De doelstelling van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is het bevorderen van een veganistische leefwijze en het beëindigen van de exploitatie van dieren. De NVV bewaakt het gebruik van de term veganisme en mengt zich regelmatig in het publieke debat om de belangen van veganisten te behartigen. In Nederland werkt de NVV aan bewustwording van het gebruik van dieren en de gevolgen die het heeft ten opzichte van mens, dier en milieu.

De NVV wil mensen informeren, inspireren en enthousiasmeren over plantaardig eten en veganisme. Dit doen we onder meer via de volgende projecten:

Wij zetten ons elke dag in voor een mooiere wereld. Doe je mee?

Meer over onze projecten:

Samenwerkingen

Vegan World Alliance

De NVV is sinds augustus 2019 onderdeel van de Vegan World Alliance. Hierbij zijn tevens aangesloten: the Vegan Society of Canada, The Vegan Society of Aotearoa Nieuw-Zeeland, Vegan Australië en Be Vegan (België). Met dit internationale samenwerkingsverband willen de nationale veganistische verenigingen intensiever samenwerken ten behoeve van promotie van veganisme en zo de transitie naar een veganistische wereld versnellen.

Meer informatie over de samenwerking tussen de Vegan World Alliance en de NVV lees je op onze website.

Vegan Runners Nederland

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) en Vegan Runners Nederland (VRNL) zijn een samenwerking aangegaan. Dankzij de financiële sponsoring van de NVV, kan VRNL investeren in haar merchandiseaanbod. Dit maakt het mogelijk om meer leden sneller van een officieel teamshirt te voorzien. Oftewel: meer vegan promotie op de atletiekbaan, op de weg en op de trails.

Meer informatie over de samenwerking tussen Vegan Runners en de NVV lees je op onze website.

Plant Power

De VeganChallenge werkt sinds juli 2017 samen met Plant Power en Animal Rights. Door middel van wederzijdse promotie kunnen beide campagnes elkaar versterken in het gemeenschappelijke doel om veganisme uit te dragen.