vegfest-stand-nvv

De eerste editie van VegFestNL is een feit! Het vond plaats op 1 november, Wereld Veganisme Dag, in de Maarten Luther kerk in Amsterdam. Dit ‘vegan feestje’ trok veel belangstellenden die konden luisteren naar sprekers en langs konden gaan bij deze standhouders. Het aanbod was groot en gevarieerd: (erg) lekkere hapjes, wijnen, kleding en schoenen, informatie, producten voor de persoonlijke verzorging en natuurvriendelijke schoonmaakproducten. Alles uiteraard vegan! VegFestNL werd afgesloten met de uitreiking van de Vegan Awards 2014.

Gezellige drukte bij de stand

Voor VegFestNL is de NVV samenwerkingspartner van Vegetafel, de organisator van dit evenement. Uiteraard had de NVV er ook een eigen stand, waar we de bezoekers informeerden over veganisme en over onze vereniging. Bij elke NVV-stand hebben we gratis informatiematerialen om mee te geven, verkopen we boeken en andere artikelen, beantwoorden we vragen en hebben gesprekken over uiteenlopende aspecten van het veganisme. De stand trok zeker in de middag veel bezoekers. We zagen meerdere bekende gezichten en mochten ook nieuwe leden verwelkomen. Zij maakten van de gelegenheid gebruik om lid te worden bij de stand en konden zo gelijk de ledenvoordeelpas en het welkomstgeschenk meenemen.

Nieuw: ‘Melk, je kan zonder!’-artikelen

Nieuw bij de stand waren artikelen van onze campagne ‘Melk, je kan zonder!’. Vooral de producten met daarop het ontwerp van een kalfje dat lief een lik krijgt van de moederkoe waren populair. De mokkken en schoudertassen (in verschillende kleuren) die wij hiervan hadden meegenomen waren snel uitverkocht. Gelukkig zijn ze ook te bestellen in onze webwinkel bij Spreadshirt. Nog mooi op tijd voor Sinterklaas of Kerst. Wij kijken uit naar de volgende editie van VegFestNL!