Wil jij jouw talenten inzetten voor het veganisme? Dat kan bij de Nederlandse Vereniging voor Veganisme! Bij onze vereniging is een groot team van vrijwilligers actief. Zij dragen allemaal op hun eigen unieke manier een steentje bij aan het mooier maken van deze wereld.

 • Ben jij ook gemotiveerd om bij te dragen aan het veganisme?
 • Kun jij je eigen ideeën delen, maar ook luisteren naar die van anderen?
 • Kun je goed overweg met constructieve feedback?
 • En sta je achter de doelstellingen van de NVV?

Bekijk dan snel hieronder wat voor vrijwilligerswerk je bij ons kan doen.

Schrijf je nu in als vrijwilliger!

Specifieke vacatures

Soms zijn we op zoek naar iemand die over specifieke kennis en vaardigheden beschikt. Hieronder kun je zien waar we precies naar zoeken.

Als teamcoördinator ga je de teamgerelateerde taken van de projectcoördinator overnemen. Je wordt het aanspreekpunt voor de vrijwilligers uit het team zodat de projectcoördinator zich kan richten op het coördineren van het project zelf.

Profiel: Je bent proactief, kunt overzicht houden ook als er veel loopt, je kunt zelfstandig én in goed overleg werken, je houdt van een positieve sfeer en van open communicatie. Je hebt affiniteit met het coördineren van teams.

Taken: Als teamcoördinator houd je je bezig met het werven, inwerken, gemotiveerd houden, faciliteren en coördineren van de vrijwilligers. Dat doe je door bijvoorbeeld teammeetings en een-op-eengesprekken te faciliteren, inzicht te houden in het lopen van de werkzaamheden en bij nood daarop in te haken, sollicitatiegesprekken met aspirant-vrijwilligers te houden, etc.

Tijdsinspanning: 3-4 uur per week

Tijdsduur en proeftijd: Je bent beschikbaar voor minimaal 6 maanden (langer is wenselijk). De eerste maand is een proefperiode waarin je wordt ingewerkt en zelf ook al actief bent. In deze proefperiode gaan we samen kijken of je de functie leuk vindt, of je ook echt genoeg tijd hebt voor je taken en of er een klik is met de andere vrijwilligers.

Werkdagen: Je werkt vanaf je eigen locatie en kunt grotendeels zelf je werktijden bepalen. Enige flexibiliteit is nodig bij het deelnemen aan online vergaderingen, deze vinden plaats op een moment dat alle deelnemers het beste uitkomt. Daarnaast ben je als teamcoördinator minimaal twee keer per week bezig met taken die niet lang uitgesteld kunnen worden.

Team: Het project Vegan Friendly bestaat uit vier sub teams met telkens twee tot drie vrijwilligers. Als aanspreekpunt voor alle vrijwilligers werk je nauw samen met de projectcoördinator en met de projectcoördinator-assistent die jou kan ondersteunen.

Aantal mensen: 1

Over het project ‘Vegan Friendly’

Met het project Vegan Friendly laat de NVV zien waar je als veganist terecht kunt voor bijvoorbeeld een vegan hapje eten of vegan schoenen. Veel van de deelnemers geven trouwens korting aan NVV-leden! Het aantal vegan (friendly) locaties groeit snel en we zijn momenteel bezig met een eigen website. Daarom kunnen we goed wat extra handen gebruiken.

Heb je interesse in deze functie, klik dan hieronder op de knop “Ik wil vrijwilliger worden!” en geef onder “functie” je voorkeur voor deze functie aan.

Ik wil vrijwilliger worden

Het NVV-project Vegan Friendly zoekt een administratieve vrijwilliger! In deze functie werk je met vier of vijf collega’s, beoordeel je Vegan-Friendly- labelaanvragen/-aanpassingen van bedrijven, onderhoud je de mailbox, beantwoord je vragen of nodig je bedrijven uit om deel te nemen aan het project. 

Profiel: Je bent zelfstandig, precies en klantvriendelijk en communiceert duidelijk.

Taken:

 • Je beoordeelt Vegan-Friendly-labelaanvragen van bedrijven, onderhoudt de mailbox, beantwoordt vragen en neemt contact op met bedrijven. Ook help je bedrijven om concrete stappen te maken richting het vegan vriendelijk worden.

Tijdsinspanning: Ongeveer 3 uur per week. Je werkt flexibel vanaf je eigen locatie en kunt werkdagen en -tijden zelf indelen. Uitzonderingen zijn videovergaderingen die niet vaker dan eens per maand plaatsvinden; daarvoor zoeken we telkens een moment dat alle deelnemers goed uitkomt.

Tijdsduur: Je bent beschikbaar voor minimaal 6 maanden, maar hoe langer hoe beter.

Team: We zijn een gezellig team en houden contact via Whatsapp (voor urgente zaken of om afspraken te plannen), e-mail, Slack, videoconferentie en soms (we proberen het een keer per jaar) hebben we een fysieke bijeenkomst. 

Aantal: 2 vrijwilligers

Wat wij van jou verwachten:

 • Je staat achter het veganisme én de doelstellingen van de NVV.
 • Je bent een zelfstarter, je kunt goed alleen werken, maar vind de connectie met de rest van het team net zo belangrijk.

Wat wij jou bieden:

 • een fijn gevoel omdat je je inzet voor je normen en waarden;
 • meer leren over vegan (friendly) bedrijven;
 • contact met een team van gelijkgestemden;
 • een vrijwilligersfunctie die het vermelden op je cv waard is.

Over Vegan Friendly: Met het project Vegan Friendly laat de NVV zien waar je als veganist terecht kunt voor bijvoorbeeld een vegan hapje eten of vegan schoenen. Veel van de deelnemers geven trouwens korting aan NVV-leden! Het aantal vegan (friendly) locaties groeit snel en we zijn momenteel bezig met een eigen website. Daarom kunnen we goed wat extra handjes gebruiken voor de vermelde taken.

Heb je interesse in deze functie, klik dan hieronder op de knop “Ik wil vrijwilliger worden!” en geef onder ‘functie’ je voorkeur voor deze functie aan.

Ik wil vrijwilliger worden

Binnen de VeganChallenge ontwikkelt het receptenteam alweer bijna 9 jaar de recepten die deelnemers aangeboden krijgen in de nieuwsbrieven en in de receptendatabase op veganchallenge.nl. De recepten worden ontzettend gewaardeerd door de deelnemers! Binnen een vaste cyclus van verzinnen, testen, kookdagen, fotograferen en documenteren produceert dit team jaarlijks zo’n 40-50 recepten. Vanwege groeiende ambities zijn we op zoek naar twee gedreven teamleden.

Profiel: We zoeken vrijwilligers die houden van vegan koken en die de wat meer organiserende rollen op zich willen nemen. Je kunt proactief werken en bent niet bang voor deadlines. Saamhorigheid vind je minstens zo belangrijk als de productie van heerlijke recepten. Ten slotte doet dit team alles op vrijwillige basis, voor het veganistische ideaal, met de simpele boodschap: ‘Plantaardig koken is ontzettend leuk, lekker en makkelijk!’ Ervaring met WordPress en binnen het receptenteam zelf als kok meedoen is een pré, geen vereiste. Idealiter zoeken we iemand die alle onderstaande taken kan doen. Maar we weten dat niet iedereen deze tijd eraan kan besteden. Spreken alleen enkele taken je aan, aarzel niet om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken!

Taken:

 • Je bent het vaste aanspreekpunt voor de projectcoördinator en voor deelnemers aan de VeganChallenge die vragen hebben over recepten. Je hoeft zeker niet alles te weten, maar jij weet precies bij wie je moet zijn voor het juiste, onderbouwde antwoord.
 • Je zet recepten online en behoudt het overzicht zodat het aanbod steeds diverser wordt.
 • Je levert maandelijks een recept aan voor het VEGAN Magazine en de NVV-nieuwsbrief.
 • Je organiseert vergaderingen en kookdagen. Denk gemiddeld aan 4x per jaar.
 • Nieuwe vrijwilligers maak je wegwijs en je zorgt dat iedereen zich prettig voelt in het receptenteam.
 • In overleg met het team bedenken jullie jaarlijks een aantal recepten met een thema (kerst, Pasen, Ramadan, etc.) en jullie zorgen ervoor dat de recepten tijdig online staan.
 • In overleg zoek je contact met (bekende) bloggers /vloggers, auteurs kookboeken en plaats je (een van hun) recepten online.

Tijdsinspanning: 2 uur per week gemiddeld

Tijdsduur: Je bent idealiter beschikbaar voor minimaal 6 maanden. Een maand proeftijd is bespreekbaar, dan kun je kijken of de taken echt goed passen. Werkdagen: Je werkt vanaf je eigen locatie en kunt je werkdagen en -tijden zelf indelen, met uitzondering van overleg met het VC-team, receptenteam en kookdagen.

Team: Het VC-team bestaat uit een groep enthousiaste, betrokken vrijwilligers. We houden met name contact via videobellen, e-mail, Slack, telefoon (Whatsapp). Wanneer het weer kan, zijn er vrijwilligersdagen om gezellig iedereen persoonlijk te ontmoeten.

Aantal: 2 vrijwilligers

Wat wij van jou verwachten:

 • Je hebt affiniteit met de VeganChallenge (wellicht heb je deze zelf ook al gevolgd).
 • Je staat achter het veganisme én de doelstellingen van de NVV.
 • Je bent een zelfstarter, je kunt goed alleen werken, maar vind de connectie met de rest van het team net zo belangrijk.
 • Je bent gewend te werken met online systemen als Google Drive, Basecamp/Slack of je kunt je dit vlot aanleren.

Over de VeganChallenge:
De VeganChallenge (VC) is een NVV-project en bestaat uit enkel vrijwilligers. We hebben veel bereikt de afgelopen jaren! Zo doen elk jaar meer dan 10.000 mensen mee aan de VC. Wat ons bindt is dat we geloven dat plantaardig eten de aarde een betere plek gaat maken. Dit doen we niet alleen via de VC, maar ook door het verspreiden van recepten, informatie, tips, blogs, sociale media, etc

Heb je interesse in deze functie, klik dan hieronder op de knop “Ik wil vrijwilliger worden!” en geef onder “functie” je voorkeur voor deze functie aan.

Ik wil vrijwilliger worden

Als coördinator social media promoot je Vegan Wiki op Facebook en Instagram. Hier breng je dagelijks een ander vegan product onder de aandacht waardoor veganisten en andere geïnteresseerden steeds nieuwe vegan producten leren kennen.

Profiel: Je staat achter de doelstellingen van de NVV en je wilt graag helpen om het veganisme toegankelijker te maken. Je kunt goed zelfstandig werken en je weet hoe Facebook en Instagram werken. Ervaring met Paint en Pixlr is een pre, maar dat is anders ook vrij snel te leren.

Taken: Samen met een andere socialmediavrijwilliger zorg je ervoor dat er voor elke dag een nieuwe post over een vegan product wordt ingepland. Daarnaast ben je er verantwoordelijk voor, reacties op posts in de gaten te houden en eventuele berichten die naar de socialmediakanalen van Vegan Wiki gestuurd worden, te beantwoorden.

Project: Je komt team Vegan Wiki versterken! Je werkt vooral nauw samen met de andere socialmediavrijwilliger. Daarnaast heb je regelmatig contact met de projectcoördinator en met de rest van het team Vegan Wiki.

Tijdsinspanning: Minimaal 1 uur per week. Daarnaast is het een pre als je dagelijks actief bent op social media zodat je dagelijks even een paar minuten de reacties en eventuele berichten kunt checken.

Tijdsduur: Je bent idealiter beschikbaar voor minimaal 6 maanden. Een maand proeftijd is bespreekbaar, dan kun je kijken of de taken echt goed passen. Werkdagen: Je werkt vanaf je eigen locatie en kunt je werkdagen en -tijden zelf indelen, met uitzondering van overleg met de projectcoördinator.

Locatie en dagen: Je werkt waar en wanneer je wilt en kunt je werkdagen en -tijden dus zelf indelen.

Wij bieden jou:

 • een fijn gevoel omdat je je inzet voor je normen en waarden;
 • contact met een team van gelijkgestemden;
 • een vrijwilligersfunctie waarbij je je socialmediavaardigheden kunt verbeteren en die het waard is op je CV te benoemen.

Over Vegan Wiki

Vegan Wiki is een handige informatiebron over veganisme in Nederland met als doel de veganistische levenswijze eenvoudiger te maken. Op Vegan Wiki vinden gebruikers een database aan producten die geschikt zijn voor vegans. Daarnaast biedt het uitgebreide informatie over veganisme, veganistische producten, voedingsstoffen en informatie voor beginnende vegans.

Heb je interesse in deze functie, klik dan hieronder op de knop ‘Ik wil vrijwilliger worden!’ en geef onder ‘functie’ je voorkeur voor deze functie aan.

Ik wil vrijwilliger worden

Het NVV-project Vegan Friendly zoekt een communicatiemedewerker! In deze functie schrijf je, samen met twee collega’s, eens in de 6 weken een nieuwsbrief voor aangesloten Vegan Friendly bedrijven. Verder schrijf je artikelen/blogs/pagina’s voor onze nieuwe website (die volop in ontwikkeling is) en help je met het samenstellen van algemene mails en brochures. Daarnaast ga je ondernemers interviewen zodat hun verhaal andere ondernemers kan inspireren. Een veelzijdige functie dus die goed staat op je CV, waarbij je samenwerkt met gelijkgestemden en iets concreets voor het veganisme kan betekenen.

Profiel: je bent creatief, goed in schrijven, inspireren en plannen; affiniteit met beeld is een pre.

Taken: website-pagina’s schrijven (eenmalig), nieuwsbrief en blogs schrijven, samenstellen mails en brochures, ondernemers interviewen, etc.

Tijdsinspanning: 2-3 uur per week (of eenmalig voor losse blogartikelen).

Locatie en dagen: je werkt flexibel vanaf je eigen locatie en kunt je werkdagen en -tijden zelf indelen; daarnaast gaan we eens per maand online vergaderen op een tijdstip waar iedereen kan.

Team: je komt het communicatieteam van Vegan Friendly versterken waar je samen met twee collega’s alle communicatie m.u.v. social media verzorgt; we houden contact via telefoon, whatsapp, Slack, videovergaderingen, email.

Aantal mensen:  1

Over het project ‘Vegan Friendly’

Met het project Vegan Friendly laat de NVV zien waar je als veganist terecht kunt voor bijvoorbeeld een vegan hapje eten of vegan schoenen. Veel van de deelnemers geven trouwens korting aan NVV-leden! Het aantal vegan (friendly) locaties groeit snel en we zijn momenteel bezig met een eigen website. Daarom kunnen we goed wat extra handen gebruiken.

Heb je interesse in deze functie, klik dan hieronder op de knop “Ik wil vrijwilliger worden!” en geef onder “functie” je voorkeur voor deze functie aan.

Ik wil vrijwilliger worden

Als vrijwilliger social media promoot je het geweldige NVV-project Vegan Friendly en de aangesloten bedrijven via de socialmediakanalen (Instagram en/of Facebook en/of Linkedin). Je kunt goed samenwerken en houdt rekening met de standpunten en het communicatiebeleid van Vegan Friendly en NVV (daar zal je tijdens je inwerkperiode uiteraard alles over leren). Een interessante functie die goed op je CV staat, waarbij je samenwerkt met lieve gelijkgestemden en op een positieve manier een waardevolle bijdrage aan het veganisme levert!

Profiel: je bent creatief, goed in schrijven en inspireren en je bent een zelfstandige teamspeler. Je hebt affiniteit met minimaal een van de socialmediakanalen Instagram, Facebook, LinkedIn. Affiniteit met beeld is een pre.

Taken: je houdt je bezig, samen met twee gezellige collega’s, met het opstellen van een contentkalender met minimaal drie berichten per week (interessante themadagen, promotie van Vegan Friendly onder consumenten en onder bedrijven, gratis promotie van bedrijven, tips en tricks, enz.), het verzinnen van inspirerende teksten, het kiezen van een mooi passend plaatje en het plannen van berichten op onze actieve kanalen (Instagram en/of Facebook en/of LinkedIn). Je houdt contact met Vegan Friendly-deelnemers zodat onze promotieposts in lijn zijn met hun wensen. Daarnaast reageer je constructief op reacties en privéberichten.

Tijdsinspanning: ongeveer 3 uur per week. Je kunt berichten van tevoren bedenken en plannen, waardoor je bijvoorbeeld de ene week meer kunt doen om vervolgens de week erop meer vrij te zijn.

Tijdsduur en proeftijd: bij voorkeur ben je beschikbaar voor minimaal 6 maanden, vervolgens kijken we samen naar een eventuele verlenging. De eerste maand is een proefperiode, waarin je wordt ingewerkt en zelf ook al lekker actief bent. In deze proefperiode gaan we samen kijken of je de functie leuk vindt, of je ook echt genoeg tijd hebt voor je taken en of er een klik is met de andere vrijwilligers.

Werkdagen: je werkt vanaf je eigen locatie en kunt je werkdagen en -tijden zelf inplannen (met uitzondering van een wekelijks overleg van ongeveer 30 minuten en de maandplanning van ongeveer 1,5 uur).

Team: het socialmediateam bestaat uit twee of drie leuke mensen, die nauw contact hebben met de projectcoördinator en met het communicatieteam. Daarnaast zal je ook in contact komen met overige socialmediavrijwilligers/medewerkers uit andere NVV-projecten om projectoverstijgende thema’s te promoten. We houden met name contact via WhatsApp, telefoon, videobellen, Slack en e-mail. Wanneer het weer kan, zijn er vrijwilligersdagen om gezellig iedereen persoonlijk te ontmoeten!

Aantal mensen: 1

Over het project ‘Vegan Friendly’

Met het project Vegan Friendly laat de NVV zien waar je als veganist terecht kunt voor bijvoorbeeld een vegan hapje eten of vegan schoenen. Veel van de deelnemers geven trouwens korting aan NVV-leden! Het aantal vegan (friendly) locaties groeit snel en we zijn momenteel bezig met een eigen website, daarom kijken we uit naar wat extra ondersteuning. Kom jij ons leuke team versterken?

Heb je interesse in deze functie, klik dan hieronder op de knop “Ik wil vrijwilliger worden!” en geef onder “functie” je voorkeur voor deze functie aan.

Ik wil vrijwilliger worden

Gaat jouw hart uit naar veganisme en heb je affiniteit met webtechniek? Dan is deze vacature iets voor jou. De VeganChallenge heeft duizenden bezoekers per dag, honderden recepten en blogs. Jij snapt hoe je daarmee moet omgaan. We willen de VeganChallenge nóg beter maken en jij implementeert de nodige websiteveranderingen. Zowel aan de frontend (HTML, CSS, JavaScript) als aan de backend (WordPress met eigen aanpassingen, Mautic met eigen plug-ins) is er genoeg te doen!

Wil jij helpen om onze website te verbeteren, solliciteer dan nu!

Profiel:

 • Je bent als webdeveloper thuis in webtechnologie en programmeren.
 • Je bent een zelfstarter, je kunt goed alleen werken, maar vind de connectie met de rest van het team net zo belangrijk.
 • Je hebt eigen ideeën en bent goed in staat deze naar voren te brengen.
 • Je vindt het leuk om binnen een project mee te denken en te werken en houdt je aan je deadlines.
 • Je kijkt ernaar uit om binnen een groot team gelijkgestemden te werken aan dit geweldige project.

Taken: Onze website aanpassen en optimaliseren, in overleg met de rest van het team.

Tijdsinspanning: Je hebt gedurende minimaal 6 maanden (liefst langer) minimaal 2 uur per week tijd. Je werkt vanaf je eigen locatie en kunt je werkdagen en -tijden zelf indelen, met uitzondering van overleg met het team.

Team: Het VC-team bestaat uit een groep enthousiaste, betrokken vrijwilligers. We houden met name contact via videobellen, e-mail, Slack, telefoon (Whatsapp). Wanneer het weer kan, zijn er vrijwilligersdagen om gezellig iedereen persoonlijk te ontmoeten.

Wat wij bieden:

 • een fijn gevoel omdat je weet dat je je talent en tijd nuttig besteedt om diergebruik, milieuproblemen en gezondheidsfabels de wereld uit te helpen;
 • een ervaring die het vermelden waard is op je CV;
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen: met meer dan een miljoen paginaweergaven per jaar, een e-maildatabase met 30.000 deelnemers en meer dan 25.000 likes op Facebook hebben we een enorm platform om ervaring op te doen;
 • een plek in ons leuke team!

Over het project VeganChallenge

De VeganChallenge is een NVV-project dat geheel gedragen wordt door vrijwilligers. We hebben veel bereikt de afgelopen jaren! Zo doen elk jaar meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wat ons bindt is dat we geloven dat plantaardig eten de aarde een betere plek gaat maken. Dit doen we niet alleen via de VeganChallenge, maar ook door het verspreiden van recepten, informatie, tips, blogs, sociale media, etc.

Heb je interesse in deze functie, klik dan hieronder op de knop “Ik wil vrijwilliger worden!” en geef onder “functie” je voorkeur voor deze functie aan.

Ik wil vrijwilliger worden