks verkrijgbaar en hummus pikante aubergine alleen in het weekend. De hummus is hier erg betaalbaar, voor een flinke bord hummus original betaal je 6,50 en voor hummus met mushrooms 7,50 en voor hummus met aubergine 8,00. De hummus krijg je leuk geserveerd op een rechthoekig houten plankje met 2 warme grote pitabroden en een klein schaaltje bietensalade met pitten en een klein schaaltje met schijfjes augurk of olijven. Aan de balie en op de tafel vind je de fles met geheime (vegan) saus. Er wordt ook rekening gehouden met kleine eters, want als de normale variant hummus teveel voor je is, dan hebben ze ook een petite variant. (Let op: ze accepteren alleen pin of creditcard.)

Website

Facebook

Sir Hummus KITCHEN | Vegetarian Pita Bar

Ruysdaelkade 263B, 1072AT Amsterdam (020-33150080) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Sir Hummus KITCHEN:

Sir Hummus KITCHEN is a Vegan/Vegetarian friendly Pita Bar. We make handmade Brickoven pitas and serve pita sandwiches with falafel, our signature Hummus and Sabich (aka Iraqi aubergine), as well as drinks including a vegan Tahini Shake and vegan dessert. We use only top quality ingredients in our dishes, and try to make as much as possible in house, like our crunchy pickles, brickoven pitas, Hummus, falafel, and spicy condiments (S'khug, Tarisa). We have very few dishes on the menu so that we can invest our attention into each ingredient and make for a wholesome dish.

Website

Facebook

Skek | Cultureel eetcafe met een of meerdere vegan opties

Zeedijk 4-8, 1012AX Amsterdam (020-4270551) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Skek:

We zijn een non-profit cultureel eetcafe gerund door studenten. We hebben op onze kleine, creatieve kaart altijd twee opties die ofwel vegan, ofwel vegetarisch en heel eenvoudig te veganizen zijn. Al ons aanwezige vlees is biologisch en lokaal, namelijk van Reyer-Beemster. Onze kaart wisselt elk seizoen, met elk seizoen garantie op een lekkere vegan burger, naast onze goede vleesburger.

Website

Facebook

SOIL | Plant-based Cafe voor lunch en diner, met catering

Bilderdijkstraat 141, 1053KN Amsterdam (06-15826845) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over SOIL:

We were bored with plant-based food. So we decided to do something about it. DELICIOUS, bold, world flavours to bring together all food tribes. Exciting but sustainable food made from MOSTLY LOCAL and SEASONAL ingredients. Flavourful but healthy vegan food made only from REAL and NATURAL INGREDIENTS in a CASUAL atmosphere with a focus on the kitchen quality no frills but friendly service.SOIL: good for you, good for the plant, makes you happy!

Website

Facebook

Sparc Kitchen (B2B) | Vegan producent en groothandel Gratis kopje thee of koffie

Nieuwe Hemweg 4E, 1013BG Amsterdam (06-29020932) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie.

Meer over Sparc Kitchen (B2B):

Sparc Kitchen maakt vegan producten voor hospitallity en retail. Lekker gezond en vegan.

Website

Spirit Amsterdam | Vegan en Vegetarishe buffet. Gratis kopje thee of koffie *

Czaar Peterstraat 2a, 1018 PR Amsterdam (020-7371671) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Spirit Amsterdam:

Spirit is een veganistisch en vegetarisch restaurant waar we alleen biologische producten gebruiken om de kwaliteit van ons voedsel te garanderen. Het is een soort buffet-restaurant, waar u uw eigen bord kunt maken en kunt kiezen uit ongeveer 50 verschillende opties, warme en koude gerechten.

Website

Facebook

Studio/K | Café-restaurant

Timorplein 62, 1094 CC Amsterdam (020-6920422) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Studio/K:

Bioscoop/club/café-restaurant: bij Studio/K wordt het bij elkaar gebracht. Een eigenwijs en open-minded cultureel complex gerund door studenten met een missie: Amsterdam het hele jaar door trakteren op de bijzonderste films, het lekkerste eten, de beste feesten en de spannendste optredens. Kunst, cultuur en maatschappelijke betrokkenheid zijn de drijfveren en staan in de programmering centraal. Filmfreaks, foodies, clubjunks en wereldverbeteraars: welkom bij Studio/K! Naast vlees, vis en vegetarische gerechten biedt het restaurant in Amsterdam-Oost ook 100% plantaardige gerechten, voor veganisten en andere liefhebbers.

Website

Facebook

TerraZen Centre | Vegan restaurant Gratis drankje

Sint Jacobsstraat 19hs, 1012 NC Amsterdam (06-84851848) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis drankje.

Meer over TerraZen Centre:

"Small, 100% vegan restaurant serving Japanese and Carribische flavors are combined to create unique dishes that are both delicious and healthy. Maximum use should be made of organic ingredients there.gezond zijn. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. Op afspraak kan je hier ook terecht voor een lymfe-massage. Het eigen motto is: love life! We are flexible, we are Zen. We can adjust to your needs.The personal motto is: Vegan LoveLife...since1973."

Website

Facebook

The Conscious Club | Lifestyle-centrum met lunchroom 10% korting *

Lauriergracht 142, 1016 RT Amsterdam (06-24304854) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geldt in de lunchroom, bij minimale besteding van € 10.

Meer over The Conscious Club:

Centrum met onder andere een lunchroom (met veel vegan opties), workshops, yoga. Voor zakelijke klanten zijn er diverse ruimtes te huur voor vergaderingen.

Website

Facebook

The Dutch Weed Burger Joint | Vegan seaweed fastfood bar

Nicolaas Beetsstraat 47, 1053 RJ Amsterdam (020-3312930) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over The Dutch Weed Burger Joint:

Pal achter de Kinkerstraat in Amsterdam Oud West bevindt zich de allereerste Joint van The Dutch Weed Burger. Geen coffeeshop, maar een vegan-seaweed-fastfood-bar: een wereldprimeur. Een plek waar je van ‘s ochtends tot s’ avonds easy going kunt eten en een biertje kunt drinken met vrienden of juist een snelle hap kunt halen. Het menu is honderd procent plant-powered, verrijkt met zeewier en micro algen van o.a. zeewierboerderij Zeewaar in de Oosterschelde. Naast de beroemde burger die je al jarenlang kon eten op festivals en in restaurants, vind je andere nieuwe plant-based fastfood ‘klassiekers’ op het menu zoals Seawharma, The Dutch Weed Dog en Wish ‘n Chips. Ook serveert de Joint vers gemaakte Mylkshakes en sWeeds: 100% vegan, ambachtelijk bereide zoete zaligheden zoals de Galaxy Doughnut. In het restaurant wordt next level vegan fastfood geserveerd, maar the bigger picture van The Dutch Weed Burger is een paradigma-shift: een wereld waar een plantaardige levensstijl niet meer dan normaal is. ‘Serving positive change’ is dan ook het credo van deze nieuwe parel in onze hoofdstad. Door het streetfood concept kan iedereen op een toegankelijke manier kennis maken met de plantaardige keuken. De Joint is er namelijk niet alleen voor veganisten en vegetariërs; iedereen die van lekker eten houdt is ontzettend welkom!

Website

Facebook

Unlimited Health | (Web)winkel en veel meer

van Ostadestraat 234 A+B, 1073 TV Amsterdam (020-6701705) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Unlimited Health:

Unlimited Health is een centrum met een ruim assortiment van diensten en producten gericht op een ‘ongelimiteerde gezondheid’. Je kan hier terecht voor lessen/klassen in yoga, meditatie en pranayama en voor spa/detox behandelingen. Verder is er de Bistraw (juice bar, restaurant, take away) en een (web)winkel met een ruim assortiment artikelen gericht op gezondheid en gezonde voeding.

Website

VEGA-LIFE | Winkel en webwinkel Gratis presentje bij aankoop schoenen *

Nieuwe Hoogstraat 3a, 1011 HC Amsterdam (020-6204097) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis presentje bij aankoop schoenen. Voorwaarde: 1 gratis paar bamboe sokken (t.w.v. € 4,95), of 1 gratis potje schoensmeer, of 1 gratis paar vegetarian Shoes veters.

Meer over VEGA-LIFE:

Zeer ruim assortiment van veganistisch verantwoorde producten, zowel in de winkel in Amsterdam als ook in de webwinkel. Goed adres voor o.a. schoenen, kleding, cosmetica, boeken, honden- en kattenvoer en nog veel meer. Alle producten zijn in ieder geval vegetarisch verantwoord, en zo mogelijk ook biologisch en Fair Trade

Website

Vegabond de Clercqstraat Deli | Plant-based Store & Deli, Catering & Workshops Gratis kopje thee of koffie *

De Clercqstraat 48, 1052 NH Amsterdam (020-7861254) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Vegabond de Clercqstraat Deli:

Vegabond is een van Amsterdams eerste volledig veganistische bedrijven en biedt een ruim assortiment winkelproducen en daar bij een uitgebreid menu met vers bereide gerechten om bij ons op te eten of mee te nemen. Daarnaast verzorgen wij catering en geven wij plantaardige kookworkshops.

Website

Facebook

Vegabond Leliegracht Cafe | Lunchroom en winkel Gratis kopje koffie/thee *

Leliegracht 16, 1015 DE Amsterdam (020-8468927) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 15.

Meer over Vegabond Leliegracht Cafe:

Vegabond is een whole-foods winkel in het centrum van Amsterdam, waar ze geloven in beter eten en minder naar de dokter. Hierbij staat niet alleen de gezondheid van de mens centraal; Vegabond promoot welzijn van dieren en denkt aan het milieu. De winkel is 100% vegetarisch en grotendeels zelfs veganistisch. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame verpakkingen. Naast houdbare producten verkoopt Vegabond ook verse smoothies, whole-juices, veganistisch gebak, koffie en belegde broodjes

Website

Facebook

Vleesch Noch Visch | Vegetarian & Vegan Streetfood Bar 10% korting *

Schaepmanstraat 2, 1057AX Amsterdam (06-43857676) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Vleesch Noch Visch:

www.vleeschnochvisch.com

Website

Facebook

Vondelpark3 | Restaurant met vegan opties voor ontbijt, lunch en diner

Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam (0206392589) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Vondelpark3:

In het hart van Amsterdams bekendste park vind je Kitchen & Bar Vondelpark3, het restaurant in het voormalige Vondelparkpaviljoen. Bij Vondelpark3 geniet je dagelijks van ontbijt, lunch, borrel en diner in het sfeervolle restaurant of op het terras. Of je nu langskomt voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek, een salade na een rondje Vondelpark of voor een uitgebreid diner met een klant: Vondelpark3 is open en jij bent welkom.

Website

Facebook

Willem-Pie | Bakkerij met 100% plantaardige producten

Johan Huizingalaan 76, 1065JD Amsterdam (06-18769481) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Willem-Pie:

Willem-Pie is een bakkerij, gevestigd in Amsterdam, waar je terecht kunt voor de lekkerste gebakjes, broden en taart. Alle producten zijn 100% plantaardig en 100% lekker. Daarnaast werkt Willem-Pie B2B met horeca, hotels en cateringbedrijven en kun je onze producten dus ook vinden buiten Amsterdam. Vanuit een passie voor bakken is Willem-Pie opgezet door eigenaresse Willemijn van Wenum. Zij vond het een mooie uitdaging om aan de wereld te laten zien dat je prima kunt genieten van een lekker stuk taart zonder toevoeging van dierlijke producten. Dit is gelukt en daarom is Willem-Pie de Bakery een feit.Taart, gebakjes, koeken, vers gebakken brood en de welbekende bananenbroden, je vindt ze allemaal binnen de bakkerij van Willem-Pie.

Website

Facebook

Yummy Hummus | Hummusbowl en catering. Lunch and dinner. 10% korting *

Kinkerstraat 142 C, 1053EG Amsterdam (020-3311625) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Yummy Hummus:

Hummusbowls en catering. 90% vegan friendly.

Website

Facebook

Zuurbek. Vegan deli & ferments | Marktkraam - Iedere zaterdag te vinden op Zuidermrkt in Amsterdam. 10% korting *

Baffinstraat 19-1, 1057 SV Amsterdam (06-54923161) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Zuurbek. Vegan deli & ferments:

Zuurbek is een jonge onderneming een leuk aanbod heeft in vegan producten. Wij bieden oa. een divers assortiment lokaal geproduceerde (gefermenteerde) vegan kazen op basis van plantaardige ingredienten. Naast de kazen richten wij ons ook op gefermenteerde producten zoals, kombucha, ingelegde/gefermenteerde groenten en chutney's. Wij hanteren de anti-voedsel verspilling kringloop. Dit betekent dat wij groenten, die nog te consumeren zijn, bij groenteboeren ophalen die anders de prullenbak ingaan. Deze producten verwerken wij tot een mooie smakelijke chutney bijv. Wij zijn iedere zaterdag te vinden op Zuidermrkt in Amsterdam. Waar wij een ruime keuze hebben in veganistische kazen, worsten en ferments. Verder richten wij ons op de borrelplank! Wij willen laten zien dat je ook een mooi assortiment kazen, worsten en nog meer lekkers kunt samenstellen om zo een leuke borrelplank te creeeren. En natuurlijk is alles daarvoor bij ons te halen!;)

Website

Yerba | Chef menu restaurant met keuze uit vier voor/hoofd/dessert

Ruysdaelstraat 48, 1071xe Amsterdam (06-20767183) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Yerba:

Opent eind februari! Wij zijn een plant based restaurant waar we koken met local seasonal products Wij zullen een keuze aan onze gasten geven om vis/vlees en dairy als suggestion. Maar elke basis gerecht is 100% vegan

Website

Egmond aan Zee

Natuurlijk | Biologisch restaurant

Dr. Wiardi Beckmanlaan 8, 1931 BW Egmond aan Zee (072-5062749) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Natuurlijk:

Bij Natuurlijk in Egmond aan zee kunt u rekenen op een warme, gezellige ambiance en een gastvrij onthaal. Op de menukaart vindt u gerechten bereid met zoveel mogelijk duurzame, biologische en streekgebonden producten. Ook voor koffie en vers gebak bent u aan het goede adres! Natuurlijk ligt half in het duin en heeft een ruim terras op het zuiden. Er is een 18 holes midgetgolf baan en speciaal voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen om op te banjeren. Binnen is er een aparte speelruimte voor de kleintjes. Kortom: Voor jong en oud is er genoeg te beleven! Natuurlijk is ruim opgezet en bijzonder geschikt voor bruiloften, kraamfeesten, verjaardagsfeestjes en bedrijfsuitjes.

Website

Facebook

Egmond aan zee

Villa La Vida B&B | Veganistische Bed and Breakfast Huisgemaakte smoothie met lekkernij *

Voorstraat 58, 1931AM Egmond aan zee (06-16367865) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Huisgemaakte smoothie met lekkernij. Voorwaarde: rechtstreekse boeking.

Meer over Villa La Vida B&B:

Geniet in onze plantaardige B&B, op loopafstand van de prachtige duinen en het strand. Je kunt lange fiets en wandeltochten maken door de prachtige natuur. In de bollentijd zijn de velden een schitterend stilleven. Iedere dag een afwisselend ontbijt die op de kamer geserveerd wordt. In onze B&B vindt je geen dierlijke producten. De kamers zijn met veel liefde en zorg ingericht. Fietsen kunnen in de afgesloten poort gestald worden. Auto's kunnen van 1 november tot 1 maart gratis geparkeerd worden. Parkeervergunning voor andere maanden kosten 5 euro per dag. Bushalte op 1 minuut lopen. Voor al uw vragen stuur ons gerust een mailtje!

Website

Facebook

Haarlem

Appetijt Natuurvoeding | Catering, workshops 5% korting *

Atjehstraat 36, 2022 BP Haarlem (023-8443499) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: korting geldt alleen voor catering.

Meer over Appetijt Natuurvoeding:

Appetijt Natuurvoeding levert als cateraar biologische, kleurrijke en gevarieerde gerechten waarbij gebruik gemaakt wordt van dagverse ingrediënten, zoveel mogelijk van het seizoen. Naar wens zijn dit vegan, vegetarische, macrobiotoische of visgerechten (internationale keuken, traditionele wereldkeuken, slowfood). Ook worden er gezonde snacks geproduceerd voor natuurvoedingswinkels in Amsterdam en Haarlem. Een nevenactiviteit is het geven van advies en workshops op het gebied van voeding en leefstijl.

Website

Cactus Cafe | Vegan catering en workshops.

Kleverparkweg 21F, 2023CA Haarlem (06-18194748) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Cactus Cafe:

Gespecialiseerd in veganistisch Mexicaans eten en cakes.

Website

Facebook

Centrum voor Effectieve Intuïtie | Opleidingscentrum intuitieve ontwikkeling

Spaarne 112, 2011CM Haarlem (0235248863) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Centrum voor Effectieve Intuïtie:

Alles is energie. Ook wat je eet en drinkt. Daarom vinden wij het belangrijk dat alles waar je je mee voedt góede energie heeft, energie die vrede uitstraalt ipv lijden. Daarbij vinden we dat spiritualiteit toelaten in je leven ook inhoudt dat je dit in de praktijk brengt. Daarom kiezen we voor duurzaam, eerlijk en zonder dierenleed. En zijn we naast Fair Trade en CO2 neutraal ook vegan-friendly.

Website

Facebook

Chickpea | Middle eastern street food

Kleine Houtstraat 2A, 2011dm Haarlem (023-2074619) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Chickpea:

For Chickpea it is very important that our products are made fresh daily. In this way, you will get the most flavour and freshness when you taste our products.

Website

Facebook

Lush (Haarlem) | Cosmetica

Barteljorisstraat 29, 2011 RA Haarlem

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Lush (Haarlem):

Lush is een jong, snelgroeiend cosmeticamerk met een uitgebreide lijn van producten: van zepen, badbruisballen, shampoo’s en conditioners tot deoderant, lipgloss, kleursupplementen en toothy tabs tandpasta. Van de producten is 100% geschikt voor vegetariërs, en meer dan 75% voor veganisten. Er wordt absoluut niet op dieren getest en zoveel mogelijk producten worden onverpakt verkocht. Zo is Lush beter voor jou, en voor onze planeet.

Website

New Vegas | Vegan restaurant (opent in dec 2019) Gratis kopje thee of koffie *

Koningstraat 5, 2011TB Haarlem (06-15601278) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over New Vegas:

Bewust eten wordt steeds groter, overal in Nederland komen steeds meer vegan concepten. Hierin kan Haarlem als gastronomische stad niet achter blijven. Maar wij; Haarlemmers, doen het anders. Geen sla of stoffig label en geen regenboog aan pasteltinten met een standaard landelijk of industrieel interieur. Nee, wij, wij zijn New Vegas.Een ambiance als nooit tevoren met een intieme sfeer om te genieten van de vernieuwde plantaardige wereld genaamd; New Vegas.Een vernieuwend concept om het veganisme anders op de kaart te zetten. Wij willen DE plek worden voor iedereen. Of je nou vegan, flexi of carnivoor bent, voor iedereen willen wij een plantaardige uitkomst zijn. Denk aan gerechten die iedereen wel kent zoals; fish & chips, pulled pork, carpaccio, kaasfondue, tosti’s, burgers, etc. Alles wat in dierlijke variant bestaat willen wij plantaardiger maken!

Website

Oodles and Pinches | Zero Waste Store and online shop with many vegan options 10% korting *

Hendrik Figeeweg 3F (Unit A3), 2031BJ Haarlem (06-55616636) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 25. Excluding on sale items and books. Kortingscode: veganisme10.

Meer over Oodles and Pinches:

At oodles and pinches you can find plastic free, vegan products for zero waste lifestyle for example vegan deodorant sticks in cardboard packaging, shampoo bars, vegan sunscreen that is not harmful for the oceans... Soon also dry bulk food (all organic and vegan).

Website

Facebook

vanVeg Restaurant | Vegan take away, delicatessen en catering 10% korting

Zijlstraat 21A, 2011TJ Haarlem (023-7001280) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over vanVeg Restaurant:

VanVeg maakt maaltijden die zowel koud als ook warm kunnen worden meegenomen. Het aanbod is volledig veganistisch. In de winkel en op het zonnige binnenpleintje is plek om een maaltijd ter plekke te nuttigen. In de winkel worden verschillende huisgemaakte jams, confitures, condimenten en dressings aangeboden. Thuisbezorging in Haarlem en catering op aanvraag.

Website

Facebook

VlamindePan | Opleiding, workshops en catering

Smedestraat 13, 2011 RE Haarlem (023-5511738) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over VlamindePan:

Good food, bij VlamindePan delen ze het graag met je. Je kunt er terecht voor de VIP Health & Nutrion opleiding, verschillende kookworkshops en voor catering.

Website

Facebook

Heiloo

Miss Bean food | Vegan kookstudio, marktkraam, catering en workshops Gratis bounty *

Geestakker 6, 1852 ex Heiloo (06-12918036) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis bounty. Voorwaarde: geen voorwaarde. Alleen bij aankoop bij miss Bean op de markt.

Meer over Miss Bean food:

bij Miss Bean kun je terecht voor allerlei heerlijk producten die allemaal suikervrij, glutenvrij, biologisch en vegan zijn! Het assortiment bestaat uit taartjes, koek, crackers, maaltijden en nog veel meer. Ook kun je bij miss Bean zelf deze producten leren maken tijdens de workshops die ze aanbiedt.

Website

Facebook

Restaurant Herberg Jan | Restaurant Herberg Jan serveert graag Vegan gerechten zowel voor lunch als diner.

Kennemerstraatweg 97, 1851BB Heiloo (072-2100181) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Restaurant Herberg Jan:

Een Vegetarische of Vegan keuze laat een kleinere footprint achter op de planeet. Ook bij Herberg Jan kunt u kiezen voor Vegetarisch of Vegan gerechten.

Website

Facebook

Hoofddorp

Hartelijk Hoofddorp Concept Store | Concept Store met vegan lunchroom 10% korting *

Hoofdweg 661, 2131 BB Hoofddorp (0683430349) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Hartelijk Hoofddorp Concept Store:

Hartelijk Hoofddorp is een Concept Store for Soulful living. Sustainable Fashion, Sustainable gifts en een 100% vegan lunch room. Gevestigd in een voormalig graanpakhuis tegen het centrum van Hoofddorp aan.

Website

Facebook

Julianadorp

B&B Four Seasons | Bed & Breakfast vlak bij de zee

Langevliet 26, 1787 BD Julianadorp (06-49271371) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek ter plekke of vooraf..

Meer over B&B Four Seasons:

Diervriendelijke Bed & Breakfast, gelegen vlak bij zee, strand en winkels. Gelegen midden tussen de beroemde bloembollenvelden. Eigenaar is vegetariër/veganist, dus vegetariërs en veganisten zijn erg welkom.

Website

Facebook

Koog aan de Zaan

Ilse de Vries Huidconsulente | advies en behandeling voor huidverbetering 10% korting *

Turfakker 32, 1541tn Koog aan de Zaan (06-16788142) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Ilse de Vries Huidconsulente:

Mijn doel is om de huid te verbeteren en in goede conditie te houden dmv gezonde producten voor thuisgebruik en evt behandelingen in de praktijk.

Website

Facebook

Schoorl

Zilte Zoen | Familierestaurant aan de voet van de klimduin

Duinvoetweg 10, 1871EA Schoorl (072-5091417) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Zilte Zoen:

Familierestaurant aan de voet van de klimduin

Website

Facebook

Zaandam

Natuurwinkel Zaandam | Natuurvoedingswinkel

Hermitage 91, 1506 TX Zaandam (075-6162019) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Natuurwinkel Zaandam:

Natuurwinkel Zaandam is een biologische supermarkt met zeer ruim assortiment, waaronder veel veganistische opties. Er is ook een bulksysteem aanwezig, waar je producten zoals rijst, amandelen, pijnboompitten en winegums zelf af kunt wegen. Je kunt er ook terecht voor vers belegde broodjes, om mee te nemen of te gebruiken in de gezellige zithoek. Ook de producten voor de persoonlijke verzorging zijn goed vertegenwoordigd, met bekende merken als Weleda en Dr. Hauschka.

Website

Facebook

Zaandijk

Het Zaanse Bakkertje | Brood, banket en meer Gratis kopje koffie/thee *

Lagendijk 11a, 1544BA Zaandijk (075-6281719) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: afname van een ander product.

Meer over Het Zaanse Bakkertje:

Grote diversiteit in vers ambachtelijk gebakken producten. Gemaakt door een klein team mensen, die serieus en met veel plezier zorgdragen voor (deels) 100% vegan producten. In het weekend is het aanbod heel ruim, op weekdagen iets beperkter. In het toeristenseizoen is het aanbod royaler. Bekijk de Facebookpagina voor vermeldingen over vegan prodcuten. (De website wordt momenteel niet actief bijgehouden.)

Website

Facebook

Zuidoostbeemster

Joséphine | Vegan huiskamerrestaurant en theetuin 10% korting *

Purmerenderweg 196, 1461 DM Zuidoostbeemster (06-41880050) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 18.

Meer over Joséphine:

Maandelijks (elke vierde vrijdag) 100% plantaardige en biologische etentjes in huiskamerrestaurant. Op dezelfde basis lunches op afspraak en seizoensbrunch 3x per jaar. Tevens theetuin op vaste datums met biologisch gebak en High Tea, zuivel- en suikervrij. Enig dierlijke dat soms gebruikt wordt in het gebak is ei van eigen kippen. Verder ook workshops met bovenstaande uitgangspunten: Natuurlijk Koken en Gezonde Taart en Snoep.

Website

Facebook


Zuid-Holland     Vegan Friendly sticker

's-Gravenzande

Elements Beach | Strandtent

Nieuwelandsedijk 20, 2691 KT 's-Gravenzande (06-81165576) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Elements Beach:

Elements Beach is een no-nonsense strandtent vlak bij Hoek van Holland. Een prima plek om te genieten van het strandleven, om lekker te eten en drinken en om te chillen. Het menu bevat veganistische opties en sojamelk is standaard aanwezig.

Website

Facebook

Boskoop

Pluktea | Hightea, lunch en meer Gratis kopje koffie/thee *

Omloop 12, 2771 NL Boskoop (06-51815537) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij bestellen van iets te eten.

Meer over Pluktea:

Pluk bij ons je eigen thee. En geniet daarnaast van onze bio en huisgemaakte hightea hapjes. Deze high tea is standaard vegetarisch en deels veganistisch, maar we maken het graag 100% vegan. Lunch van de kaart is ook mogelijk, waarbij er altijd vegan opties zijn. De locatie van Pluktea is ook een fijne plek voor workshops.

Website

Facebook

Delft

Wildgroei | Vegan Lunchroom, Vega Lunchroom, Take-Away, veganistisch, vegetarisch

Oude Kerkstraat 1, 2611 HT Delft (06-12345678) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Wildgroei:

Wij van Wildgroei zijn op een missie voor bewust en eerlijk eten. Als moeder en dochter koken we zoals we het thuis doen, met eerlijke ingrediënten en met respect voor mens, dier en milieu.

Website

Facebook

Hummus | Hummus Bistro Gratis huisgemaakte limonade *

Molslaan 39, 2611 RJ Delft (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis huisgemaakte limonade. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 10 pp.

Meer over Hummus:

Wij hebben al een vega deli The Living waar we 80% vegan aanbod hebben. Nu hebben wij een Hummus Bistro geopend met een groot vegan assortiment.

Website

Facebook

The Living | Biologische en vega deli, catering en workshops 10% korting *

Asvest 8, 2611 PK Delft (06-26199801) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over The Living:

The Living vind je in het gezellige centrum van Delft. Ongeveer 75% van het aanbod is veganistisch. We doen catering voor grote en kleine groepen, en er zijn workshops met betrekking tot vegetarisch en veganistisch koken. Bij The Living staat bewuste voeding, met liefde gemaakt, en duurzaamheid centraal

Website

Facebook

Den Haag

B&B Valkenbos | Vegan bed and breakfast tussen stad en strand 5% korting op de kamerprijs *

Valkenboslaan 27, 2563 CE Den Haag (06-14896689) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 5% korting op de kamerprijs. Voorwaarde: minimale besteding van € 100,00. Kortingscode: VF5%.

Meer over B&B Valkenbos:

Bed and breakfast met vegan ontbijt. Ook voor de inrichting is alleen gebruikgemaakt van vegan materialen. Een verademing voor vegans, een inspiratie voor niet-vegans. #goveganorskipbreakfast

Website

Facebook

BitterSweetz | Vegan lunchroom en meer Gratis kopje koffie/thee *

Oude Molstraat 28a, 2513 BB Den Haag (070-4158882) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij afname van een ander product.

Meer over BitterSweetz:

Een in de jaren '50-'60 ingerichte lunchroom dat aanvoelt als een huiskamer. Een plek waar gerelaxt kan worden en waar men kan genieten van kunst aan de muur, speciale evenementen en workshops. Verse, ambachtelijk gemaakte en (h)eerlijke producten, met waar mogelijk biologische producten uit de regio. Gluten-, lactose- en geraffineerde suikervrij.

Website

Facebook

Charly's All is Fair | Handgemaakt vegan kaasjes 10% korting *

Hollanderstraat 78-A, 2517 HL Den Haag (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij bestelling direct bij Charly's All is Fair en met een minimum bestelbedrag van € 20.

Meer over Charly's All is Fair:

Charly heeft in 2015 haar handgemaakte biologische veganistische kaaslijn, Fairly Cheesy, geintroduceerd. Deze bijzondere kaasjes zijn ideaal voor bij de borrel, op brood, met hele lepels tegelijk, in salade of verwerkt in gerechten. Alle kaasjes zijn vrij van lactose, gluten, soja, suiker en actieve gist. Als basis worden noten, zaden of rijstmelk gebruikt.

Website

Facebook

Club Vers | Restaurant (ontbijt, lunch, diner)

Stationsweg 136a, 2515 BS Den Haag (070-8912860) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Club Vers:

Club vers staat voor gezond, lekker en vooral vers eten. Buiten ons ruime aanbod vegan producten werken we alleen maar met de beste, verste en eerlijkste producten. Je kan bij ons terecht voor ontbijt, lunch en diner of voor simpelweg een koffie met een (vegan) gebakje.

Website

Facebook

De Vegetarische Slager | (Web)winkel

Spui 167a, 2511 BM Den Haag (0527-241871) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over De Vegetarische Slager:

De Vegetarische Slager Lijn biedt de nieuwste generatie vleesvervangers: hetzelfde uiterlijk, dezelfde bite en dezelfde structuur als vlees, maar dan gemaakt van soja of regionaal geteelde biologische lupine. Lekker eten en tegelijk werken aan een mooiere en schonere wereld. Als we allemaal een hapje helpen, kan het zeker lukken. En we gaan nog lekkerder eten ook, een keuze met louter voordelen! (Veel verkooppunten, door het hele land.)

Website

Facebook

De Vegetarische Snackbar | Vegetarische snackbar 10% korting

Stationsplein 5a, 2515 BT Den Haag (070-3050030) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over De Vegetarische Snackbar:

De Vegetarische Snackbar is de eerste geheel vleesloze snackbar in Nederland. Een groot gedeelte van het aanbod is ook veganistisch. Het is een prima adres voor kleine maaltijden, snacks en belegde broodjes. De specialiteit is een broodje Karma, de vleesloze shoarma. Naast snacks worden er ook vegan cupcakes e.d. verkocht. De Vegetarische Snackbar wil een zo groen mogelijk fastfood restaurant zijn. Met groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen en ecologische reinigingsmiddelen. De zaak zelf is grotendeels opgebouwd met hergebruikte spullen.

Website

Facebook

Fast & Vegan | vegan lunchroom, catering en taarten

Piet Heinstraat 96A, 2518cl Den Haag (06-43057964) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Fast & Vegan:

Fast & Vegan is geopend van dinsdag tot en met zondag voor ontbijt, lunch of gewoon iets lekkers. Alles op onze kaart is simpel, toegankelijk en 100% plantaardig. Of je nu ‘vegan’ bent of niet, bij ons ben je aan het goede adres om lekker te eten, te kletsen, te werken of een beetje voor je uit te staren. Kom met je familie, je vrienden of heerlijk alleen. Je kunt bij ons ook terecht voor een uitgebreide high tea. Wij verzorgen daarnaast catering en leveren taarten op bestelling.

Website

Facebook

FOAM | Vegan lunchroom en cateraar Gratis kopje koffie/thee *

Frederikstraat 44, 2514 LL Den Haag (06-24621881) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 10.

Meer over FOAM:

FOAM is een aantal jaren geleden begonnen als biologische, vegetarische cateraar en heeft sinds begin april 2016 een biologisch - veganistische ontbijt & lunch healthfood spot aan de mooie Frederikstraat in Den Haag. Naast heerlijke lunches zijn er veel vers geperste groenten -en fruit sappen, zoet zonder suiker, take away maaltijden en echt goede koffie. FOAM kookt graag voor mensen met bijzondere dieet restricties zoals glutenvrij of suikervrij.

Website

Facebook

GoedEten | Vegan, vegetarisch, 100% biologisch, fast food, delivery, take away 10% korting *

Reinkenstraat 66k, 2517CW Den Haag (070-7370717) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij besteding vanaf 15 euro.

Meer over GoedEten:

Bij Goed Eten kun je terecht voor heerlijke, fairtrade en biologische maaltijden. Voor een verantwoord en gezond ontbijtje, een lekkere lunchwrap of gevarieerde maaltijd heten we je van harte welkom. Fast en friendly food was nog nooit zo toegankelijk; online of telefonisch bestellen, zelf afhalen of laten bezorgen, je maakt het zo compleet, eenvoudig of juist spectaculair als je wilt. Ook in de knusse zaak (minder dan 20 zitplaatsen) is het heerlijk vertoeven; de open keuken en frisse inrichting geven je een tweede-thuisgevoel.

Website

Facebook

Hortus | Vegetarisch restaurant (ontbijt, lunch, diner)

Anna Paulownaplein 3, 2518 BK Den Haag (070-4500977) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Hortus:

Vegetarisch restaurant met invloeden van over de hele wereld. Medio 2015 zijn drie van de vier voor- en hoofdgerechten veganistisch. En twee van de vier toetjes. Het streven is om naar volledig plantaardig te gaan.

Website

Facebook

Lush (Den Haag) | Cosmetica

Grote Marktstraat 175, 2511 BJ Den Haag

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Lush (Den Haag):

Lush is een jong, snelgroeiend cosmeticamerk met een uitgebreide lijn van producten: van zepen, badbruisballen, shampoo’s en conditioners tot deoderant, lipgloss, kleursupplementen en toothy tabs tandpasta. Van de producten is 100% geschikt voor vegetariërs, en meer dan 75% voor veganisten. Er wordt absoluut niet op dieren getest en zoveel mogelijk producten worden onverpakt verkocht. Zo is Lush beter voor jou, en voor onze planeet.

Website

Madal Bal | Vegetarische natuurvoedingswinkel, webshop en Health Centre

Denneweg 126 B, 2514CL Den Haag (0703651863) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Madal Bal:

Madal Bal (‘innerlijke kracht’ in het Bengaals) is een biologische en vegetarische supermarkt. De winkel heeft een ruim assortiment, waaronder veel veganistische en glutenvrije opties. Er is onder meer vers afgebakken biologisch brood en banket, gezonde ‘to-go’ producten, heerlijke verse ‘home-made’ maaltijden, salades en smoothies, natuurlijke supplementen en cosmetica. In de Health Centre kunt u terecht voor o.a. workshops, Nederlandse lessen, meditatiecursussen en Bowen therapie. Zo combineert Madal Bal een modern en eigentijds concept met de klantvriendelijkheid en service van een ouderwetse buurtwinkel. ‘Happy, healthy, tasty!’ Madal Bal wordt geïnspireerd door de filosofie van spiritueel leraar Sri Chinmoy.

Website

Facebook

Plenty | Coffeehouse and plant-based kitchen Gratis kopje thee of koffie *

Piet Heinstraat 37, 2552 GG Den Haag (06-15031986) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: minimale besteding van € 7,00.

Meer over Plenty:

PLENTY is de plek in Den Haag om te genieten van specialty coffee, ontbijt, lunch en huisgemaakte cakes. Hier kun je weg zijn van de drukte, even ontspannen en opladen. In onze 100% plantaardige keuken en bar maken we met veel liefde verrassende en voedzame gerechten, waarvan de ingrediënten zorgvuldig zijn geselecteerd. Wij heten je welkom met open armen in onze huiskamer.

Website

Facebook

Symbiose | Vegetarisch restaurant Gratis huisgemaakte bonbon

Galileïstraat 160, 2561 TL Den Haag (070-8885555) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis huisgemaakte bonbon.

Meer over Symbiose:

Restaurant Symbiose is een gezellig klein, biologisch en vegetarisch restaurant gelegen in de leukste wijk van Den Haag. Naast vegetarische gerechten is er altijd een ruime keuze uit veganistische lekkernijen. Symbiose staat voor samenleven. En dit geldt ook voor het samenleven met dieren. Niet om ze op te eten, maar om ze te laten leven. Dit verklaart de naam van het restaurant.

Website

Facebook

Veggie 4U | Vegetarische supermarkt 5% korting *

Weimarstraat 76, 2562 HA Den Haag (070-7670069) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: account aanmaken en kopie ledenpas mailen;.

Meer over Veggie 4U:

Veggie 4U heeft met zorg een rijk assortiment vegetarische producten samengesteld voor uw dagelijkse boodschappen, waarvan een deel ook veganistisch is. Het omvat o.a. vlees- en visvervangende producten op basis van soja, lupine en seitan. Daarnaast biedt Veggie 4U ook kaas, mayo, snoep, gebak, complete kant-en-klaar maaltijden, belegde vega broodjes, spirituele artikelen, een uitgebreid cosmetica assortiment en nog veel meer. Het lunchgedeelte heeft 12 zitplaatsen. Hier worden vegetarische en veganistische broodjes verkocht.

Website

Facebook

Veggies On Fire | Vegan restaurant

Beeklaan 385, 2562 AZ Den Haag (070-3617406) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Veggies On Fire:

Veggies On Fire is een 100% vegan restaurant waar John en Carin Galstaun je op ontspannen wijze willen laten genieten van goede voeding. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische en lokaal verbouwde ingrediënten. Er is gekozen voor heerlijk plantaardig eten vanwege de positieve invloed hiervan op de gezondheid en het milieu. Bovendien wordt er dierenleed mee voorkomen en kan het leiden tot een efficiëntere wereldwijde voedselverdeling.

Website

Facebook

VeggieSaurus | Foodbox, workshops, catering, take away 5% korting *

Capadosestraat 286A, 2523al Den Haag (06-59105372) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: geldt voor catering en take away.

Meer over VeggieSaurus:

Fresh food at your doorsteps. That’s what Veggiesaurus is all about. Based out of The Hague, Netherlands, we’re food enthusiasts dinosaurs, who’ve stomped our way past the Jurassic Park, and walked right through the kitchen doors. What cuisines do we work with? Just about everything. We’re confident when it comes to working with contrasting flavour palettes, and we can dish out just about anything. Which is why our Food Box features a different cuisine every day –Italian, Mexican, Thai, Indian, Moroccan, to name a few. And with such wide variety to choose from, it’s little wonder why you never hear our dinosaur stomachs roar (anymore). So what exactly do we do? We have our own catering gig aka Food Box. We cater for private lunches, dinners and other social events. We leave a mark and make our presence felt in food festivals. And, of course, under the banner of The Veggiesaurus Academy, we conduct workshops and/or cooking demonstrations.

Website

Facebook

Vleugels | Gezondheidscentrum met een winkeltje met diervriendelijke producten en een café met veganistische hapjes en drankjes.

Elandstraat 77a, 2513 GM Den Haag (0704158709) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Vleugels:

Vleugels is een centrum voor bewustzijn en gezondheid. In het winkeltje bieden we voornamelijk diervriendelijke kleding en sieraden aan. In het café hebben we veel veganistische opties.

Website

Facebook

Dee Scissorhands | Kapsalon met vegan producten en milieu bewust duurzaam 10% korting *

Piet Heinstraat 129, 2518cg Den Haag (070-2161767) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Dee Scissorhands:

In onze ‘clean air’ salon werken we naast Pulp Riot uitsluitend met haarverf dat vrij is van chemicaliën en de beste haarverzorgingsproducten zoals Olaplex en Original & Mineral (O&M). Het gebruik van Olaplex voor, tijdens en na je kleurbehandeling zorgt voor de vereiste bescherming en door te wassen en te stylen met de natuurlijke haarverzorging van O&M komt je haar het beste tot zijn recht! Daarnaast zijn deze kwaliteitsproducten vegan en dierproefvrij. Dit vinden wij belangrijk omdat wij ons bewust zijn van onze rol in de maatschappij, nu en in de toekomst. Gezond haar is vrij van stress veroorzaakt door overbelasting van chemicaliën. O&M heeft daarom alle verdachte chemische stoffen uit de verzorgings-, kleur- en stylingsproducten gehaald en ze vervangen voor milde, natuurlijke botanische extracten en actieve mineralen. Hierdoor zijn de producten 100% veganistisch, tussen de 90 en 98% organic en niet op dieren getest. Tevens zijn de verpakkingen 100% gerecycled. De kleurformules van O&M bevatten een clean color technology. Deze technologie geeft grote resultaten zonder de agressieve chemicaliën. Hierdoor heb je geen last van irritaties en vlekken op je hoofdhuid. Het is vrij van sulfaten, parabenen, sodium, chloride, propylene glycol, ftalaten, MIT en triclosan.Het merk PULPRIOT staat voor het hoogste niveau van kleurkennis en kunstvol werk. De creaties zijn eindeloos en geen kleur is te gek. De semi permanente haarkleuren zijn op conditioner basis en vrij van siliconen en chemicaliën. Het bevat voedende en verzorgende ingrediënten. Pulp Riot is veganistisch en niet getest op dieren.OLAPLEX zorgt voor ongelooflijk gezond haar. De behandelingen herstellen het haar en helpen beschadigingen van het haar tegen te gaan of te voorkomen tijdens het kleuren. Er zijn ook producten voor een unieke thuisverzorging. Olapex is vrij van siliconen, olie, sulfaten, ftalaten, DEA en aldehyden. Bovendien is Olaplex niet getest op dieren.

Website

Facebook

Dordrecht

Bistro La Bohème | Bistro met gelijk aantal vega(n)-vis-vlees gerechten

Steegoversloot 189, 3311PN Dordrecht (078-7370488) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Bistro La Bohème:

Bistro La Bohème is een kleine bistro in het centrum van het historische Dordrecht. Op loopafstand van theater Kunstmin, Dordts Museum, Hof van Holland en andere bezienswaardigheiden.Wij hanteren een kleine, snel wisselende menukaart, met een gelijk deel vega(n), vis en vlees gerechten. Ons chefs menu is ook geheel vegan te bestellen.Reserveren is gewenst. Dit is mogelijk via de website www.bistrolabome.nl of TheFork.

Website

Facebook

Bluebirds in the Backyard | Vegetarisch en vegan lunchroom in een warenhuis vol vintage and pretty things Gratis kopje thee of koffie *

Voorstraat 306, 3311CW Dordrecht (078-6475643) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: je ontvangt een tweede kop koffie of thee gratis bij je lunch in het Bluebirdscafe! Alleen op vertoon van de ledenpas.

Meer over Bluebirds in the Backyard:

Lunchroom waar je heerlijk vegan en vegetarisch kunt eten, terwijl je tussendoor kunt shoppen voor vintage & pretty things en je elk weekend kunt genieten van live muziek In hartje Dordrecht vind je deze bijzondere hotspot en geniet je van shoppen, ontspannen, eten, drinken en live muziek Bluebirds in the Backyard is the place to be als je gezond, smakelijk en vegan wil genieten!

Website

Facebook

Daantje food & drinks | Lunchroom voor vegan eten & drinken 5% korting *

Nieuwstraat 25, 3311XR Dordrecht (06-51538225) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 30 of vraag naar een ander voordeeltje.

Meer over Daantje food & drinks:

Plantaardige Wereld Keuken - lunchroom en catering. Heerlijk en betaalbaar eten voor vegetariërs, flexitariërs, veganisten & halal. Later in 2015 ook 's avonds open.

Website

Facebook

De Groene Masseur | Massagepraktijk 10% korting *

Varkenmarkt 8, 3311 BR Dordrecht (06-29330892) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij minimale besteding van € 50 en niet in combinatie met andere acties.

Meer over De Groene Masseur:

Massagepraktijk die gebruik maakt van ecologische en plantaardige producten. Denk daarbij aan massageolie, crèmes, was- en schoonmaakmiddelen. Wij bieden diverse soorten massage aan van sportmassage, ontspanningsmassage tot wellnessmassage. Na afloop van de massage krijgt u een gratis drankje zoals een glas biologisch groente- of fruitsap, of biologische koffie of thee.

Website

Facebook

Natuurlijk Chris | Kapper met vegan producten 10% korting *

Elfhuizen 17, 3311 VG Dordrecht (06-41505675) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Natuurlijk Chris:

Natuurlijk Chris werkt met 100% plantaardige producten. De plek voor haarkleuringen, (krullen)knippen en haarverzorging

Website

Gouda

Bangkok City | Thais restaurant 10% korting *

Lange Tiendeweg 57, 2801 KG Gouda (0182-551333) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: korting geldt niet voor afhalen.

Meer over Bangkok City:

Bangkok City is een authentiek Thaise specialiteiten restaurant met een ruime kaart. Van de vegetarische gerechten is een deel vegan of kan vegan gemaakt worden. Afhalen is ook mogelijk. Regelmatig wordt er een Thai & Cooking workshop georganiseerd, met een unieke wijnproeverij. Het restaurant is lid van Euro-Toques Nederland, een organisatie die aangeeft zich o.a. in te zetten voor kwaliteit, smaak, behoud van culinaire tradities en bescherming van kleine producenten.

Website

Miss Nice Banana | Vegan togo/lunchroom. catering mogelijk Gratis kopje thee of koffie *

Zeugstraat 34, 2801JC Gouda (06-24333680) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: bij het afnemen van een maaltijd krijgt men een gratis kop thee of koffie.

Meer over Miss Nice Banana:

Miss nice banana is een togo+tostay lunchroom bevestigt in Gouda. Alle gerechten zijn 100% vegan, sojavrij, glutenvrij en 90% suikervrij. Elk seizoen een nieuw menu om mensen kennis te laten maken met plantaardige gerechten. Naast gerechten hebben we ook vers geperst sapjes en smoothies, NiceCream en smoothiebowls.

Website

Facebook

Pomms' Gouda | Biologische verse friet en kroketten, met vegan opties. 10% korting *

Nieuwstraat 2, 2801GN Gouda (06-52334329) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde. In de winkel op vertoon van NVV pasje.

Meer over Pomms' Gouda:

Vers gemaakte friet, ter plaatsen gesneden en bereid. Nu met vegan kipstukje in kerriesaus of BBQ en zalige Tempe Rendang. Onze pindasaus is ook vegan en er is altijd ook vegan mayonaise.

Website

Facebook

Groot-Ammers

Wildflower Vegan Food | Vegan catering, advies en workshops 10% korting *

Sluis 35, 2964AS Groot-Ammers (06-34874679) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Wildflower Vegan Food:

Wildflower Vegan Food wil mensen op een positieve manier kennis laten maken met de veganistische keuken via catering, advies en workshops. Pay it forward: Voor veganistische stichtingen en goede doelen gelden aangepaste tarieven.

Website

Facebook

Katwijk aan Zee

De Bonte Kraai | Biologisch eetcafé

Princestraat 42, 2225 GC Katwijk aan Zee (071-4035051) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek ter plekke of vooraf..

Meer over De Bonte Kraai:

De Bonte kraai is een gezellig en biologisch eetcafé met standaard een breed aanbod aan vegetarische gerechten en hapjes. Bovendien kan er rekening gehouden worden met een vegan voorkeur, vraag naar de mogelijkheden (ter plekke of vooraf voor meer opties). De Bonte Kraai heeft lekker eten, een vriendelijke bediening, af en toe live muziek en het strand om de hoek!

Website

Facebook

Leiden

Basisschool makED - Make Education | Basisschool met respect voor mens en dier

Turkooislaan 131, 2332 RK Leiden (06-20375751) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Basisschool makED - Make Education:

Onze vernieuwende basisschool in Leiden werkt vanuit kernwaarden zoals gelijkwaardigheid, respect, empathie en compassie. Kinderen leren en leven bij ons zonder dwang, maar in vrijheid en verbinding. Als wij vanuit deze kernwaarden handelen en samenzijn met de kinderen en onszelf, vloeit hieruit logischerwijs voort dat wij ook andere wezens met respect en compassie benaderen. Daarom is het aanbod vanuit onze school 100% veganistisch, maar we verbieden geen dierlijke producten die kinderen, ouders en medewerkers eventueel van huis meenemen. In dat geval is er altijd een ruim aanbod van veganistische, suikerarme en glutenvrije tussendoortjes. Gezond voor lijf, hart en planeet!

Website

Facebook

Brandnetel | Natuurvoedingswinkel 10% korting

Vrouwensteeg 5, 2312 DX Leiden (071-5127138) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over Brandnetel:

Brandnetel is een natuurvoedingswinkel in het centrum van Leiden. Naast een compleet vers aanbod vind je er ook een uitgebreid assortiment biologische levensmiddelen. De winkel viert in 2013 het 20-jarig bestaan. Er is vanaf het begin bewust voor gekozen geen vlees te verkopen. Ze hebben een groot veganistisch aanbod.

Website

Gaspare Ristorante Pizzeria | Italiaans specialiteiten restaurant zeer uitgebreide veganistische menukaart

Nieuwe Rijn 42A, 2312JG Leiden (071 5130155) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Gaspare Ristorante Pizzeria:

Dit Italiaanse specialiteiten restaurant heeft buiten de gewone menukaart ook een zeer uitgebreide veganistische menukaart, sterker nog in de keuken zijn de basis ingredienten voor een groot gedeelte al veganistisch, dat komt omdat de chef zelf veganist is en hij kan fantastisch koken. Voor het aanbod zult u zelf even moeten langskomen dat is te veel om in honderd worden samen te vatten, op de website staat al wel een hoop maar moet aangepast worden is nog niet up to date. Ook zijn er glutenvrijen pizzas en pastas te verkrijgen.

Website

Het Slachthuis | Vegan lunchroom met taart en catering 10% korting *

Meelfabriekplein 1, 2312 LK Leiden (06-11444382) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Het Slachthuis:

"Wij zijn een 100% vegan lunchroom. Je kan bij ons genieten van sandwiches, salades, soep of 1 van de vele huisgemaakte taartjes. Deze zijn trouwens ook te bestellen of mee te nemen naar huis.Naast de lunchroom verzorgen we ook borrels, verjaardagen of catering op locatie.Ook zijn we elke vrijdag avond open voor diner. "

Website

Facebook

Restaurant Logica | Biologisch cafe restaurant Gratis kopje koffie/thee *

Stille Rijn 11, 2312 DE Leiden (071-3628939) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: alleen geldig in combinatie met een gerecht van de dinerkaart, op vertoon van de ledenpas.

Meer over Restaurant Logica:

Biologisch café-restaurant Logica wil laten zien dat je van h'eerlijk eten nog meer geniet als je kiest voor een duurzaam biologisch,vegetarisch en eerlijk restaurant. Waarom kies je voor Logica? Je eet gezond en je draagt bij aan een mens-, dier- en milieuvriendelijke wereld. En ook niet onbelangrijk... je geniet van smaakvolle voeding. Wij zijn sinds maart 2013 in bezit van het gouden keurmerk 100% biologisch van de Stichting EKO keurmerk. Bij Logica eten is dus gezond en duurzaam! En dat realiseren we zonder concessies te doen aan kwaliteit en smaak. We kiezen producten die bij voorkeur uit de regio komen, biologische producten en producten die aansluiten op het seizoen. Onze keuken is in grote lijnen vegetarisch. Serveren we met het diner ook vis, dan kiezen we een zo duurzaam en diervriendelijke mogelijke variant, dus biologisch gekweekte vis en als dit niet lukt dan vis met het MSC certificaat. Er zijn natuurlijk ook een aantal producten van ver weg (omdat bijvoorbeeld koffie- en cacaobonen in Nederland niet groeien) die hebben dan altijd naast het biologische keurmerk tevens het fairtrade-keurmerk voor eerlijke handel waarbij iedereen een eerlijke prijs en goede arbeidsomstandigheden krijgt.

Website

Facebook

Vrijplaats Leiden | Sociaal-culturele vrijplaats met vegan eetcafé

Middelstegracht 36, 2312 TX Leiden (071-5665619) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Vrijplaats Leiden:

Momenteel bestaat het aanbod uit een verganistisch eetcafe op zaterdag. Er zijn ideeën voor een veganistisch restaurant en volledig plantaardig aanbod gedurende meerdere dagen in de week in de toekomst. De inkoop is grotendeels biologisch. Bovendien wordt duurzaamheid integraal door taakgroepen in de Vrijplaats uitgedragen.

Website

Facebook

Mix & Fix | Vegetarische lunchroom 1 euro korting op een burger of salade *

Vrouwensteeg 7a, 2312 DX Leiden (06-40878994) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 1 euro korting op een burger of salade. Voorwaarde: op vertoon van de ledenpas.

Meer over Mix & Fix:

Kleine lunchroom in Leiden, voor hoofdzakelijk afhalen en bezorgen. Er is een kleine gelegenheid om ter plekke het eten te nuttigen. De volledige menukaart is vegetarisch en op één gerecht na is alles te veganiseren. Gezond en lekker vegetarisch/veganistisch eten in Leiden.

Website

Facebook

Leiderdorp

Verre van Verre | Vega(n) catering Gratis quiche *

Lisdoddekreek 24, 2353 JR Leiderdorp (06-25057326) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis quiche. Voorwaarde: geldt alleen bij de eerste bestelling.

Meer over Verre van Verre:

Verre van Verre is dé cateraar in Leiden en omgeving met een uitgebreid aanbod aan vegetarische en vegan gerechten en hapjes. Wij bereiden (h)eerlijke, kleurrijke, gezonde gerechten met verse producten en maken zoveel mogelijk gebruik van biologische ingrediënten en lokale produkten.

Website

Facebook

Leidschendam

Kapitein Haak | Restaurant 10% korting *

Damlaan 71, 2265 AM Leidschendam (070-3179118) (e-mail)

Vegan aanbod: Zeer beperkt. Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geldt voor het gerecht van de kaarthouder.

Meer over Kapitein Haak:

In familierestaurant Kapitein Haak kunt u eten, drinken en beleven! Hier brengen stoere zeerovers het eten rond en kunnen kinderen spelen in de schatkamer en zich laten schminken. Alle gerechten worden uitsluitend met verse producten bereid, waarbij men probeert alle gasten (ook die met een veganistische voorkeur) te verwennen. Informeer naar de mogelijkheden.

Website

Facebook

Middelharnis

Bij Elles | Lunchroom, maaltijden to go, catering

Nieuwstraat 40, 3241 CL Middelharnis (0187-663344) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Bij Elles:

Bij Elles kun je terecht voor eten, drinken en feestjes. We hebben een eetwinkel/lunchroom waar we alles vers bereiden en je kunt kiezen uit broodjes, soep en salades. Iedere dag hebben we een maaltijd om af te halen of gezellig bij ons op te eten. We bieden altijd een vlees en een vega-variant aan (die bijna altijd ook in een veganvariant te krijgen is). We hebben sowieso altijd keus uit een vegan belegd broodje, soep of salade. Ons eten wordt zoveel mogelijk bereid met producten van biologische of duurzame teelt en het liefst afkomstig uit de regio. We laten ons inspireren door het seizoen en de wereldkeuken, maar het is altijd verrassend anders, lekker en gezond! Heb je iets te vieren dan kunnen we je feest helemaal verzorgen; een intiem diner bij je thuisvoor jou en je vrienden behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk op onze website of facebook voor meer info. Wij bieden een klantenkaart aan, waarbij voor iedere besteding van €10,00 of aankoop van een maaltijd een vakje wordt afgetekend. Een volle kaart, bij 10 afgetekende vakjes, is een maaltijd waard.

Website

Facebook

Monster

My Cakes | Lunchroom tearoom dag verkoop Gratis kopje thee of koffie *

Zeestraat 15, 2681ck Monster (06-47718244) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over My Cakes:

Dagverkoop vegan gebak High Tea’s Lunch Workshops Webshop

Website

Facebook

Nieuw-Beijerland

Bio Aan Huis | Biologische groente, fruit en meer 10% korting *

Zuidzijdsedijk 31, 3264 LG Nieuw-Beijerland (06-50682417) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: op proefabonnement van 6 weken.

Meer over Bio Aan Huis:

Bio Aan Huis is een bezorgdienst en webwinkel die sinds 2007 verse, biologische groente- en fruitabonnementen levert aan huis in Zuid-Holland. De groenten en het fruit worden deels op hun eigen biologische boerderij geteeld. Met nieuwsbrieven, Facebook, open dagen en de receptendatabase probeert Bio Aan Huis kun klanten zoveel mogelijk plantaardig te laten genieten met respect voor de natuur. Naast groente en fruit biedt de webwinkel producten zoals ambachtelijk brood, granen, peulvruchten, smaakmakers, superfoods en lekkernijen voor de hartige en zoete trek. In de nieuwe webwinkel, welke staat gepland voor de zomer van 2014, wordt het eenvoudiger te zien welke producten veganistisch zijn.

Website

Facebook

Rotterdam

An-Dijvie | Natuurvoedingswinkel 10% korting *

Jan Kruijffstraat 47B, 3026 VN Rotterdam (010-4777479) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: op vertoon van ledenpas.

Meer over An-Dijvie:

An-Dijvie is een natuurvoedingswinkel met een totaal biologisch assortiment producten. We hebben dagelijks vers brood, groente, fruit, zuivelproducten, vegetarische kaas, vlees, vleesvervangers, granen, koffie, thee, sappen, gluten-vrije producten, producten zonder suiker, veganistische producten, lichaamsverzorging producten, schoonmaakmiddelen, etc.

Facebook

Bertmans | Ontbijt, lunch en borrel.

Zaagmolenkade 15, 3035 KA Rotterdam (010-844 8860) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Bertmans:

Bij Bertmans willen we je graag kennis laten maken met een menukaart die grotendeels bestaat uit groenten en andere plantaardige producten. En dit maken we graag zo spannend mogelijk. Laat je verrassen door een menukaart die geïnspireerd is op de wereld. Begin je dag met een heerlijke coldpressed groentesap of een smoothie met alleen plantaardige producten. Eet daarbij overnight havermout met frambozen, amandelen en citroentijm of een appel- aardbeistoofje met granola en cashew-whipped cream. Of ga voor een lekkere dagelijks wisselende soep of salade zoals Thaise linzensoep en een salade met courgette, wortel-kokoslabneh, little gem, dadel en dukkah aangemaakt met citroen-dille dressing. Ook hebben we een fijne snackkaart samengesteld zoals een bordje pickles met humus of polentafrietjes. Erbij een vermouthkaart, bio Gulpener, gin tonic of een goed glas wijn... Keuze genoeg. Kom je gezellig langs bij Bertmans?

Website

Facebook

Bla Bla (Rotterdam) | Vegetarisch restaurant 10% korting *

Piet Heynsplein 35, 3024 RJ Rotterdam (010-4774448) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geldt voor maximaal 4 personen.

Meer over Bla Bla (Rotterdam):

Bij Bla Bla eet u standaard vlees noch vis, en op verzoek geheel veganistisch. Bla Bla is ook een prima catering adres, voor lunches en diners in buffetvorm.

Website

Facebook

Blije Wijnen | Winkel met natuurwijnen 5% korting *

Schietbaanstraat 47B, 3014ZW Rotterdam (0650520618) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: bij een minimale afname van 6 flessen. Vegan Friendly.

Meer over Blije Wijnen:

Blije Wijnen importeert ontzettend lekkere natuurwijnen uit Frankrijk en Spanje. De wijnmakers bewerken de wijngaarden zonder chemische middelen en met respect voor de natuur. Er wordt in de kelder niets toegevoegd. Dus ook geen gisten. In sommige wijnen wordt een minimale hoeveelheid sulfiet toegevoegd. Dit staat vermeld op de site. De wijnen worden niet geklaard en niet gefilterd. Blije Wijnen zijn levende wijnen, heerlijk, wild en vol fruit. Precies zoals wijn zou moeten smaken! Blije Wijnen kun je bestellen via de website en we hebben een winkel in Rotterdam. Klaren van wijn betekent dat deze wordt behandeld met een klaringsmiddel dat zich aan de rondzwevende deeltjes vasthecht zodat ze zwaar worden en sneller naar de bodem zakken. Hierna wordt de wijn gefilterd en krijg je een heldere kleur. Gebruikt wordt oa gelatine, vislijm, ei-eiwit en melkeiwit. Gedroogd bloed is inmiddels in de EU verboden, maar kan in niet-EU landen nog steeds worden toegepast.

Website

Facebook

Burgetrut | Nomadic hamburger-restaurant

Delftseplein 39, 3013 AA Rotterdam (010-7371176) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Burgetrut:

Burgertrut is a nomadic and affordable hamburger-restaurant, with a few vegan options. Since 2011 we’ve been enlivening different parts of Rotterdam, welcoming you in our cosy, livingroom-esque setup. The original pioneer in Rotterdam and still one of a kind when it comes to homemade veggie, vegan and organic beef burgers. Besides tasty burgers, we serve healthy soups and salads as well as delicious pies. We use fresh ingredients and support local suppliers & sustainable brands. Each month our chefs introduce several specials,keeping our menu dynamic and stimulating your curiosity and appetite. Burgertrut is a part of deviant Rotterdam art-platform Roodkapje and our profits supports their art program. Roodkapje has been presenting young talent and unconventional art since 2001. From exhibitions, to indie-bands, experimental performance art, lectures, film nights & club nights.

Website

Facebook

Dumbo | Vegan restaurant, vegan cocktails, Rotterdam, artistiek Gratis kopje thee of koffie *

Hoogstraat 44a, 3011PS Rotterdam (010-8400094) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: afname van een ander product.

Meer over Dumbo:

Dumbo is een street chique restaurant met heerlijk eten zonder hartslag. Rebels, origineel, vrolijk, modern en artistiek. Dumbo springt in het gat dat de laatste jaren is ontstaan op het gebied van veganistisch eten en drinken in Rotterdam. De naam Dumbo is benoemt naar het voormalig industriegebied in New York, dat door kunstenaars verworden is tot één van de hotspots van de stad. Ook is het restaurant geïnspireerd door het verhaal van het magische olifantje Dumbo. Door zijn aparte karakter, toch de ster van het circus.De excentrieke uitstraling van het interieur, de smaakvolle plant based gerechten en dit in combinatie met bijzondere cocktails. Niets is standaard! Kom met ons vliegen. Live a little.

Website

Facebook

Gare du Nord | Bio vegan bistro Gratis kopje koffie/thee *

Anthoniestraat 2, 3032 CP Rotterdam (010-2657236) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij gebruik van een maaltijd.

Meer over Gare du Nord:

Gare du Nord is een puur plantaardig, biologisch restaurant dat zich inzet voor een duurzame en gezonde levensstijl. Al de gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden en 100% biologische ingrediënten. De belangrijkste ambitie van Gare du Nord is om heerlijke plantaardige maaltijden te serveren, zonder concessies aan de smaak of betaalbaarheid. Een ware feest voor lichaam en geest! Met inspiratie uit veel wereldkeukens, en met een ‘aire Parisienne’.

Website

Facebook

Gimsel | Natuurvoedingswinkel

Mariniersweg 9, 3011 NB Rotterdam (010-4047342) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Gimsel:

Natuurvoedingssupermarkt (EKO) in hét groene winkelhart van Rotterdam: de Groene Passage. Dagelijks een zeer ruim assortiment versproducten zoals brood, groente (en kaas). In Gimsel bevindt zich ook een natuurdrogisterij en een bulkafdeling met o.a. diverse soorten noten en granen. Spirit maakt deel uit van het mens- en milieuvriendelijk winkelcentrum De Groene Passage, gevestigd in hartje Rotterdam. Het is een voor Europa uniek samenwerkingsproject van negen winkels die op mens-, milieu en diervriendelijk gebied samenwerken. Een bezoek zeker waard. Ook een adres voor biologische en vegan wijnen.

Website

Happy Earth | Whole Foods Vegan eetgelegenheid en winkel

Zwaanshals 299, 3035KH Rotterdam (0681616020) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Happy Earth:

Happy Earth serveert 100% plantaardige en whole foods gerechten. Biologisch, suikervrij, en met raw vegan en glutenvrije opties. We zijn open voor ontbijt, lunch, vroege diner en kleine boodschappen.

Website

Facebook

Happy Heels | Schoenenwinkel 10% korting *

1e Middellandstraat 78a, 3021 BE Rotterdam (010-2760896) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geldt alleen op vertoon van de NVV-ledenpas in de winkel. (Deze korting geldt niet bij acties en aanbiedingen.).

Meer over Happy Heels:

Happy Heels, the Comfort Shoe Company, is de enige schoenenzaak in Nederland die Piccadilly schoenen verkoopt. Piccadilly schoenen zijn ontworpen voor milieubewuste vrouwen die verlangen naar comfort! De Piccadilly inspiraties zijn milieuvriendelijk tot in elk detail en gemaakt van materialen met volgende kenmerken: 100% veganistisch, kwalitatief hoogwaardig PU (Polyurethaan), niet giftig en snel biologisch afbreekbaar.

Website

Facebook

Heavenly Cupcakes Rotterdam | Vegan Cupcakes

Vlietlaan 42, 3061 DZ Rotterdam (010 7850607) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Heavenly Cupcakes Rotterdam:

Wij bakken veganistische cupcakes. Onze hemelse cupcakes kunnen door iedereen gegeten worden, ongeacht of je nu vegetariër of veganist bent, of om wat voor reden dan ook er voor kiest om bewust met je voeding en gezondheid om te gaan. Naast cupcakes (ons ‘boegbeeld’) maken we ook ander gebak.

Website

Facebook

Leaf Vegetarian | Vegetarisch restaurant

Oostmolenwerf 19, 3011 TL Rotterdam (010- 2037022) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Leaf Vegetarian:

Leaf-Vegetarian heeft een Aziatische, 100% vegetarische keuken, waarbij zo’n 90% van de gerechten ook veganistisch is. Ze maken zich er sterk voor dat iedereen hier met smaak kan eten.

Website

Facebook

Lush (Rotterdam) | Cosmetica

Hoogstraat 187, 3011 PM Rotterdam

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Lush (Rotterdam):

Lush is een jong, snelgroeiend cosmeticamerk met een uitgebreide lijn van producten: van zepen, badbruisballen, shampoo’s en conditioners tot deoderant, lipgloss, kleursupplementen en toothy tabs tandpasta. Van de producten is 100% geschikt voor vegetariërs, en meer dan 75% voor veganisten. Er wordt absoluut niet op dieren getest en zoveel mogelijk producten worden onverpakt verkocht. Zo is Lush beter voor jou, en voor onze planeet.

Website

Mr Salad | Salades en meer 10% korting *

Goudsesingel 235 A, 3031 EL Rotterdam (085-3036127) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij minimale besteding van € 10.

Meer over Mr Salad:

Salades, smoothies, sapjes en smoothies zijn zelf samen te stellen. Zelfs je dressing, dus je weet zeker dat alles vegan is.

Website

Facebook

Obst & Gemüse | Vegan lunch en avondbuffet met catering en workshops 10% korting *

Kerkhoflaan 145, 3034 TC Rotterdam (06-50526372) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Obst & Gemüse:

Saladebuffet (minimaal keuze uit 6 schotels) en Warmbuffet (minimaal keuze uit 6 schotels) Het avondbuffet staat vanaf 18.00 uur klaar De keuken is open tot 21.00 uur

Website

Facebook

Pachamamis | Vegan Lunchroom, met catering Gratis kopje thee of koffie *

Goudsesingel 232, 3011 KE Rotterdam (06-13590340) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: afname van een ander product.

Meer over Pachamamis:

100% Vegan lunchroom founded by two friends. Pachamamis serves smoothies, juices, protein shakes, hot drinks, breakfast, sandwiches as well as hot meals. And there's always homemade cake. The interior is all second hand and very inviting. You can pay by card or cash, prices are affordable. They also have some vegan activism stickers.

Website

Facebook

Pele Surfshack | Vegan strandtent (opent weer in maart 2019) Gratis kopje thee of koffie *

Niewe Binnenweg 125H, 3014GJ Rotterdam (06-34341088) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Pele Surfshack:

Pele Surfshack is de eerste Plantbased strandtent van Nederland. De keuken heeft Aziatische invloeden, denk hierbij aan curry, poke bowls, sushi, springrolls etc. maar ook typisch feelgood- strand food zoals burgers, american pancakes, frietjes en snacks, en een uitgebreid ontbijt met ruime keus uit verschillende smoothie bowls.Met een terras aan drie kanten is er altijd plek in de zon en uit de wind, rieten parasols en tropische planten geven je een sfeer alsof je op surfvakantie bent in Hawaii. Binnen past er een man of zestig, buiten is er plek voor vier keer dat aantal. Tafels, stoelen en banken staan ruim opgesteld en zelfs op mooie dagen hoef je niet lang op je koffie te wachten.

Website

Facebook

Plantastic! | Plant based store & lunchroom Gratis kopje thee of koffie *

Mariniersweg 64a, 3011nr Rotterdam (06-28817047) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Plantastic!:

Je kunt bij ons terecht voor ontbijt, lunch, diner en overheerlijke huisgemaakte taarten en cakes. Daarnaast geven wij workshops, organiseren we thema-avonden vol lekkers en kun je gezellig bij ons flexwerken terwijl je geniet van een heerlijke kop koffie of thee. En dat allemaal plantaardig en zoveel mogelijk biologisch. Op deze manier draag je bij aan een beter klimaat, je gezondheid en een beter dierenwelzijn, zonder dat je inlevert op smaak!

Website

Facebook

Sharp Sharp | Vegan cakebar

Hillelaan 28, 3072JD Rotterdam (0102307177) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Sharp Sharp:

Wij zijn Sharp Sharp, gestart door Renate de Klein en Frank Hanssen, 2 ontwerpers en vegans die nu verrassende treats & sweets bakken met (h)eerlijke en mooie ingrediënten. Wij combineren kruidig met zoet, verantwoord met kleurrijk en gezond met lekker. In onze cakebar kunnen jullie kennis maken met niet alleen onze plaatjes (taartjes), maar ook onze koekjes, granola’s , infused waters, sapjes & U.V.O.’s (Unidentified Vegan Objects) We hebben meer dan 30 soorten taartjes om op te eten in onze bar of om mee naar huis te nemen. Onze producten zijn geheel plantaardig, gemaakt zonder dierlijke producten, gluten en geraffineerde suikers. Wij zijn trots op onze fairtrade cacao uit Madagaskar, cashewnoten van een boerencoöperatie uit Benin, bosbessen uit de achterhoek maar ook onze munt van de Rotterdamse Munt. Ingrediënten die fair zijn voor mens en dier, dit zijn onze randvoorwaarden, maar smaak is ons allerbelangrijkste ingredient.

Website

Facebook

Spirit Rotterdam | Buffet restaurant

Mariniersweg 9, 3011 NB Rotterdam (010-4116356) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Spirit Rotterdam:

Een 100% biologisch en vegetarisch restaurant (met EKO-keurmerk) waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en diner (ma-za). Er is keus uit meer dan 50 heerlijke gerechten, waarvan meer dan de helft ook veganistisch is. Je schept zelf op bij het buffet en betaalt alleen voor hetgeen je opgeschept hebt. Spirit maakt deel uit van het mens- en milieuvriendelijk winkelcentrum De Groene Passage, gevestigd in hartje Rotterdam. Het is een voor Europa uniek samenwerkingsproject van negen winkels die op mens-, milieu en diervriendelijk gebied samenwerken. Een bezoek zeker waard.

Website

Facebook

Staal&Kracht | Sportschool met vegan eigenaar 10% korting

Coolhaven 154-1A/156-B, 3024 AM Rotterdam (06-28521600) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over Staal&Kracht:

Sportschool met eigenwijs gezicht waarvan een van de eigenaren vegan is en een vegan 'bakery' heeft. Er zijn altijd vegan opties verkrijgbaar. En bars en snacks na het trainen natuurlijk. :)

Website

Facebook

SUE | Ontbijt, lunch, borrel, maar vooral veel 'zoet zonder suiker'

Karel Doormanstraat 372, 3012 GR Rotterdam (010-2265066) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over SUE:

Naast een uitgebreid assortiment aan bites, kun je bij SUE ook terecht voor goede koffie, een heerlijk ontbijtje, een lekkere lunch of een gezellige borrel. SUE sluit niemand uit en probeert geraffineerde suikervrij, glutenvrij en vegan zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. De focus ligt op bekende gerechten, maar dan nét even anders en volgens de uitgangspunten van SUE. Wat dacht je van toast met scrambled 'eggs' zonder ei, wentelteefjes met cashewcream en bosvruchten of een milkshake op basis van plantaardige melk! Ook de SUE tea vol hartige gerechten en zoet zonder suiker is een echte aanrader! Hiervoor wel even van te voren reserveren.De ingrediënten worden zoveel mogelijk biologisch of lokaal ingekocht. Er wordt voor de thee bijvoorbeeld samengewerkt met de buren van Theemaas en de koffie wordt verzorgd door Man met bril. Kortom: SUE is dé plek in Rotterdam waar iedereen kan genieten!See you at SUE!

Website

Facebook

Veggiebites | Vegetarische en veganistische catering 10% korting *

Berkelstraat 32, 3061 JD Rotterdam (06-14104451) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij minimale besteding van € 10.

Meer over Veggiebites:

Wij zijn een Surinaams / Hindoestaanse cateringbedrijf op vegetarisch en veganistisch gebied. Wij verzorgen dagverse gerechten en snacks voor thuisfeestjes, zaalfeestjes en evenementen. The taste you will never forget!

Facebook

Mr NonNo | Koffie, food en American pancake Gratis kopje thee of koffie *

Middellandplein 18a, 4021bt Rotterdam (06-12913278) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Mr NonNo:

Koffie, food en American pancake bar met veel verschillende Vegan opties. De pancakes zijn volledig Vegan, inclusief de botercreme.Het brood wat we gebruiken is vegan en we gebruiken alleen Soya yoghurt.Mr nonno is een jong, trendy breakfast, lunch bar met chilled vibes.

Website

Facebook

Zoetermeer

Aloha Vegan Bakery | Geniet je ook zo van taart en zoet gebak? Dan ben je bij mij op het juiste adres. Ik bak alles zonder zuivel en eieren dus geschikt voor iedereen!

Dadelgaarde 47, 2723BJ Zoetermeer (06-36280566) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Meer over Aloha Vegan Bakery:

Wij maken cupcakes, taart, brownies, cookies en meer op bestelling, volledig vegan, en het is op afspraak af te halen in Zoetermeer. Via onze webshop kunt u ook bestellen, betalen en thuis laten bezorgen.

Website

Facebook

Zuid-Beijerland

Ratjetoe | Vegan foodtruck, catering en kooklessen 10% korting *

Dorpsstraat 229, 3284AH Zuid-Beijerland (0625442754) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Ratjetoe:

Ratjetoe is een biologisch, plantaardig, streek en seizoensgebonden catering en foodtruck. Wij bieden catering op maat voor particulieren of bedrijven en yoga/meditatie retraites. Ook hebben we een vrolijke foodtruck waarmee we op kleine markten en festivals staan of privé feesten, en bieden we op maat gemaakte kooklessen aan.

Website

Facebook


Zeeland     Vegan Friendly sticker

Vlissingen

Nerissa Beauty & Wellness | Vegan schoonheidssalon 10% korting *

Hercules Segherslaan 13A, 4383VG Vlissingen (010-2581919) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: de korting geldt alleen op de behandelingen, niet op de producten.

Meer over Nerissa Beauty & Wellness:

Nerissa Beauty & Wellness is een schoonheidssalon waar voor de gezichtsbehandelingen uitsluitend wordt gewerkt met veganistische producten van het merk Esse Organic Skincare. Ook zijn hier veganistische huidverzorgingsproducten te koop van dit Zuid-Afrikaanse merk.

Website

Facebook


Noord-Brabant     Vegan Friendly sticker

Alphen

Restaurant Aap | Zuid Afrikaans Restaurant Gratis kopje thee of koffie *

Terover 3, 5131 RA Alphen (013-5082613) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Restaurant Aap:

Wij serveren avontuurlijke Zuid-Afrikaanse specialiteiten zoals byriani, potjiekos, samoosa De huidige vegan menukaart telt 9 voor-, 5 hoofd- en 4 nagerechten Veel gerechten maken wij ook glutenvrij

Website

Facebook

Boxtel

De Plantenbak 2.0 | Vegan Catering 10% korting *

Apollopad 106, 5283 kj Boxtel (06-46194030) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over De Plantenbak 2.0:

Vegan catering voor iedereen: particulier en bedrijven. Advies en catering regio Den Bosch- Eindhoven Ben je vegan of twijfel je? Neem gerust contact op.

Website

Breda

Banket Yvette | Vegan banketbakkerij (alleen op bestelling) 10% korting *

Ginnekenweg 65, 4818JB Breda (06-13358515) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 15,00.

Meer over Banket Yvette:

Banket Yvette is een speciale banketbakkerij waar alles vegan, glutenvrij, sojavrij, geraffineerde suikervrij en biologisch is. Een deel van het assortiment is notenvrij of kan notenvrij gemaakt worden. Dé oplossing voor mensen met bepaalde allergieën, intoleranties en persoonlijke voorkeuren, die ook graag een stukje taart willen eten. Het assortiment bestaat uit taart, cupcakes, koekjes en energieballetjes. Banket Yvette werkt alleen op bestelling en op de Binnenweg 1 in Best is naast Breda ook een afhaallocatie.

Website

Facebook

HaarInStijl | Kapsalon met vegan producten 10% korting *

St. Annastraat 6, 4811 XK Breda (06-42448580) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: deze korting geldt alleen op producten, bij aankoop van twee of meer.

Meer over HaarInStijl:

HaarInStijl is een one chair kapsalon in het centrum van Breda. Jaren ervaring en zelfontwikkelde technieken zorgen voor lang houdbare, zelf makkelijk te onderhouden kapsels. Er wordt gewerkt met de merken MR. SMITH (Peta approved) en Intelligent Nutrients (vegan en biologisch) Alle producten die gebruikt worden in de salon, zijn tevens in stock om aan te schaffen. Fijne muziek en organic thee en koffie, home made fruitwater en geen blabla!

Facebook

LOFF | Biologisch restaurant, catering, take away en kookstudio Gratis kopje koffie/thee *

Wilhelminastraat 15, 4818 SB Breda (076–7370369) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 10.

Meer over LOFF:

LOFF is een biologisch vegetarisch en veganistisch restaurant in Breda-Zuid. Vooral het concept van het restaurant is uniek: een zelfbedieningsbuffet, waarbij je betaalt per gewicht. LOFF serveert dagelijks circa 40 warme en koude gerechten in totaal. Hiervan wisselt een deel wekelijks. De koks in de open keuken bereiden alle gerechten dagvers met zo veel mogelijk lokale seizoensproducten. Het concept is uniek in Breda: bij LOFF schep je namelijk zelf op van het koude en warme buffet en betaal je per gewicht. Naast lunch, diner en borrel, kun je bij LOFF ongedwongen genieten van een goede kop koffie, een lekker stuk taart of een snelle snack tussendoor. Bij mooi weer is het goed toeven op het ruime tuinterras aan de achterzijde van het hippe pand. Iedereen - van die hard vegan en flexitariër tot avontuurlijke carnivoor- is van harte welkom bij LOFF: alleen of samen, zakelijk of privé, met of zonder kids.

Website

Facebook

Budel

De Brasser...Lunch - Borrel & Bites | Luxe Lunchroom met uitgebreide vegan kaart Gratis kopje thee of koffie *

markt 5, 6021 CD Budel (0495-519393) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over De Brasser...Lunch - Borrel & Bites:

WIj zijn een luxe Lunchroom met een zeer uitgebreide lunchkaart, waar iedereen aan zijn trekken komt, van luxe broodjes, huisgemaakte soepen tot hig tea, -wine en -beer. Met een uitgebreide vegetarische en veganistische kaart, zijn wij zeker uniek in de regio. Ook voor mensen met een allergie hebben wij een speciale kaart en kunnen wij voor veel allergieen iets lekkers toveren.

Website

Facebook

Den Bosch

Lush (Den Bosch) | Cosmetica

Hooge Steenweg 32, 5211 JP Den Bosch

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Lush (Den Bosch):

Lush is een jong, snelgroeiend cosmeticamerk met een uitgebreide lijn van producten: van zepen, badbruisballen, shampoo’s en conditioners tot deoderant, lipgloss, kleursupplementen en toothy tabs tandpasta. Van de producten is 100% geschikt voor vegetariërs, en meer dan 75% voor veganisten. Er wordt absoluut niet op dieren getest en zoveel mogelijk producten worden onverpakt verkocht. Zo is Lush beter voor jou, en voor onze planeet.

Website

Oerwoud | Healthcafé, stadstuinwinkel, en meer Gratis kopje koffie/thee *

Vughterstraat 84, 5211 GL Den Bosch (06-14342929) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: afname van een ander product.

Meer over Oerwoud:

Oerwoud is een stadstuinwinkel met health cafe. Bij Oerwoud is alles groen, duurzaam en gezond. Dit komt samen onder een dak. In het health cafe kun je terecht voor fairtrade organic koffie, plantaardig eten en drinken, zoals smoothies, soepjes en salades of heerlijke taartjes zonder suiker. Alle ingrediënten zijn organic en lokaal en zoveel mogelijk vegan.

Website

Facebook

PuurGondisch | Healthfood ontbijt- & lunchroom Gratis kopje koffie/thee *

Marktstraat 23, 5211 SL Den Bosch (073-6908992) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij gebruik van de lunch.

Meer over PuurGondisch:

Wij zijn PuurGondisch, verzot op lekker en gezond eten! En heel graag laten we jou daar van meegenieten. Al onze producten zijn biologisch, huisgemaakt & suikervrij (d.w.z. vrij van geraffineerde suikers). Tevens bieden we een variatie aan vegan, raw, gluten- en lactosevrije opties aan. Alles kan met ons in overleg, we adviseren je graag wanneer je bijvoorbeeld een allergie, wens, vraag of suggestie hebt. Laat het ons weten, we denken graag met je mee!

Website

Facebook

Yalla Yalla Foodbar | Restaurant met gerechten uit de Arabische keuken in 's-Hertogenbosch 10% korting *

Postelstraat 4, 5211 EA Den Bosch (073-7508872) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: op het 3 gangen menu.

Meer over Yalla Yalla Foodbar:

Yalla Yalla Foodbar in hartje ‘s-Hertogenbosch is een kleinschalig en gastvrij restaurant waar de lekkerste smaken uit het Midden-Oosten vers en ambachtelijk worden bereid met een eigen Nederlandse twist. U kunt kiezen uit vele vegan opties. De Arabische keuken leent zich bij uitstek voor gezonde vegan gerechten. De Arabsiche gerechten bestaande uit peulvruchten en kikkererwten bieden voldoende eiwit, ijzer, B1 en B2 op voor vegans.

Website

Facebook

Deurne

Domino's Pizza Deurne | Domino's pizza met een Vegan Pizza lijn

Molenstraat 9, 5751LA Deurne (0493-894757) (e-mail)

Vegan aanbod: Zeer beperkt. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Domino's Pizza Deurne:

Amerikaans pizza bedrijf met meerdere mogelijkheden in Vegan Pizza's

Website

Facebook

Eindhoven

Ariana Afghaans Restaurant | Afghaans Restaurant

Kerkstraat 25, 5611 GJ Eindhoven (040-2986845) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Ariana Afghaans Restaurant:

Afghaans Restaurant met Vegan en Vegetarian Options

Website

Facebook

Bar Bistro Calypso | Bar en Bistro met lunch, borrel, zondagsbrunch, catering en (dans)feestjes. Gratis kopje thee of koffie *

Stratumseind 83, 5611 ER Eindhoven (040-3680691) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Bar Bistro Calypso:

Per 17 april 2019 is Bar Bistro Calypso te Eindhoven overgegaan in nieuwe handen. Linzi Lemmens van vegan Foodtruck Bakblik heeft het stokje overgenomen. Foodtruck Bakblik en Bar Bistro Calypso zijn nu één!Bakblik verzorgt sinds 2012 heerlijke plantaardige catering op festivals, feesten en partijen. Duurzaam en leedvrij. Wij gaan Eindhoven laten zien hoe lekker plant-based food kan zijn!Onze gerechten zij robuust, bourgondisch en een beetje ruig. Lekkere no-nonsense gerechten, die tegelijkertijd herkenbaar en toch bijzonder zijn.p.s. Niet al onze dranken zijn 100% plantaardig, wij zijn hard aan het werk om de drankkaart óók helemaal te veganizen. Al ons eten is reeds volledig vegan!

Website

Facebook

Bij Albrecht | Vegan restaurant 10% korting *

Gagelstraat 6, 5611 BH Eindhoven (040-7370638) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: korting geldt op 1 gerecht naar keuze van het á là carte menu, maximaal 1 gerecht per persoon per lidmaatschap.

Meer over Bij Albrecht:

Bij Albrecht' is vegetarisch en veganistisch culinair genieten. In ons restaurant is alles aanwezig voor een heerlijk eerlijk diner of borrel. Reserveer of neem spontaan plaats in de ontspannen sfeer en laat je verrassen. Onze menukaart wisselt per seizoen, omdat wij uitsluitend werken met seizoensproducten. Ook hebben wij de wekelijkse Chef’s Specials die je kan vinden op de borden in het restaurant. Vegetarisch en veganistisch is het nieuwe vlees en vis. Ontdek vegetarische en veganistische gerechten zoals je nog niet eerder hebt geproefd. De visie: iedereen kan heerlijk en eerlijk genieten van vegetarische en veganistische gerechten, óók als je een liefhebber bent van een stukje vlees of vis. Terwijl jij van jouw vegetarisch en/of veganistisch gerecht geniet ben je gelijk lekker duurzaam bezig. Hiermee zetten wij de eerste stappen voor een duurzamere horeca en verkleinen wij direct onze footprint.

Website

Facebook

Falafel Masters | Midden-Oosten eethuis Gratis kopje koffie/thee *

Edisonstraat 133, 5621 HM Eindhoven (040-8423406) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 10.

Meer over Falafel Masters:

We bieden vrijwel alleen maar plantaardige producten, gerechten en menu’s aan die vanuit het Midden-Oosten afkomstig zijn. Ter info: Een zeer klein aantal mogelijke ingrediënten is niet vegan, zoals bv. honing voor in een toetje. Bij producten waarin dit gebruikt kan worden, wordt de klant gevraagd naar zijn/haar voorkeur.

Website

Facebook

KURK organic wines | Een unieke wijnboetiek met een volledig biologisch assortiment. 10% korting *

Edisonstraat 20, 5621 HP Eindhoven (06-18975527) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over KURK organic wines:

KURK is gespecialiseerd in de lekkerste biologische kwaliteitswijnen. Ook: biodynamische wijn, veganistische wijn, wijn zonder toegevoegde sulfieten, Brabantse wijn, alcoholvrije wijn, natuurwijn, orange wine en bio sterke drank. Esther startte haar dynamische eenmansbedrijf in 2017 en is gevestigd in de bruisende wijk Woensel West, Eindhoven. Op loopafstand van (station) Strijp-S. Gratis parkeren voor de deur. Interesse in een duurzaam kerstpakket of smaakvol relatiegeschenk? Advies voor uw menukaart? Biologische wijn voor de vrijdagmiddagborrel op kantoor? Esther doet u graag een suggestie.

Website

Facebook

Vegan Heroes | Vegan bezorg, afhaal en eetgelegenheid

Torenallee 20, 5617BC Eindhoven (06-83655201) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over Vegan Heroes:

Vegan Heroes is een queer opgezette vegan food service dat veganistisch eten snel en toegankelijk maakt. Om te laten zien dat plantaardige voeding niet alleen lekker kan zijn maar ook er fantastisch uit kan zien, hebben ze ‘signature’ roze buns en fantastische kleurrijke servering. Ze hopen door mensen veganistische aan te bieden, dat mensen meer bewust worden van wat ze eten maar ook guilt-free en cruelty-free van eten kunnen genieten. Beter doen begint bij jezelf, en je hoeft geen ‘cape’ te dragen om een held te zijn.

Website

Facebook

Waffelicious | Vegan wafels Gratis kopje thee of koffie *

Nieuwstraat 10, 5611 DB Eindhoven (06-41430215) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Waffelicious:

We verkopen vegan wafels, die je zelf kunt samenstellen. Je hebt 4 stappen om je eigen wafel samen te stellen. Eerste stap is je Spread; vegan chocolade of pindakaas. Tweede stap is je fruit, derde stap is je vegan chocolade repen of oreo´s en de laatste stap is je vegan ijs. Ook kun je bij ons Cappuccino en Latte Macchiato bestellen, die wij met soja melk maken.

Website

Facebook

Etten-Leur

Het Witte Paard Herberg & Wijnwinkel | Vegan Menu Gourmand

Oude Bredaseweg 15, 4872AB Etten-Leur (0763031301) (e-mail)

Vegan aanbod: Zeer beperkt. Altijd verkrijgbaar.

Meer over Het Witte Paard Herberg & Wijnwinkel:

Wij hebben voor veganisten een 2- 3- of 4- gangen verrassingsmenu van dezelfde kwaliteit en prijs als ons normale menu, bib gourmand niveau. Ook naar deze gerechten kunt u eventueel verder informeren bij ons in het restaurant.

Website

Facebook

Geertruidenberg

The Bohemian Dream | Vegan / Eco Friendly Fashion 20% korting *

Timmerstee kade 101, 4931KV Geertruidenberg (06-26270278) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 20% korting. Voorwaarde: bij minimale besteding van €50,- onder vermelding van kortingscode 'NVV20'.

Meer over The Bohemian Dream:

The Bohemian Dream representeert respect voor het leven, liefde voor onze aarde en compassie voor alles wat leeft. 100% vegan & eco vriendelijke geupcyclede kleding en accessoires met een Bohemian twist, volledig gemaakt van gerecyclede materialen. 20% van mijn "Vegan" shirts wordt gedoneerd aan verschillende dierenopvangcentra in Nederland.

Website

Facebook

Grave

Moni coacht! | Moni coacht! - Mental & Life Coaching. 10% korting., Gratis kopje thee of koffie *

Dokter Kanterslaan 248, 5361NL Grave (06-29498366) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting., Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Moni coacht!:

Moni coacht! - Mental & Life Coaching Ik coach en begeleid mensen die steeds in dezelfde patronen vastlopen, het gevoel hebben zich zelf in de weg te staan en hier duurzaam een uitweg willen vinden om weer lekker in hun vel te zitten. Hierbij pas ik mogelijkheden en techieken vanuit het NLP toe. Ook thema's zo als 'Wie ben ik als veganist in een omnivore omgeving?' zijn mogelijk om aan te werken als dit gewenst is. Ik ben NLP Master en Sociaal Panorama Consultant.

Website

Facebook

Oostelbeers

Rebelicious | Vegan afhaalmaaltijden Gratis heerlijke verrassing *

Oostelbeers (06-10094999) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis heerlijke verrassing. Voorwaarde: bij bestelling doorgeven dat je lid bent van de NVV.

Meer over Rebelicious:

Een keer niet zelf koken? Via Thuisafgehaald kun je meerdere dagen per week inschrijven op een versgekookte maaltijd, of lekker stuk taart. Ook kook ik op verzoek op een vooraf afgesproken dag voor jullie! Ook voor kleine catering.

Website

Facebook

Sleeuwijk

Bij de jongens op 't Zand | Huiskamerrestaurant en meer Gratis drankje *

t Zand 31, 4254 XP Sleeuwijk (06-31164498) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis drankje. Voorwaarde: bij de maaltijd.

Meer over Bij de jongens op 't Zand:

Bij de jongens op ‘t Zand – DJ en Joost – kan je elke zaterdagavond terecht voor een plantaardige Eat-Along, een 2-gangen vegan maaltijd voor 15 euro. Het concept hiervoor is op Saba ontwikkelt en was daar een groot succes. Het houdt in dat je gezellig aan één lange tafel zit en eet wat er die dag klaargemaakt wordt. Wel vooraf reserveren via Facebook, telefoon of e-mail. Daarnaast kan je bij DJ en Joost terecht voor een ruim assortiment aan diensten: creative classes, workshops, projects, performances, singing, dancing, crafting, acting, work-outs, face painting, balloon folding, birthday parties, bachelor parties, coaching, team building, smooties, juicing, cooking (aways plant based), lunch, dinner, tapas, lifestyle, health, guided meditations.

Facebook

Tilburg

Dread Love | Rasta & Dreadlock Centrum Gratis kopje koffie/thee

Veldhovenring 90, 5041 BE Tilburg (06-42927242) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje koffie/thee.

Meer over Dread Love:

Bij Dread Love worden met liefde dreadlocks gezet en verzorgd, op natuurlijke wijze en zonder gebruik van middelen (zoals touwtjes, wax en elastiekjes). Om de mooiste dreads te creëren gebruiken wij alleen onze handen en diverse haaknaalden. Naast (verzorgings)producten en accessoires voor dreadlocks verkopen we ook natuurlijke cosmetica, handgemaakte sieraden, kleding, edelstenen, wierook, cadeau-artikelen en nog véél meer. Alles zonder dierlijke ingrediënten. In de winkel wordt veganistisch eten en leven gepromoot, onder andere door middel van posters en flyers. Tevens fungeert Dread Love als een unieke ontmoetingsplek waar culturen en nationaliteiten samenkomen.

Website

Facebook

Eetwinkel Appelsien | Eetwinkel met een groot aanbod groente en fruit, maaltijden en salades 10% korting *

Heuvelstraat 131, 5038AD Tilburg (013-5361059) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Eetwinkel Appelsien:

In onze gezellige eetwinkel in het hartje van Tilburg, verkopen we groente, fruit en nog heel veel lekkers en gezonds. Ons veganiatische aanbod bestaat uit soepen (warm of diepgevroren) salades, maaltijden, banadenbrood, noten, superfluous en natuurlijk heel veel groente en fruit.

Website

Facebook

Focus Foodbar | 100% Plantbased Foodbar 5% korting *

heuvelstraat 122, 5038AH Tilburg (06-23981025) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 15,00.

Meer over Focus Foodbar:

Focus Foodbar is een concept waarin goed eten en drinken centraal staat. Gasten zullen op dinsdag t/m zondag terecht kunnen, voor lunch, diner, koffie en borrel. Tegenwoordig kiezen gasten steeds meer voor pure, eerlijke, duurzame, ambachtelijke producten van hoge kwaliteit. Focus Foodbar zal veel aandacht besteden aan die kwaliteit, versheid en de herkomst van producten. Het proces van bereiding speelt ook een belangrijke rol: van de selectie van producten tot het restafval, alle stappen zullen zorgvuldig behandelt worden. Het eten wordt zo veel mogelijk huisgemaakt met verse producten. Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel en verspilling van voedsel zal zo veel mogelijk worden tegengegaan.Maar dat alleen, en of het eten lekker is, zijn voor Focus Foodbar niet alle ingrediënten voor goed eten. Binnen dit concept wordt ook gekeken naar de ethiek die achter voedsel schuilt. De huidige schandalen in de bio-industrie hebben een beweging op gang gezet. Die beweging vindt dat de huidige omgang met dieren gewoonweg niet meer door de beugel kan. Focus Foodbar borduurt hierop voort, door een volledig plantaardige kaart aan te bieden.Velen leven nog steeds in de veronderstelling dat dierlijke producten nodig zijn om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Focus Foodbar wil laten zien, en laten proeven, dat het gemakkelijk anders kan.​

Website

Facebook

Pendelschool | Workshops pendelen energiek en inspirerend Plantaardige, duurzame attentie *

Saasveldstraat 12, 5035 HG Tilburg (06-38744823) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Plantaardige, duurzame attentie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Pendelschool:

Workshops Pendelen energiek en inspirerend. Door middel van de pendel kan je antwoord krijgen op allerlei (levens)vragen. Hierdoor verkrijg je helderheid en meer levensgeluk. Alles is energie: de pendel gebruiken we als instrument om deze energie op te vangen en te vertalen naar bruikbare informatie. Pendelschool.nl biedt 3 workshops aan: pendelen basis 1- healing en verdieping 2- pendelen en aardenergie 3. Wat geeft levenskracht en/of onttrekt levenskracht; ideaal op de kwaliteit van voeding te testen zo heb jij je eigen keurmerk! Allergieën, verloren objecten terugvinden, de beste plek voor de mand van je huisdier. Pendelen is bijzonder handig in het dagelijks leven en breed inzetbaar. In kleine groepjes 4-6 deelnemers leer je de essenties van het pendelen. Iedereen kan leren pendelen. Je bent van harte welkom!

Website

Tau Yi Acupunctuur | Traditionele Chinese geneeskunde, acupunctuur Plantaardige, duurzame attentie *

Saasveldstraat 12, 5035HG Tilburg (06-38762114) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Plantaardige, duurzame attentie. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Tau Yi Acupunctuur:

Diagnose met de Kern-Check (pols- en tongdiagnose). Vanuit Traditionele Chinese geneeskunde, acupunctuur kijken we ‘breed’ naar jou, zowel lichamelijk als geestelijk. We bekijken je levensstijl en voedingspatroon. Door deze efficiënte methode ontdekken we de oorzaak van de klachten. Samen kijken we naar de mogelijkheden die we kunnen bieden om je lichaam en geest weer te harmoniseren.De Acupunctuur behandelingen van Tau Yí worden vergoed door de zorgverzekeraar uit de aanvullende zorgverzekering. Goede bereikbaarheid, gelegen aan een prachtig natuurgebied.

Website

van Planten Bakkerij | Vegan gebak - voor horeca & particulier - wisselend aanbod & op bestelling 10% korting *

Nieuwlandstraat 47, 5038SM Tilburg (06-14455767) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over van Planten Bakkerij:

100% vegan gebak. Bakkerij van planten is horecaleverancier voor een groeiend aantal horecazaken, maar heeft een eigen gebaksvitrine bij Velerlei waar je altijd terecht kunt voor een vers stuk gebak, of om een hele taart op bestelling af te halen.

Website

Facebook

Wholy Yoga | Hatha yoga lessen de essentie van geluk Plantaardige, duurzame attentie *

Dalemdreef 19, 5035 LZ Tilburg (06-38762114) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Plantaardige, duurzame attentie. Voorwaarde: bij inschrijving lid.

Meer over Wholy Yoga:

Beleef yoga Wholy Yoga staat voor levenskracht en verbinding. We vinden dat iedereen die levenskracht mag ontdekken. We geloven oprecht dat ook iedereen de mogelijkheid in zich heeft om de verbinding aan te gaan met zichzelf. De verbinding met het lichaam en de verbinding met de geest, om de intuïtieve ruimte en jouw vrijheid te ontwikkelen. We zien jou graag in jouw kracht. De kracht die jou volledig, je ware zelf, laat zijn.Hatha yoga (हठ haṭha, योग yoga) is een weldaad voor lichaam en geest. Hatha yoga bestaat uit het beoefenen van lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama). De houdingen worden voornamelijk niet-bewegend uitgevoerd.Meditatie is voor veel yogi's belangrijk om de eenheid van lichaam en geest te voelen. Hier bij ons in het Westen is hatha yoga een belangrijk middel om te onthaasten of om stress te verminderen. Het heeft een zeer gunstig effect op het zenuwstelsel, de klier- en orgaanwerking en onze hormoonhuishouding. Het lichaam wordt soepeler en het bevordert de gezondheid en ons welbevinden.Hatha yoga creëert een weg tussen je binnen- en buitenwereld, tussen het materiële en het spirituele en tussen het essentiële en het existentiële bestaan. Hatha yoga is een systeem om lichaam en geest te leren beheersen

Website

Facebook

Waalre

Andersom | RealFood restarant 10% korting

Raadhuisstraat 14, 5582 JD Waalre (040-2138820) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting.

Meer over Andersom:

Andersom is een RealFood Restaurant en Kookstudio, waar je kan eten, koken, workshops en cursussen volgen en andere activiteiten rondom gezond en vooral lekker eten. We combineren alle gezonde manieren van eten onder één dak, van Bourgondisch tot veganistisch en alles er tussenin. Een ideale locatie om als vegan te komen eten, met mensen die ook andere keuzes maken op gebied van voeding. Dierlijke producten worden strikt gescheiden van vegan gerechten.

Website

Facebook


Limburg     Vegan Friendly sticker

Heerlen

Relief | Ik werk met etherische olieen van DoTerra en die zijn vegan 10% korting *

Oude Kerkstraat 98, 6412 XK Heerlen (06-44448098) (e-mail)

Vegan aanbod: Zeer beperkt. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over Relief:

Ik behandel mensen door middel van massages. Met behulp van de olieen breng ik rust aan in het lichaam. Ook door middel van energesche behandelingen.

Website

Facebook

Maastricht

Lush (Maastricht) | Cosmetica

Grote Straat 48, 6211 CX Maastricht

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Lush (Maastricht):

Lush is een jong, snelgroeiend cosmeticamerk met een uitgebreide lijn van producten: van zepen, badbruisballen, shampoo’s en conditioners tot deoderant, lipgloss, kleursupplementen en toothy tabs tandpasta. Van de producten is 100% geschikt voor vegetariërs, en meer dan 75% voor veganisten. Er wordt absoluut niet op dieren getest en zoveel mogelijk producten worden onverpakt verkocht. Zo is Lush beter voor jou, en voor onze planeet.

Website

Natuurwinkel Maastricht | Natuurvoedingswinkel

Theodoor Schaepkensstraat 11a, 6221 VX Maastricht (043-3251021) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Meer over Natuurwinkel Maastricht:

De Natuurwinkel biedt een ruim assortiment eerlijke, biologische producten, binnen een eigentijdse en verrassende winkelomgeving. Producten die allemaal met zorg en aandacht zijn geteeld en altijd geproduceerd worden met respect voor mens, dier en milieu.

Website

Facebook

Pluk Cats & Coffee | Vegan koffiebar en kattencafé Gratis kopje thee of koffie *

Grote Gracht 40, 6211SX Maastricht (06-42560943) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: afname van een ander product.

Meer over Pluk Cats & Coffee:

Wij zijn een conceptstore volledig in het teken van katten. We hebben 8 geadopteerde katten rondlopen en hebben ook regelmatig opvang kittens in huis die op zoek zijn naar een gouden mandje. Bij ons kun je tussen de katten genieten van goede koffie en allerlei andere drankjes. Ook hebben wij dagelijks huisgemaakt vegan gebak en een kleine ontbijt- en lunchkaart. Wij zijn 100% vegan.

Facebook

The Green Elephant Hostels | Vegan/vegetarisch georiënteerd met ontbijt, lunch en diner in buffet vorm 10% korting op eten/drinken *

Sint Maartenslaan 11, 6221 AV Maastricht (043-3211120) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting op eten/drinken. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00 (eten/drinken).

Meer over The Green Elephant Hostels:

Serendipity Finding something beautiful without looking for it.Van goed eten word je toch gewoon gelukkig? Dat snappen we maar al te goed bij The Green Elephant in Maastricht. All-day restaurant Serendipity is de hele dag open voor een gezonde lunch, een drankje met verantwoord lekkers en een voedzaam diner. Gedurende de dag maakt het buffet geleidelijk een transitie door zodat er precies staat waar jij zin in hebt. Van een vegan taartje voor bij de koffie tot groene curry in de avond, of een eiwitrijke salade voor na je work-out in de microgym.Wij vinden het belangrijk dat alles wat je krijgt, goed voor je is. Voor ons betekent dat eten zonder onnodige toevoegingen en met minder suikers of gluten. Dat zijn meer fruit, groenten en andere verantwoorde en voedzame ingrediënten. Voedselintoleranties zoals een gluten- of lactose-intolerantie zijn voor ons geen uitzondering, maar iets waar we standaard rekening mee houden.De keuken is dagelijks geopend van 12 tot 21 uur.

Website

Facebook

Sittard

Ernesto's | Mexicaans restaurant met 50% vegetarisch en 36% vegan 10% korting *

Markt 32, 6131 EL Sittard (0464581331) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: korting op vegan gerechten op vertoon van ledenkaart (1 persoon per kaart).

Meer over Ernesto's:

Ernesto's is 'n zeer kleurig Mexicaans restaurant met dito menukaart. De helft is vegetarisch en 1/3 vegan. De kaart bestaat uit allemaal kleine gerechtjes (tapas-achtig maar dan anders..). Bezoekers worden goed begeleid zodat er geen eten weggegooid hoeft te worden, vinden we erg belangrijk!

Website

Facebook

Groenten van Roos | Biologische bar/restaurant, volledig gluten -en lactosevrij 10% korting *

Paardestraat 22, 6131HC Sittard (06-38674486) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: bij besteding vanaf € 10.

Meer over Groenten van Roos:

Groenten van Roos, een biologische bar in Sittard, waar we zo goed als alles zelf maken. Koffie, sapjes en smoothies, boterhammen, salades, taarten of ander lekkers. Onze groenten en fruit zijn biologisch, alle gerechten zijn gluten -en lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en 90% is zelfs veganistisch. Naast onze 'koude' gerechten bieden we 2 verschillende soepen en een wekelijks wisselende warme maaltijd aan. Kom genieten van al het pure dat Groenten van Roos te bieden heeft.

Website

Facebook

Valkenburg

Mexicaans restaurant El Castillo | Vegan 3 gangen menu (lunch of diner) Gratis kopje thee of koffie *

Muntstraat 6, 6301BW Valkenburg (043-6015755) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: afname van een ander product.

Meer over Mexicaans restaurant El Castillo:

Mexicaanse vegan voorgerechten Mexicaanse vegan hoofdgerechten Mexicaanse vegan desserts

Website

Facebook

Valkenburg aan de Geul

Eten bij Ziza | Vegan Lovers Menu en dranken kaart Gratis kopje thee of koffie *

de Guascostraat 14, 6301 CT Valkenburg aan de Geul (043-6012834) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Eten bij Ziza:

Specialiteit: Home-made Flammkuchen, maar ook varitie in voor, hoofd en nagerechten In Hotel Ziza wordt naar wens Vegan ontbijt geserveerd

Website

Venlo

Leon’ Veggie Fun | Vegan kookstudio met afhaalmaaltijden, workshops & catering Gratis koffie of thee (standaard, geen opgeschuimde melk of speciale theesoorten) *

Biss.Hoensbroeckstraat 69, 5914BR Venlo (06-30834017) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis koffie of thee (standaard, geen opgeschuimde melk of speciale theesoorten). Voorwaarde: bij een maaltijd vanaf €6,50.

Meer over Leon’ Veggie Fun:

Leon’s Veggie Fun is ontstaan door de behoefte om iets te willen bijdragen aan de bewustzijnsversnelling en verspreiding van de voordelen van een veganistische-/plantaardige levensstijl.Bij Leon’s Veggie Fun is het mogelijk om dagelijks (m.u.v. Zondag en enkele zaterdagen) 100% plantaardige maaltijden af te halen. Er is een zithoek waar ook (max.6-7pers.) ter plekke gegeten kan worden. Reserveren en bediening zijn helaas (nog) niet mogelijk.Verder kunnen er workshops geboekt worden (4-6 personen) en is catering voor 15-30 personen mogelijk, mits ruim van tevoren aangegeven.Maaltijden vanaf €6 en diverse vers ingevroren maaltijden voorradig (vanaf €4,50).Kom gerust eens een kijkje nemen onder het genot van een lekkere kop koffie of thee!

Website

Facebook

Weert

De Kapper Weert | Vegan salonbehandeling in onze kapsalon. Gratis kopje thee of koffie., Gratis Vegan kuurbehandeling, in onze salon *

Muntpromenade 8a, 6001EH Weert (0495-524102) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: Gratis kopje thee of koffie., Gratis Vegan kuurbehandeling, in onze salon. Voorwaarde: bij een vegan haarkleuring die we zetten in onze salon.

Meer over De Kapper Weert:

Wij werken met La Biosthetique en Paul Mitchell. Geef even aan dat je een 100% vegan behandeling wilt, dan zorgen wij daarvoor. La Biosthetique heeft sinds kort een 100% vegan lijn. Ook kleuren wij met Nathú, uiteraard Vegan!

Website

Facebook


België     Vegan Friendly sticker

Bertrée-Hannut

In Motion | B&B 5% korting *

Rue du Henrifontaine 17, 4280 Bertrée-Hannut (+32-19636437) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: geldt niet in Belgische schoolvakanties en verlengde weekends.

Meer over In Motion:

Je verblijft op een kleinschalige eco-boerderij in een Waals Haspengouws dorpje. Hier mag de tijd nog stilstaan en nemen we graag de tijd voor kwaliteit. Het aanbod bestaat uit 2 kamers en een vakantie studio, ecologisch gerenoveerd. Bio-vegetarisch of vegan ontbijt en avondmaaltijd om duimen en vingers bij af te likken. Heel welkom!

Website

Kortrijk-Dutsel

't Kraaienest | Catering en meer 5% korting *

Gobbelsrode 74-B, 3220 Kortrijk-Dutsel (+32-479-272533) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Ledenpasvoordeel: 5% korting. Voorwaarde: 5% korting op catering, 10% op zelfgemaakte seitan.

Meer over 't Kraaienest:

‘t Kraaienest denkt graag mee over de feestelijke, culinaire inkleding van recepties met hapjes, verjaardagsfeestjes, babyborrels en meer. Voor 20 tot 100 personen kan er een uitgebreid en gevarieerd buffet geboden worden. Vanaf 100 personen is een vereenvoudigd buffet bespreekbaar. Alles 100% plantaardig. Naast de 100% plantaardige catering produceert ‘t Kraaienest op kleine schaal smaakvolle seitan. Deze wordt gemaakt in twee variaties, mild gekruid en gerookt. Het wordt geleverd aan restauranthouders, kleine kruideniers en particulieren.

Website

Londerzeel

't Verreveld | B&B 5% korting

Heerbaan 132, 1080 Londerzeel (+32-52371137) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Ledenpasvoordeel: 5% korting.

Meer over 't Verreveld:

Het Verreveld is een B&B, landelijk gelegen in de buurt van Brussel. Er is een gemeenschappelijke living (met TV en bureau) en een volledig uitgeruste keuken. Naar keuze een één- of tweepersoons kamer. Internet is aanwezig. Het bij de prijs inbegrepen ontbijt biedt opties voor veganisten, flexitariërs en macrobioten. Standaard zijn 100% natuurbrood en vegetarisch beleg. Naar persoonlijke voorkeur zijn er meer opties: miso soep met gebakken tofu, rijstcrème met groene groenten, cornflakes met graanmelk, sushi’s, verse zelfgemaakte vruchten en groentesappen. Koffie en thee staan de hele dag ter beschikking. Lunchpakket en avondmaaltijd zijn mogelijk.

Website

Mechelen

De Krewelligen Bidet | Veggie Fast Resto 5% korting

Sint-Katelijnestraat 72, 2800 Mechelen (+32-479583013) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting.

Meer over De Krewelligen Bidet:

Berlin style resto, 95% vegan. Wij hebben als ENIGE IN BELGIE de vöner uit Berlijn in ons gamma (vegan kebab). Verder hamburgers, falafel, goulash, frieten, etc. Alles zelfgemaakt, geen bewaarstoffen. Eerlijk, degelijk eten voor een eerlijke prijs.

Facebook

Neeroeteren

PapaPizza & Burger | Huisbereide vegan kaas, hamburgerbroodjes en vegan burgers.

Spilstraat 21, 3680 Neeroeteren (0032-89246288) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Meer over PapaPizza & Burger:

Bij ons heb je keuze tussen 10 verschillende 100% plantaardige pizza's, en die zijn natuurlijk ook geschikt voor mensen met een lactose-vrij dieet. Daarnaast hebben we 6 vegan Burgers met een huisbereide vleesvervanger gemaakt van 'overnight' havermout en tarwe en frietjes zijn ook 100% plantaardig, met Veganaise of Ketchup inbegrepen.

Website

Facebook

Ophoven

Botel Ophoven | Botel, kookworkshops en meer

Maasdijk 1 bus 5, 3640 Ophoven (+32-89-418592) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Meer over Botel Ophoven:

Botel Ophoven is een hotel op het water. De boot ligt in een waterrijk gebied aan de Maas, grenzend aan het midden van (het Nederlandse) Limburg. Je kan er overnachten, kookworkshops volgen, feesten en recepties organiseren en deelnemen aan een wekelijke BBQ en cocktail lounge. Het is niet een vega adres, maar ze hebben wel aangegeven een ruime keuze te hebben voor vegetariërs en veganisten. En dat niet alleen in het restaurant en in de tapas lounge, maar ook in hun kookstudio De Kombuis.

Website

Rotselaar

De Natuurwinkel Rotselaar | Natuurvoedingswinkel 5% korting

Stationsstraat 10, 3110 Rotselaar (+32(0)16440550) (e-mail)

Vegan aanbod: Minder dan 50% (redelijke vegan aanbod). Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting.

Meer over De Natuurwinkel Rotselaar:

De Natuurwinkel Rotselaar heeft een uitgebreid assortiment vegan producten. Er is elke dag vers bio gist- en zuurdesembrood.

Website

Facebook

Stabroek

Wonderland Cakes | Vegan bakkerij 10% korting *

Sigarenstraat 72, 2940 Stabroek (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Alleen verkrijgbaar op verzoek vooraf, dus voordat men op bezoek komt..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: minimale besteding van € 10,00.

Meer over Wonderland Cakes:

Wonderland Cakes is een veganistische bakkerij met voornamelijk taarten, cupcakes, klein gebak en desserten zoals fruittaarten, pecan pie, chocomousse, panna cotta en zo veel meer. Ik maak ook heel graag gepersonaliseerde taarten voor speciale gelegenheden versierd met rolfondant, printjes en allerlei andere versieringen. Deze taarten worden gemaakt in samenspraak met de klant, zijn op maat en altijd aangepast aan uw persoonlijke smaak. Door het vele en intensieve handwerk zijn deze taarten wel wat duurder dan een gewone taart, maar je hebt dan ook echt je eigen taart die niemand anders heeft.

Website

Facebook

Villers-devant-Orval

La Ferme du Bois-le-Comte | Vakantie, WWOOF en meer

Bois-le-Comte 1, 6823 Villers-devant-Orval (+32-61329920) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Meer over La Ferme du Bois-le-Comte:

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) is een 100 jaar oude hoeve die we stap voor stap uitgebouwd hebben tot een prachtige verblijfplaats voor gasten en groepen. In Bois-le-Comte vindt u rust, ruimte, warmte en heel veel pure natuur: frisse boslucht, helder bronwater, kruidig houtvuur, prachtige sterrenhemels en… zalige stilte. Welkom!

Website


Duitsland     Vegan Friendly sticker

Kalkar

Landhaus Beckmann Hotel & SPA | Hotel met spa en restaurant 5% korting op een overnachting *

Römerstrasse 1, 47546 Kalkar (+49 28-2496256666) (e-mail)

Vegan aanbod: Meer dan 50% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 5% korting op een overnachting. Voorwaarde: wanneer men direct bij het hotel telefonisch of per e-mail boekt.

Meer over Landhaus Beckmann Hotel & SPA:

Hotel met spa en restaurant

Website

Facebook

Kranenburg

De Olijke Olifant | Veganistische vakantie(weken) 5% korting

Hövel 13, D-47559 Kranenburg (+49(0)2826999805) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting.

Meer over De Olijke Olifant:

Het doel van stichting De Olijke Olifant is het veganisme op een speelse manier bekendheid te geven door vakantieweken, weekends en andere activiteiten te organiseren op landgoed Rivendel. Hierdoor kunnen gelijkgestemden elkaar in een ontspannen & open sfeer ontmoeten. Rivendel is een groot huis, een prachtig in de natuur gelegen centrum, met grote tuin, grenzend aan het bos. Een plek waar allerlei groepen hun eigen activiteiten kunnen ontplooien. Het is door de huidige eigenaars in het voorjaar van 2008 gestart en sinds die tijd worden er jaarlijks ook de Vegan Zomerweken en Winterweken gehouden, door ‘Stichting de Olijke Olifant’, die daar ook af en toe andere weekends organiseert, zoals creatieve- en kookweekends. Voor meer informatie of het toegestuurd krijgen van een papieren opgaveformulier kan je mailen, schrijven of bellen naar Peter van der Eijnden.

Website

Facebook

Hierland B&B | Vegan B&B 5% korting

Mitteldeich 49, 47559 Kranenburg (+49(0)2826917157) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Altijd verkrijgbaar.

Ledenpasvoordeel: 5% korting.

Meer over Hierland B&B:

Hierland is een vegan B&8, landelijk gelegen in de gemeente Kranenburg en vlakbij de grens bij Nijmegen. De locatie is in de buurt van het Reichswald, waar je goed kan wandelen, hardlopen, fietsen, ATB-en en langlaufen. Behalve in het huis van de eigenaren is het ook mogelijk om te slapen in een nostalgische woonwagen of in je eigen tent. Vegan luchpakket en avondmaaltijd zijn in overleg mogelijk.

Facebook


Kroatië     Vegan Friendly sticker

Sinj

BetterGreenWorld | Vegan tours Croatia 10% korting *

Dragasev prolaz 6, 21230 Sinj (00385989731174) (e-mail)

Vegan aanbod: 100% Vegan. Vegan opties zijn altijd verkrijgbaar..

Ledenpasvoordeel: 10% korting. Voorwaarde: geen voorwaarde.

Meer over BetterGreenWorld:

Hike in the mountains far away from tourist crowd and stress, kayak on clear emerald river, learn how to live in harmony with nature and swimm in Adriatic sea. Astonishing views. Wildlife watching. Diversity of landscapes. Peace. Crystal clear sea. And 100% vegan.

Website

Facebook