Datum: 22 december 2023
Tijd: 19:00 - 21:00
Locatie: Nassaukerk, De Wittenkade 111 in Amsterdam

Op vrijdag 22 december wordt de tiende Vredesdienst voor dieren georganiseerd. De dienst vindt vlak voor kerst plaats, omdat tijdens deze feestdagen veel lichamen van dieren worden gegeten. De dienst roept op om ons te bezinnen op onze omgang met niet-menselijke dieren.

De Vredesdienst voor dieren heeft geen religieus karakter. De dienst is voor iedereen die de op wil staan voor de rechten van dieren.

De dienst duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur en vindt plaats in de Nassaukerk, De Wittenkade 111 in Amsterdam. De inloop is vanaf 19.00 uur. Na afloop is er nog de mogelijkheid tot napraten onder het genot van een vegan drankje en hapje. Het is ook mogelijk om de dienst via live-stream te volgen of achteraf terug te kijken.

Dichter, dominee en dierenvriend Hans Bouma leid de dienst weer. De organisatie daarnaast in handen van Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp en Adrie van Steijn van Diervriendelijk Nederland (Een DIER Een VRIEND). De Nederlandse Vereniging voor Veganisme is één van de ondersteunende organisaties.

De dienst is gratis. Er is wel de mogelijkheid om een donatie te doen aan Red een Legkip.