Effectief veganisme: hoe bereik je mensen? Welke kansen liggen er? En welke obstakels? Sprekers Jake Conroy (VS) en Elliot Lyons zullen hier allebei over vertellen op zaterdag 30 juli in Utrecht, met Sandra van Just Like Your Mom als host! Bestel nu je tickets! Leden ontvangen 20% ledenkorting.

Jake Conroy

Jake Conroy doet op 30 juli eenmalig Nederland aan voor zijn speech ‘Purity Politics: How animal liberation is keeping us from animal liberation’, waarin hij het onder meer zal hebben over wat ons weerhoudt van dierenbevrijding en waarom andere bewegingen potentiële bondgenoten zijn, die net als veganisten hetzelfde idee delen van collectieve bevrijding. Hoe veranderen we de harten en gedachten van mensen?

Jake is ruim 20 jaar activist en hij is betrokken geweest bij verschillende succesvolle organisaties en campagnes. Mede door zijn inzet is Seattle inmiddels een van de meest diervriendelijke steden in de VS. Hij spreekt hij vaak bij universiteiten en evenementen wereldwijd. Daarnaast werkt hij aan projecten die hij mede heeft opgericht zoals Bite Back Magazine en de blog: Plant Based on a Budget.

Elliot Lyons

Aansluitend legt Elliot Lyons uit hoe de misvatting over ras is ontstaan binnen het mainstream veganisme en hoe veganisme hierdoor als minder aantrekkelijk beschouwd kan worden door niet-blanke mensen. Aan de hand van zijn jeugd in de VS vertelt hij hoe hij de mechanismes achter racisme zoals onderdrukking en privileges ervoer. Tot slot legt hij uit hoe dit anders kan. Hoe wordt veganisme voor iedereen aantrekkelijk?

Elliot Lyons is filosoof, theoloog en freelance copywriter en woont sinds 8 jaar in Utrecht. Als copywriter schrijft hij over internationale ontwikkeling. Hij was negen jaar vegetariër toen hij besloot om veganist te worden. Sindsdien schrijft hij een column in VEGAN Magazine. In de lente-editie van VEGAN Magazine kan je het artikel van Elliot lezen waar zijn lezing op voortborduurt.

Praktische informatie

Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 30 juli in de Kargadoor in Utrecht vanaf 13:00 ’s middags. Tickets zijn verkrijgbaar via de webshop voor 12,50 per stuk. Leden van de Nederlandse Vereniging Voor Veganisme krijgen 20% korting op hun ticket en betalen slechts 10 euro voor twee lezingen. Ben je nog geen lid? Als je lid wordt, kan je direct daarna je ticket bestellen met korting.

Om je alvast een voorproefje te geven, kan je hier Jake’s lezing ‘From Activist to Terrorist’ bekijken: