Vegan Awards

//Vegan Awards
Vegan Awards2019-08-13T14:51:29+02:00

De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme in het laatste kwartaal van het jaar. Dat begon met één award in 2011. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en winnaars. Sinds 2017 zijn de Vegan Awards volledig vegan, omdat het aanbod aan vegan initiatieven steeds sneller toeneemt en we dit graag steunen. Het Vegan Awards logo is ontworpen door Chasing Change.

Vegan Awards 2019

Het hele jaar door kunnen mensen suggesties doen. Een vakjury buigt zich in augustus over alle suggesties en selecteert wie er dat jaar genomineerd worden. Het publiek kan vervolgens in september stemmen op hun favoriete genomineerden. Tot slot worden alle winnaars bekendgemaakt tijdens een officiële uitreiking. Deze zal in 2019 voor het eerste samengaan met een spetterend feest in Amsterdam op zaterdag 30 november.

Categorieën

In september kan er gestemd worden voor de Vegan Awards 2019 via veganawards.nl in zeven categorieën:

Nederlandstalige boeken en kookboeken met uitsluitend veganistische recepten kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Veganistische producten die in Nederland verkrijgbaar zijn kunnen in deze categorie genomineerd worden. Dit kan zowel eten zijn als non-food.

Winkels en webwinkels met een volledig veganistisch aanbod kunnen in deze categorie genomineerd worden.

In deze categorie kunnen vlogs, blogs en socials genomineerd worden, zoals bijvoorbeeld een Instagram-account over veganisme.

Eetgelegenheden zoals restaurants, snackbars, foodtrucks en lunchrooms kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Vegan ondernemingen zoals een kapperszaak, evenementenbureau of een bakkerij kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Er zijn maar twee vereisten voor deze categorie: het dient vegan te zijn én het moet een jaar geleden of korter zijn gestart. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf, een reclamecampagne of een productlijn.

Wie maken kans?

Een Vegan Award winnen is een moment dat velen voor altijd bij zal blijven. Het zegt ook veel over jouw product, dienst of onderneming. Zo zijn er in 2018 meer dan 25.000 stemmen uitgebracht op de verschillende genomineerden. Elke vegan onderneming, product of dienst maakt kans om genomineerd te worden voor een Vegan Award in één van de zeven categorieën.

Hoe kom ik in aanmerking?

Het hele jaar door kan men suggesties doen door contact met ons op te nemen. Vlak voor de vakjury bij elkaar komt medio juli / augustus attenderen we mensen hier nog eens extra op via een formulier die we delen via social media en in onze maandelijkse nieuwsbrief. Heb je vorige keer een Vegan Award gewonnen? Dan kan je het jaar daarop niet meedoen, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt. Het jaar dáárop uiteraard weer wel.