De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en meerdere winnaars. Sinds 2014 worden de Vegan Awards uitgereikt tijdens VegFestNL, dat meestal valt in het laatste weekend van oktober. 

Vegan Awards 2018

Van 4 t/m 24 september kon er gestemd worden voor de Vegan Awards via veganawards.nl. Meer informatie over de Vegan Awards 2018.

Hoe maak je kans?

De winnaars worden gekozen door het publiek. Het hele jaar door kan men suggesties doen. Gedurende enkele weken vragen we hier ook extra aandacht voor via social media en de nieuwsbrief. Een vakjury buigt zich tot slot over de genomineerden. Aansluitend kan er door het publiek gestemd worden op de genomineerden. De initiatieven met de meeste stemmen winnen. Alle winnaars worden bekendgemaakt op VegFestNL tijdens een officiële uitreiking.

Wie maken kans?

Producenten, restaurants, auteurs, bloggers, vloggers en andere vegan (friendly) initiatieven met een aanbod voor veganisten maken kans op de Vegan Award. Je kunt hierbij denken aan producenten die plantaardige voedingsproducten aanbieden, maar ook aan bedrijven die schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten of kledingstukken verkopen die vrij zijn van dierlijke producten.

Uitreiking

De Vegan Awards 2018 worden om 17:00 uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens Vegenement VegFestNL. Dus zorg dat zondag 28 oktober in je agenda staat!

Winnaars