Op zaterdag 11 augustus gingen we met een groep van 47 mensen naar de Veggie Street Day in Dortmund! We vertrokken met een touring car vanuit Amsterdam en pikten in Amersfoort en Arnhem nog wat meer deelnemers op. De Veggie Street Day is het grootste Vegan evenement in Duitsland. Toch hadden sommigen wel verwacht dat het nog wat groter zou zijn. Het festival werd enorm goed bezocht. Bij de foodstands werden met name vegan burgers en andere vegan “vleesproducten” aangeboden. De hele dag stonden er enorme rijen voor de Veggie Döner kebab en de pizza met vegan kaas.

Het publiek was gemêleerd, maar de vegans met haren in allerlei felle kleuren en vol tatoeages vielen wel het meeste op. Er kon veel geproefd worden: verschillende soorten tofu, raw food reepjes, snacks en groentesmoothies. Naast voedsel werd er ook veel non-food aangeboden, zoals t-shirts en cosmetica. Nabij het festival was er een vegan supermarkt te vinden. Daarnaast zat ook een schattige vegan lunchroom die wat deed denken aan Alice in Wonderland.

Rond 14.30 uur werd onze penningmeester op het podium geroepen, voor een kort interview. De NVV stond dus ook nog even in “the picture”. Om 19.15 uur ging iedereen met een ronde buik en een volle shopper de bus weer in.

De NVV zal zeker vaker bustrips gaan organiseren! Houd de website en de nieuwsbrief in de gaten!

Foto’s: Peter Beerman en  Monique Schouten