De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) vormt vanaf 27 augustus 2019 samen met internationale verenigingen die strijden voor een veganistische wereld de Vegan World Alliance. Ook de vegan societies van Canada, Aotearoa Nieuw-Zeeland en Australië zijn aangesloten. Met dit internationale samenwerkingsverband willen de nationale veganistische verenigingen intensiever samenwerken aan de promotie van veganisme en de transitie naar een veganistische wereld versnellen. 

Het is voor het eerst dat vegan societies van verschillende landen op deze manier samenwerken om over de eigen landsgrenzen veganisme te promoten en de belangen van veganisten wereldwijd te vertegenwoordigen. Emile Dingemans, voorzitter van de NVV, is met deze samenwerking enthousiast over de toekomst:

Veganisme is wereldwijd de snelst groeiende sociale beweging. Doordat nationale organisaties nu de handen ineen slaan, kunnen we de vegan beweging een belangrijke boost geven.

De organisaties gaan gezamenlijk wereldwijd campagnes voeren, nieuwe programma’s opzetten en hun kennis intensief delen. Een van de eerste punten op de agenda is de wereldwijde ISO-norm voor het gebruik van de term ‘vegan’ op producten. Internationale bedrijven willen deze internationale norm ontwikkelen om de grote hoeveelheid landelijke normen terug te dringen, waardoor wereldwijd uniformiteit en duidelijkheid ontstaat. Vegan World Alliance, en dus ook de NVV, zal betrokken zijn bij dit proces waarin onder meer de technische definities worden bepaald.

Meer informatie zoals de visie en missie vind je op: http://www.veganworldalliance.org/

Vegan World Alliance