Het Vegan Awards logo is ontworpen door Mittch van Chasing Change.

De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De Vegan Awards begonnen ooit met één award in 2010. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en sinds 2017 zijn alle categorieën volledig vegan. In 2019 vond de uitreiking voor het eerst plaats op een eigen locatie. De elfde editie van 2020 vond door de uitzonderlijke omstandigheden voor het eerst online plaats. De uitreiking van de dertiende editie vindt ein-de-lijk weer live plaats tijdens VeggieWorld in september 2022!

Vegan Awards 2022

Hoera, het is weer zover: de Vegan Awards 2022 staan voor de deur! Binnen de NVV zijn we alweer keihard bezig met voorbereidingen. De bekendmaking van de winnaars zal dit jaar gedaan worden tijdens VeggieWorld op 3 september. Bestel je ticket voor VeggieWorld via deze link.

De 15 genomineerden zijn bekend, dit jaar hebben we vijf categorieën met per categorie drie genomineerden. Het is aan jullie om de winnaars van de Vegan Awards 2022 te kiezen. Wil jij graag dat jouw vegan favorieten in het zonnetje worden gezet? Dat kan met jouw stem.

Bedankt voor alle stemmen! De stemperiode is gesloten  (14 juli tot en met 28 juli).

De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Na zorgvuldige overweging gaan we dit jaar met stemmen op aangepaste categorieën verder. Er wordt geregeld bekritiseerd op welke manier de winnaars worden bepaald. Sommige mensen zijn voor een vakjury, anderen vinden het democratischer om Nederland te laten stemmen. We hebben daarom beide: de vakjury voor nominaties én het publiek om de uiteindelijke winnaar te bepalen. We zetten ons allemaal in voor de beestjes en een betere wereld, zoals wij het zien gaat het dus niet om een (wed)strijd of winnen, maar juist vegan initiatieven in het zonnetje zetten en aandacht vragen voor de pioniers van deze wereld. Alle ondernemers, goede doelen, sanctuaries en influencers die zich dagelijks inzetten om het veganisme te promoten en toegankelijker te maken zijn van onschatbare waarde en verdienen sowieso elke dag van het jaar een Vegan Award!

Categorieën en genomineerden 2022

De categorieën en de genomineerden van de Vegan Awards 2022 zijn als volgt (op alfabetische volgorde):

 1. Food for thought foodtruck – Animal save
 2. Schijf for life – Lobke Faasen en andere
 3. Stoppen met Zuivel campagne- Dier en Recht
 1. Kalfje Kato op zoek naar mama koe – Anne Hogerheijde
 2. Ooit aten we dieren – Roanne van Voorst
 3. Waarom we geen hondenmelk drinken – Willem Vermaat
 1. Meet Jack
 2. Rotterzwam
 3. V-candles
 1. Karma Kebab – Karma Kebab
 2. Regenboog geluk – Katja
 3. Vuna – Garden Gourment
 1. Bij Albrecht – Eindhoven
 2. Kasvio – Utrecht
 3. Mama Gaia – Haarlem

Bedankt voor jullie stemmen!

Het is niet meer mogelijk om te stemmen. Iedereen die heeft gestemd, namens alle genomineerden en team Vegan Awards: bedankt!

Ga naar https://stem.veganawards.nl/ om te stemmen. Zorg ervoor dat je je stemmen op de verschillende categorieën tegelijk doet, je kan maar een keer stemmen. Vergeet niet je stem te bevestigen via de bevestigingsmail anders is de stem niet geldig.

Je kunt vanaf 14 tot en met 28 juli stemmen. Zet jouw vegan favorieten in het zonnetje!

GEEF JE STEM (14 juli t/m 28 juli)

Wie maken kans?

Een Vegan Award winnen is een moment dat velen voor altijd bij zal blijven. Het zegt ook veel over jouw product, dienst of onderneming. Zo zijn er in 2021 meer dan 24.000 stemmen uitgebracht op de verschillende genomineerden. Elke vegan onderneming, product of dienst maakt kans om genomineerd te worden voor een Vegan Award in één van de categorieën. Categorieën zijn afhankelijk van het aantal een soort suggesties en kunnen per jaar verschillen.

Vegan Awards 2021

Er is ontzettend veel gestemd voor deze editie van de Vegan Awards. We kregen meer dan 24.000 stemmen binnen van 6.900 stemmers. De winnaars werden op zaterdag 20 november bekend gemaakt tijdens een ontzettend gezellig live show vanuit restaurant Jack Bean in Rotterdam.
Het prachtige evenement is terug te kijken via Vimeo en het NVV YouTube-kanaal.