De Nederlandse Vereniging voor Veganisme ontving op 5 april de melding dat het product Bieten Walnoot Wrap van Uit de Keuken van Maass ten onrechte verkocht werd als veganistisch. Volgens de ingrediëntenlijst bevatte het product Roomkaas (MELK) en Gorgonzola (MELK). Dit is van dierlijke herkomst en daardoor is dit product niet veganistisch.

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme heeft hier melding van gemaakt bij de producent met het verzoek dit zo snel mogelijk aan te passen. Uit de Keuken van Maass heeft op 8 april bevestigd dat het inderdaad gaat om een vegetarisch product dat ten onrechte het label “vegan” droeg. Uit de keuken van Maass heeft haar excuses aangeboden en zal vanaf zaterdag 13 april het product leveren met de juiste opdruk, dat het een vegetarisch product betreft. Het kan zijn dat er nog producten in de schappen liggen met het verkeerde opdruk.

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme heeft tevens melding gemaakt bij de NVWA aangezien het product melk bevat, wat schadelijk kan zijn voor mensen met een melkintolerantie.

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme moedigt de ontwikkeling van producten voor veganisten op verschillende manieren aan. Daarnaast zorgt ze er ook voor dat de term “vegan” terecht gebruikt wordt, om verwarring onder veganisten te voorkomen.