De Corona-crisis heeft gevolgen voor vegan ondernemers in de horeca, maar ook voor akker- en tuinbouwers die de groenten produceren die veganisten eten. De grote vraag is: welke gezonde groenten moeten we nu meer eten om de telers te helpen? De jonge akkerbouwer Jack Simons uit Steenbergen verbouwt veel gewassen zoals uien, cichorei en suikerbieten, maar laat duidelijk weten: “Aardappels! Heel veel aardappels!”

Jack is daarin niet alleen. Akkerbouwers hebben de aardappels al gerooid en zitten nu massaal opgescheept met grote voorraden. In Nederland gaat het om een miljard kilo aardappelen die ze niet kwijt kunnen nu de horeca gesloten is. 

Zo kunnen wij helpen!

Wij kunnen de akkerbouwers helpen door de oer-Hollandse aardappel nu vaker op het menu te zetten. Laat de rijst en pasta dus voorlopig liggen en creëer fantastische gerechten met de aardappel! Wil je anderen inspireren om ook meer gerechten met aardappel te maken, deel dan een foto met hashtag #aardappeltjevegan. We delen onze favoriete aardappelgerechten alvast met jou.

Op de receptenpagina van de VeganChallenge vind je nog veel meer plantaardige gerechten met aardappel!