Ga direct naar:
LID WORDENDONATIEADVERTERENVEGAN VERSPREIDENVRIJWILLIGER WORDEN


De NVV zet zich dagelijks in om het veganisme te promoten, om op die manier een bijdrage te leveren aan het welzijn van mens, dier & planeet. Graag gaan we door met onderstaande activiteiten en kijken we tegelijk ook naar nieuwe manieren om de voordelen van het veganisme te belichten.

 • Informeren via websites, nieuwsbrieven en via de sociale media
 • Uitbrengen van een kwartaalblad met vegan gerelateerde onderwerpen.
 • Campagnes ter bewustwording (bv. over doden van dieren bij eier- en melkproductie).
 • Activiteiten als lezingen, (kook)workshops, potlucks, stands, filmvertoningen.
 • Benaderen van bedrijven voor het vegan keurmerk en voor de Vegan Friendly raamsticker.
 • Jaarlijks de toekenning van de Vegan Awards.
 • (Mede)organiseren van diverse evenementen.

Om deze inspanningen voor een betere wereld te bekostigen zijn wij afhankelijk van inkomsten vanuit: leden (lidmaatschap), donaties en advertenties.

Jouw steun is hierbij zeer welkom! Lees hieronder hoe je ons kan helpen.


Lid worden

Lid worden is een goede manier om het werk van de NVV te ondersteunen. Meer leden betekent dat er meer gedaan kan worden aan promotie én dat we namens een steeds grotere achterban mogen spreken. Lidmaatschap staat open voor iedereen die positief staat tegenover onze doelstellingen!

• Meld je hier aan als nieuw lid.

Leden krijgen een ledenpas waarmee ze kunnen profiteren van voordeel bij een steeds groeiende lijst van vegan-vriendelijke adressen. Daarnaast krijgen leden vier maal per jaar ons ‘VEGAN Magazine’ thuisgestuurd. Dit magazine staat elke keer weer vol met vegan gerelateerde onderwerpen, achtergronden, recepten en een beknopt overzicht van waar je ledenpas voordeel oplevert (zie het doorbladerbare voorbeeld hieronder).

VEGAN Magazine nr. 111 – winter 2016-2017


Doneren

De NVV is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat je je gift kan vermelden op je belastingaangifte. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan dit betekenen dat je een deel van je gift weer terugkrijgt als belastingvoordeel.

 • De makkelijkste manier om ons te steunen is door het gewenste bedrag naar ons over te maken op rekeningnr.: NL40 TRIO 0198 3967 16, ten name van de NVV te Zutphen en o.v.v. “Donatie”.
 • Direct online doneren kan is ook mogelijk (ook anoniem). Gebruik dan deze donatiepagina van stichting GeefGratis of deze facebook-app.

Nalatenschap
Voor velen is het een geruststelling te weten dat hun opgebouwde vermogen na het overlijden op een goede manier ingezet gaat worden. De NVV zal met ontvangen bedragen zorgvuldig omgaan en zoveel mogelijk naar de wens van de donateur inzetten. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Mocht u dit willen dan komen we bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.


Adverteren

Ons kwartaalblad genaamd ‘VEGAN Magazine’ (zie hierboven), onze minibrochure ‘Vegan’ (zie hieronder) en onze websites bieden de mogelijkheid voor adverteerders om zich te richten op een bewustlevend publiek.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Online promotie / online actie voeren

Het kost je geen geld en een beetje tijd: het online promoten van veganisme. Door content van de NVV te delen, vergroot je het bereik van onze content en maak je mensen bewust van veganisme.

Wat kan jij doen?

Website
Op de website verschijnt minimaal één keer per maand een nieuw artikel. Verder vind je veel intressante artikelen zoals ‘Hoe word ik veganist?‘ en ‘Films en documentaires op Netflix‘. Ons informatiemateriaal is handig om te delen, zoals de laatste versie van VEGAN Magazine of een van onze brochures.

Facebook
Op Facebook kan je op onze pagina kijken of via onze pagina onder de knop ‘Volgend’ kiezen om onze berichten als eerste te zien. Door onze berichten leuk te vinden, erop te reageren en vooral door onze berichten te delen vergroot je het bereik. Mensen die jou volgen zien dan vervolgens ook ons bericht.

Twitter
Op Twitter kan je op onze pagina kijken om onze berichten te zien. Voor Twitter geldt verder hetzelfde als voor Facebook: door onze berichten te retweeten, vergroot je het bereik. Mensen die jou volgen zien nu ook ons bericht.


Brochure verspreiden

Deze brochure is gericht op een breed publiek. Het laat redenen zien waarom mensen kiezen voor een vegan lifestyle, geeft informatie over een plantaardige voedingswijze en toont waarop te letten bij vegan kleding. De brochure (op A5 formaat) is een eigen product van de NVV.

Heb jij tips waar de brochure op zijn plaats zou zijn? Laat het ons weten.

De brochure is verder verkrijgbaar op onze stands. Ook meerdere Vegan Friendly bedrijven werken mee aan de verspreiding ervan.

Vegan minibrochure 2014


Vrijwilliger worden

Graag komen we in contact met mensen die zich in willen zetten voor de promotie van het veganisme. Help je mee? Neem alvast een kijkje bij onze vacatures of check een van deze Facebookgroepen, waar we regelmatig oproepjes plaatsen:

Daarnaast zijn er allerlei dingen die je kunt doen zoals:

 • Artikelen schrijven voor het kwartaalblad VEGAN Magazine.
 • Potlucks organiseren (de eerte zondag in augustus is International Vegan Potluck Day!).
 • Verspreiden van de Vegan minibrochure in jouw buurt (bv. winkels, school/werk, bibliotheek).
 • De NVV online promoten door het delen van content van onze website, Facebook en Twitter.
 • Leden werven
 • Mensen informeren over veganisme bij onze stand.

Meer weten? Neem dan contact met ons op..