Op 28 mei is het Burger Day. Vegan Burger Day welteverstaan! En dat willen we vieren door heel Nederland te laten zien hoe ontzettend fotogeniek, om van te watertanden lekker en makkelijk burgers plantaardig gemaakt kunnen worden. Doe je mee?

Hoe kan ik meedoen?

Uiteraard eet je deze dag een heerlijke, plantaardige hamburger. Je kan ook een evenement bij je thuis organiseren door je vrienden uit te nodigen om veganistische hamburgers bij jouw te komen eten. Ze zullen versteld staan! Dus sla alle ingrediënten op tijd in en oefen alvast een paar keer.

Bouw je vegan burger

Mocht het je eerste keer zijn of zoek je inspiratie, dan geven we graag tips voor jouw ultieme burger:

Hamburger

We beginnen natuurlijk met een hamburger. Bijvoorbeeld de verse, plantaardige burger van AH, de hamburger van Vegafit, de Meesterburger van Vivera, de Beyond Meat Burger of budget burger van Aldi. Meer burgers vind je op Vegan Wiki.
Uiteraard kan je ook zelf hamburgers maken, zoals deze heerlijke burgers van de Vegan Challenge receptenteam:

In deze instructie video leert Ap Reinders je hoe je zelf eenvoudig burgers kan maken.

Hamburgerbroodjes

De meeste hamburgerbroodjes zijn veganistisch. Die van Albert Heijn, Jumbo en Coop bevatten geen dierlijke ingrediënten. Uiteraard kan je ook andere broodjes gebruiken. Omdat wit brood onder meer melk kan bevatten, is het verstandig om even aandacht de verpakking van je hamburgerbroodje te bestuderen. Zeker van je zaak zijn? Check Vegan Wiki!

Vegan kaas

Plantaardige ‘kaas’ bestaat in vele soorten en maten! Plantaardige kaas is bij veel biologische winkels zoals Ekoplaza te vinden. Plakken kaas van het merk Wilmersburger zijn te koop bij onder meer Deen, Jumbo en Marqt. Verder verkopen onder meer Vegabond in Amsterdam en Veggiedeli nog heel veel soorten zoals Violife en Tofutti. Een overzicht van vegan kaasvervangers vind je op Vegan Wiki!

Mayonaise

Is mayonaise niet met ei? Nee hoor, dat is gelukkig allang niet meer altijd het geval! Remia Mayolijn wordt alweer enige tijd door zowel vegans als niet vegans geprezen. Uiteraard biedt Vegan Wiki raad voor vegan mayonaise.

Verder kan je de hamburger nog lekkerder maken met een franse dressing of ketchup, augurk, sla, tuinkruiden, tomaat, avocado… kortom: alles wat jij lekker vindt om op je vegan burger te doen.

Deel jouw creatie(s)

Je oefenburgers, je meestercreatie op 28 mei… We willen alles zien! Het liefst met recept natuurlijk. Meld je alvast aan via het facebook-event om deze heugelijke gebeurtenis niet te vergeten en houd ons op de hoogte van jouw burgermomentjes! Ook delen op Instagram en Twitter natuurlijk! #worldveganburgerday

Deze World Vegan Burger Day wordt je aangeboden door de Partners van Vegan World Alliance en BEVegan.