Het begint altijd met een idee. Een campagne die mensen bewuster maakt over het gebruik van dieren, in een periode waarin dit veelvuldig gebeurt én handvatten bieden. Maria van Colourful Green haakte hier perfect op in met de poster: ‘Kerstgedachte? Kerstdiner’ waarop een duif en een konijn te zien zijn, die hiervoor symbool staan. Onder de afbeeldingen staat de tekst: ‘Vrede begint op je bord. Go vegan.’ en een verwijzing naar onze VeganChallenge (kerst)recepten.

Aftrap crowdfunding

Dit zouden we moeten verspreiden rond kerst op stations! Maar hoe? Bestuurslid Alex kwam met een idee: crowdfunding. Mooi idee, maar zouden we genoeg tijd hebben? Zouden er wel mensen doneren? Zou het concept aanspreken? Het zijn toch vragen die je als organisatie bezighouden. We besloten er gewoon voor te gaan. Donderdag 20 november om 22:00 werd de crowdfunding gelanceerd en er zou tot en met donderdag 27 november gedoneerd kunnen worden.

Na twee dagen op 50%

Direct werd er enthousiast gedoneerd. Zo enthousiast dat we bínnen twee dagen op 50% van ons streefbedrag zaten. Via social media werd onze actie goed opgepakt. Vrijdag ging er een extra nieuwsbrief uit. Zaterdagavond zaten we op de 100%. Wáánzin(nig)! Uiteindelijk sloten we af met 8.597 euro op de teller van 273 vrijgevige donateurs. We besloten daar zelf een schepje bovenop te doen, waardoor het eindbedrag komt te staan op 9.397 euro (129%). Een overweldigend succes.

Waar komen we te hangen?

Nadat het bedrag definitief was, hebben we contact opgenomen met Exterion Media om te bepalen hoeveel plaatsen we hiervoor konden krijgen. Uiteindelijk zullen we in week 50 en 51 op in totaal 116 plekken komen te hangen, waarvan er 54 vaststaan (zie onderstaand overzicht) en 62 flexibel zijn. We zijn trots, blij enthousiast met hoe deze campagne is uitgepakt en willen iedereen die onze boodschap gedeeld heeft en gedoneerd heeft ontzettend bedanken.

Week 50 vaste plekken:

Utrecht Centraal
Rotterdam Blaak
Den Haag Holland Spoor
Groningen Centraal
Leiden Centraal
Nijmegen Centraal
Haarlem Centraal
Eindhoven
Ede-Wageningen
Almere
Tilburg
Amersfoort

Week 51 vaste plekken:

Amsterdam Amstel
Amsterdam Bijlmer Arena
Groningen Centraal
Nijmegen Centraal
Ede/Wageningen
Almere
Tilburg
Amersfoort

Meer lezen over onze crowdfunding? Lees dan ook: Crowdfunding voor abri postercampagne kerst.