De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Het logo is ontworpen door Mittch van Chasing Change. De Vegan Awards begon ooit met één award in 2010. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en sinds 2017 zijn alle categorieën volledig vegan. In 2019 hadden vond de uitreiking voor het eerst plaats op een eigen locatie.

Vegan Awards 2020

Binnenkort kun je weer stemmen op de genomineerden voor de Vegan Awards. Wie dat zijn, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Dit jaar was het ook mogelijk om te stemmen voor de publiekssuggestie. Naar aanleiding van feedback mochten jullie dit jaar mede bepalen wie er genomineerd gaan worden voor een Vegan Award! We hebben heel veel stemmen mogen ontvangen! Bedankt!

Binnenkort worden de genomineerden bekend gemaakt!

Houdt deze website en onze social media in de gaten, of geef je op voor de nieuwsbrief.

Vegan Awards website

Categorieën

In 2020 zijn er maar liefst zeven(7) categorieën:

Veganistische etenswaren die in Nederland verkrijgbaar zijn kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Eetgelegenheden zoals restaurants, snackbars, foodtrucks en lunchrooms kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Winkels en webwinkels met een volledig veganistisch aanbod kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Nederlandstalige boeken en kookboeken met uitsluitend veganistische recepten kunnen in deze categorie genomineerd worden.

In deze categorie kunnen vlogs, blogs en socials genomineerd worden, zoals bijvoorbeeld een Instagram-account over veganisme.

Vegan ondernemingen zoals een kapperszaak, evenementenbureau of een bakkerij kunnen in deze categorie genomineerd worden.

In deze categorie kunnen vegan initiatieven genomineerd worden die niet in één van de andere categorieën passen. Bijvoorbeeld een vegan etensproject, sociaal project, een reclamecampagne etc.

Wie maken kans?

Een Vegan Award winnen is een moment dat velen voor altijd bij zal blijven. Het zegt ook veel over jouw product, dienst of onderneming. Zo zijn er in 2019 meer dan 13.000 stemmen uitgebracht op de verschillende genomineerden. Elke vegan onderneming, product of dienst maakt kans om genomineerd te worden voor een Vegan Award in één van de zeven categorieën.

Hoe kom ik in aanmerking?

Het hele jaar door kan men suggesties doen door contact met ons op te nemen. Vlak voor de vakjury bij elkaar komt medio juli / augustus attenderen we mensen hier nog eens extra hierop via onze social media en in onze maandelijkse nieuwsbrief. Heb je voorgaande keer een Vegan Award gewonnen? Dan kan je het jaar daarop niet meedoen, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt. Het jaar dáárop uiteraard weer wel.