Het is eigenlijk een reden voor een feestje op zich: na de appelkruimeltaart van HEMA volgt ook Multivlaai met taart die ook voor veganisten geschikt is! De vegan gebakjes zijn er in de smaken citroen of aardbei. 

In een aantal winkels heeft de taartketen een pilot gedraaid met een aardbeiengebakje en citroencake. Multivlaai heeft de NVV toen laten weten dat uit deze pilot is gebleken dat er veel vraag is naar veganistisch gebak en dat de volgende stap wordt om de taart in alle winkels van Multivlaai aan te bieden. En dat moment is dus eindelijk aangebroken! De twee vegan gebakjes zijn vanaf 2 september verkrijgbaar bij de ruim honderd Multivlaai-filialen.

Emile Dingemans, voorzitter van de NVV: “Dit is toch fantastisch? Veganisten, mensen met een lactose-intolerantie of mensen die niet tegen ei kunnen, konden tot een jaar geleden slechts op een beperkt aantal locaties in Nederland terecht voor vegan gebak. We zijn nog steeds ontzettend blij met deze pioniers, maar het is waardevol dat producten waarvoor je lang voor in de keuken moest staan nu in wijd verkrijgbaar zijn. Dit is absoluut reden voor een feestje!”

Zoals alle taarten bij Multivlaai zijn de taartjes af te halen op bestelling én thuis te bezorgen. De taartketen heeft de vegan taartje een hoofdcategorie op haar website gegeven. Dus wie weet volgen er meer. Het smaakt ons in ieder geval naar meer.

Aardbeiengebakje bij MultiVlaai

Vegan gebakje aardbeien €2.79

Vegan citroencakeje Multivlaai

Vegan gebakje citroen €1.79

Een greep uit de pioneers die Multivlaai voor gingen:

Kijk op VeganFriendly.nl voor meer locaties waar je vegan gebak kan eten.