De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) en Vegan Runners Nederland (VRNL) zijn een samenwerking aangegaan. Dankzij de financiële sponsoring van de NVV, kan VRNL investeren in haar merchandiseaanbod. Dit maakt het mogelijk om meer leden sneller van een officieel teamshirt te voorzien. Oftewel: meer vegan promotie op de atletiekbaan, op de weg en op de trails.

Afrekenen met stereotypen

Vegan Runners Nederland is een hardloopvereniging voor veganisten, opgericht in 2015. Hardlopers van alle niveaus zijn welkom, zolang ze een veganistische levenswijze aanhangen. Het team telt momenteel 190 leden. Samen zetten ze zich in voor de promotie van veganisme. Door deel te nemen aan wedstrijden in het hele land rekenen ze glansrijk af met het stereotype beeld van de zwakke veganist. “Wie een vegan runner voorbij ziet razen, twijfelt er niet aan of je op een plantaardig dieet kunt presteren. Andere lopers vragen zich hooguit af hóe we dat doen, dat vertellen we ze na afloop graag”, vertelt Chantal.

Veganisme promoten

De NVV en VRNL staan zij aan zij in hun missie om veganisme te promoten. Veganisme behoort tot het fundament van beide verenigingen. De lopers van VRNL dragen hun keuze voor een diervriendelijke levenswijze met trots uit. Dit doen ze onder meer met artikelen, zoals shirts, bidons en sporttassen, uit de officiële merchandiselijn van VRNL. Met succes. Chantal: “Er zijn al meerdere hardlopers veganist geworden nadat ze ons in actie hebben gezien.” Niet vreemd, want de vegan runners gingen al drie keer met de eerste prijs naar huis. Ook werden ze tweede bij de Vegan Awards 2016.

“Wij zijn hier ontzettend blij mee. Dankzij de steun van de NVV kunnen we een kleine voorraad aanleggen en hoeven leden straks minder lang te wachten op hun shirts”, aldus Chantal Dute, mede-oprichter VRNL.

Doe mee!

Januari is de maand van goede voornemens. Zin om je aan te sluiten bij Vegan Runners Nederland? Naast wedstrijden, organiseert de vereniging ook trainingen en etentjes. Je mag altijd langskomen om kennis te maken met deze sportieve veganisten. Hun eerstvolgende evenement is de Vondelparkloop in Amsterdam op zondag 15 januari 2017. Lidmaatschap is gratis. Kijk voor meer informatie op hun website, Facebookpagina of neem contact op via info@veganrunners.nl.