Viva las Vega’s Food Festival in Amsterdam: zondag 29 juni is het zover! Het grootste plantaardige festival in de Benelux. De locatie – Old School – is nieuw, maar het programma is als vanouds. Kuier lekker over de markt, twijfel over welk plantaardig lekkers je het eerst gaat proeven, leer nieuwe dingen tijdens een van de workshops, geniet van de sfeer (en hopelijk het weer) en laat je verrassen door het muziek- en cabaretprogramma ’s avonds.

Markt

Raw food, taartjes, cakes, bonbons, broodjes, kaas, energy bars, curry, soepen, poffertjes, burgers, sapjes, wijn, popcorn… Je kan het zo gek niet bedenken of het is op het Viva las Vega’s Food Festival te koop. De uitgebreide food market stopt niet bij eten: uiteraard is de Nederlandse Vereniging voor Veganisme aanwezig met een stand en zullen ook PINK! en Vega-Life niet ontbreken.

Bij onze stand kan je folders en flyers meenemen, vragen stellen en lid worden. Als je lid wordt, dan ontvang je meteen het welkomstgeschenk ‘Ik ben een Planteneter’ van Boele Ytsma en een ledenpas waarmee je korting krijgt op diverse restaurants en winkels.

Workshops

Wil je een workshop volgen? Zorg dan dat je van te voren een kaartje bemachtigt, want de workshops zijn elk jaar snel uitverkocht. Ook dit jaar is er weer een uitgebreid aanbod. De workshops rauwe chocolade, vegan patisserie en rauwe cheesecake zijn een must voor zoetekauwen! Bourgondiërs kunnen leren een eigen notenkaasje te maken, vegan sushi in elkaar zetten of wijn proeven.

Liever iets bijzonders? Just Like Your Mom laat zien wat er mogelijk is met overgebleven voedsel of leer Arabisch of Russisch koken. Er zijn zelfs opties als je niet in de keuken wilt staan: de boekpresentatie van De Vegarevolutie (een voor beginners, een voor gevorderden) en de workshop De Groene Mama door Veerle Vrindts van Viva las Vega’s.

Diner, muziek, cabaret, films en meer

Naast de markt en workshops is er nog veel meer te doen op het Viva las Vega’s Food Festival. Er zullen films vertoond worden, waaronder de premiere van VeganChallenge the movie. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud hebben een eigen kinderprogramma. ’s Avonds kan je een hapje mee-eten met het diner (kaartjes kan je het beste van te voren reserveren) en er zal een heerlijk nageniet-programma zijn met muziek en cabaret. Op 18 juni zal een sneak preview van het programma online verschijnen op vlvfoodfestival.nl.