De Nederlandse Vereniging voor Veganisme vraagt samen met Daantje het Haantje aandacht voor de miljoenen mannelijke kuikentjes die jaarlijks in Nederland gedood worden voor de eierproductie.

Daantje het Haantje was op donderdag 28 maart te vinden in omgeving van de Varkensmarkt in Amersfoort om mensen te informeren en om te vertellen over hoe het anders en leuker kan. Op vrijdag 29 maart liep Daantje met zijn helpers  rond in omgeving van de Grote Markt in Nijmegen.

Er waren enthousiaste vrijwilligers aanwezig die zich niet lieten weerhouden door de kou. Veel voorbijgangers kregen de flyer mee met op de ene zijde een heerlijk puur plantaardig pannenkoekrecept en op de andere zijde informatie over de situatie van haantjes en leghennen. De reacties waren positief, veel mensen wilde graag op de foto met Daantje en toonden interesse voor de achtergrond van onze actie.

Wij danken onze vrijwilligers hartelijk voor hun inzet!

Wil jij je ook inzetten voor de waardeloze haantjes, de hardwerkende moeders of veganisme in het algemeen? Stuur dan een bericht naar info@veganisme.org

daantje 8