Op 28 mei is het Burger Day. Vegan Burger Day welteverstaan! En dat willen we vieren door heel Nederland te laten zien hoe ontzettend fotogeniek, om van te watertanden lekker en makkelijk burgers plantaardig gemaakt kunnen worden. Doe je mee?

Hoe kan ik meedoen?

Uiteraard eet je deze dag een heerlijke, plantaardige hamburger. Je kan ook een evenement bij je thuis organiseren door je vrienden uit te nodigen om veganistische hamburgers bij jouw te komen eten. Ze zullen versteld staan! Dus sla alle ingrediënten op tijd in en oefen alvast een paar keer.

Bouw je vegan burger

Mocht het je eerste keer zijn of zoek je inspiratie, dan geven we graag tips voor jouw ultieme burger:

Hamburger

We beginnen natuurlijk met een hamburger. Bijvoorbeeld de verse, plantaardige burger van AH, de hamburger van Vegafit, de Meesterburger van Vivera, de Beyond Meat Burger of budget burger van Aldi. Meer burgers vind je op Vegan Wiki. Check ook de post over burgers van De Bonus Vegan voor inspiratie.

Hamburgerbroodjes

De meeste hamburgerbroodjes zijn veganistisch. Die van Albert Heijn, Jumbo en Coop bevatten geen dierlijke ingrediënten. Uiteraard kan je ook andere broodjes gebruiken. Omdat wit brood onder meer melk kan bevatten, is het verstandig om even aandacht de verpakking van je hamburgerbroodje te bestuderen. Zeker van je zaak zijn? Check Vegan Wiki!

Vegan kaas

Plantaardige ‘kaas’ bestaat in vele soorten en maten! Plantaardige kaas is bij veel biologische winkels zoals Ekoplaza te vinden. Plakken kaas van het merk Wilmersburger zijn te koop bij onder meer Deen, Jumbo en Marqt. Verder verkopen onder meer Vegabond in Amsterdam en Veggiedeli nog heel veel soorten zoals Violife en Tofutti. Een overzicht van vegan kaasvervangers vind je op Vegan Wiki!

Mayonaise

Is mayonaise niet met ei? Nee hoor, dat is gelukkig allang niet meer altijd het geval! Remia Mayolijn wordt alweer enige tijd door zowel vegans als niet vegans geprezen. Uiteraard biedt Vegan Wiki raad voor vegan mayonaise.

Verder kan je de hamburger nog lekkerder maken met een franse dressing of ketchup, augurk, sla, tuinkruiden, tomaat, avocado… kortom: alles wat jij lekker vindt om op je vegan burger te doen.

Recepten

Uiteraard kan je ook zelf hamburgers maken, zoals deze heerlijke burgers van de Vegan Challenge receptenteam:

Probeer ook eens deze heerlijke recepten!

Acties* Vegan Friendly-deelnemers

De volgende Vegan Friendly deelnemers doen mee met Wereldveganburgerdag 2022!

  • Bar Bistro Calypso (Eindhoven): Biedt € 2 korting op de revolutionaire nieuwe Redefine Meat burger.
  • Broei (Utrecht): De vegan japanse aardappelburger kost op 28 en 29 mei geen 14,50 maar 10 euro! (De actie loopt overdag van 12 uur tot 15:30.)

*De NVV is niet verantwoordelijke voor eventuele fouten.

Deze Vegan Friendly-bedrijven verkopen vegan burgers: