Soms zie je door de keurmerken het bos niet meer. Wil je dat jouw producten direct herkenbaar zijn als vegan product?  De NVV is in Nederland vertegenwoordiger van het officiële en internationaal erkende ‘Vegan Trademark’ van de Engelse Vegan Society (de zonnebloem). Het logo waarborgt dat een product voldoet aan de standaarden welke behoren bij het keurmerk. Je vindt het keurmerk op steeds meer producten, voornamelijk etenswaren en dranken. Via de NVV kan je het Vegan Keurmerk aanvragen.

Één duidelijk logo

Producten met dit logo zijn gegarandeerd veganistisch. Of het nu gaat om koekjes of wijn. Ze zijn vrij van dierlijke ingrediënten en er zijn geen materialen van dierlijke herkomst gebruikt bij de productie en ontwikkeling van het product. Bovendien is er bij de productie en ontwikkeling van het product geen gebruik gemaakt van dierproeven.

Kansen voor ondernemers

In Nederland zijn steeds meer producten die het vegan keurmerk mogen dragen, voornamelijk etenswaren en dranken. Het keurmerk biedt duidelijkheid aan de consument. Door deze duidelijkheid biedt het keurmerk ook kansen voor de ondernemer, die met het logo kan laten zien dat een gerespecteerde organisatie zoals de Vegan Society zijn producten als vegan heeft bestempeld.

Keurmerk aanvragen

Het logo mag gevoerd worden op producten nadat de aanvraag bij de Vegan Society is voltooid. Hierbij hoort ook het voldoen aan de Vegan Society van een (jaarlijkse) vergoeding, waarvan de hoogte wordt gebaseerd op het aantal geregistreerde producten en de omzet van het bedrijf.

Wil je ook dat jouw producten direct herkenbaar zijn als vegan product? De NVV is in Nederland vertegenwoordiger van het officiële en internationaal erkende Vegan Keurmerk. Het logo is zeer herkenbaar onder veganisten in Nederland en waarborgt dat een product voldoet aan de standaarden welke behoren bij het keurmerk. Dat biedt vegan consument duidelijkheid en kansen voor de ondernemers die met het logo laten zien dat gerespecteerde organisaties het product erkennen als geschikt voor veganisten.

Wij begeleiden producenten bij het doen van een aanvraag voor het keurmerk. Wil je weten of dit voor jouw product ook mogelijk is of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Ontdek of jouw producten het Vegan Keurmerk kunnen dragen