De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is een ledenvereniging en telt momenteel zo’n 2.600 leden (oktober 2017). De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van een veganistische leefwijze en het beëindigen van de exploitatie van dieren.

We bevorderen het veganisme door het promoten van de vegan lifestlye via onder meer deze website, onze maandelijkse nieuwsbriefFacebook, Twitter en campagnes en projecten zoals Melk, je kan zonder!, de VeganChallenge, VEGAN MagazineVegan Wiki en Vegan Friendly. In Nederland zijn we de vertegenwoordiger van het officiële Vegan Keurmerk van de The Vegan Society.

Naast onze website, beheren wij een forum voor veganisten en andere geïnteresseerden om vragen te stellen, te discussiëren en ontmoetingen te arrangeren. Ook zijn wij regelmatig aanwezig met stands op festivals om de bezoekers van informatie te voorzien. Bekijk onze agenda voor een overzicht.

De ‘spelregels’ van de vereniging zijn te vinden in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement (HR)

Als richtlijn voor het beloningsbeleid hanteert de NVV voor haar medewerkers het BBRA. Vergoedingen voor vrijwilligers vinden plaats binnen wettelijke kaders. Een verslag van de activiteiten van de NVV is te vinden in het Jaarverslag 2016. Onze toekomstplannen zijn te vinden in het Jaarplan 2017.

Inzicht in de financiën van de vereniging: