De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en meerdere winnaars. Sinds 2014 worden de Vegan Awards uitgereikt tijdens VegFestNL, dat meestal valt in het laatste weekend van oktober.

Vegan Awards 2018

In 2018 konden er weer initiatieven aangedragen worden in acht categorieën voor de Vegan Awards 2018. Nieuw is de categorie ‘Beste vegan onderneming’. Vanaf begin september kan er door het publiek gestemd worden op de beste vegan initiatieven. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens VegFestNL in de Jaarbeurs in Utrecht op zondag 28 oktober.

Hoe maak je kans?

De genomineerden en de winnaars voor de Vegan Awards worden gekozen door het publiek. Eerst kan het publiek initiatieven aangedragen in de verschillende categorieën. Aansluitend kan er door het publiek gestemd worden. De initiatieven met de meeste stemmen winnen. Alle winnaars worden bekendgemaakt op VegFestNL tijdens een officiële awarduitreiking.

Wie maken kans?

Producenten, restaurants, auteurs, bloggers, vloggers en andere vegan (friendly) initiatieven met een aanbod voor veganisten maken kans op de Vegan Award. Je kunt hierbij denken aan producenten die plantaardige voedingsproducten aanbieden, maar ook aan bedrijven die schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten of kledingstukken verkopen die vrij zijn van dierlijke producten.

Winnaars