De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De Vegan Awards begonnen ooit met één award in 2010. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en sinds 2017 zijn alle categorieën volledig vegan. In 2019 vond de uitreiking voor het eerst plaats op een eigen locatie. De elfde editie van 2020 vond door de uitzonderlijke omstandigheden voor het eerst online plaats. De uitreiking van de dertiende editie vindt ein-de-lijk weer live plaats tijdens VeggieWorld op 3 september 2022!

De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Op basis van suggesties van het publiek worden genomineerden geselecteerd door een vakjury. Het publiek stemt over de uiteindelijke winnaars. Met deze prijzen proberen we vegan initiatieven, innovaties, en ondernemers in het zonnetje te zetten en aandacht te vragen voor de pioniers van deze wereld. Alle ondernemers, goede doelen, sanctuaries en influencers die zich dagelijks inzetten om het veganisme te promoten en toegankelijker te maken zijn van onschatbare waarde en verdienen sowieso elke dag van het jaar een Vegan Award!

Vegan Awards 2022

De award voor ‘Beste vegan product’ ging in 2022 naar Karma Kebab. In de categorie ‘Beste vegan literatuur’ won Ooit aten we dieren van Roanne van Voorst. Het publiek verkoos Mama Gaia in Haarlem tot ‘Beste vegan restaurant’. Als ‘beste vegan onderneming’ kwam Rotterzwam uit de bus. Ten slotte mocht Dier&Recht de award voor ‘Beste vegan initiatief’ mee naar huis nemen voor hun campagne ‘Stoppen met zuivel’.

Bekijk de winnaars én alle genomineerden 2022.

2021 en eerder

Alle Vegan Awards winnaars en genomineerden op een rij: