De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Het logo is ontworpen door Mittch van Chasing Change. De Vegan Awards begonnen ooit met één award in 2010. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en sinds 2017 zijn alle categorieën volledig vegan. In 2019 vond de uitreiking voor het eerst plaats op een eigen locatie. De elfde editie van 2020 vond door de uitzonderlijke omstandigheden voor het eerst online plaats.

Vegan Awards 2021

Save the date! De Vegan Awards vinden dit jaar plaats op zaterdag 20 november.

In verband met corona organiseren we dit jaar een prachtig online-evenement. Details volgen later! Zet de datum alvast je agenda en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws via de nieuwsbrief en onze socialmediakanalen.

Vegan Awards website

Categorieën en nominaties

De categorieën en nominaties worden later in het jaar bekendgemaakt.

Wie maken kans?

Een Vegan Award winnen is een moment dat velen voor altijd bij zal blijven. Het zegt ook veel over jouw product, dienst of onderneming. Zo zijn er in 2020 bijna 26.000 stemmen uitgebracht op de verschillende genomineerden. Elke vegan onderneming, product of dienst maakt kans om genomineerd te worden voor een Vegan Award in één van de categorieën.

Hoe kom ik in aanmerking?

Het hele jaar door kan men suggesties doen door contact met ons op te nemen. Vlak voor de vakjury* bij elkaar komt medio juli / augustus attenderen we mensen hier nog eens extra hierop via onze social media en in onze maandelijkse nieuwsbrief. Heb je voorgaande keer een Vegan Award gewonnen? Dan kan je het jaar daarop niet meedoen, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt. Het jaar dáárop uiteraard weer wel.
*Over het aantal stemmen wordt niet gecorrespondeerd; wel kunnen de genomineerden hun eigen stemaantal en het aantal stemmen in hun categorie opvragen.