Goed nieuws voor vegan ouders (in spé)! Dankzij inzet van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme is vanaf nu veganistische zuigelingenvoeding weer verkrijgbaar in Nederland. We constateerden dat het aanbod verschraalde en riepen webshops daarom op om ervoor te zorgen dat dit product weer in Nederland te koop zou zijn.

Vanuit veganistische ouders merken we veel vraag naar veganistische zuigelingenvoeding. Tegelijkertijd zagen we dat producten zoals Premiriz van Premibio en Nutrilon van Nestlé niet meer te verkrijgen waren en ouders veganistische zuigelingenvoeding zelf moesten importeren vanuit het buitenland. Daarom hebben we verschillende webshops gevraagd om veganistische zuigelingenvoeding op te nemen in het assortiment en advies gegeven.

Webshop Veggiedeli biedt nu Bébé Mandorle aan in hun webshop. Het biologische product, op basis van rijst, is een hoogwaardig alternatief voor gangbare preparaten en ook geschikt voor baby’s met een koemelkallergie. Eigenaar van Veggiedeli, Jelle Boersma: “We vinden het vanzelfsprekend dat men de keuze heeft om veganistisch te leven en kinderen ook zo op te voeden. Het is onze missie om mensen hierin zo goed mogelijk te faciliteren.”

Zuigelingenmelk is de enige optie als borstvoeding niet mogelijk is of aangevuld moet worden. Het verzekert een normale groei en ontwikkeling van de baby. Veganistische donormelk als alternatief is helaas nauwelijks beschikbaar, omdat donorbanken geen moedermelk van veganistische ouders accepteren. De NVV verzet zich tegen deze vorm van discriminatie en is in gesprek met de Nederlandse Moedermelkbank hierover.

Update: Ook via webshop Vegan on a Mission zijn de producten van Bébé Mandorle inmiddels verkrijgbaar.

Meer informatie: