In Nederland zijn oliebollen voor veel mensen een traditie die bij de wintermaanden hoort en met name bij de viering van oud en nieuw. Dat is voor veganisten niet anders. Oliebollen die gemaakt zijn volgens het traditionele recept zijn geschikt voor veganisten. Helaas wijken bakkers tegenwoordig regelmatig van het traditionele recept af. Op deze pagina houden we een overzicht bij waar je vegan oliebollen kunt kopen.

Zijn oliebollen vegan?

Een oliebol is een traditionele Nederlandse snack, die vooral op oudjaarsavond wordt gegeten. Het is een bal van gistdeeg die wordt gefrituurd in olie. Van oorsprong zijn oliebollen geschikt voor veganisten. Een traditionele oliebol bevat enkel bloem, water, gist, suiker en zout. Soms worden er voor de variatie krenten, rozijnen of andere gedroogde vruchten toegevoegd. De meeste oliebollenkramen maken hun oliebollen volgens traditioneel recept.

Bakkerswinkels voegen helaas regelmatig producten toe die gemaakt zijn van dieren. Ze gebruik in het beslag bijvoorbeeld melk van een koe (in de vorm van weipoeder) of eieren van een kip. Ook bakken ze de oliebol soms in vet gemaakt van dieren in plaats van plantaardige olie.

Hoe gebruik ik deze lijst?

Om het overzicht te bewaren hebben we per provincie een lijst gemaakt. Elke lijst staat op volgorde van plaats. Zo kun je snel de dichtstbijzijnde oliebollenkraam of bakkerij vinden.

We hebben deze lijst gemaakt met tips die wij uit het hele land krijgen. Het kan zijn dat er foutjes in zitten. Sommige kramen staan ieder jaar op een andere plek en sommige zijn maar een deel van het jaar open (in de winter). Ook kan een kraam of bakker hun recept veranderen.

Bij twijfel kun je het beste altijd even zelf navraag doen. Vraag dan over er melk(poeder) of eieren in het beslag zitten. Je kunt ook vragen of de oliebol wordt gebakken in plantaardige olie. Wees kritisch op het antwoord, sommige oliebollenkramen denken dat ze geen melk van koeien gebruiken, maar ze gebruiken een oliebollenmix die melkpoeder bevat.

De lijst

PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
AssenKoopmanspleinDoorgegeven door een klant op 21 december 2020.
AssenBorgstee (bij de Tuinland)Doorgegeven door een klant op 21 december 2020.
DieverOliebollenDoorgegeven door een klant op 26 december 2021.
EmmenHoofdstraat (naast de HEMA)Doorgegeven op 15 december 2016; herbevestigd op 6 november 2022.
EmmenMiddenhaag (bij Winkelcentrum Emmermeer)Doorgegeven door een klant op 21 december 2020.
EmmenNijbracht (bij de Intratuin)Doorgegeven door een klant op 21 december 2020.
HoogeveenP.C. HoofdstraatGouki de OliebollenkoningDoorgegeven door een klant op 13 december 2016.
MeppelGroenmarktDoorgegeven door klant op 21 december 2021.
MeppelRembrandtplein (bij Winkelcentrum Koedijkslanden)Oliebollenkraam Meijer MeppelDoorgegeven door een klant op 21 december 2020.
StaphorstBerggiersweg (bij de Intratuin)De Molen OliebollenDoorgegeven door een klant op 21 december 2020.
ZuidlarenStationswegGouki de OliebollenkoningDoorgegeven door een klant op 13 december 2016.
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
AlmereStadhuispleinHollandse GebakkraamOliebollenDoorgegeven door een klant op 15 december 2016; herbevestigd op 31 december 2022.
AlmereJac. P. Thijsseweg (op de parkeerplaats bij tuincentrum Almeer Plant)Oliebollenkraam van den HoutenOliebollen en krentenbollenBijgewerkt na een tip van een klant op 31 december 2022.
LelystadLelycenterOliebollenkraam LelycentreAlle bollen en flappen zijn veganistisch. Ze worden gebakken in arachideolie.Doorgegeven door een klant op 13 december 2016.
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
BolswardSnekerstraat (oude busstation)Boalsert BakeryOliebollen en krentenbollen. Ze worden gebakken in arachideolie.Doorgegeven door een medewerker op 8 november 2022.
DrachtenParkeerplaats De MarktKoopalIn ieder geval de oliebollen.Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016.
HeereveenBurgemeester KuperuspleinGühnen’s GebakkraamOliebollen en krentenbollen.Doorgegeven door een klant op 14 oktober 2022.
LeeuwardenWinkelpark De Centrale (tegenover de Mediamarkt)A. Wielders GebakkraamDoorgegeven door een klant op 24 december 2020.
LeeuwardenNieuwestad 156 (op de Lange Pijp brug)Oliebollenkraam Nieuwestad-LangepijpOok de boerenjongens-, appel-, kersen- en bananenbollen.Doorgegeven door een klant op 24 december 2020.
SneekMartinipleinHollandse GebakkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016.
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
ApeldoornIntratuin De VoorwaartsOliebollenkraam Bischoff-HanrathsOliebollen vegan, bakken in plantaardig vetDoorgegeven door een klant op 30 december 2019.
ApeldoornKorianderpleinOliebollenkraamDoorgegeven door een klant op 30 december 2019.
ApeldoornMercatorpleinOliebollenkraamVegan oliebollen en krentenbollenDoorgegeven door een klant op 31 december 2022.
ArnhemBeverweerdlaan 1 (bij Intratuin)Geldersche GebakkraamOliebollenDoorgegeven door een klant op 21 december 2022.
ArnhemStation VelperpoortOliebollenkraamOliebollen en krentenbollenDoorgegeven door een klant op 19 december 2022.
ArnhemWinkelcentrum PresikhaafOliebollenkraamOliebollen/krentenbollen en appelflappen zijn vegan, de appelbeignets zijn niet vegan.Doorgegeven door een klant op 31 december 2021.
BorculoMarktpleinOliebollenkraam Ten VeenOliebollen en krentenbollenDoorgegeven door een klant op 22 december 2022.
DierenRoodborstlaan (bij cafetaria Looman, pizzaria de Pyramide en chinees Ni hao)OliebollenkraamDoorgegeven door een klant op 27 december 2017.
DierenRoodborstlaan (bij cafetaria Looman, pizzeria de Pyramide en chinees restaurant Ni Hao)OliebollenkraamDoorgegeven door een klant op 29 december 2021.
DoetichemDe Bongerd 59KraamDoorgegeven door een klant op 20 december 2022.
DoetichemRaadhuisstraatHollandse Gebakkraam Ruud DeniesDoorgegeven door een klant op 21 december 2021.
ErmeloKampeerwereld HendriksRovers-Voogd & KidsDoorgegeven door een klant op 29 december 2020.
HarderwijkMarktpleinRovers-Voogd & KidsDoorgegeven door een klant op 29 december 2020.
MolenhoekPrinsenweg (bij SPAR)OliebollenkraamDoorgegeven door de partner van de eigenaar op 28 december 2020.
NijmegenHazenkampseweg 312BUUVDoorgegeven door een klant op 30 december 2022.
NijmegenJonagoldstraat (Nijmegen Noord)SB OliebollenDoorgegeven door een klant op 20 december 2022.
NijmegenThijmstraatStreekbakker JorritOok appelbeignets.Doorgegeven door de eigenaar op 26 december 2020.
NunspeetMarktpleinRovers-Voogd & KidsDoorgegeven door een klant op 29 december 2020.
Nunspeetbij JumboRovers-Voogd & KidsDoorgegeven door een klant op 29 december 2020.
WageningenDe Arc 3 (tegenover de Hoogvliet)R. Treep & DochterDoorgegeven door een klant op 29 december 2022.
WageningenBevrijdingsstraat 22Lazuur biowinkelReactie op een bericht van de Facebookpagina Nederlandse Vereniging voor Veganisme
WijchenEuropapleinOliebollenkraamDoorgegeven door een klant op 20 december 2022.
WinterswijkEuropalaan (bij Jumbo)Oliebollenkraam MeijerDoorgegeven door een klant op 27 december 2020.
WinterswijkWooldstraat/MarktAchterhoekse OliebollenbakkerDoorgegeven een klant op 27 december 2020.
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
GroningenGrote marktOliebollenkraam Wiltjer-FogertyFacebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
GroningenHanzeplein (tegenover UMCG)Oliebollenkraamook appel- en kersenbollenAan ons doorgegeven door iemand die het heeft nagevraagd.
GroningenHelperpleinOliebollenkraamOliebollen, krentenbollen, kersenbollen, bananenbollen, appelbollen, ananasbollen en rumrozijnenbollen.Voor het eerst doorgeven op 8 december 2021; herbevestigd op 8 november 2022.
GroningenOssenmarktOliebollenkraamDuidelijk aangegeven vegan oliebollen.Doorgegeven door een klant via e-mail op 3 november 2022.
GroningenSontpleinOliebollenkraamook de met fruit gevulde bollen. De appelflappen zijn niet vegan.Aan ons doorgegeven door degene die zelf deze bollen bakt
GroningenWesterhavenOliebollenkraamook de met fruit gevulde bollen. De appelflappen zijn niet vegan.Aan ons doorgegeven door degene die zelf deze bollen bakt
GroningenWinkelcentrum PaddepoelOliebollenkraamFacebookreactie nav een bericht op de NVV Facebookpagina
Uithuizenhet pleinOliebollenkraam ZwaagstraOok de rozijnenrumbollen, bananenbollen, ananasbollen en appelbollenReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
GennepEuropapleinOliebollenkraamOliebollenDoorgegeven door een klant op 30 december 2022.
Nederweertbij de kerkOliebollenkraamDe oliebollen, de appelbollen en de ananasbollen zijn vegan.Nagevraagd door klant, via e-mail 27/12/21
RoermondStationspleinOliebollenkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
WeertNieuwe MarktVerwijk’s Gebakkraam (Sweet Bakery)Via e-mail 27/12/21
Weertop het plein bij de HEMAOliebollenkraam met vegan oliebollen, appelbollen en banaanbollen. Ze hebben zelfs een vegan bordje hangen (maar niet alles is vegan)Nagevraagd door klant, via e-mail 27/12/21
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
Bergen-op-ZoomOliebollenkraam Kas. van der Zande & Zn.Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
BestHoofdstraat 8f (in de koetshuistuin)Hollandse gebakkraam Bettonviel-BoeijenVegan oliebollenDoorgegeven door een klant op 24 december 2022.
BredaAntwerpenstraat (op de parkeerplaats bij Winkelscentrum Hoge Vugt)GebakkraamVegan oliebollen (met en zonder krenten), vegan kersenbollen en vegan appelbeignets.Doorgegeven door een klant op 28 december 2021; herbevestigd op 31 december 2022.
BredaTerheijdenseweg (Intratuin)OliebollenkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
BredaKeizerstraat/Vierwindenstraat, tegenover poppodium MEZZOliebollenkraam Christ Breda’ (Frituur Christ)Facebookbericht d.d. 25 december 2020, op de pagina van de oliebollenkraam
BredaVan CoothpleinOliebollenkraamReacties bij Facebookbericht op 28 december 2017
BredaParkeerplaats van winkelcomplex De Burcht.OliebollenkraamOliebollen en krentenbollen zijn veganDoorgegeven op 31-12-2019
DeurneStationsstraat 43 (parkeerplaats vd Jumbo)Hoefnagels Gebakkraam(voorheen Martinetplein)Nagevraagd door klant, via mail 28/12/21
EerselNieuwstraat (parkeerplaats Plus)OliebollenkraamAan ons doorgegeven door iemand die het bij de stand heeft gevraagd (23 december 2020)
Eindhovenbij AH XL LimburglaanOliebollenkraamZe hebben een ingrediëntenlijst van alles wat ze hebben.Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Eindhovenbij Eindhoven AirportOliebollenkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Eindhovennabij Lidl in winkelcentrum WoenselOliebollenkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Eindhoven18 septemberpleinOliebollenkraamAan ons doorgegeven door iemand die het heeft nagevraagd bij de kraam (23 december 2020)
EindhovenKlein Tongelreplein 9Viola’s PatisserieDoorgegeven door de eigenaar op 21 december 2022.
EindhovenWoenselse marktOliebollenkraamAan ons doorgegeven door iemand die het heeft nagevraagd bij de kraam (23 december 2020)
EindhovenWinkelcentrum VaartbroekOliebollenkraamAan ons doorgegeven door iemand die het heeft nagevraagd bij de kraam (23 december 2020)
GemertElisabethplaatsVerwijks oliebollenkraamOok de appelbollen, appelbeignets en ananasbollenFacebookpost 10 oktober 2017 in de Facebookgroep Vegan Nederland
HeezeKapelstraat/Schoolstraat (bij gemeentehuis)Oliebollenkraam HeezeReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
HelmondJohn’s BakeryVegan oliebollenDoorgegeven op 30-12-2019
OostelbeersNeereindseweg 17Rebeliciousverkoopt al sinds 4 jaar vegan oliebollen met oud en nieuw. Met en zonder krenten. De opbrengst komt volledig ten goede aan de stichting Duchenne.Nagevraagd door klant, via e-mail op 2 februari 2022.
OssVierhoeksingelGerry’s OliebollenkraamOliebollen, appelflappen en appelbollenDoor de eigenaar doorgegeven op 4 november 2022.
OssWolfskooi (bij Winkelcentrum Ussen)Oliebollenkraam Oss UssenFacebookbericht van de eigenaar op 27 november 2020 en ingrediëntenlijst op de website
RosmalenEmpelseweg (bij Intratuin)OliebollenkraamFacebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
TilburgPieter VreepleinOliebollenkraamDoorgegeven op 29-12-2019
Tilburgbij de Albert Heijn XLAppie’s OlliebollenbakkerijDoorgegeven door een klant op 13 december 2016.
UdenDrossaardSweet dreamsReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
UdenMarktMarktkraam (naam onbekend)Vegan oliebollenTip van een NVV lid (ontvangen op 10/12/2020)
Waalreop Den Hof (bij de AH)OliebollenkraamAlle oliebollen en appelbeignets zijn vegan m.u.v. oliebollen met tompouce en melkvulling.Nagevraagd door klant, via e-mail 28/12/21
WaalwijkWaalwijkse gebakkraamOliebollen zijn vegan, churros niet veganNagevraagd op 2 december 2019.
WaalwijkCentrum bij AHOliebollenkraamReacties bij Facebookbericht op 28 december 2017
WaalwijkEmmahof 9EBlondies Bakery by ChantalVegan en glutenvrije oliebollen; op bestelling.Doorgegeven door de eigenaar op 29 december 2022.
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
Aalsmeerbij Tuincentrum het OostenEvert Sipkema GebakspecialiteitenHet gehele jaarDoorgegeven op 4 januari 2021 door iemand die het heeft nagevraagd.
AalsmeerCentrum (bij AH/Etos)Doorgegeven op 4 januari 2021 door iemand die het heeft nagevraagd.
AlkmaarWinkelcentrum De MareAlkmaarse GebakkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
AlkmaarWendelaarstraaDoorgegeven door een klant op 31 december 2019.
AmstelveenBuitenplein 82 (Stadshart)Hollandse GebakkraamOliebollenDoorgegeven door een klant op 23 december 2020 en herbevestigd op 24 november 2022.
AmsterdamHaarlemmerpleinOliebollenkraamDoorgegeven via e-mail op 16/12/21
AmsterdamTuincentrum OsdorpOliebollenkraamVegan oliebollenReactie op een bericht op de NVV Facebook pagina
AmsterdamCornelis SchuytpleinOliebollenkraamVegan oliebollenDoorgegeven aan ons door iemand die het nagevraagd heeft bij de stand op 24 december 2020
Amsterdamnabij AMC/Amsterdam HolendrechtOliebollenkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
AmsterdamZuidoost, Stekkenbergweg (bij Praxis)OliebollenkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
AmsterdamArenaboulevard (bij Pathé Arena)Oliebollenkraam Anjozette StuijReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
AmsterdamBijlmer (bij de poort)OliebollenkraamReacties op Facebookbericht op 28 december 2017
AmsterdamMarie HeinekenpleinDe Hollandse GebakkraamReacties op Facebookbericht op 28 december 2017
Amsterdambrug Linneusstraat/MiddenwegDe Hollandse GebakkraamOlie-, krenten-, appel-, en Oreo-bollenNagevraagd op 5 december 2020.
AmsterdamMercatorpleinOliebollenkraamOlie-, krenten-, appelbollen en appelbeignetsReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
AmsterdamOostelijke Handelskade (bij Winkelcentrum BraziliëOliebollenkraam W. BoonDoorgegeven door de eigenaar op 27 november 2022
AmsterdamRadioweg (bij sportcentrum Jaap Edenbaan)OliebollenkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
AmsterdamSloterdijkGebakkraamReacties op Facebookbericht op 28 december 2017
AmsterdamWibautstraat (bij AH)Oliebollenkraam Stuij SpecialiteitenReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
AmsterdamWesterkerkIn ieder geval de oliebollen.Facebookbericht van Shair My World op 18 oktober 2020
AmsterdamthuisbezorgservicePLUQR.nlOlie- en krentenbollenAangegeven op hun website (laatst gecontroleerd op 28 december 2020)
Castricumwinkelcentrum GeesterduinOliebollenkraam Geesterduin (John van Dam)ook de bananen- appel en kersenbollen zijn zonder melk en ei.Doorgegeven door een klant op 25 december 2016; herbevestigd op 30 december 2019.
CruquiusSpaarneweg (voor de GAMMA)Oliebollen en krentenbollenDoorgegeven door een klant op 20 november 2022.
GrootebroekInlaat (bij DekaMarkt)Welman’s Delicious FoodOlie-, krenten- en appelbollen.Doorgegeven door een klant op 20 december 2022.
HaarlemCronjéstraat (bij Soendaplein/AH)OliebollenkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
HaarlemLaan van Decima (bij Ikea)OliebollenkraamReactie op een bericht van de Facebookpagina Nederlandse Vereniging voor Veganisme
HeemstedeBinnenweg/CloosterlaanRamon’s gebakkraam
HeemskerkMaerten van Heemskerckstraat 25AKlein geluk ontbijt en lunchFacebookreactie nav een bericht op de NVV Facebookpagina
HeerhugowaardZuidpoort 1 (bij de Intratuin)OliebollenkraamVegan oliebollenDoorgegeven door een klant op 28 december 2017; herbevestigd op 19 december 2022.
HilversumKerkbrinkOliebollenkraamVegan oliebollen en appelbeignetsDoorgegeven door klant op 19 december 2022.
HilversumStationspleinOliebollenkraamVegan oliebollenNagevraagd door klant, via mail 30/12/21
HoofddorpDik TrompleinCupido’s GebakkraamE-mail ontvangen op 30 december 2016.
HoornOosterblokker, Noorderdracht (bij Intratuin Hoorn)Blokker’s GebakkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
HuizenKerkstraatOliebollenkraamOliebollen zijn vegan
KrommenieRosariumpleinDaniëls Hollandse gebakkraamAan ons doorgegeven door iemand die het heeft nagevraagd bij de kraam (23 december 2020)
LarenAmersfoortseweg 117De Groene AfslagAlle oliebollen zijn vegan, maar ze zijn alleen te bestellenDoorgegeven door een klant op 19 december 2022.
MonnickendamPierebaan (bij Sportfondsenbad Monnickendam)Oliebollenkraam Firma Jonker-BlokkerReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
PurmerendGildepleinOliebollenkraamOliebollen en krentenbollenTip via e-mail toegezonden gekregen.
PurmerendBurgemeester D. KooimanwegAlbert Heijn XL PurmerendOliebollen, krentenbollen en bananenbollenDoorgegeven door een klant op 13 december 2016; herbevestigd op 22 december 2022.
SchipholPlaza (buiten)OliebollenkraamFacebookreactie op 24 november 2017
ZaandamGedempte gracht’t OliebollenbakkerijtjeReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
ZaandijkLagedijk 174Het Zaanse bakkertjeReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
AlmeloWinkelgebied De GalerijGouki de OliebollenkoningReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Rotterdam op 13 december 2016
DeventerKarel de Groteplein (Winkelcentrum Keizerslanden)Oliebollenkraam Hans VisserReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
DeventerSingel (bij Rijsterborgherpark)M.G. de Weijer Hollandse GebakkraamDoorgegeven door een klant op 30 december 2022.
DeventerWeg door Zuid-Salland (voor de Intratuin)Doorgegeven door een klant op 24 november 2022.
EnschedeStationsplein (pal naast het station)Oliebollenkraam van BrunselaarDe gewone oliebol, krenten oliebol en zelfs de met jam gevulde oliebol zijn allemaal vegan.Doorgegeven via e-mail op 17/12/21
EnschedeMiro winkelcentrum in EnschedeOliebollenkraamOliebollen zijn veganDoorgegeven op 30-12-2019
HaaksbergenStationsstraat 12OliebollenkraamOliebollen en krentenbollenDoorgegeven door een klant op 22 december 2022.
HardenbergLange Spruit 9 (op de parkeerplaats bij de PRAXIS)GebakkraamOliebollen zijn veganNagevraagd door klant, via mail 30/12/21
Reutumop de parkeerplaats bij Baysoliebollenkraam ‘Kamphuis geesteren’Vegan oliebollen en krentenbollenTip ontvangen via e-mail op 31/12/2020
ZwolleDiezerpoorterbrugSipkema’s OliebollenkraamOliebollen zijn vegan
ZwolleGrote MarktSipkema’s oliebollenkraamOliebollen zijn veganDoorgegeven op 30-12-2019
Zwollebij de Jumbo in AssendorpDoorgegeven op 29 december 2020, door iemand die het heeft nagevraagd
ZwolleTuinland in Zwolle ZuidOok appelbeignets zijn veganDoorgegeven op 29 december 2020, door iemand die het heeft nagevraagd
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
AmersfoortEuterpeplein 1Van der Vorst & zn OliebollenkraamOliebollen zijn vegan, maar krenten- en rozijnenbollen niet.Doorgegeven door een klant op 2 januari 2023.
AmersfoortPieter Statoskerf (Winkelcentrum Schothorst)Oliebollenkraam SchothorstReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
AmersfoortEmiclaerhof (bij Winkelcentrum Emiclaer)OliebollenbakkerijVegan oliebollen en krentenbollenDoor klant doorgegeven op 13 december 2016; bijgewerkt op 31 december 2022.
AmersfoortHet LokaalStaat op hun bestelformulier dat ze vegan oliebollen hebben.Via e-mail 27/12
HilversumLangestraat (bij AH/parkeerplaats)OliebollenkraamAlleen de berlinerbollen zijn niet veganReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
IJsselsteinIntratuinOliebollenkraamE-mailbericht op 28 december 2017
IJsselsteinOvertoomOliebollenkraamE-mailbericht op 28 december 2017
UtrechtMarktplein (Vredenburg)P.H. Verwijk en dochterVegan oliebollen met bordje aangegeven.Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016. Laatste check van klant in 2021.
UtrechtNeudeOliebollenkraam NeudeReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
UtrechtOvervecht (bij Jumbo Franciscusdreef)Hollandsche gebakkraam
UtrechtLunetten bij het winkelcentrumHollandsche gebakkraamVolgens verkoper, via Vegan Wiki 22/12
VeenendaalPraxisOliebollenkraamFacebookbericht op de NVV Facebookpagina
VeenendaalBruine PleinOliebollenkraamFacebookbericht op de NVV Facebookpagina
VleutenDorpspleinHollandsche gebakkraamAan ons doorgegeven door iemand die het op 16 december 2020 heeft gevraagd
VleuterweideBurchtstraat (Winkelcentrum)De Oliebollen BakkerijOliebollen en krentenbollenDoorgegeven door een klant op 19 december 2022.
ZeistSlotlaan (bij bushalte Belcour)OliebollenkraamFacebookbericht in Vegan Nederland op 6 december 2017
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
GoesLange Kerkstraat 40Soft VeganDoorgegeven door een klant op 30 december 2022.
GoesMarkt (voor het stadhuis)De Goese OliebollenkraamOliebollen, krentenbollen en appelbollenDoor eigenaar op Facebook vermeld op 26 november 2022.
GoesSingelstraat 1aChurros Gijs & MienDoorgegeven door een klant op 24 december 2022.
MiddelburgMarktOliebollenkraam Middelburgook appelbeignets en andere bollen zonder roomReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
MiddelburgPlein 1940Oliebollenkraam In den OliebolReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
MiddelburgArnesteinweg 37Happy BakersReactie op een bericht op de NVV Facebookpagina
Oost-SouburgOranjepleinHollandse gebakkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
PlaatsLocatieNaamOpmerkingBron
AlblasserdamKelvinring 60Oud Hollandse gebakkraamOliebollen en krentenbollen zijn vegan
Alphen aan den RijnStationspleinHollandse GebakskraamAlles behalve de appelbeignets is veganDoorgegeven op 30-12-2019
Berkel en RodenrijsWesterwaterplein (de grote P bij AH in het dorp)Van de Bulk OliebollenHeeft voornamelijk vegan producten. Veel is ook notenvrij. Voor de producten staan kaartjes waar op staat welke allergenen er NIET in zitten.Nagevraagd door klant, via mail 30/12/21
DelftOude Jan KerkOliebollenkraam DeniesVerkoopt mogelijk geen vegan oliebollen meerTip ontvangen via e-mail op 28/12/2020
Delftbij HovenpassageOliebollenkraamTip ontvangen via e-mail op 28/12/2020
Den HaagAlphons Diepenbrockhof (winkelcentrum Waldeck)Hollandse GebakkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Den HaagAnna van Buerenplein (achter Centraal Station)OliebollenkraamE-mailbericht op 5 december 2017
Den HaagKoekamp (voor centraal station)OliebollenkraamE-mailbericht op 5 december 2017
Den HaagKraam om de hoek van Jumbo AnemoonOliebollenkraamOliebollen en krentenbollen zijn vegan, appelbeignets zijn niet veganDoorgegeven op 30-12-2019
Den HaagMonnickendamplein/EscamplaanOliebollenkraamFacebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
Den HaagRegentessepleinOliebollenkraam RegentessepleinReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Den HaagSpui/grotemarktstraatHaagsche oliebollenbakkerijEigenaar laat ons weten dat de oliebollen vegan zijnDoorgegeven op 2 januari 2020
Den HaagSpuipleinOliebollenkraamE-mailbericht op 5 december 2017
Den HaagStation Holland SpoorHollandsche Gebakkraam
Den Haag’t PleinOliebollenkraam Jan Vermolen & ZnFacebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
Den Haag’t SpuiOliebollenkraam Jan Vermolen & ZnFacebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
DordrechtVan Eesterenplein 17 (winkelcentrum Bieshof)Dordtsche gebakkraamDoorgegeven door een klant op 16 januari; herbevestigd op 13 december 2016.
Dordrechtwinkelcentrum CrabbehofOliebollenkraam Kas. van der Zande & Zn.Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
GoudaNieuwe Markt (achter de Agnietenkapel)Oliebollenkraam VerwijkOok appelbeignets, behalve die in bladerdeeg (dat niet veganistisch is)Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Hendrik-Ido-AmbachtLangeweg 21 (bij Intratuin)Veldmeijers oliebollenAan ons doorgegeven door iemand die het zelf heeft nagevraagd bij de kraam (28 december 2020)
Hoek van HollandGebakkraamNagevraagd door klant, via mail 30/12/21
LeidenKenauweg 36VrijwilligersinitiatiefOliebollen, krentenbollen en appelbeignets; online bestellen; opbrengsten naar een goed doel.Doorgegeven door een klant op 29 december 2022.
LeidenBargelaan (achterkant Leiden station)Gebakkraamook kersen- en appelbollenDoorgegeven door een klant op 25 december 2016; herbevestigd op 9 januari 2023.
Maassluisbij de KoningshoekOliebollenkraamNagevraagd door klant, via mail 30/12/21
Nieuwerkerk aan den IJsselRaadhuispleinDe Oliebollenbakkerij
PapendrechtDe MeentOliebollenkraamVegan oliebollenDoorgegeven door een klant op 22 december 2022.
PijnackerRaadhuispleinVan de Bulk OliebollenNagevraagd door klant, via mail 30/12
RidderkerkTidjooriOliebollenkraamFacebookbericht op 29 december 2017
RijswijkPrinses Beatrixlaan (winkelcentrum De Bogaard)Oud-Hollandse GebakkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
RotterdamKruisplein 20AJack BeanVerkoopt heden 2021 ook vegan oliebollenDoorgegeven door Jack Bean zelf via Instagram op 16-12-2021
RotterdamKeilestraat 7aMy CakesOliebollen met en zonder krenten. Bezorgt in heel NederlandDoorgegeven via Instagram op 16-12-2021
RotterdamBergse Dorpsstraat, tussen de Streksingel en de ArgonautenwegOliebollenkraamOliebollen zijn veganDoorgegeven op 30-12-2019
RotterdamCentraal Station (achterkant)Oliebollenkraam Leydekkers
RotterdamOverschie, burg. BaumannlaanOliebollenkraamReacties bij Facebookbericht op 28 december 2017
RotterdamAH OudedijkOliebollenkraamFacebookbericht op 29 december 2017
RotterdamBeyerlandselaan (bij tramhalte)OliebollenkraamFacebookbericht op 29 december 2017
Rotterdambij Maasstad ziekenhuisOliebollenkraamFacebookbericht op 29 december 2017
RotterdamEendrachtspleinOliebollenkraam EendrachtspleinReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Rotterdam op 13 december 2016
RotterdamGoudse RijwegOliebollenkraam
RotterdamKeizerswaardOliebollenkraamFacebookbericht op 29 december 2017
RotterdamKrabbendijkestraat/SchuddebeursstraatReactie in de Facebookgroep Vegan Rotterdam op 9 december 2016
RotterdamMeent bij TimmerhuisOliebollenkraamFacebookbericht op 29 december 2017
RotterdamVlietlaan 42AHeavenly cupcakesFacebookbericht op 29 december 2017
RotterdamPrinsenpleinOliebollenkraamFacebookbericht op 29 december 2017
RotterdamSandelingplein (Groene Hilledijk)Oliebollenkraam ’t SlagFacebookbericht op 29 december 2017
RotterdamSchouwburgpleinOliebollenkraam SchouwburgpleinReactie in de Facebookgroep Vegan Rotterdam op 9 december 2016
RotterdamSlingepleinOliebollenkraamNagevraagd door klant, via mail 28/12/21
RotterdamStadhouderspleinGebakkraam J. van Eijk-VerwijkReactie in Facebookgroep Vegan Rotterdam
RotterdamStadhoudersweg (bij Plus)OliebollenkraamFacebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
RotterdamTramhalte SandelingpleinHollandse gebakkraam Rens ReemerOok amandelbollen, ananasbollen, appelbollen, bananenbollen, kersenbollen en rum rozijnenbollenFoto in Facebookgroep Vegan Rotterdam, 31 oktober 2016
Rotterdamvoor de Groene Passage aan de MarinierswegmOliebollenkraamHeeft ook vegan oliebollen (maar zijn niet allemaal vegan)Doorgegeven op 30-12-2019
RhoonLouwersplein (t.o. Myosotis Bloemen)Bakt in notenolieDoorgegeven door iemand die het op 31 december 2020 heeft nagevraagd.
RhoonStrawinskipleinOliebollenkraamNagevraagd door klant, via mail 28/12/21
‘s-Gravenzandeparkeerterrein van de Intratuin)Van Eijks OliebollenVegan oliebollenNagevraagd door klant, via mail 30/12/21
SassenheimCentrum (bij de kerk)OliebollenkraamReacties op Facebookbericht op 28 december 2017
SchiedamKoemarktOliebollenkraam SterrenbergOliebollenDoorgegeven door een klant op 20 december 2022.
SpijkenisseCentrum, metrostationOliebollenkraamReacties bij Facebookbericht op 28 december 2017
Ter AarKerkweg (bij Intratuin)OliebollenkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Wateringenbij HornbachOliebollenkraamNagevraagd door klant, via mail 30/12/21
ZoetermeerDorpstraat (bij Hoogvliet/parkeerplaats)OliebollenkraamReactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
ZoetermeerPraxisOliebollenkraamReactie op een bericht op de NVV Facebookpagina
ZoetermeerRokkeveenOliebollenkraamOliebollen en meerdere andere producten, hangt een duidelijke allergenenkaart op de kraamDoorgegeven op 30-12-2019