Oude haven – City of Rotterdam met o.a. het Witte Huis – Rijksmonument‘ door Frans Berkelaar / CC by SA 2.0

Als veganist kun je (helaas) nog niet in ieder restaurant binnenwandelen met de garantie dat er een vegan gerecht op de kaart staat, ook niet in een stad als Rotterdam. Toch zijn er flink wat vegan en vegan friendly restaurants te vinden. Wij hebben er vier voor je op een rijtje gezet!

Happy Earth

Zwaanshals 299

Bij Happy Earth denken ze na over alle ingrediënten die in de keuken gebruikt worden. Alle gerechten zijn plantaardig, non-GMO en vrij van soja, olie en geraffineerde suikers. Alles voor een blije aarde, dus. Veel op de kaart is raw en glutenvrij. Niet alleen de gerechten zien er goed uit, de inrichting van deze hotspot ook! Bij Happy Earth kun je jezelf oneindig trakteren op lekkers en nog zul je je geweldig voelen.

Tribestlife

Goudsesingel 330A

Tribestlife ziet het als een uitdaging om de lekkerste raw food gerechten serveren, zodat er geen belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. In de open keuken kun je zien hoe jouw eten ter plekke bereidt wordt. De ingrediënten die zij gebruiken zijn vers en bijna altijd lokaal en biologisch. Cheesy rawsagna? Zij maken het.

Bertmans

Zaagmolenkade 15

In het trendy restaurant van Bertmans weet je altijd zeker dat er voor jou iets op de kaart staat. Bertmans kookt voor een breed publiek. Een dieet of allergie zal hier nooit een probleem zijn. Bij Bertmans worden pure, seizoensgebonden ingrediënten omgetoverd tot de meest gezonde en verrassende gerechten. Aanrader: boekweit pannenkoekjes met cashew whipped cream!

Sappi

Binnenwegplein 2b

Sappi is misschien wel de gezelligste sapbar van Rotterdam. In deze fijne hotspot kun je terecht voor een boost aan vitamines. Smoothies, sapjes, maar ook sandwiches en salades worden er voor je neus bereid. Je kunt je detox sapje meenemen voor onderweg, maar je kunt er ook voor kiezen om hem op te drinken op een barkruk voor het raam, terwijl je lekker mensen kijkt.

Ben jij al eens bij een van deze hotspots geweest, of ken je er een die er echt tussen had moeten staan? Laat het ons weten! Wil je meer tips over uit eten gaan? Check artikel over uit eten gaan als veganist én onze lijst met Vegan Friendly-adressen.