Op 28 mei is het Burger Day. Vegan Burger Day welteverstaan! En dat willen we vieren door heel Nederland te laten zien hoe ontzettend fotogeniek, om van te watertanden lekker en makkelijk burgers plantaardig gemaakt kunnen worden. Doe je mee?

Hoe kan ik meedoen?

Uiteraard eet je deze dag een heerlijke, plantaardige hamburger. Je kan ook een evenement bij je thuis organiseren door je vrienden uit te nodigen om veganistische hamburgers bij jouw te komen eten. Ze zullen versteld staan! Dus sla alle ingrediënten op tijd in en oefen alvast een paar keer.

Bouw je vegan burger

Mocht het je eerste keer zijn of zoek je inspiratie, dan geven we graag tips voor jouw ultieme burger:

Hamburger

We beginnen natuurlijk met een hamburger. Bijvoorbeeld de verse, plantaardige burger van AH, de hamburger van Vegafit, de Meesterburger van Vivera, de Beyond Meat Burger of budget burger van Aldi. Meer burgers vind je op Vegan Wiki. Check ook de post over burgers van De Bonus Vegan voor inspiratie.

Hamburgerbroodjes

De meeste hamburgerbroodjes zijn veganistisch. Die van Albert Heijn, Jumbo en Coop bevatten geen dierlijke ingrediënten. Uiteraard kan je ook andere broodjes gebruiken. Omdat wit brood onder meer melk kan bevatten, is het verstandig om even aandacht de verpakking van je hamburgerbroodje te bestuderen. Zeker van je zaak zijn? Check Vegan Wiki!

Vegan kaas

Plantaardige ‘kaas’ bestaat in vele soorten en maten! Plantaardige kaas is bij veel biologische winkels zoals Ekoplaza te vinden. Plakken kaas van het merk Wilmersburger zijn te koop bij onder meer Deen, Jumbo en Marqt. Verder verkopen onder meer Vegabond in Amsterdam en Veggiedeli nog heel veel soorten zoals Violife en Tofutti. Een overzicht van vegan kaasvervangers vind je op Vegan Wiki!

Mayonaise

Is mayonaise niet met ei? Nee hoor, dat is gelukkig allang niet meer altijd het geval! Remia Mayolijn wordt alweer enige tijd door zowel vegans als niet vegans geprezen. Uiteraard biedt Vegan Wiki raad voor vegan mayonaise.

Verder kan je de hamburger nog lekkerder maken met een franse dressing of ketchup, augurk, sla, tuinkruiden, tomaat, avocado… kortom: alles wat jij lekker vindt om op je vegan burger te doen.

Recepten

Uiteraard kan je ook zelf hamburgers maken, zoals deze heerlijke burgers van de Vegan Challenge receptenteam:

Probeer ook eens deze heerlijke recepten!

Acties Vegan Friendly deelnemers

De volgende Vegan Friendly deelnemers doen mee met Wereldveganburgerdag. De acties voor 2021 zijn verlopen.

 • Genietcafe Zutphen: Koop van 25/5 tot en met 29/5 de Dutch Weedburger en krijg gratis frietjes en vegan mayo. -> geen reservering nodig. Je kunt gewoon langskomen.
 • Focus Foodbar: 1 burger voor 14 euro inclusief frietjes. Keuze uit 3 burgers (geldig op 28 mei).
 • The Future Diner: Cheesy fopper, Hot chick of Neptunus burger + Dr. Pepper + Friet + Met-saus van 15,50 voor 13,50 (geldig t/m 28 mei, via Vegafoodies)
 • Bar Bistro Calypso: Gratis klein frietje bij het bestellen van een burger op ons terras (geldig op 28 mei).
 • Meatless District : Gratis Friethoes friet bij een burger. (geldig op 28 mie bij locatie De Pijp)
 • SOIL Vegan Café: Speciale World Vegan Burger promo: 2 x burgers voor de prijs van 1. Geldig voor de Cheezy Burger en/of Kimchi Burger. Combinaties mogelijk. Deze actie is alleen geldig in het restaurant, niet bij thuisbezorging (geldig op 28 mei).
 • Bindicafe: De Bindiburger kost €16,- compleet met aardappeltjes en salade en voor de veganburgeraktie komt er iets zoets bij uit eigen keuken (geldig op 28 mei).
 • Snack-a-Tech: Op Wereldveganburgerdag alle single burgers voor € 3,95. De korting wordt automatisch verrekend aan de kraam. Online kun je de kortingscode “BURGERDAG” gebruiken (geldig op 28 mei).
 • Eetcafe Spinoza: Tussen 12.00 en 17.00 de 2e doperwtenburger gratis (geldig op 28 mei).
 • Roots Amsterdam : 10% korting op alle vegan burgers (geldig op 28 mei).
 • Loving Hut Amsterdam: alle 3 de burgers (BBQ burger, classic LH-burger (handgemaakt) en tofu burger) voor maar 6 euro (geldig op 28 mei).

*De NVV is niet verantwoordelijke voor eventuele fouten.

Deze Vegan Friendly-bedrijven verkopen vegan burgers:

Deel jouw creatie(s)

Je oefenburgers, je meestercreatie op 28 mei… We willen alles zien! Het liefst met recept natuurlijk. Meld je alvast aan via het facebook-event om deze heugelijke gebeurtenis niet te vergeten en houd ons op de hoogte van jouw burgermomentjes! Ook delen op Instagram en Twitter natuurlijk! #worldveganburgerday #wereldveganburgerdag