Afgelopen zaterdagavond 21 november vond de bekendmaking van de Vegan Awards 2020 plaats. De Awards, een jaarlijks terugkerend evenement van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, vonden dit jaar in bescheiden vorm online plaats.  

Maar liefst zeven winnaars ontvingen een felbegeerde Vegan Award.

De Vegan Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De stembussen waren dit jaar van 19 tot en met 31 oktober geopend via www.veganawards.nl. Het publiek kon stemmen op een van de zes vegan genomineerden in elk van de zeven categorieën. In totaal werden bijna 26.000 stemmen uitgebracht door 4.232 stemmers. Een nieuw record!

De award voor ‘Beste vegan product’ ging dit jaar naar Violife Greek White. In de categorie ‘Beste vegan (uit)eten’ mochten we een award uitreiken aan Restaurant WAKU WAKU. Het blog Plantaardiger ontving een award in de categorie ‘Beste vegan socialmediacontent’. Als ‘Beste vegan onderneming’ koos vegan Nederland dit jaar Max&Bien – Plantaardige kaasmakerij. Nieuwkomer KOECKIE.nl won in de categorie ‘Beste vegan (web)winkel’ en de award voor ‘Beste vegan initiatief’ ging dit jaar naar televisieprogramma Donnie aan de Kook. Last, but not least won het boek Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo de award voor ‘Beste vegan (kook)boek.

Door Corona konden de Vegan Awards dit jaar niet uitgereikt worden tijdens een fysiek event, maar de Awards waren daardoor niet minder belangrijk en spannend. Er was veel belangstelling voor de Awards en veel meer mensen dan vorig jaar hebben hun stem uitgebracht.

“We zijn erg blij met alle nieuwe initiatieven en ondernemingen die ook in 2020 weer hard aan de weg getimmerd hebben om zo een waardevolle bijdrage aan het veganisme te leveren. In 2021 hopen we iedereen weer persoonlijk te kunnen feliciteren.”
– Brenda Waldekker, communicatie medewerker NVV

Alle uitslagen kun je terugvinden op de website: Vegan Awards