Vandaag hebben we alle fractievoorzitters opgeroepen om mee te doen aan de VeganChallenge. We hebben daarbij benadrukt hoe belangrijk het is voor dieren en de toekomst van onze aarde om over te schakelen naar een plantaardig voedings- en consumptiepatroon.

De brief:

Geachte heer/mevrouw,

De wereld bevindt zich in een klimaatcrisis. Jongeren vrezen voor hun toekomst en hebben meer dan ooit inspirerend leiderschap nodig van onze politici.

Daarom hebben wij een voorstel voor u.

Zoals u waarschijnlijk weet zijn producten afkomstig van dieren onethisch, onnodig en zeer belastend voor onze aarde. Studie na studie wijst dit uit. Het gebruik van dieren voor de voedselvoorziening vormt een van de grootste bijdragen aan de broeikasgasemissies. Om de klimaatverandering aan te pakken, moeten we niet alleen het fossiel energiegebruik verminderen, maar ook omschakelen naar een plantaardig productie- en consumptiepatroon. Daarvoor hebben we ook uw hulp nodig.

U kunt er namelijk voor zorgen dat gezonde, plantaardige voeding gestimuleerd wordt vanuit de overheid. Bijvoorbeeld middels de subsidies die nog worden gestoken in een wrede en zeer vervuilende industrie die dieren met een recht op eigen leven uitbuit, ondanks dat dit onnodig is voor de gezondheid van onze samenleving. U kunt zélf het goede voorbeeld geven met een goed voornemen voor 2020.

Wij vragen u als Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV), lid van de Vegan World Alliance, daarom om samen met andere fractievoorzitters over te schakelen op een plantaardig voedingspatroon en dit uit te dragen naar onze samenleving.

Dat is echt makkelijker dan u denkt. U kunt zich voor onze VeganChallenge aanmelden via www.veganchallenge.nl. U ontvangt dan 30 dagen lang elke dag gratis recepten, tips en advies om een diervriendelijke, milieuvriendelijke en gezonde levenswijze te volgen.

Door deze uitdaging te accepteren, laat u zien dat u deel van de oplossing bent en het beste voor hebt met ons land en ál haar inwoners.

Wij horen graag of u deze uitdaging aangaat.

Met vriendelijke groet,

Nederlandse Vereniging voor Veganisme

Jij kan ook helpen. Schrijf je in voor de VeganChallenge en sluit je aan bij een  groeiende beweging. Of stuur deze brief ook naar een van onze volksvertegenwoordigers, zoals een fractievoorzitter, en laat zien dat we hier niet alleen voor staan. Samen staan we sterk voor de dieren en een betere toekomst.