vegan-awards-2016-debby-liggend-570

De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en meerdere winnaars. Sinds 2014 worden de Vegan Awards uitgereikt tijdens VegFestNL, dat meestal samenvalt met Wereld Veganisme Dag.

Vegan Awards 2016

Tot en met 10 oktober konden er initiatieven aangedragen worden in zeven categorieën voor de Vegan Awards 2016. Daarna kon van 1 tot en met 20 november door het publiek gestemd worden op de beste vegan (friendly) initiatieven. De winnaars zijn bekendgemaakt tijdens VegFestNL op zondag 4 december 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Hoe maak je kans?

De genomineerden en de winnaars voor de Vegan Awards worden gekozen door het publiek. Eerst kan het publiek initiatieven aangedragen in de verschillende categorieën. Aansluitend kan er door het publiek gestemd worden. De zeven initiatieven met de meeste stemmen winnen. Alle winnaars worden bekendgemaakt op VegFestNL tijdens een officiële awarduitreiking.

Wie maken kans?

Producenten, restaurants, auteurs, bloggers, vloggers en andere vegan (friendly) initiatieven met een aanbod voor veganisten maken kans op de Vegan Award. Je kunt hierbij denken aan producenten die plantaardige voedingsproducten aanbieden, maar ook aan bedrijven die schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten of kledingstukken verkopen die vrij zijn van dierlijke producten.

Winnaars Vegan Awards