Maar liefst 1.673 mensen deden in april mee aan de VeganChallenge. En daar zijn we best trots op! Deelnemers kregen iedere dag een nieuwsbrief met recepten, informatie over voeding en veganisme, tips, inspiratie, winacties en een activiteitenagenda.

Captains

Nieuw ten opzichte van vorige edities waren de captains. Dit zijn mensen die meedoen – of mee hebben gedaan – aan de VeganChallenge en hebben aangegeven zich actief in te willen zetten. De captains organiseerden vele activiteiten door het hele land heen zoals wijnproeverijen, potlucks en een seitanworkshop. Mede dankzij hen was de VeganChallenge wederom een groot succes!

Media-aandacht

Ook de media begint de VeganChallenge steeds meer op te pikken. Er waren interviews met lokale radiozenders en een artikel in Volkskrant Magazine. Ook op blogs zagen we de VeganChallenge regelmatig voorbij komen. Er was een bijzondere samenwerking met de Green Office van Universiteit Wageningen. Zij deden voor de tweede keer mee, organiseren veel activiteiten en zetten zich actief in om deelnemers te werven. De hele maand april konden de studenten en medewerkers van de universiteit ook kiezen voor een veganistische menuoptie in de kantine.

Slotdiner

Op woensdag 30 april sloten we de VeganChallenge april samen feestelijk af met een slotdiner bij DopHert, waar ook gefilmd werd voor de gelijknamige documentaire. In oktober start de nieuwe editie van de VeganChallenge. Wil jij je ook inzetten voor de VeganChallenge? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@veganchallenge.nl.