De Vegan Awards 2013 zijn uitgereikt op 1 november, Wereld Veganismedag. Dit jaar waren er voor het eerst zes categorieën. De stemperiode ging begin oktober van start via www.veganaward.nl. Uit meer dan 2.500 stemmen zijn de volgende winnaars geselecteerd.

 

In de categorie Beste Vegan Friendly Restaurant was de overduidelijke winnaar de Vegetarische Snackbar in Den Haag. Deze snackbar opende begin april dit jaar tegenover station Hollands Spoor. Zowel de locatie als het aanbod van de Vegetarische snackbar blijkt een groot succes. Den Haag en omstreken loopt warm voor “vega fast food”, zoals bijvoorbeeld het unieke broodje “karma” ofwel veganistische shoarma.

Vegan Awards 2013 - uitreiking De Vegetarische Snackbar

Zie ook de video op www.omroepwest.nl/de-vegetarische-snackbar-trots-op-award-vegan-friendly-restaurant

Het assortiment kleurrijke en verantwoorde verzorgingsproducten van de Europese keten Lush is voor meer dan 70% veganistisch. Met hun heerlijk geurende zepen, cremes, bruisballen en make-up bereikte zij de eerste plaats in de categorie Beste Vegan Friendly Merk.

Vegan Awards 2013 - uitreiking Lush

 

VEGA-LIFE heeft een fysieke winkel aan de Singel in Amsterdam en een webshop met onder andere vegan schoenen, kleding, tassen, supplementen, boeken, verzorgingsproducten en snacks. De ideale shop voor vega’s die willen shoppen zonder labels en ingrediënten te checken op dierlijke ingrediënten of materialen. Daarom niet voor niets de winnaar in de categorie beste Vegan Friendly (web)winkel.

Vegan Awards 2013 - uitreiking VEGAN-LIFE

 

Puur & vegetarisch is het kookboek van Tine Tomme en Marijke De Coninck. In het boek staan 180 recepten uit de keuken van het Vlaamsche restaurant Avalon opgenomen. Dit boek met veelzijdige recepten en prachtige foto’s kreeg de meeste stemmen in de categorie beste Vegan Kook- of lifestyleboek.

Vegan Awards 2013 - uitreiking Puur & vegetarisch

Zie ook: www.nieuwsblad.be

In de categorie beste Vegan Blog kwam De Planteneter aan kop te staan. De man achter De Planteneter is Boele Ytsma. Via zijn blog op deplanteneter.nl biedt hij onder andere heldere informatie aan over plantaardige voeding, door middel van artikelen en Youtube-videos. Onlangs bracht hij ook zijn boek: “Ik ben een planteneter, net als jij” uit.

Vegan Awards 2013 - uitreiking De Planteneter

 

De Vlaamsche mobiele catering Just Like Your Mom kwam als winnaar naar voren in de categorie Beste Vegan Friendly Cateraar. Deze 100% vegan cateraar is te vinden op diverse muziekfestivals in Nederland, Belgïe en Frankrijk. Met hun gerechten weten ze ook de omnivore festivalganger te pleasen.

Vegan Awards 2013 - uitreiking De Planteneter

Op 1 november was Just Like Your Mom druk aan het werk in het buitenland. De Vegan Award is daarom pas op 30 november uitgereikt.