Wil je weten welk brood geschikt is voor veganisten? Benieuwd naar alternatieven voor kaas, vlees en zuivel? Welke vitamine B12 het beste is? Of is je shampoo bijna op en wil je deze graag vervangen voor een vegan variant? Op Vegan Wiki vind je al deze informatie en meer!

Vegan Wiki

Vegan Wiki is een handige informatiebron over veganisme in Nederland met als doel de veganistische leefstijl eenvoudiger te maken. Op Vegan Wiki vinden gebruikers een database aan producten die geschikt zijn voor veganisten. Daarnaast biedt het uitgebreide informatie over veganisme. Zo vind je hier informatie over veganistische producten, voedingsstoffen en informatie voor beginnend veganisten. Updates worden genoemd in de maandelijkse NVV-nieuwsbrief.

Bezoek de website

Zelf navragen

Je kan Vegan Wiki ook helpen met het ontdekken van producten die geschikt zijn voor veganisten. Heb je een product nagevraagd? Dan kan je de conversatie doorsturen naar wiki [apenstaartje] veganisme.org. Vermeld hierbij duidelijk om welk product het gaat, het liefst met een link naar het product. Ook wanneer een product niet langer geschikt is voor veganisten, kan je dit melden via Vegan Wiki. Dan kunnen wij deze informatie delen op onze website.

Vegan Keurmerk

Als je verzekerd wilt zijn van of een product geschikt is voor veganisten, dan kan je ook letten op het Vegan Keurmerk. De NVV is vertegenwoordiger van dit keurmerk dat wordt uitgegeven door de Vegan Society in het Verenigd Koninkrijk. Het Vegan Keurmerk is te herkennen aan onderstaand logo: