De Nederlandse Vereniging voor Veganisme gelooft in de kracht van samenwerken. Daarom ondersteunen we veganistische studentenverenigingen (VSA’s) door heel Nederland. Deze verenigingen bieden studenten een lokale vegan community. Bovendien kunnen zij van binnenuit het beleid op hun universiteiten en hoge scholen veranderen.

Bestaande studentenverenigingen

Er bestaan momenteel twaalf veganistische studentenverenigingen in Nederland. De meeste daarvan zijn opgericht met subsidie van de NVV. Een overzicht van deze verenigingen is te vinden op de website van VSA Netherlands, de koepel voor veganistische studentenvereningen in Nederland.

De NVV steunt bestaande VSA’s door in grote oplages flyers, folders en ander campagnemateriaal te leveren voor informatiemarkten op de campus. Bovendien organiseren we soms activiteiten samen met VSA’s zoals lezingen of demonstraties. We staan ook altijd open voor nieuwe ideëen voor samenwerkingen. Ben je VSA-lid en wil je samenwerken? Neem dan contact op.

Ten slotte kunnen VSA-leden voor een sterk gereduceerd tarief ook lid van de NVV worden. Informeer bij het bestuur van je VSA naar deze mogelijkheid.

Nieuwe studentenverenigingen

Bestaat er in jouw studentenstad nog geen VSA? Dan kan de NVV je ondersteunen bij het opstarten van je eigen veganistische studentenvereniging. We bieden een subsidie voor de opstartkosten (notariskosten en inschrijving KvK) tot € 400. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Neem als eerste contact op met VSA Netherlands, de koepel voor veganistische studentenvereningen in Nederland. Zij helpen je met:

  • Hulp en advies bij het oprichten van een vegan studentenvereniging;
  • Het opstellen van de statuten en het vinden van een notaris;
  • Het voorbereiden van een subsidieaanvraag bij ons.

VSA leden demonstreren tegen dierproeven op de campus.

VSA leden bezoeken een animal sanctuary.

VSA leden organiseren een lezing met Libanese dierenrechtenactivist Seb Alex.