In Nederland zijn oliebollen voor veel mensen een traditie die bij de wintermaanden hoort en met name bij de viering van oud en nieuw. Dat is voor veganisten niet anders. Oliebollen die gemaakt zijn volgens het traditionele recept zijn geschikt voor veganisten. Helaas wijken bakkers tegenwoordig regelmatig van het traditionele recept af. Op deze pagina houden we een overzicht bij waar je vegan oliebollen kunt kopen.

Zijn oliebollen vegan?

Een oliebol is een traditionele Nederlandse snack, die vooral op oudjaarsavond wordt gegeten. Het is een bal van gistdeeg die wordt gefrituurd in olie. Van oorsprong zijn oliebollen geschikt voor veganisten. Een traditionele oliebol bevat enkel bloem, water, gist, suiker en zout. Soms worden er voor de variatie krenten, rozijnen of andere gedroogde vruchten toegevoegd. De meeste oliebollenkramen maken hun oliebollen volgens traditioneel recept.

Bakkerswinkels voegen helaas regelmatig producten toe die gemaakt zijn van dieren. Ze gebruik in het beslag bijvoorbeeld melk van een koe (in de vorm van weipoeder) of eieren van een kip. Ook bakken ze de oliebol soms in vet gemaakt van dieren in plaats van plantaardige olie.

Hoe gebruik ik deze lijst?

Om het overzicht te bewaren hebben we per provincie een lijst gemaakt. Elke lijst staat op volgorde van plaats. Zo kun je snel de dichtstbijzijnde oliebollenkraam of bakkerij vinden.

We hebben deze lijst gemaakt met tips die wij uit het hele land krijgen. Het kan zijn dat er foutjes in zitten. Sommige kramen staan ieder jaar op een andere plek en sommige zijn maar een deel van het jaar open (in de winter). Ook kan een kraam of bakker hun recept veranderen.

Bij twijfel kun je het beste altijd even zelf navraag doen. Vraag dan over er melk(poeder) of eieren in het beslag zitten. Je kunt ook vragen of de oliebol wordt gebakken in plantaardige olie. Wees kritisch op het antwoord, sommige oliebollenkramen denken dat ze geen melk van koeien gebruiken, maar ze gebruiken een oliebollenmix die melkpoeder bevat.

De lijst

Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Assen Koopmansplein Doorgegeven door een klant op 21 december 2020.
Assen Borgstee (bij de Tuinland) Doorgegeven door een klant op 21 december 2020.
Diever Oliebollen Doorgegeven door een klant op 26 december 2021.
Emmen Hoofdstraat (naast de HEMA) Doorgegeven op 15 december 2016; herbevestigd op 6 november 2022.
Emmen Middenhaag (bij Winkelcentrum Emmermeer) Doorgegeven door een klant op 21 december 2020.
Emmen Nijbracht (bij de Intratuin) Doorgegeven door een klant op 21 december 2020.
Hoogeveen P.C. Hoofdstraat Gouki de Oliebollenkoning Doorgegeven door een klant op 13 december 2016.
Meppel Groenmarkt Doorgegeven door klant op 21 december 2021.
Meppel Rembrandtplein (bij Winkelcentrum Koedijkslanden) Oliebollenkraam Meijer Meppel Doorgegeven door een klant op 21 december 2020.
Staphorst Berggiersweg (bij de Intratuin) De Molen Oliebollen Doorgegeven door een klant op 21 december 2020.
Zuidlaren Stationsweg Gouki de Oliebollenkoning Doorgegeven door een klant op 13 december 2016.
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Almere Stadhuisplein Hollandse Gebakkraam Oliebollen Doorgegeven door een klant op 15 december 2016; herbevestigd op 31 december 2022.
Almere Jac. P. Thijsseweg (op de parkeerplaats bij tuincentrum Almeer Plant) Oliebollenkraam van den Houten Oliebollen en krentenbollen Bijgewerkt na een tip van een klant op 31 december 2022.
Lelystad Lelycenter Oliebollenkraam Lelycentre Alle bollen en flappen zijn veganistisch. Ze worden gebakken in arachideolie. Doorgegeven door een klant op 13 december 2016.
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Bolsward Snekerstraat (oude busstation) Boalsert Bakery Oliebollen en krentenbollen. Ze worden gebakken in arachideolie. Doorgegeven door een medewerker op 8 november 2022.
Drachten Parkeerplaats De Markt Koopal In ieder geval de oliebollen. Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016.
Heereveen Burgemeester Kuperusplein Gühnen’s Gebakkraam Oliebollen en krentenbollen. Doorgegeven door een klant op 14 oktober 2022.
Leeuwarden Winkelpark De Centrale (tegenover de Mediamarkt) A. Wielders Gebakkraam Doorgegeven door een klant op 24 december 2020.
Leeuwarden Nieuwestad 156 (op de Lange Pijp brug) Oliebollenkraam Nieuwestad-Langepijp Ook de boerenjongens-, appel-, kersen- en bananenbollen. Doorgegeven door een klant op 24 december 2020.
Sneek Martiniplein Hollandse Gebakkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016.
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Apeldoorn Intratuin De Voorwaarts Oliebollenkraam Bischoff-Hanraths Oliebollen vegan, bakken in plantaardig vet Doorgegeven door een klant op 30 december 2019.
Apeldoorn Korianderplein Oliebollenkraam Doorgegeven door een klant op 30 december 2019.
Apeldoorn Mercatorplein Oliebollenkraam Vegan oliebollen en krentenbollen Doorgegeven door een klant op 31 december 2022.
Arnhem Beverweerdlaan 1 (bij Intratuin) Geldersche Gebakkraam Oliebollen Doorgegeven door een klant op 21 december 2022.
Arnhem Station Velperpoort Oliebollenkraam Oliebollen en krentenbollen Doorgegeven door een klant op 19 december 2022.
Arnhem Winkelcentrum Presikhaaf Oliebollenkraam Oliebollen/krentenbollen en appelflappen zijn vegan, de appelbeignets zijn niet vegan. Doorgegeven door een klant op 31 december 2021.
Borculo Marktplein Oliebollenkraam Ten Veen Oliebollen en krentenbollen Doorgegeven door een klant op 22 december 2022.
Dieren Roodborstlaan (bij cafetaria Looman, pizzaria de Pyramide en chinees Ni hao) Oliebollenkraam Doorgegeven door een klant op 27 december 2017.
Dieren Roodborstlaan (bij cafetaria Looman, pizzeria de Pyramide en chinees restaurant Ni Hao) Oliebollenkraam Doorgegeven door een klant op 29 december 2021.
Doetichem De Bongerd 59 Kraam Doorgegeven door een klant op 20 december 2022.
Doetichem Raadhuisstraat Hollandse Gebakkraam Ruud Denies Doorgegeven door een klant op 21 december 2021.
Ermelo Kampeerwereld Hendriks Rovers-Voogd & Kids Doorgegeven door een klant op 29 december 2020.
Harderwijk Marktplein Rovers-Voogd & Kids Doorgegeven door een klant op 29 december 2020.
Molenhoek Prinsenweg (bij SPAR) Oliebollenkraam Doorgegeven door de partner van de eigenaar op 28 december 2020.
Nijmegen Hazenkampseweg 312 BUUV Doorgegeven door een klant op 30 december 2022.
Nijmegen Jonagoldstraat (Nijmegen Noord) SB Oliebollen Doorgegeven door een klant op 20 december 2022.
Nijmegen Thijmstraat Streekbakker Jorrit Ook appelbeignets. Doorgegeven door de eigenaar op 26 december 2020.
Nunspeet Marktplein Rovers-Voogd & Kids Doorgegeven door een klant op 29 december 2020.
Nunspeet bij Jumbo Rovers-Voogd & Kids Doorgegeven door een klant op 29 december 2020.
Wageningen De Arc 3 (tegenover de Hoogvliet) R. Treep & Dochter Doorgegeven door een klant op 29 december 2022.
Wageningen Bevrijdingsstraat 22 Lazuur biowinkel Reactie op een bericht van de Facebookpagina Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Wijchen Europaplein Oliebollenkraam Doorgegeven door een klant op 20 december 2022.
Winterswijk Europalaan (bij Jumbo) Oliebollenkraam Meijer Doorgegeven door een klant op 27 december 2020.
Winterswijk Wooldstraat/Markt Achterhoekse Oliebollenbakker Doorgegeven een klant op 27 december 2020.
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Groningen Grote markt Oliebollenkraam Wiltjer-Fogerty Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
Groningen Hanzeplein (tegenover UMCG) Oliebollenkraam ook appel- en kersenbollen Aan ons doorgegeven door iemand die het heeft nagevraagd.
Groningen Helperplein Oliebollenkraam Oliebollen, krentenbollen, kersenbollen, bananenbollen, appelbollen, ananasbollen en rumrozijnenbollen. Voor het eerst doorgeven op 8 december 2021; herbevestigd op 8 november 2022.
Groningen Ossenmarkt Oliebollenkraam Duidelijk aangegeven vegan oliebollen. Doorgegeven door een klant via e-mail op 3 november 2022.
Groningen Sontplein Oliebollenkraam ook de met fruit gevulde bollen. De appelflappen zijn niet vegan. Aan ons doorgegeven door degene die zelf deze bollen bakt
Groningen Westerhaven Oliebollenkraam ook de met fruit gevulde bollen. De appelflappen zijn niet vegan. Aan ons doorgegeven door degene die zelf deze bollen bakt
Groningen Winkelcentrum Paddepoel Oliebollenkraam Facebookreactie nav een bericht op de NVV Facebookpagina
Uithuizen het plein Oliebollenkraam Zwaagstra Ook de rozijnenrumbollen, bananenbollen, ananasbollen en appelbollen Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Gennep Europaplein Oliebollenkraam Oliebollen Doorgegeven door een klant op 30 december 2022.
Nederweert bij de kerk Oliebollenkraam De oliebollen, de appelbollen en de ananasbollen zijn vegan. Nagevraagd door klant, via e-mail 27/12/21
Roermond Stationsplein Oliebollenkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Weert Nieuwe Markt Verwijk’s Gebakkraam (Sweet Bakery) Via e-mail 27/12/21
Weert op het plein bij de HEMA Oliebollenkraam met vegan oliebollen, appelbollen en banaanbollen. Ze hebben zelfs een vegan bordje hangen (maar niet alles is vegan) Nagevraagd door klant, via e-mail 27/12/21
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Bergen-op-Zoom Oliebollenkraam Kas. van der Zande & Zn. Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
Best Hoofdstraat 8f (in de koetshuistuin) Hollandse gebakkraam Bettonviel-Boeijen Vegan oliebollen Doorgegeven door een klant op 24 december 2022.
Breda Antwerpenstraat (op de parkeerplaats bij Winkelscentrum Hoge Vugt) Gebakkraam Vegan oliebollen (met en zonder krenten), vegan kersenbollen en vegan appelbeignets. Doorgegeven door een klant op 28 december 2021; herbevestigd op 31 december 2022.
Breda Terheijdenseweg (Intratuin) Oliebollenkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Breda Keizerstraat/Vierwindenstraat, tegenover poppodium MEZZ Oliebollenkraam Christ Breda’ (Frituur Christ) Facebookbericht d.d. 25 december 2020, op de pagina van de oliebollenkraam
Breda Van Coothplein Oliebollenkraam Reacties bij Facebookbericht op 28 december 2017
Breda Parkeerplaats van winkelcomplex De Burcht. Oliebollenkraam Oliebollen en krentenbollen zijn vegan Doorgegeven op 31-12-2019
Deurne Stationsstraat 43 (parkeerplaats vd Jumbo) Hoefnagels Gebakkraam (voorheen Martinetplein) Nagevraagd door klant, via mail 28/12/21
Eersel Nieuwstraat (parkeerplaats Plus) Oliebollenkraam Aan ons doorgegeven door iemand die het bij de stand heeft gevraagd (23 december 2020)
Eindhoven bij AH XL Limburglaan Oliebollenkraam Ze hebben een ingrediëntenlijst van alles wat ze hebben. Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Eindhoven bij Eindhoven Airport Oliebollenkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Eindhoven nabij Lidl in winkelcentrum Woensel Oliebollenkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Eindhoven 18 septemberplein Oliebollenkraam Aan ons doorgegeven door iemand die het heeft nagevraagd bij de kraam (23 december 2020)
Eindhoven Klein Tongelreplein 9 Viola’s Patisserie Doorgegeven door de eigenaar op 21 december 2022.
Eindhoven Woenselse markt Oliebollenkraam Aan ons doorgegeven door iemand die het heeft nagevraagd bij de kraam (23 december 2020)
Eindhoven Winkelcentrum Vaartbroek Oliebollenkraam Aan ons doorgegeven door iemand die het heeft nagevraagd bij de kraam (23 december 2020)
Gemert Elisabethplaats Verwijks oliebollenkraam Ook de appelbollen, appelbeignets en ananasbollen Facebookpost 10 oktober 2017 in de Facebookgroep Vegan Nederland
Heeze Kapelstraat/Schoolstraat (bij gemeentehuis) Oliebollenkraam Heeze Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Helmond John’s Bakery Vegan oliebollen Doorgegeven op 30-12-2019
Oostelbeers Neereindseweg 17 Rebelicious verkoopt al sinds 4 jaar vegan oliebollen met oud en nieuw. Met en zonder krenten. De opbrengst komt volledig ten goede aan de stichting Duchenne. Nagevraagd door klant, via e-mail op 2 februari 2022.
Oss Vierhoeksingel Gerry’s Oliebollenkraam Oliebollen, appelflappen en appelbollen Door de eigenaar doorgegeven op 4 november 2022.
Oss Wolfskooi (bij Winkelcentrum Ussen) Oliebollenkraam Oss Ussen Facebookbericht van de eigenaar op 27 november 2020 en ingrediëntenlijst op de website
Rosmalen Empelseweg (bij Intratuin) Oliebollenkraam Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
Tilburg Pieter Vreeplein Oliebollenkraam Doorgegeven op 29-12-2019
Tilburg bij de Albert Heijn XL Appie’s Olliebollenbakkerij Doorgegeven door een klant op 13 december 2016.
Uden Drossaard Sweet dreams Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Uden Markt Marktkraam (naam onbekend) Vegan oliebollen Tip van een NVV lid (ontvangen op 10/12/2020)
Waalre op Den Hof (bij de AH) Oliebollenkraam Alle oliebollen en appelbeignets zijn vegan m.u.v. oliebollen met tompouce en melkvulling. Nagevraagd door klant, via e-mail 28/12/21
Waalwijk Waalwijkse gebakkraam Oliebollen zijn vegan, churros niet vegan Nagevraagd op 2 december 2019.
Waalwijk Centrum bij AH Oliebollenkraam Reacties bij Facebookbericht op 28 december 2017
Waalwijk Emmahof 9E Blondies Bakery by Chantal Vegan en glutenvrije oliebollen; op bestelling. Doorgegeven door de eigenaar op 29 december 2022.
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Aalsmeer bij Tuincentrum het Oosten Evert Sipkema Gebakspecialiteiten Het gehele jaar Doorgegeven op 4 januari 2021 door iemand die het heeft nagevraagd.
Aalsmeer Centrum (bij AH/Etos) Doorgegeven op 4 januari 2021 door iemand die het heeft nagevraagd.
Alkmaar Winkelcentrum De Mare Alkmaarse Gebakkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Alkmaar Wendelaarstraa Doorgegeven door een klant op 31 december 2019.
Amstelveen Buitenplein 82 (Stadshart) Hollandse Gebakkraam Oliebollen Doorgegeven door een klant op 23 december 2020 en herbevestigd op 24 november 2022.
Amsterdam Haarlemmerplein Oliebollenkraam Doorgegeven via e-mail op 16/12/21
Amsterdam Tuincentrum Osdorp Oliebollenkraam Vegan oliebollen Reactie op een bericht op de NVV Facebook pagina
Amsterdam Cornelis Schuytplein Oliebollenkraam Vegan oliebollen Doorgegeven aan ons door iemand die het nagevraagd heeft bij de stand op 24 december 2020
Amsterdam nabij AMC/Amsterdam Holendrecht Oliebollenkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Amsterdam Zuidoost, Stekkenbergweg (bij Praxis) Oliebollenkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Amsterdam Arenaboulevard (bij Pathé Arena) Oliebollenkraam Anjozette Stuij Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Amsterdam Bijlmer (bij de poort) Oliebollenkraam Reacties op Facebookbericht op 28 december 2017
Amsterdam Marie Heinekenplein De Hollandse Gebakkraam Reacties op Facebookbericht op 28 december 2017
Amsterdam brug Linneusstraat/Middenweg De Hollandse Gebakkraam Olie-, krenten-, appel-, en Oreo-bollen Nagevraagd op 5 december 2020.
Amsterdam Mercatorplein Oliebollenkraam Olie-, krenten-, appelbollen en appelbeignets Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Amsterdam Oostelijke Handelskade (bij Winkelcentrum Brazilië Oliebollenkraam W. Boon Doorgegeven door de eigenaar op 27 november 2022
Amsterdam Radioweg (bij sportcentrum Jaap Edenbaan) Oliebollenkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Amsterdam Sloterdijk Gebakkraam Reacties op Facebookbericht op 28 december 2017
Amsterdam Wibautstraat (bij AH) Oliebollenkraam Stuij Specialiteiten Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Amsterdam Westerkerk In ieder geval de oliebollen. Facebookbericht van Shair My World op 18 oktober 2020
Amsterdam thuisbezorgservice PLUQR.nl Olie- en krentenbollen Aangegeven op hun website (laatst gecontroleerd op 28 december 2020)
Castricum winkelcentrum Geesterduin Oliebollenkraam Geesterduin (John van Dam) ook de bananen- appel en kersenbollen zijn zonder melk en ei. Doorgegeven door een klant op 25 december 2016; herbevestigd op 30 december 2019.
Cruquius Spaarneweg (voor de GAMMA) Oliebollen en krentenbollen Doorgegeven door een klant op 20 november 2022.
Grootebroek Inlaat (bij DekaMarkt) Welman’s Delicious Food Olie-, krenten- en appelbollen. Doorgegeven door een klant op 20 december 2022.
Haarlem Cronjéstraat (bij Soendaplein/AH) Oliebollenkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Haarlem Laan van Decima (bij Ikea) Oliebollenkraam Reactie op een bericht van de Facebookpagina Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Heemstede Binnenweg/Cloosterlaan Ramon’s gebakkraam
Heemskerk Maerten van Heemskerckstraat 25A Klein geluk ontbijt en lunch Facebookreactie nav een bericht op de NVV Facebookpagina
Heerhugowaard Zuidpoort 1 (bij de Intratuin) Oliebollenkraam Vegan oliebollen Doorgegeven door een klant op 28 december 2017; herbevestigd op 19 december 2022.
Hilversum Kerkbrink Oliebollenkraam Vegan oliebollen en appelbeignets Doorgegeven door klant op 19 december 2022.
Hilversum Stationsplein Oliebollenkraam Vegan oliebollen Nagevraagd door klant, via mail 30/12/21
Hoofddorp Dik Tromplein Cupido’s Gebakkraam E-mail ontvangen op 30 december 2016.
Hoorn Oosterblokker, Noorderdracht (bij Intratuin Hoorn) Blokker’s Gebakkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Huizen Kerkstraat Oliebollenkraam Oliebollen zijn vegan
Krommenie Rosariumplein Daniëls Hollandse gebakkraam Aan ons doorgegeven door iemand die het heeft nagevraagd bij de kraam (23 december 2020)
Laren Amersfoortseweg 117 De Groene Afslag Alle oliebollen zijn vegan, maar ze zijn alleen te bestellen Doorgegeven door een klant op 19 december 2022.
Monnickendam Pierebaan (bij Sportfondsenbad Monnickendam) Oliebollenkraam Firma Jonker-Blokker Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Purmerend Gildeplein Oliebollenkraam Oliebollen en krentenbollen Tip via e-mail toegezonden gekregen.
Purmerend Burgemeester D. Kooimanweg Albert Heijn XL Purmerend Oliebollen, krentenbollen en bananenbollen Doorgegeven door een klant op 13 december 2016; herbevestigd op 22 december 2022.
Schiphol Plaza (buiten) Oliebollenkraam Facebookreactie op 24 november 2017
Zaandam Gedempte gracht ’t Oliebollenbakkerijtje Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Zaandijk Lagedijk 174 Het Zaanse bakkertje Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Almelo Winkelgebied De Galerij Gouki de Oliebollenkoning Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Rotterdam op 13 december 2016
Deventer Karel de Groteplein (Winkelcentrum Keizerslanden) Oliebollenkraam Hans Visser Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Deventer Singel (bij Rijsterborgherpark) M.G. de Weijer Hollandse Gebakkraam Doorgegeven door een klant op 30 december 2022.
Deventer Weg door Zuid-Salland (voor de Intratuin) Doorgegeven door een klant op 24 november 2022.
Enschede Stationsplein (pal naast het station) Oliebollenkraam van Brunselaar De gewone oliebol, krenten oliebol en zelfs de met jam gevulde oliebol zijn allemaal vegan. Doorgegeven via e-mail op 17/12/21
Enschede Miro winkelcentrum in Enschede Oliebollenkraam Oliebollen zijn vegan Doorgegeven op 30-12-2019
Haaksbergen Stationsstraat 12 Oliebollenkraam Oliebollen en krentenbollen Doorgegeven door een klant op 22 december 2022.
Hardenberg Lange Spruit 9 (op de parkeerplaats bij de PRAXIS) Gebakkraam Oliebollen zijn vegan Nagevraagd door klant, via mail 30/12/21
Reutum op de parkeerplaats bij Bays oliebollenkraam ‘Kamphuis geesteren’ Vegan oliebollen en krentenbollen Tip ontvangen via e-mail op 31/12/2020
Zwolle Diezerpoorterbrug Sipkema’s Oliebollenkraam Oliebollen zijn vegan
Zwolle Grote Markt Sipkema’s oliebollenkraam Oliebollen zijn vegan Doorgegeven op 30-12-2019
Zwolle bij de Jumbo in Assendorp Doorgegeven op 29 december 2020, door iemand die het heeft nagevraagd
Zwolle Tuinland in Zwolle Zuid Ook appelbeignets zijn vegan Doorgegeven op 29 december 2020, door iemand die het heeft nagevraagd
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Amersfoort Euterpeplein 1 Van der Vorst & zn Oliebollenkraam Oliebollen zijn vegan, maar krenten- en rozijnenbollen niet. Doorgegeven door een klant op 2 januari 2023.
Amersfoort Pieter Statoskerf (Winkelcentrum Schothorst) Oliebollenkraam Schothorst Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Amersfoort Emiclaerhof (bij Winkelcentrum Emiclaer) Oliebollenbakkerij Vegan oliebollen en krentenbollen Door klant doorgegeven op 13 december 2016; bijgewerkt op 31 december 2022.
Amersfoort Het Lokaal Staat op hun bestelformulier dat ze vegan oliebollen hebben. Via e-mail 27/12
Hilversum Langestraat (bij AH/parkeerplaats) Oliebollenkraam Alleen de berlinerbollen zijn niet vegan Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
IJsselstein Intratuin Oliebollenkraam E-mailbericht op 28 december 2017
IJsselstein Overtoom Oliebollenkraam E-mailbericht op 28 december 2017
Utrecht Marktplein (Vredenburg) P.H. Verwijk en dochter Vegan oliebollen met bordje aangegeven. Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016. Laatste check van klant in 2021.
Utrecht Neude Oliebollenkraam Neude Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Utrecht Overvecht (bij Jumbo Franciscusdreef) Hollandsche gebakkraam
Utrecht Lunetten bij het winkelcentrum Hollandsche gebakkraam Volgens verkoper, via Vegan Wiki 22/12
Veenendaal Praxis Oliebollenkraam Facebookbericht op de NVV Facebookpagina
Veenendaal Bruine Plein Oliebollenkraam Facebookbericht op de NVV Facebookpagina
Vleuten Dorpsplein Hollandsche gebakkraam Aan ons doorgegeven door iemand die het op 16 december 2020 heeft gevraagd
Vleuterweide Burchtstraat (Winkelcentrum) De Oliebollen Bakkerij Oliebollen en krentenbollen Doorgegeven door een klant op 19 december 2022.
Zeist Slotlaan (bij bushalte Belcour) Oliebollenkraam Facebookbericht in Vegan Nederland op 6 december 2017
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Goes Lange Kerkstraat 40 Soft Vegan   Doorgegeven door een klant op 30 december 2022.
Goes Markt (voor het stadhuis) De Goese Oliebollenkraam Oliebollen, krentenbollen en appelbollen Door eigenaar op Facebook vermeld op 26 november 2022.
Goes Singelstraat 1a Churros Gijs & Mien   Doorgegeven door een klant op 24 december 2022.
Middelburg Markt Oliebollenkraam Middelburg ook appelbeignets en andere bollen zonder room Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Middelburg Plein 1940 Oliebollenkraam In den Oliebol   Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Middelburg Arnesteinweg 37 Happy Bakers   Reactie op een bericht op de NVV Facebookpagina
Oost-Souburg Oranjeplein Hollandse gebakkraam   Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Plaats Locatie Naam Opmerking Bron
Alblasserdam Kelvinring 60 Oud Hollandse gebakkraam Oliebollen en krentenbollen zijn vegan
Alphen aan den Rijn Stationsplein Hollandse Gebakskraam Alles behalve de appelbeignets is vegan Doorgegeven op 30-12-2019
Berkel en Rodenrijs Westerwaterplein (de grote P bij AH in het dorp) Van de Bulk Oliebollen Heeft voornamelijk vegan producten. Veel is ook notenvrij. Voor de producten staan kaartjes waar op staat welke allergenen er NIET in zitten. Nagevraagd door klant, via mail 30/12/21
Delft Oude Jan Kerk Oliebollenkraam Denies Verkoopt mogelijk geen vegan oliebollen meer Tip ontvangen via e-mail op 28/12/2020
Delft bij Hovenpassage Oliebollenkraam Tip ontvangen via e-mail op 28/12/2020
Den Haag Alphons Diepenbrockhof (winkelcentrum Waldeck) Hollandse Gebakkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Den Haag Anna van Buerenplein (achter Centraal Station) Oliebollenkraam E-mailbericht op 5 december 2017
Den Haag Koekamp (voor centraal station) Oliebollenkraam E-mailbericht op 5 december 2017
Den Haag Kraam om de hoek van Jumbo Anemoon Oliebollenkraam Oliebollen en krentenbollen zijn vegan, appelbeignets zijn niet vegan Doorgegeven op 30-12-2019
Den Haag Monnickendamplein/Escamplaan Oliebollenkraam Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
Den Haag Regentesseplein Oliebollenkraam Regentesseplein Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Den Haag Spui/grotemarktstraat Haagsche oliebollenbakkerij Eigenaar laat ons weten dat de oliebollen vegan zijn Doorgegeven op 2 januari 2020
Den Haag Spuiplein Oliebollenkraam E-mailbericht op 5 december 2017
Den Haag Station Holland Spoor Hollandsche Gebakkraam
Den Haag ’t Plein Oliebollenkraam Jan Vermolen & Zn Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
Den Haag ’t Spui Oliebollenkraam Jan Vermolen & Zn Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
Dordrecht Van Eesterenplein 17 (winkelcentrum Bieshof) Dordtsche gebakkraam Doorgegeven door een klant op 16 januari; herbevestigd op 13 december 2016.
Dordrecht winkelcentrum Crabbehof Oliebollenkraam Kas. van der Zande & Zn. Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
Gouda Nieuwe Markt (achter de Agnietenkapel) Oliebollenkraam Verwijk Ook appelbeignets, behalve die in bladerdeeg (dat niet veganistisch is) Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Hendrik-Ido-Ambacht Langeweg 21 (bij Intratuin) Veldmeijers oliebollen Aan ons doorgegeven door iemand die het zelf heeft nagevraagd bij de kraam (28 december 2020)
Hoek van Holland Gebakkraam Nagevraagd door klant, via mail 30/12/21
Leiden Kenauweg 36 Vrijwilligersinitiatief Oliebollen, krentenbollen en appelbeignets; online bestellen; opbrengsten naar een goed doel. Doorgegeven door een klant op 29 december 2022.
Leiden Bargelaan (achterkant Leiden station) Gebakkraam ook kersen- en appelbollen Doorgegeven door een klant op 25 december 2016; herbevestigd op 9 januari 2023.
Maassluis bij de Koningshoek Oliebollenkraam Nagevraagd door klant, via mail 30/12/21
Nieuwerkerk aan den IJssel Raadhuisplein De Oliebollenbakkerij
Papendrecht De Meent Oliebollenkraam Vegan oliebollen Doorgegeven door een klant op 22 december 2022.
Pijnacker Raadhuisplein Van de Bulk Oliebollen Nagevraagd door klant, via mail 30/12
Ridderkerk Tidjoori Oliebollenkraam Facebookbericht op 29 december 2017
Rijswijk Prinses Beatrixlaan (winkelcentrum De Bogaard) Oud-Hollandse Gebakkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Rotterdam Kruisplein 20A Jack Bean Verkoopt heden 2021 ook vegan oliebollen Doorgegeven door Jack Bean zelf via Instagram op 16-12-2021
Rotterdam Keilestraat 7a My Cakes Oliebollen met en zonder krenten. Bezorgt in heel Nederland Doorgegeven via Instagram op 16-12-2021
Rotterdam Bergse Dorpsstraat, tussen de Streksingel en de Argonautenweg Oliebollenkraam Oliebollen zijn vegan Doorgegeven op 30-12-2019
Rotterdam Centraal Station (achterkant) Oliebollenkraam Leydekkers
Rotterdam Overschie, burg. Baumannlaan Oliebollenkraam Reacties bij Facebookbericht op 28 december 2017
Rotterdam AH Oudedijk Oliebollenkraam Facebookbericht op 29 december 2017
Rotterdam Beyerlandselaan (bij tramhalte) Oliebollenkraam Facebookbericht op 29 december 2017
Rotterdam bij Maasstad ziekenhuis Oliebollenkraam Facebookbericht op 29 december 2017
Rotterdam Eendrachtsplein Oliebollenkraam Eendrachtsplein Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Rotterdam op 13 december 2016
Rotterdam Goudse Rijweg Oliebollenkraam
Rotterdam Keizerswaard Oliebollenkraam Facebookbericht op 29 december 2017
Rotterdam Krabbendijkestraat/Schuddebeursstraat Reactie in de Facebookgroep Vegan Rotterdam op 9 december 2016
Rotterdam Meent bij Timmerhuis Oliebollenkraam Facebookbericht op 29 december 2017
Rotterdam Vlietlaan 42A Heavenly cupcakes Facebookbericht op 29 december 2017
Rotterdam Prinsenplein Oliebollenkraam Facebookbericht op 29 december 2017
Rotterdam Sandelingplein (Groene Hilledijk) Oliebollenkraam ’t Slag Facebookbericht op 29 december 2017
Rotterdam Schouwburgplein Oliebollenkraam Schouwburgplein Reactie in de Facebookgroep Vegan Rotterdam op 9 december 2016
Rotterdam Slingeplein Oliebollenkraam Nagevraagd door klant, via mail 28/12/21
Rotterdam Stadhoudersplein Gebakkraam J. van Eijk-Verwijk Reactie in Facebookgroep Vegan Rotterdam
Rotterdam Stadhoudersweg (bij Plus) Oliebollenkraam Facebookreactie op de Facebookpagina Vegan Wiki op 15 december 2016
Rotterdam Tramhalte Sandelingplein Hollandse gebakkraam Rens Reemer Ook amandelbollen, ananasbollen, appelbollen, bananenbollen, kersenbollen en rum rozijnenbollen Foto in Facebookgroep Vegan Rotterdam, 31 oktober 2016
Rotterdam voor de Groene Passage aan de Marinierswegm Oliebollenkraam Heeft ook vegan oliebollen (maar zijn niet allemaal vegan) Doorgegeven op 30-12-2019
Rhoon Louwersplein (t.o. Myosotis Bloemen) Bakt in notenolie Doorgegeven door iemand die het op 31 december 2020 heeft nagevraagd.
Rhoon Strawinskiplein Oliebollenkraam Nagevraagd door klant, via mail 28/12/21
‘s-Gravenzande parkeerterrein van de Intratuin) Van Eijks Oliebollen Vegan oliebollen Nagevraagd door klant, via mail 30/12/21
Sassenheim Centrum (bij de kerk) Oliebollenkraam Reacties op Facebookbericht op 28 december 2017
Schiedam Koemarkt Oliebollenkraam Sterrenberg Oliebollen Doorgegeven door een klant op 20 december 2022.
Spijkenisse Centrum, metrostation Oliebollenkraam Reacties bij Facebookbericht op 28 december 2017
Ter Aar Kerkweg (bij Intratuin) Oliebollenkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Wateringen bij Hornbach Oliebollenkraam Nagevraagd door klant, via mail 30/12/21
Zoetermeer Dorpstraat (bij Hoogvliet/parkeerplaats) Oliebollenkraam Reactie op een bericht in de Facebookgroep Vegan Nederland op 13 december 2016
Zoetermeer Praxis Oliebollenkraam Reactie op een bericht op de NVV Facebookpagina
Zoetermeer Rokkeveen Oliebollenkraam Oliebollen en meerdere andere producten, hangt een duidelijke allergenenkaart op de kraam Doorgegeven op 30-12-2019