Op 23 oktober stonden onze enthousiaste NVV-vrijwilligers op het Funky Vegan Festival. Zij ontmoetten veel nieuwsgierige (beginnende) veganisten.

geschreven door: Esmee Maas

We hebben er lang op moeten wachten, maar na 1,5 jaar corona was het eindelijk zover: de eerste vegan beurs sinds het voorjaar 2020! Eindelijk weer bij de NVV-stand met geïnteresseerden praten, flyers uitdelen en boeken (ver)kopen. Karin Rietmeijer kwam haar boek ‘365 dagen vegan’ signeren. We mochten ook weer nieuwe leden verwelkomen en natuurlijk de hele dag heerlijk plantaardig smullen!

Tijdens het Funky Vegan Festival was de stand van de NVV er om informatie te geven over de organisatie, de verschillende projecten van de NVV zoals de VeganChallenge en het veganisme. Er waren informatieve folders en er waren kookboeken en buttons te koop om de vegan message te verspreiden!

Mooie gesprekken

Vrijwilligers van de verschillende NVV-projecten bemensden samen de stand. Er waren veel festivalgangers en we hadden leuke gesprekken met zowel (beginnende) veganisten als oprecht geïnteresseerden niet-veganisten. We hadden mooie gesprekken over hoe divers plantaardig eten is, wat veganisme precies inhoudt en mochten daardoor ook weer nieuwe NVV leden verwelkomen. Het was mooi om te zien dat mensen die nog niet veganistisch zijn wel degelijk interesse hadden en zelf al stapjes maakten.

Het was een super leuke en diverse dag. Het is mooi om te zien dat de interesse in een veganistische levenswijze zo groeit. Op naar het volgend Funky Vegan Festival!