Zin om een film of documentaire te kijken? Met Netflix heb je keuze genoeg! Dit is een (betaalde) online service waarmee je films, series en documentaires kunt kijken. Ook vind je hier vegan (friendly) films en documentaires. Welke? We hebben ze voor je op een rijtje gezet! Laatst geüpdatet: 24-11-2018.

Te bekijken via Netflix Nederland:

Iedereen binnen Nederland kan deze films en documentaires via Netflix kijken:

What the Health (2017)
Kip Anderson, producent van Cowpsiracy, richt zijn pijlen in What the Health op gezondheid. Wat hebben voeding, de overheid en de farmaceutische industrie met elkaar te maken? Kip gunt de kijker een kijkje achter de schermen. Een mooie docu die wel enige nuance verdient. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de vergelijking van eieren met sigaretten, het verslavende effect van casomorfine in kaas en het verband tussen plantaardig eten en het voorkomen van kanker. De wetenschappelijke onderbouwing hiervan laat soms te wensen over. Het mogelijke verband tussen osteoporose en het drinken van melk is zelfs al weerlegd door vegan diëtisten. Het is een zeer aansprekende film, waarvan sommige aspecten met een korrel zout moeten worden genomen.
What the Health op Netflix | IMDB score: 7,7

Okja (2017)
Mija groeit op met haar gigantische vriend Okja. Ze beleven samen de spannendste avonturen en kunnen niet zonder elkaar, totdat de eigenaar van Okja om de hoek komt kijken en duidelijk maakt waarom Okja geboren is. Mija zet alles op alles om de multinational er niet met haar vriend van door te laten gaan.
Okja op Netflix | IMDB score: 7,6

The Ivory Game (2016)
De Afrikaanse olifant wordt met uitsterven bedreigd. Reden voor deze documentairemakers om te duiken in de duistere wereld van handel, corruptie en de exploitatie in The Ivory Game.
The Ivory Game op Netflix | IMDB score: 8,5

Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014)
Kip Anderson wordt gevolgd in zijn zoektocht naar de vraag: waarom negeren milieuorganisaties massaal de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering? Van GreenPeace tot WNF. Het lijkt wel een complot!
Cowspiracy op Netflix | IMDB score: 8,7

Forks Over Knives (2011)
In deze documentaire vertellen twee wetenschappers je meer over de populariteit van bewerkte voedingsmiddelen en de gevolgen daarvan zoals overgewicht, suikerziekte en meer.
Forks Over Knives op Netflix | IMDB score: 7,7

Meer natuurdocumentaires:

Te bekijken via Netflix US

Via speciale plugins zoals Hola! kan je ook films en documentaires bekijken van Netflix US. Inmiddels werkt niet niet meer (goed).

The Ghost in Our Machine (2013)
Documentaire over het leven van individuele dieren leven binnen de machine van onze wereld én geredde dieren uit de klauwen van deze machine.
IMDB score: 7,8

Vegucated (2011)
Drie mensen die nog dierlijke producten eten gaan de uitdaging aan: zes weken lang alleen plantaardig eten. Wat vinden ze er van? Blijven ze na zes weken nog steeds plantaardig eten? Bekijk de documentaire!
IMDB score: 7,1

Niet meer te bekijken via Netflix:

Deze films en documentaires stonden op Netflix, maar zijn hier op dit moment niet (meer) te bekijken:

Food Choices (2016)
Food Choices biedt een kijkje in de keuken van onze voedselkeuzes en de impact daarvan op dieren, onze gezondheid en het klimaat. Daarbij worden dierlijke producten en de nadelige gevolgen hiervan uitgelicht.
IMDB score: 7,0

Zootropolis (2016)
Anders dan de naam wellicht doet vermoeden gaat deze vrolijke animatiefilm niet over dieren in de dierentuin, maar over dieren in alle soorten en maten, die vredig naast elkaar bestaan in Zootopia. Totdat het misgaat…
MDB score: 8,1

Forks Over Knives Presents: The Engine 2 Kitchen Rescue (2011)
Coach Rip Esselstyn – bekend van The Engine 2 Diet – helpt de familie Wally en de familie White om gezonder te gaan leven in dit vervolg op Forks Over Knives.
IMDB score: 7,1

Food, Inc. (2008)
Hoe wordt ons voedsel geproduceerd? Robert Kenner onthult in deze documentaire het ware gezicht van de voedselindustrie.
IMDB score: 7,9

Super Size me (2004)
Morgan Spurlock ondervindt in deze documentaire aan der lijve welke gevolgen een maand leven op McDonald’s op zijn gezondheid heeft in zijn zoektocht naar de aantrekkingskracht van fastfood.
IMDB score: 7,3

Chicken Run (2000)
Animatiefilm over een ogenschijnlijk gewone kippenboerderij. Een kijkje achter de schermen leert dat het hele kippenhok lijdt onder het bewind van de gierige boerin Mrs. Tweedy.
IMDB score: 7,0

Planet Earth (2006)
De alom bekende én alom geprezen documentaire over onze planeet aarde laat de schoonheid van onze natuur zien. Van diep in de zee tot hoog op de Himalaya.
Planet Earth op Netflix | IMDB score: 9,5

Blackfish (2013)
Het leven van een walvis in een dolfinarium. Deze documentaire – met walvis Tilikum in de hoofdrol – laat het leven achter de schermen zien. De documentaire heeft al veel impact gehad in de VS.
IMDB score: 8,1

Forks Over Knives – The Extended Interviews
Deskundigen gaan dieper in op een aantal thema’s tijdens The Extented Interviews, het vervolg op de documentaire Fork Over Knives.
IMDB score: N/A

NO Impact Man: The Documentary (2009)
Leden van de familie Beavan uit Manhattan verruilen in deze documentaire hun leven aan 5th Avenue met een zero impact lifestyle, om zo een jaar lang geen impact op het milieu te hebben.
IMDB score: 6,7

The End of the line (2009)
In 2050 zijn onze zeeën leeggevist, voorspellen vele wetenschappers. Documentairemaker Rupert Murray laat de verwoestende gevolgen zien van overbevissing met moderne vangtechnologie.
IMDB score: 7,5

Netflix is een betaalde service waarmee je online films, series en documentaires kunt kijken. Het is mogelijk om het een maand gratis te proberen, daarna kost het een vast bedrag per maand.