Praten als een piraat op 19 september. Op 6 februari gehuld in een warme trui. En op elke eerste zondag van augustus vieren we Vegan Potluck Day! Met gezellige potlucks die worden georganiseerd door heel het land (en daarbuiten!) laten we mensen kennismaken met de lekkerste vegan gerechten.

Wat is een potluck?

‘Potluck’ is een Amerikaans begrip, waarbij iedereen iets te eten meeneemt dat daarna gezellig samen opgegeten wordt op een vooraf afgesproken locatie. Een vegan potluck betekent dat alle gerechten 100% plantaardig zijn. Je kan hier zelf elementen aan toevoegen zoals een thema voor het eten, spelletjes of een filmvertoning. Als deelnemer zorg je voor een lekkere maaltijd. De gastheer of gastvrouw zorgt voor:

  • Een geschikte locatie, dit kan zowel binnen als buiten zijn
  • Borden en bestek, tenzij anders vermeld
  • De organisatie van het evenement, zoals duidelijke communicatie over tijd en locatie

Organiseren of hosten

Tijdens Vegan Potluck Day kan je ervoor kiezen om zelf een potluck te organiseren, check dan even of nog niemand anders die dag een vegan potluck organiseert in jouw woonplaats via het event. Maar je kan ook aansluiten bij een van de bestaande potlucks en deze promoten bij vrienden, familie en collega’s. Hét moment om nieuwe mensen te leren kennen én deze mensen kennis te laten maken met plantaardig eten.

Event organiseren (vergeet stap 5 niet!):

  1. Maak een openbaar event aan op Facebook
  2. Deel deze link in je event: www.veganisme.org/vegan-potluck-day
  3. Geef je event deze naam: Vegan Potluck Day + plaatsnaam
  4. Nodig mensen uit
  5. Deel de link naar je event in ons event op Facebook

Recepten

Natuurlijk wil je tijdens Vegan Potluck Day goed voor de dag komen met je lekkerste plantaardige recept. Duik dus alvast de keuken in om lekker te gaan experimenteren! Onze onze verzameling vegan blogs en de VeganChallenge website helpen je alvast op weg. Ook via websites als Pinterest en Instagram vind je de lekkerste gerechten. Ben je op zoek naar iets specifieks? Zoek op Vegan recept + de naam van het recept. Geen tijd om te koken? Check Vegan Wiki.

Facebook

Als je een openbaar evenement aanmaakt op Facebook, zorg er dan voor dat je de naam van het event begint met ‘Vegan Potluck – [Plaats]’, bijvoorbeeld: Vegan Potluck Day – Amsterdam. Zo kunnen mensen die willen deelnemen aan jouw event dit makkelijk terugvinden. Deel je evenement vervolgens in het algemene facebookevent et voila! Vergeet niet je foto’s te delen tijdens of na de potluck!

Doe mee en save the date! Zondag 5 augustus 2018 is Vegan Potluck Day!