De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) bevordert de veganistische leefwijze en werkt aan het beëindigen van de exploitatie van dieren. Dit doen we door mensen te informeren, inspireren en enthousiasmeren over veganisme en te werken aan de bewustwording van het gebruik van dieren en de desastreuze gevolgen daarvan op mens, dier en milieu. Daarnaast bewaken we het gebruik van de term vegan en mengen ons regelmatig in het publieke debat om de belangen van veganisten te behartigen. 

Wij zetten ons elke dag in voor een mooiere wereld. Doe je mee?

Meer over onze projecten:

Samenwerkingen

Vegan World Alliance

De NVV is sinds augustus 2019 onderdeel van de Vegan World Alliance. Hierbij zijn tevens aangesloten: the Vegan Society of Canada, The Vegan Society of Aotearoa Nieuw-Zeeland, Vegan Australië en Be Vegan (België). Met dit internationale samenwerkingsverband willen de nationale veganistische verenigingen intensiever samenwerken ten behoeve van promotie van veganisme en zo de transitie naar een veganistische wereld versnellen.

Meer informatie over de samenwerking tussen de Vegan World Alliance en de NVV lees je op onze website.

Vegan Student Associations

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) steunt de Vegan Student Associations (‘veganistische studentenverenigingen’) in Nederland. Dat doen we soms financieel en soms op andere manieren. Dankzij de financiële sponsoring van de NVV, zijn in diverse steden veganistische studentenverenigingen opgericht. Bovendien kunnen leden van VSA’s voor gereduceerd tarief ook een lidmaatschap bij de NVV krijgen. Met deze samenwerking ondersteunen we de promotie van het veganisme op campussen van hogescholen en universiteiten.

Meer informatie over deze samenwerking lees je hier.