Kerst is tegenwoordig bijna een synoniem geworden voor lekker eten. Maar laten we vooral vrede op aarde niet vergeten. En die begint… op je bord! Ben je nog op zoek naar inspiratie voor komende feestdagen, dan hoef je niet verder te zoeken!

Recepten

Op onze VeganChallenge website vind je fijne recepten die ook eens supermarkt friendly zijn! In onze online brochures zijn enkele van deze recepten nog eens mooi gebundeld, zodat jij niet hoeft na te denken over hét ultieme kerstdiner: dat hebben wij al voor je gedaan! Bekijk ze hier:

Links

Online vind je natuurlijk nog veel meer inspiratie voor vegan kerstrecepten. Een kleine greep:

Video

Ook deze video van Bosh willen we je niet onthouden:

Producten

Voor het eerst shoppen in de supermarkt als veganist? Of wil je iets lekkers voor iemand op tafel zetten die veganist is? Op onze Vegan Wiki vind je de meest uiteenlopende vegan producten op een rij. We hebben zelfs een speciale pagina over kerstproducten.

Tips

Net vegan? Of vier je voor het eerst kerst met (schoon)familie of vrienden? Of krijg je voor het eerst een veganist te eten? Met deze tips wordt het easy peasy!

Omdat het soms lastig kan zijn om tijdens een gezellig kerstidee uit te leggen waarom je vegan bent, kan deze video erg handig zijn:

Cadeautjes

Veganisme is meer dan plantaardig eten. Het gaat om het voorkomen van onnodig gebruik en doden van dieren, ook voor bijvoorbeeld kleding, cosmetica of dierproeven. En dat is dus eigenlijk altijd, want er zijn heel veel diervriendelijke alternatieven. Zoek je nog een leuk vegan cadeau om te geven of te vragen? In onze webshop vind je fijne boeken om cadeau te geven en een fantastische voedingsposter. Bestel deze wel tijdig, want onze webshop is tijdens de kerstvakantie gesloten. Via onze Spreadshirt webshop vind je t-shirts, mokken, tassen en meer. Tot slot vind je handige lijstjes van vegan producten op onze Vegan Wiki.

Kerstkaart versturen

Verstuur een van de prachtige kerstkaarten, ontworpen door o.a. Maria Tiqwah, Nicole Tax (VeganChallenge) en Pupa (All I want for Christmas).

Maria Tiqwah kerst "Please go vegan and nobunny gets hurt" 2020