Wil je veganist worden, maar weet je niet hoe? De VeganChallenge maakt het je makkelijk. Ga de uitdaging aan om een maand lang te eten en leven als veganist. Je kan ook meteen aan de slag met de heerlijke recepten op de website en het handige dagmenu.

VeganChallenge

De VeganChallenge is een leuke, praktische en laagdrempelige manier om in aanraking te komen met veganisme. Deelnemers krijgen gedurende één maand elke dag recepten en tips toegestuurd via e-mail, om zo kennis te maken met de vegan lifestyle.

De VeganChallenge is een van de belangrijkste projecten binnen de NVV, waar op dit moment al meer dan 50.000 deelnemers (!) aan hebben meegedaan. Je kan op elk gewenst moment starten met de VeganChallenge en de deelname is helemaal gratis!

Recepten

Op de website vind je honderden plantaardige recepten met simpele ingrediënten die doorgaans gewoon bij de supermarkt te verkrijgen zijn, zoals de Beantastic Burger van de foto. Je kan kiezen uit menugang, keuken en type gerecht zoals eivervanger, kaasvervanger of roerbakschotel. Er zijn ook nog uitgebreide opties onder het knopje ‘Meer’ te vinden. Daarnaast kan je filteren op bijvoorbeeld allergieën en supermarktvriendelijkheid. Kortom: je vindt altijd een lekker recept!

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven voor de VeganChallenge en ontvangen gedurende een maand lang elke dag een e-mail met recepten, evenementen en tips. Daarnaast zijn er recepten, blogs en ondersteuning via de website en de speciale VeganChallenge-deelnemersgroep op Facebook. Voor meer informatie kan je kijken op de VeganChallenge website.