Volgens een nieuw rapport van Packaged Facts, een afdeling van MarketResearch.com stijgt de verkoop van zuivelvervangers of te wel plantaardige melk snel in de VS.
De totale verkoop van sojamelk, amandelmelk, rijstmelk en andere plantaardige melk bereikte 1,33 miljard dollar in 2011. Verder blijkt uit de statistieken dat de gemiddelde koemelkconsumptie per persoon van daalde van 24,3 liter per persoon in 1994 tot 20,8 liter per persoon in 2008.

De stijging van de populariteit van plantaardige melk kan worden toegeschreven aan het feit dat het bewustzijn van de voordelen van plantaardige melk voor de gezondheid is gegroeid.
David Sprinkle, uitgever van Packaged Facts wijst erop dat lactose-intolerantie, melk allergie en de genetische aandoening fenylketonurie kan worden aangepakt door de consumptie van zuivelvervangende dranken, omdat plantaardige melk vrij is van dierlijke eiwitten, in het bijzonder caseïne.
Volgens het rapport, belangrijke consumenten van zuivelalternatieven zijn veganisten, vegetariërs en mensen die bezorgd zijn over de antibiotica en groeihormonen die vaak worden aangetroffen in koemelk.

Sojamelk blijft de meest populaire plantaardige melk, maar de verkoop van amandelmelk  heeft voor de grootste omzet gezorgd 2011.

Deze winst kan worden toegeschreven aan de consumenten die genieten van de smaak van amandelmelk en vanwege de voordelen die amandelmelk biedt voor de gezondheid.
Het bevat proteïne, ijzer, calcium, kalium, magnesium, zink, vitamine A, B en omega vetzuren. Bovendien bevat amandelmelk geen cholesterol of verzadigde vetten.

Lees hier het originele artikel

Wat is jouw favoriete zuivelvervanger?