Goed nieuws! Na peilen via de nieuwsbrief en Facebook blijkt er voldoende animo te zijn voor een dagtrip naar Gnadenhof Melief in Sögel! Dus ook dit jaar zullen we vanuit de Nederlandse Vereniging voor Veganisme weer een gezellige busreis naar deze dierenopvang verzorgen. Bestel nu je ticket!

Gnadenhof Melief

Stichting Melief is een dierenopvang in Duitsland waar verwaarloosde, mishandelde en met de dood bedreigde dieren een nieuwe kans krijgen. De dieren die worden opgevangen verblijven permanent bij Melief. Er lopen inmiddels heel wat dieren rond in de opvang, waaronder katten, honden, eenden, ganzen, varkens, hangbuikzwijnen en pony’s. Dankzij vrijwilligers, Vrienden van Melief en mensen die een dier op afstand adopteren gunnen dieren een rustige en onbezorgde oude dag. Elk jaar is er op de laatste zondag in augustus een open dag.

Dagtrip

De NVV organiseert weer een dagtrip naar deze open dag, die dit jaar valt op zondag 30 augustus 2015. Er zijn net als vorig jaar drie opstapplaatsen. We hebben vanwege de vele verzoeken besloten om dit keer de busreis te starten in Rotterdam om vervolgens via Utrecht en Zwolle naar stichting Melief te rijden. Onderweg maken we er een gezellige reis van! Eenmaal aangekomen in Sögel, Duitsland kan je gaan en staan waar je wil. Lekker rustig rondkijken, knuffelen met dieren, wat eten bij de picknicktafels, een kijkje nemen op de markt… Rond 18:00 verzamelen we weer om terug te reizen naar Nederland.

Programma

Dit is het voorlopige programma voor de dagtrip naar stichting Melief:

Heenreis Rotterdam CS – Melief
08.30 uur: Inloop Rotterdam CS (Proveniersplein, Noordzijde van het Station)
08.45 uur: Vertrek Rotterdam CS
09.45 uur: Aankomst Utrecht Jaarbeurs (Croeselaan, hoek Veemarktplein)
09:55 uur: Vertrek Utrecht Jaarbeurs
11:20 uur: Aankomst station Zwolle CS (Bushalte Hanzelaan, fietsenstalling)
Kwartier pauze om benen te strekken / toilet op station Zwolle te gebruiken / iets te kopen
11:35 uur: Vertrek station Zwolle
13:05 uur: Aankomst Melief/Sögel

Terugreis Melief – Rotterdam CS
18:00 uur: Vertrek Melief/Sögel
19:30 uur: Aankomst Zwolle
19:35 uur: Vertrek Zwolle
21.00 uur: Aankomst Utrecht
21:05 uur: Vertrek Utrecht
21:55 uur: Aankomst Rotterdam

In de week van 30 augustus ontvang je nog een e-mail met het definitieve reisschema.

Praktisch

NVV-leden ontvangen 5 euro korting op hun ticket. Als je nog geen lid bent, kan je eerst lid worden van de NVV om daarna met korting een ticket te bestellen.

Zorg dat je op tijd op de opstapplaats aanwezig bent en plan een marge in. We streven ernaar om het reisschema aan te houden en kunnen niet een hele bus vol mensen laten wachten.

Neem zelf eten en drinken mee, dit mag in de bus genuttigd worden. We zullen op de heenreis bij station Zwolle stoppen waar je ook iets kunt kopen. Bij Melief is een markt waar o.a. plantaardig eten te koop is.

Er is een toilet aanwezig in de bus voor kleine boodschappen. Voor grote boodschappen gaat de voorkeur van de vervoerder uit naar de tussenstop bij station Zwolle, waar een toilet aanwezig is.

Heb jij er ook net zoveel zin in als wij? Bekijk dan alvast deze video!