Wat doen wij

Op dit moment zijn er naar schatting 100.000 veganisten in Nederland. En dat worden er élke dag meer. Samen kunnen wij het verschil maken. Maar er is ook nog heel veel winst te behalen. De NVV wil mensen informeren, inspireren en enthousiasmeren over plantaardig eten en veganisme. Dit doen we onder meer met:

Verder informeren mensen uiteraard via deze website, onze maandelijkse nieuwsbriefFacebookTwitter en Instagram. Op social media vind je ook onze campagnes VeganChallenge, Vegan Wiki en Melk, je kan zonder! met eigen pagina’s. Daarnaast vind je ons regelmatig op beurzen en festivals en organiseren we zelf activiteiten. Bekijk onze agenda voor een overzicht.

Meer lezen over onze belangrijkste projecten:

De VeganChallenge is een leuke, praktische en laagdrempelige manier om in aanraking te komen met veganisme en wordt drie keer per jaar georganiseerd: op 1 januari, 1 april en 1 oktober. Sinds de oprichting van het project hebben al meer dan 34.000 deelnemers meegedaan.

Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven en ontvangen gedurende de challenge elke dag een e-mail met recepten, evenementen en tips. Daarnaast vinden ze veel informatie en ondersteuning via veganchallenge.nl en de speciale VeganChallenge deelnemers facebookgroep.

Voor meer informatie kan je kijken op de VeganChallenge website.

Met Melk, je kan zonder! (MJKZ) informeert de NVV mensen over de keerzijde van zuivel om mensen te motiveren over te stappen op plantaardige alternatieven. In het werk van de campagne wordt verder regelmatig verwezen naar veganisme en de NVV. De campagne is in 2014 gelanceerd met een animatie-video en eigen website.

Voor meer informatie kan je kijken op de Melk, je kan zonder! website.

Vegan Wiki is een informatiebron over veganisme in Nederland met het doel de veganistische leefstijl eenvoudiger te maken. Op Vegan Wiki vinden gebruikers een database aan producten die geschikt zijn voor veganisten. Daarnaast biedt het uitgebreide informatie over veganisme. Maandelijks worden updates aan Vegan Wiki genoemd in de NVV Nieuwsbrief.

Voor meer informatie kan je kijken op de Vegan Wiki website.

VEGAN Magazine wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid onder de leden van de NVV. Twee weken na uitkomst, wordt het magazine op de website geplaatst onder het kopje ‘Veganisme’. Daarnaast wordt VEGAN Magazine gebruikt bij stands als promotiemateriaal. Het magazine is ook na te bestellen via onze webshop.

Voor meer informatie over VEGAN Magazine kan je kijken op onze website.

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) en Vegan Runners Nederland (VRNL) zijn een samenwerking aangegaan. Dankzij de financiële sponsoring van de NVV, kan VRNL investeren in haar merchandiseaanbod. Dit maakt het mogelijk om meer leden sneller van een officieel teamshirt te voorzien. Oftewel: meer vegan promotie op de atletiekbaan, op de weg en op de trails.

Meer informatie over de samenwerking tussen Vegan Runners en de NVV lees je op onze website.

De VeganChallenge werkt sinds juli 2017 samen met Plant Power en Animal Rights. Door middel van wederzijdse promotie kunnen beide campagnes elkaar versterken in het gemeenschappelijke doel om veganisme uit te dragen. Plant Power campagnecoördinator Jurjen Ruijter: “De lezers van onze Plant Power brochure krijgen met de VeganChallenge een leuke uitdaging in handen om aan de slag te gaan met plantaardig eten. Daarnaast biedt de VeganChallenge een schat aan informatie en gratis recepten. Een enorme meerwaarde.”

Meer informatie over de samenwerking tussen Plant Power en de NVV lees je op onze VeganChallenge website.

Handje helpen

Wil je ons een handje helpen met de promotie van het veganisme? Bijvoorbeeld als standvrijwilliger of online marketeer? Laat het ons weten!