wereld-oceaan-dag

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme zal zondag 8 juni 2014 met een stand staan op de Wereld Oceaan Dag (World Ocean Day) in Scheveningen.

Sea First Foundation wil – samen met hoofdsponsor Amaprana – middels Wereld Oceaan Dag aandacht vragen voor de belabberde toestand waarin de zee op dit moment verkeert én laten zien hoe het anders kan.

Zeeën en oceanen nu

Wist je dat… de aarde voor 70% uit water bestaat en de meeste zuurstof uit de oceaan komt en níet uit het regenwoud? Helaas gaat het zo niet goed. In een rap tempo worden zeeën geplunderd, waardoor visbestanden zo snel krimpen dat veel wetenschappers zeggen dat zeeën over 35 jaar leeg zullen zijn. Tegelijkertijd gebruiken we de zee als een grote afvalemmer waarin giftige stoffen en zwerfafval hun weg vinden ten koste van alles.

Hoe het anders kan

Gelukkig kan het ook anders. Met initiatieven van burgers en stichtingen, met (bekende) sprekers, met kunstenaars die afval omtoveren tot kunst, met innoverende ondernemers, met kinderen die zich inzetten voor recycling, met bedrijven die vooroplopen als het gaat om oplossingen en de overheid en beleidsmakers die de mogelijkheid hebben om oplossingen te stimuleren en regels aan te scherpen.

Programma

Van 11:00 tot 17:30 wisselen inspirerende sprekers en initiatieven elkaar af zoals:

○ Prof. Dr. Jan Stel (De Oceanische Ruimte)
○ Dos Winkel (onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer)
○ Bernard Merkx (Waste Free Oceans)
○ Melvin Redeker (Noordzee Visie Nul, wildlife fotograaf, inspiratiespreker en avonturier)
○ Ondernemers tonen hun innovaties en ontvouwen hun toekomstplannen
○ Kunstenaars tonen hun werk

Tussen 13:00 en 14:00 is er tijd voor een smakelijke lunch. Daarnaast zal er de hele dag een speciaal kinderprogramma zijn.

Wereld Oceaan Dag is per 8 juni 2009 aangewezen door de Verenigde Naties. Dit naar aanleiding van het VN-Klimaatverdrag over Milieu en Ontwikkeling, die in 1992 te Rio de Janeiro gehouden werd.

Meer info over het programma en het kinderprogramma vind je op www.wereldoceaandag.nl.