De eerste week van januari is aangebroken. Daarom willen we iedereen een heel mooi, gezond en vegan 2015 wensen. Het was een mooi jaar, waarin we onder meer voor het eerst de Vegan Awards op locatie uitreikten, de NRC Next Charity Award wonnen, een prachtige kerstcampagne uitrolden en evenementen hebben georganiseerd en bijgewoond. Zo hebben we twee dagtrips georganiseerd, een lezing van Melanie Joy en op evenementen gestaan zoals Veggie Fair, het Viva las Vega’s Food Festival en Vegfest. Ook het eerste jaar voor onze campagne Melk, je kan zonder! zit erop (lees meer hierover).

Via onze advertenties van 29 en 31 december speelden we in op de bekende ‘goede voornemens’ die mensen vaak hebben voor het nieuwe jaar. Hierbij nodigden we ze uit zich in te schrijven voor de VeganChallenge die 1 april weer van start gaat, waarbij nieuwe inschrijvers alvast een e-book vol recepten en informatie ontvangen. Al meer dan 150 mensen hebben zich dankzij de advertenties ingeschreven. Ben je al vegan? Je kan ook mensen uitnodigen om mee te doen!

Uiteraard hebben we zelf ook goede voornemens. Onder het mom ‘liever geven dan krijgen’ hebben we een mooie actie waar iedereen via Facebook aan mee kan doen. Het enige wat je hoeft te doen is vertellen voor wie jij een keer lekker vegan zou koken als je wint. De drie leukste inzendingen winnen een exemplaar van ‘Veganistisch Koken’.

En er zijn nog veel meer mooie dingen gebeurd op het gebied van veganisme. Het blog Vegetus maakte er een mooi overzicht van!