Op zaterdag 2 juni hebben ruim 200 mensen meegedaan met de VegeQ, een BBQ met uitsluitend veganistische en vegetarische hapjes. In het Rotterdamse centrum Djoj konden zij genieten van goed weer, veel vrolijke mensen en lekker eten.

VegeQ 2012

De eerste VegeQ is verleden jaar georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërs Bond. Dit jaar is er samengewerkt met de NVV om er een gezellig en smakelijk evenement van te maken voor de gezamenlijke achterban.

Ecofabulous Lisette Kreischer was aanwezig om de eerste vegan hapjes klaar te maken op de BBQ. Verder heeft ze de nieuwe trailer laten zien van de documentaire “The Dutch Weed Burger”, een film over de noodzaak en mogelijkheden om over te stappen op plantaardige voeding. Helemaal populair werd ze toen haar cupcakes de afsluiting vormden van de VegeQ…

De VegeQ was meer dan eten alleen. Zo heeft Vegadates aan singles de mogelijkheid gegeven om op een ontspannen manier met elkaar in contact te komen. Verder was er een verkoop van loten (met directe uitreiking van eventueel gewonnen prijzen) ter ondersteuning van de sluitende begroting voor de VegeQ.

VegeQ 2012

De hier getoonde foto’s zijn beschikbaar gesteld door de NVB voor gebruik op deze pagina. Meer foto’s zijn te zien op de website van de NVB zelf. (Ze zijn gemaakt door Martine de Klein en Alfons Spoler.)

De VegeQ 2012 is mede mogelijk gemaakt door de inzet van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers van beide organisaties, door de enthousiaste bezoekers en door de volgende sponsoren. Allen hartelijk dank voor de geleverde bijdragen!

VegeQ 2012