It’s Fast, It’s Vegan, It’s Fabulous, It’s The Dutch Weed Burger!

Wetenschappers van de universiteit van Wageningen hebben zeewier en algen ontdekt als nieuwe superfoods die het toekomstige voedselschaarste te lijf kunnen gaan. Voor de productie ervan is namelijk geen zoet water nodig en geen extra landbouwgrond nodig, want het groeit waanzinnig snel, in de zee! Door dure en intensieve en vervuilende productie van dierlijke eiwitbronnen te vervangen door plantaardige bronnen als zeewier kunnen we op deze manier een grote bijdrage leveren aan de oplossingen, waar de wereldwijde problemen in dit tijdsgewricht, om smeken!

Dit was reden genoeg voor Lisette Kreischer, trendwatcher, foodstyliste en kookboekschrijfster, en filmmaker Mark Kulsdom om naar New York City af te reizen en op zoek te gaan naar de Look, Feel en Taste voor het mooiste plantaardige gerecht of product met zeewier, om dit groene zeeplantje toegankelijk te maken voor de Hongerige massa’s!

Met hun kennis en inzichten over plantaardige eiwitten, superfoods en umami-smaken kwamen zij terug uit New York en creëerden in Nederland, in samenwerking met burgerrestaurant Burgerz, The Dutch Weed Burger. Een 100% Plant*Powered hamburger die duurzaamheid ademt, van het algenbroodje waarop die geserveerd wordt en de umami-wakamesalsa tot de vegan mayonaise die een waanzinnige smaakexplosie garandeert. De burger zelf is een proteïnebom, rijk aan plantaardige eiwitten en dus verrijkt met…ZEEWIER!

The Dutch Weed Burger is uitgegroeid tot een campagne die duidelijk wil maken dat de overstap naar de plantaardige keuken niet betekent dat we ‘iets’ gaan verliezen, maar dat we een nieuwe eetcultuur kunnen gaan ontdekken. Het is een campagne dien verhaal verteld van mogelijkheden in een tijd van crises, met een supersmakelijke hamburger als icoon! TDWB is gemaakt voor iedereen die moeite heeft met die omschakeling. Afgeleid van de meest geliefde fast food snack op aarde, bekend bij de massa’s en nu voorbereidt voor de toekomst. Het is de evolutie van een keuken die werkt!

Zaterdag 25 augustus is de wereldpremière van deze goddelijke Plant*Powered Weed Burger op muziekfestival Mysteryland van ID&T. Check out: www.mysteryland.com/nl/leuk-lekker/

Vanaf 1 september is hij te proeven op het festival Valtifest (bij restaurant Noorderlicht in Amsterdam) en bij de drie restaurants van Burgerz in Delft, Den Haag en Scheveningen en begint de campagne om Nederland kennis te laten maken met deze fantastische superburger van eigen bodem!

www.dutchweedburger.com