Vandaag zijn de Vegan Awards 2022 uitgereikt op de VeggieWorld-beurs in Houten. Vijf winnaars ontvingen de awards in verschillende categorieën. De awards zijn een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV).

De award voor ‘Beste vegan product’ ging dit jaar naar Karma Kebab. In de categorie ‘Beste vegan literatuur’ won Ooit aten we dieren van Roanne van Voorst. Het publiek verkoos Mama Gaia in Haarlem tot ‘Beste vegan restaurant’. Als ‘beste vegan onderneming’ kwam Rotterzwam uit de bus. Ten slotte mocht Dier&Recht de award voor ‘Beste vegan initiatief’ mee naar huis nemen voor hun campagne ‘Stoppen met zuivel’.

Vegan Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. ‘Met de Vegan Awards laten we zien welke fantastische ontwikkelingen er zijn die het veganisme in Nederland toegankelijker maken,’ legt NVV-bestuurslid Malcolm Jones uit. Een vakjury van de NVV koos in elke categorie drie genomineerden. Deze zomer mochten mensen daar vervolgens op stemmen. In totaal werden er ruim 5.000 stemmen uitgebracht.

De awards werden uitgereikt tijdens de VeggieWorld-beurs door acteur Annelieke Joosten en zangeres Esmée Papa. VeggieWorld, de grootste vegan beurs van Europa, was voor het eerst sinds 2020 terug in Nederland.