Het nieuwe jaar is begonnen. Graag blikken we met je terug op een mooi jaar! Van bestuurswisselingen, tot de eerste Vegan Potluck Day en de uitreiking van de Vegan Awards in de jaarbeurs in Utrecht.

In februari deelden we een artikel over 5 verrassende producten in de supermarkt. Begin maart kon je alles lezen over tips voor je vakantie als vegan. Na de nodige voorbereidingen, vond op 22 maart onze jaarlijkse ALV plaats in Amersfoort. Hier werd Will Fris benoemd tot voorzitter en Judith van de Sande tot penningmeester van de NVV. Op 27 maart deelden we een artikel met tips over een eivrij Pasen. Ook werd in maart onze Vegan Friendly promotie werd vernieuwd. De lijst werd geüpdatet en je vindt nu elke maand een overzicht van nieuwkomers in onze nieuwsbrief. In april (en in oktober) vond de VeganChallenge plaats. Er deed dit jaar een recordaantal van 4.772 deelnemers mee, waar we erg trots op zijn. Dit betekent dat het totaal aantal deelnemers al over de 11.000 is!

In mei schreven we het uitgebreide en goed gedeelde artikel ‘Hoe word ik veganist?‘. Ook wierpen we een kritische blik op Bonduelle. In juli vroegen we jullie hulp voor onze inzending voor de NRC Charity Awards. Helaas vielen we dit jaar niet in de prijzen, maar onze advertentie kwam wél door de eerste (jury)ronde heen en werd daarom één keer gepubliceerd in NRC op 7 augustus. Augustus was een drukke maand. Op 2 augustus vond de aftrap plaats van de allereerste Vegan Potluck Day. Een mooi succes met meer dan 20 potlucks die georganiseerd werden door het hele land. Er werden veel foto’s gedeeld, zodat we van alle gezelligheid en mooie gerechten konden nagenieten. Op 22 augustus – World Day for the End of Speciesism – deelden we een artikel over speciesisme. Op 30 augustus gingen we met een volle bus naar Gnadenhof Melief.  Voor het eerst konden mensen in Rotterdam en Utrecht opstappen. De foto’s zijn terug te zien op Facebook.

In september schreven we waarom kinderen prima plantaardig kunnen eten, in reactie op een nieuwsartikel. Ook hadden we dit jaar weer een mooie campagne op NS-stations. Dankzij jullie kon onze abricampagne ‘Bedankt’ op stations door heel Nederland hangen, gericht op dierendag (bekijk het fotoalbum). We waren actief betrokken bij VegFestNL in de jaarbeurs in Utrecht, waar we de Vegan Awards uitreikten op 1 november. Mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers waarvan de meeste verenigingsleden waren zoals jij! Als samenwerkingspartner van dit vegan festival zijn we bijzonder trots dat het zo’n groot succes is geworden! We sloten het jaar fijn af in december met een mooie actie samen met Professor Grunschnabel en een nieuw kerstmenu op onze VeganChallenge website.

Ook in 2015 hebben we weer ontzettend veel gehad aan onze vrijwilligers. Van stands tot de VeganChallenge tot onze Vegan Wiki. En natuurlijk onze fantastische nieuwe redactie die vier uitgaves van VEGAN Magazine maakte. Bedankt! Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Veerle van Harten als projectcoördinator van ‘Melk, je kan zonder!’. Mede dankzij haar inzet heeft de campagne veel mensen bereikt. We zijn van plan er in 2016 weer een mooi jaar van te maken. Doen jullie mee?

Namens het bestuur en de medewerkers van de NVV.