De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) kondigde 28 maart 2018 de lancering aan van het Laten Leven-keurmerk. Een nieuw keurmerk dat garandeert dat bij de productie geen enkel dier is gebruikt. De lancering blijkt een ludieke grap in het kader van 1 april: ‘kikkererwt in je bil’. Op de website is het logo gepubliceerd als stickervel, zodat mensen de stickers zelf kunnen printen.

Het niet helemaal een grap. De vereniging wil consumenten bewust maken dat hoeveel sterren een Beter Leven product ook heeft, dieren nog altijd gebruikt zijn. En dat Beter Leven producten met de meeste sterren, vaak duurder zijn dan producten waarvoor helemaal geen dieren worden gebruikt.

Emile Dingemans, voorzitter van de vereniging, laat weten dat het voor de consument verwarrend is dat notabene de Dierenbescherming sterren uitdeelt aan bedrijven die dieren doden. Terwijl producenten van plantaardige alternatieven geen sterren krijgen. “Diervriendelijk vlees bestaat niet. Dieren zijn geen dingen, maar voelende wezens met recht op een vrij leven. Wie diervriendelijk wil eten, kiest voor plantaardige alternatieven”.

VeganChallenge

Wie geen dieren wil gebruiken kan meedoen aan de VeganChallenge van de vereniging. Op 1 april start een nieuwe editie. Mensen die zich inschrijven via www.veganchallenge.nl ontvangen in de maand april dagelijks een e-mail met tips en vegan recepten. Ruim 3.000 mensen schreven zich al in voor deze editie.

Vegan Keurmerk

Voor ondernemers die graag een Laten Leven-Keurmerk’ op hun producten wilden zetten is er ook goed nieuws: de NVV is vertegenwoordiger van het Vegan Keurmerk, dat garandeert dat voor de productie dieren op geen enkele manier gebruikt zijn. Geïnteresseerden kunnen via www.vegankeurmerk.nl een aanvraag doen.

Wil je deze boodschap verspreiden? Print de Beter Leven Keurmerk Stickers!